Nordli

Reagerer kraftig på bom-nei

Ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli, reagerer sterkt på at Grimstad-ordfører Kjetil Glimsdal ønsker å trekke seg ut av bypakke samarbeidet. Nordli er kritisk til at han fikk vite om samarbeidsbruddet gjennom media.

Savner tiltak for arbeidsledige

Arendalsordfører Robert Cornels Nordli (Ap) kritiserer dagens statsbudsjett og mener det er traust, kjedelig og trist for landsdelen. Han er bekymret for arbeidsplassene og savner penger til sysselsetting.
Mer parkering i fjell
Politikerne i Arendal vil bygge nok et parkeringshus i fjell, denne gangen på Tyholmen. Ordfører Robert C. Nordli sier det blir plass til 212 biler. Det skal anlegges sammen med private aktører.
Les mer om Arendal og Tyholmen.
Lover støtte til TEDx
Ordfører i Arendal, Robert C. Nordli (Ap), lover støtte til tre nye år med TEDx Arendal, skriver Agderposten. Arrangementet som har som mål å spre ideer innenfor ulike felt, holdes i Arendal denne helgen. Det er femte gang TEDx arrangeres nettopp der.

Fikk avslag fra Statens vegvesen

Hytteeierne i Nordli hyttegrend sør for Hovden ønsker lavere fartsgrense på riksveg 9, men har fått avslag fra Statens vegvesen. De mener det er trafikkfarlig å ha en fartsgrense på 80 km/t, og vil lage 60-sone rundt hytteområdet.
Les mer om Hovden og Nordli.
Ber ordføreren om forklaring
Bortvisningen av SIAN fra Arendalsuka får nå politisk etterspill. Flere politikere ber ordfører Robert Cornells Nordli forklare hvorfor SIAN måtte forlate «demokratiets dansegulv for godt etter anklager om rasistiske utsagn, skriver Agderposten.
Les mer om Agderposten og Arendalsuka.
Terrormarkering i Arendal
Flere av arrangementene under Arendalsuka i dag vil markere terrorangrepet i Barcelona med ett minutts stillhet. Det sier ordfører i Arendal Robert Cornels Nordli (Ap).
Les mer om Arendal, Arendalsuka og Barcelona.
Direkte fra bryggekanten
Ordfører Robert C. Nordli, som er leder i rådet for Arendalsuka, kommer på besøk i vårt studio i Pollen. I tillegg kommer Helene Fladmark, som utgjør programkomiteen sammen med Øystein Djupedal. De oppsummerer Arendalsuka som går mot slutten.
Ordfører: – Det er et pålegg
Rådsleder i Arendalsuka og ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli, sier beslutningen om å be SIAN pakke sammen standen sin og forlate Arendalsuka ble tatt i samråd med politiet. – Det er et pålegg, og ikke en henstilling, sier Cornels Nordli til NRK.
Les mer om Arendal, Arendalsuka og NRK.
– Skal ha ropt ukvemsord
Ordfører Robert Cornels Nordli har fått opplyst at personer på standen til SIAN i løpet av dagen skal ha ropt ukvemsord til forbipasserende med annen hudfarge. – Det er bare tull og ren løgn, sier Stig Andersen, leder i SIAN. Les mer
Les mer om Skal og Stig Andersen.
Turbouke for Arendal-ordføreren
Byen er smekkfull og ordfører Robert Cornels Nordli har det spinntravelt under den store Arendalsuka. Han må sette bort de yngste barna til venner, men smiler likevel fra øre til øre.
Får egen pub
Beboerne på Nyskogen bo- og omsorgssenter i Arendal skal nå få seg en egen pub. Ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli liker ideen og sier det er viktig å legge til rette for sosiale aktiviteter på omsorgssentrene. Les mer her.
Les mer om Arendal og Nyskogen.
Bommene åpne igjen
Jernbanebommene er nå åpnet igjen på Tønsberg stasjon. – De var nede en halvtimes tid i Tønsberg som følge av tekniske problemer, forteller medievakt i BaneNOR, Olav Nordli. Det var et tog som sto på stasjonen som ikke fikk lukket dørene, og da ble også bommene stående nede.
Les mer om BaneNOR, Olav Nordli og Tønsberg.
Biltyveri undersøkes
Politiet er på stedet hvor en lastebil i natt ble stjålet i Nord-Odal, og åstedet undersøkes. Det var en «krokbil med bøyle på taket med to ekstralys, og firmalogo på sidene som lyder «Nordli og Sønner AS, det melder politiet.
Les mer om Nord-Odal og Nordli.
Stenger populær bukt
Den populære båtplassen Sandvika i Arendal blir stengt i ti uker i sommer på grunn av innspillingen av Farmen. Ordfører Robert Cornels Nordli sier til Agderposten at det er mange andre fine plasser og at fordelene er vurdert som større enn ulempene.
Kanalbyen skal behandles igjen
Det er trolig flertall i bystyret i Arendal for å sette av områder til framtidige kanaler. Det sier ordfører Robert Cornels Nordli, som ikke tror det er flertall for å bruke penger på kanalene. Saken vil komme opp i sentrumsplanen i høst.
Les mer om Arendal.
Arendalsuka vokser
Det blir nærmere 700 arrangementer under Arendalsuka i august i år. Det er 100 arrangement fler enn i fjor. Leder av rådet for Arendalsuka, ordfører Robert Cornels Nordli, sier han er fornøyd med dette, og gleder seg over at arrangementet vokser.
Les mer om Arendalsuka.
Gratis hall til proffkamp
Kai Robin Havnaa får låne Sør Amfi til proffkampen i boksing som skal arrangeres i november. – Boksing er tillatt, vi likestiller dette med andre arrangementer, sa ordfører Robert C. Nordli i formannskapet i formiddag.
Les mer om Robert C og Sør Amfi.
Nytt kontor skal sikre sentrum
Arendal kommune vil sammen med politiet og næringslivet opprette et kontor i bygget Kloa, utenfor rådhuset, som skal jobbe for et trygt sentrum. – Det er ikke bestemt hva kontoret skal gjøre, sier ordfører Robert Cornels Nordli, men ber folk melde fra dersom de ser ting de ikke liker.
Les mer om Kloa.
Ønsker søppelsortering i sentrum
Ordfører Robert C. Nordli (Ap) vil undersøke om Arendal sentrum kan få søppelkasser med flere rom, slik at avfallet kan resirkuleres. Kristoffer A. Lyngvi-Østerhus og Kai Olav Fredriksen fra Høyre mener det er uholdbart at alt søppel blir restavfall. De tok saken opp i bystyret i dag.
Folkefest for Raet i august
Raet nasjonalpark i Grimstad, Arendal og Tvedestrand skal åpnes med en folkefest søndag 13. august. – Flere statsråder kommer for å delta på begivenheten, sier Robert C. Nordli, som er valgt til styreleder for nasjonalparken.
Planlegger stor folkefest
Det blir folkefest for hele landsdelen når Raet nasjonalpark i Aust-Agder åpner 13. august. Det sier ordfører i Arendal Robert C. Nordli som er nyvalgt styreleder for Sørlandets første nasjonalpark.
Ødelagt kjøreledning
En ødelagt kjøreledning skaper problemer på Vestfoldbanen. Dagens første tog nordover fra Vestfold står nå i nærheten av Skoppum, sier pressevakt i Bane Nor, Olav Nordli. Han forteller at reisende må regne med forsinkelser utover dagen.
Byferjene er viktige
Byferjene til Hisøy og Tromøya er viktige for Arendal og bør videreutvikles, det mener byens ordfører Robert Cornels Nordli. Næringsforeningen sier at internasjonale selskaper bruker byferjene som lokkemiddel for å få folk til Arendal.
Les mer om Arendal, Hisøy og Tromøya.
Bruker ferjene i Arendal som lokkemiddel
Ordfører i Arendal Robert Cornels Nordli (Ap) mener byferjene til og fra Hisøy og Tromøy er viktige for byen, og vil ha de med i en framtidig Areal- og transportplan for arendalsregionen. Internasjonale selskaper bruker byferjene som lokkemiddel for å få folk til Arendal, opplyser Næringsforeningen.