Nordland fylkesfiskarlag

– Gambler med liv og helse

Mens radiosjefer fra inn- og utland feiret fm-slukkingen i Bodø i går, ble DN med styrelederen i Nordland Fylkesfiskarlag ut i havgapet utenfor Bø i Vesterålen.

Lave makrellkvoter ødelegger

– Kvotene er satt for lavt over flere år, mener Nordland fylkesfiskarlag. De blir støttet av Havforskningsinstituttet som mener at makrellbestanden er rekordhøy.
Krever tiltak mot turistfiske
Nordland Fylkesfiskarlag krever at regjeringen setter fortgang i å innføre tiltak mot turistfiske. Tollvesenet har i år mer enn doblet beslagene av ulovlig fisk på grensa. - Noe må gjøres. Og det må skje fort, sier styreleder.
Fiskerne vil ikke ha vindmøller
Vindkraft i havområdene langs Nordland er ikke forenlig med fiskeriene, mener daglig leder i Nordland fylkesfiskarlag, Steinar Jonassen.
Les mer om Nordland og Steinar Jonassen.

Ny leder i Nordland Fylkesfiskarlag

Hilmar Olav Sivertsen fra Bodø ble ved avslutningen av årsmøtet i Nordland Fylkes Fiskarlag fredag ettermiddag valgt til ny styreleder i Nordland Fylkes Fiskarlag.
- Fiskedumping er et vanlig syn
Men selv om fiskere sier at det er vanlig, reagerer Nordland Fylkesfiskarlag sterkt på denne praksisen. De vurderer nå om de skal sende kontrollører ut med båtene.
Kaos blant fiskerne
Det er full splittelse i Norges fiskarlag om seismikkskytinga. Fiskere raser mot vedtaket i Nordland fylkesfiskarlag om å ta imot betaling for å ligge ved land i sommer.
Les mer om Nordland.
Fisk og seismikk - Oljedirektoratets seismiske undersøkelser
(Regjeringen) Olje- og energidepartementet har mottatt rapportenOm konsekvenser av Oljedirektoratets seismikkinnsamlinger i Nordland VII og Troms II for fiskeriene i området - vurderinger og anbefalinger. Rapporten er utarbeidet av en arbeidsgruppe bestående av representanter for Olje- og energidepartementet, Norges Fiskarlag, Norges Fylkesfiskarlag, Norges Kystfiskarlag, Fiskeri- og kystdepartementet, Oljedirektoratet og Fiskeridirektoratet.
- Lofotfisket blir vernet i hjel
Daglig leder Steinar Jonassen i Nordland fylkesfiskarlag mener årets lofotfiske er i ferd med å bli vernet i hjel.
Les mer om Nordland og Steinar Jonassen.