Nordre follo

Blir du oppringt fra 61 40 01 09?

Opinion AS ringer i disse dager innbyggere i utvalgte områder for å høre deres mening om eventuelle grensejusteringer mellom Nes og Sørum, og Ås og Nordre Follo. Fylkesmannen ber folk ta telefonen, fordi det er viktig å involvere folk.
Les mer om Nordre Follo og Sørum.

Rådmenn i nye roller

Rådmann i Oppegård, Lars Henrik Bøhler og rådmann i Ski, Janet Short Aurlien, får nye stillinger i Nordre Follo kommune.
Oppegård og Ski blir Nordre Follo
Oppegård kommune og Ski kommune blir slått saman til in kommune frå 1. januar 2020 og namnet blir Nordre Follo kommune. Kommunen kjem til å ha kring 53.000 innbyggarar.
Les mer om Nordre Follo og Ski.
Stopper forslag om å dele opp Ås
Ski kommune har ønsket å innlemme deler av Ås kommune i den nye kommunen Nordre Follo, men i dag ble det klart at flertallet på Stortinget bestående av de rødgrønne, venstre og KrF er mot delingen. Dermed blir Ås kommune ikke delt opp likevel.
Les mer om KrF, Nordre Follo og Stortinget.

Får ny ambulansestasjon

En ny ambulansestasjon på Ski skal stå klar i 2019, ett år før planlagt. Dermed blir utrykningstiden for ambulansene kortere, skriver Østlandets Blad. Ambulansesentralen i Ski rykker ut til Nordre og Søndre Follo, og Nesodden og Prinsdalen.
Kommunesammenslåing koster
Det vil koste 100 millioner kroner å slå sammen Ski og Oppegård til Nordre Follo. Staten stiller med rundt 70 millioner, mens Ski og Oppegård har bevilget 15 millioner hver, skriver Østlandets Blad. Pengene skal i stor grad brukes til konsulenthjelp og rådgivere.
Les mer om Nordre Follo, Oppegård og Ski.
Vil legge styringen til Ski
Ski bør bli administrasjonssentrum for de tre fylkene i region Viken, mener ordføreren i Oppegård. Oppegård og Ski skal slå seg sammen til Nordre Follo kommune, og foreslår at det kan bygges et felles rådhus for den nye storkommunen og for regionen i Ski sentrum.
Les mer om Nordre Follo, Oppegård, Ski og Viken.
Brann i bolig i Frogn
Det brenner i en bolig i Nordre Frogn. Brannvesenet er fremme på stedet og andre nødetater på vei, melder politiet i Follo. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.
Les mer om Follo, Frogn og Nordre Frogn.
Vurderer nytt rådhus i Ski
Behovet for bygging av et nytt rådhus i Ski skal vurderes av politikerne i Oppegård og Ski etter at kommunene i går ble enige om forslag til sammenslåingsavtale. Ifølge avtalen skal Ski være det politiske og administrative sentrum i kommunen som får navnet «Nordre Follo kommune. Ski og Kolbotn skal utvikles som tvillingbyer, og det skal være kommunalt servicetorg begge steder.
Nytt navneforslag på storkommune
Ski og Oppegård ønsker å kalle seg Nordre Follo når de slår seg sammen. Det er kommunene blitt enige om, under forhandlingene om sammenslåing, skriver Østlandets Blad. Forslaget skal behandles i de to kommunestyrene.
Les mer om Nordre Follo og Oppegård.
Hest satt fast i brønn
Follo Brannvesen måtte i formiddag bistå en hest som hadde satt seg fast i en brønn i Nordre Frogn. – Redningsaksjonen gikk fint og hesten er i god form, forteller brannmester Lars Uddå i Follo Brannvesen.
Støtte til trafikksikkerhetsarbeid
Trafikksikkerhetskampanjen De tre killers i Follo får 30.000 kroner i støtte fra Samferdselsdepartementet. De tre killers er en en aksjon og et samarbeidsprosjekt mellom lokalt brannvesen, politidistrikt og UP og ambulanseseksjonen i Nordre Follo.
Brannøvelse i Enebakk
Nordre Follo Brannvesen har en øvelse i Enebakk i dag, hvor en enebolig brennes ned. Adresse er Vågliveien 5b.
Les mer om Enebakk og Vågliveien.
Nordre Follo bistår
Oslo brann- og redningsetat er ved brannen i Høgåsveien med fire biler og 13 mann. I henhold til bistandsavtale med nabobrannvesenet så er Nordre Follo Brannvesen også på stedet med en bil og fire mann.
Ser etter brennende dekk på E6
Brannvesenet i Nordre Follo kjører sydover på E6 i retning mot Østfold for å se etter en trailer som muligens har brann i ett dekk, melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter.
Sa nei til sammenslåing
Et felles brann- og redningsvesen i Follo er i fare. Etter planen skulle Nordre og Søndre Follo brannvesen bli slått sammen 1. juli, men tidligere denne uka sa formanskapet i Frogn nei til en sammenslåing, skriver Østlandets blad.
Les mer om Follo, Frogn, Nordre og Søndre Follo.
Ingen sammenslåing av brannvesen
Frogns politikere vil ikke slå sammen Nordre og Søndre Follo brannvesen før det er klart hvordan det går med kommunesammenslåing.
Les mer om Nordre og Søndre Follo.
Brann i Østfold Næringspark
Brannvesenet i Askim rykket i morges ut til en automatisk brannalarm i Østfold Næringspark. Det var røykutvikling på stedet, og brannveset sendte røykdykkere inn i bygget. Etter kort tid ble brannen lokalisert. Det brant i et sikringsskap og noen vegger. Brannveset i Spydeberg og Hobøl, samt restverdiredning fra Nordre Follo bistår også i redningsarbeidet.
Har ikke kontroll på brannen
Brannvesenet jobber fortsatt med å slukke brannen i St. Elisabethhjemmet, men de har ennå ikke kontroll. 10 biler er på stedet med 24 brannmenn. Oslo Brann og redningsetat har også bedt om bistand fra Nordre Follo brannvesen.
Les mer om Nordre Follo.
Slo politihund med kjepp
En mann i 50-årene er pågrepet for et hytteinnbrudd og for vold mot politihund. Det var i forbindelse med politisøk etter mannen, at han slo hunden med en kjepp. Mannen vil bli siktet for vold mot offentlig tjenestemann, ifølge Follo-politiet. Innbruddet skjedde i Nordre Frogn.
Brannvesenet brenner ned et hus
Nordre Follo brannvesenen brenner ned et hus i Asperudveien 24 ved Kråkstad som en del av en øvelse. Brannen er altså kontrollert.
Les mer om Asperudveien og Kråkstad.
Låner ut redningsvester til alle
Nordre Follo Brannvesen låner ut redningsvester til alle for å forhindre at ulykker skjer. Vestene kan lånes fra Stasjonene i både Ski og Oppegård. De fleste som låner redningsvester er familier på dagstur skriver Østlandets Blad.
Les mer om Oppegård, Ski og Stasjonene.
Skogbrann i Enebakkveien
Det har brutt ut en skogbrann ved Sagstuåsen ved Enebakkveien. Brannvesenet har ikke kontroll over brannen som omfatter et området på 10 mål. Brannen ble meldt inn like etter klokken 13. Mannskaper fra både Nordre og Søndre Follo brannvesen prøver nå å få kontroll over flammene.
- Frogn kan få søndre Nesodden
Bør nordre Frogn bli en del av Nesodden eller kanskje Forng bør få litt av Nesodden, hvis Follo-lkommunene slås sammen? Thore Vestby sier det er gode prosesser i gang. Foto: Henning
B rann i b ussgarasje i Enebakk
Politi og brannvesen har rykket ut til en garasje hvor flere busser står i brann. Nordre Follo Brannvesen og politiet i Follo har rykket ut til en bussgarasje i Lillestrømveien i Enebakk.