Nordland

Nytt verv til Eirik Sivertsen

Giske-saken utløser en rekke rokeringer i stortingsgruppen til landets største parti. Ny leder for kommunal- og forvaltningsfraksjonen blir Eirik Sivertsen fra Nordland. Han ledet Aps transportfraksjon fra 2015 til 2017 og satt før det i kommunalfraksjonen, melder NTB.
Les mer om Eirik Sivertsen, NTB og Nordland.

Trenerlegende har gått bort

Terje Skarsfjord har gått bort, 75 år gammel. Skarsfjord var fra Narvik og ledet Tromsø IL til cuptittel i 1996, da de slo Bodø/Glimt 2–1 i finalen. Han har flere perioder bak seg som trener i Tromsø og Mjølner, skriver Avisa Nordland.
Hentet av ambulanse
Skadeomfanget på personen som ble påkjørt på Stokmarknes er ukjent, personen var bevisst da han ble kjørt til Stokmarknes sykehus av ambulanse, sier operasjonsleder i Nordland politidistrikt.
Les mer om Nordland.
Fem lokale talenter skal på kretssamling
Tre lokale gutter og to jenter har sluppet gjennom nåløyet i Nordland fotballkrets.
Les mer om Nordland.

Simonsen inn i regjeringen

Daniel Bjarmann Simonsen fra Bodø er utnevnt som statssekretær i Nærings- og Fiskeridepartementet. Han skal nå søke permisjon fra jobben i Bodø kommune, skriver Avisa Nordland.
Siktelsen kan bli utvidet
Politiet i Nordland utelukker ikke at siktelsen mot en forsvarsansatt kan bli utvidet, det sier politiadvokat Alf Anton Røst til NRK. Mannen, som er i 30 årene og bosatt i Bodø, er foreløpig siktet for voldtekt av en kollega. Han er også mistenkt for seksuallovbrudd mot minst 4 andre kolleger.
Advarer mot elg
På E10 ved Tjeldsundet går det mye elg på fylkesgrensen mellom Nordland og Troms. Vær obs, oppfordrer NRK Trafikk.
Les mer om Nordland og Tjeldsundet.
Har funnet den stjålne bilen
Bilen som ble meldt stjålet tidligere i kveld er nå funnet i Mo i Rana-området. Operasjonsleder i Nordland politidistrikt forteller til NRK at politiet nå er på stedet, og at de etterforsker saken. – Vi fant den for 20 minutter siden, og den ser fortsatt hel og fin ut, forteller han. Bilen er en Saab 95.
Les mer om NRK, Nordland, Rana-området og Saab.
Endelig skal Kong Harald glitre med sitt nærvær over Sørfold
Kongeparet besøker fem kommuner i Nordland i juni, deriblant Sørfold. Det blir første gang Hans Majestet Kong Harald besøker kommunen.
Les mer om Kong Harald, Nordland og Sørfold.
To tatt for å stjele fra hotell
Nordland politidistrikt fikk melding om tyveri på Thon Hotell Nordlys klokken 12:07. To personer har vært inne og stjålet diverse. Klokken 12:30 har politiet pågrepet på to personer i sentrum. De fant tyvgods på begge samt hasj på ene personen.
Kongeparet besøker Sørfold
Kongeparet besøker fem kommuner i Nordland i juni, deriblant Sørfold.
Les mer om Nordland og Sørfold.
Kongeparet til Nordland
Kongeparet legger ut på ny fylkestur i Nordland 12.–14. juni. Besøket omfatter Sørfold, Steigen, Røst, Værøy og Moskenes, melder Fylkesmannen i Nordland.
Tre falt over fylkesvei 17
Fylkesvei 17, Nordland. Et tre og en ledning ligger over veien i Bindal ca en km fra grensen til Trøndelag. Opprydningsmannskap på vei.
Les mer om Bindal, Nordland og Trøndelag.
Flere stengninger knyttet til uvær
I Nordland er E6 over Saltfjellet og E12 Umbukta stengt. Fergesambandene Bognes-Skarberget, Tjøtta-Forvik, Holm-Vennesund, Igerøy-Horn og Bodø-Moskenes er innstilt.
Mye vind i Nordland i natt
I Bodø ble en trampoline tatt av vinden i natt. Den traff og skadet to biler. Politiet melder på Twitter at trampolinen er demontert. Ved Nordlandssykehuset var det flere takstein som løsnet, og området ble sperret av politiet. Og politiet måtte dessuten rykke ut til egen adresse da en veggplate løsnet og blafret i vinden rundt midnatt.
Les mer om Nordland og Twitter.
Flygende trampoline traff to biler
Kraftig vind har skapt problemer flere steder i Bodø natt til tirsdag. Blant annet fikk to biler skader, etter å ha blitt truffet av en trampoline som ble tatt av vinden. Trampolinen ble demontert, opplyser Nordland politidistrikt på Twitter.
Les mer om Bodø, Nordland og Twitter.
Vil ikke lenger betale for politikernes alkohol
De politiske partiene er i full gang med å bestemme hvordan alkoholkulturen skal endres i årene fremover. – Men vi har ingen dårlig alkoholkultur, sier fylkesleder Bjørnar Skjæran i Nordland Arbeiderparti.
Forsvarsansatt siktet for voldtekt
En mann, som bor og jobber i Forsvaret i Bodø, ble forrige uke pågrepet og siktet for voldtekt, melder Avisa Nordland. Politiet etterforsker den siktede mannen for flere andre tilsvarende forhold, skriver avisa.
Utfordringer i flytrafikken
– Det er ekstremt mye vind fra Stavanger og opp til kirkenes, sier vakthavende ved driftssentralen for Widerøe. Flyene sliter med å lande i Sandnessjøen og Brønnøysund i Nordland, mens i Finnmark kommer stort sett ikke flyene ned med unntak av Vadsø og Kirkenes.
UP fornøyd med russtatistikk
UP i Nordland, Troms og Finnmark er fornøyde med å ha tatt flere rusførere i fjor enn tidligere år. 182 førerkort ble beslaglagt, mens det totalte antallet rusførere var 380. Grunnen til at totalen er høyere er en kombinasjon av lavpromille og at mange ikke har førerrett.
Les mer om Finnmark og Nordland.
Oppfordrer til å sjekke bilen
Politiet oppfordrer folk i Bø om å sjekke om de mangler bilen sin. I løpet av natten ble en bil stjålet i området, og like ved hadde noen forsøkt å stjele to biler til. – Lås bilen, er oppfordringa fra Nordland politidistrikt.
Les mer om Nordland.
I arrest etter å ha slått politiet
En mann ble i natt pågrepet på et utested i Leknes etter å ha vært aggressiv. Han skal ha blitt bortvist fra utestedet, men valgte å komme tilbake senere. – Da slo han til to politimenn. Han sitter nå i arrest, og vi kommer til å avhøre ham i løpet av dagen, forteller operasjonsleder Remi Johansen i Nordland politidistrikt til NRK.
Les mer om NRK, Nordland og Remi Johansen.
Uværet i Sør-Norge treffer Nordland neste uke
– No er vi i fase A. I neste fase får uvret namn, seier Geir Ottar Fagerlid.
Mann var truende mot vekter
En mann i 50-årene er innbrakt av politiet etter å ha vært høylytt i Bodø sentrum. En vekter kom til stedet og mannen var da verbalt truende mot vekteren. Mannen er satt i drukkenskapsarrest, opplyser operasjonsleder Odd Ivar Pettersen i Nordland politidistrikt.
Ny landsleir til Bodø
På Rønvikjordene i fjor ble det avholdt en svær speiderleir, og i 2020 er det duket for nok en stor landsleir. Det er 4H Nordland som skal arrangere landsleir for 4H Norge i 2020. Det er ventet opp mot 1200 deltagere, skriver Avisa Nordland.