Nordstrand

Forsinket søppelhenting

Hentingen av papiravfall i Oslo er forsinket. Mandag fikk Oslo kommune inn 250 klager. Problemene er størst på Nordstrand, Bekkelaget og Søndre Nordstrand. Årsakene er blant annet ferieavvikling og sykdom, opplyser Renovasjonsetaten.

Brann på Nordstrand

Det brant i morgentimene i en bolig i Nordstrandveien. En person har blitt eksponert for røyk. Brannen er nå slukket. Det det ble brukt mye vann i slukningsarbeidet, som har medført en del vannsøl. Det er dermed fare for at det blir glatt på stedet.
En person pågrepet etter slagsmål i Oslo
En person er pågrepet etter et masseslagsmål på Kastellet i bydel Nordstrand natt til torsdag. Minst to personer er lettere skadet.
Les mer om Kastellet, Nordstrand og Oslo.
Legger opp midt i sesongen
Anne Kjersti Suvdal gir seg som håndballspiller og er ferdig i Storhamar. Det skriver HA. Kantspiller Suvdal har flere landskamper for Norge, og har tidligere spilt for Nordstrand, Gjerpen og danske Viborg.

Tomtefestere sa nei til 50 mill. og gratis tomt

Seks av seks borettslag på Nordstrand har takket nei etter at grunneier Jan Erik Rivelsrud ville gi dem gratis tomter. Selv etter at han doblet pengegaven fra 150.000 til 300.000 pr. boligeier.
Næringslivstopp ville ikke være med på dugnad: – Ikke nødvendig her hvor 7 av 10 stemte borgerlig
«Jeg forstår at dugnadsarbeid er en nødvendighet når du bor på Søndre Nordstrand og i Groruddalen. Denne e-posten fra en næringslivstopp-far til foreldre på en skole på Oslo beste vestkant har ført til krasse reaksjoner.
Fortsatt uvisst hva som skjer med Moods of Norway
Konkursen i de to Moods of Norway- selskapene rammer både ansatte og kreditorer. Samlet gjeld ved konkonkursåpning var 112,2 millioner kroner, opplyser bostyrer Asbjørn Nordstrand Løvik til Aftenbladet.
Ble jaget av nynazister med balltrær: – Fikk meg en støkk
Bjørnar Moxnes (35) vokste opp på Nordstrand samtidig som nynazistmiljøet blomstret opp.
Les mer om Nordstrand.
Brann i søppelbil
Det brenner i en renovasjonsbil i Munkerudveien på Nordstrand i Oslo. Nødetatene er på vei.
Les mer om Munkerudveien, Nordstrand og Oslo.
Flere elever i Oslo-skolen
De siste ti årene har det blitt 20 prosent flere elever i Oslo-skolen. Det er nå totalt 88.000 elever, og det forventes en like stor vekst de neste ti årene. Størst behov for nye skoleplasser de neste årene er: Hoff ved Skøyen, Hovin på Ensjø, Frysja, Østensjø og Nordstrand.
Vann i kjellere i Oslo
Rundt ti kjellere i områdene Ekeberg og Nordstrand har fått vannlekkasje, etter regnværet de siste timene. Ifølge Meteorologisk institutt er det registrert 78,6 mm med regn så langt i dag, på Bygdøy målestasjon i Oslo. I hele Oslo er det rundt 14 kjellere som nå står under vann, ifølge brannvesenet i Oslo.
Les mer om Bygdøy, Ekeberg, Nordstrand og Oslo.
Skal ha blitt avfyrt flere skudd i Oslo i natt -16-åring innbrakt
Politiet har tatt inn en 16 år gammel gutt etter meldinger om at det skal ha blitt avfyrt flere skudd på Søndre Nordstrand i Oslo.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Forsinkelser på Østfoldbanen
Det er saktekjøring mellom Oslo S og Nordstrand på grunn av signalproblemer, ifølge NSB. I tillegg har et tomt lokaltog sporet av ved Ski stasjon. Østfoldbanens Østre linje er derfor stengt mellom Ski og Kråkstad, opplyser Bane NOR. Regn med innstillinger og forsinkelser.
Innbrakt etter mulig skyting
Politiet har tatt inn en 16 år gammel gutt etter meldinger om at det skal ha blitt avfyrt flere skudd på Søndre Nordstrand i Oslo.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Signalproblemer og avsporet tog
Det er saktekjøring på strekningen Oslo S-Nordstrand på grunn av signalproblemer, ifølge NSB. I tillegg har et tomt lokaltog sporet av ved Ski stasjon. Østfoldbanens Østre linje er derfor stengt mellom Ski og Kråkstad, opplyser Bane NOR.
Innrømmer å ha tent på
En 16 år gammel gutt innrømmer å ha tent på en enebolig i Søndre Nordstrand i Oslo i natt, ifølge politiet. Ingen ble skadd i brannen. Gutten bodde selv i huset, som er en institusjon, sammen med to voksne. 16-åringen tas hånd om av barnevernet.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Brann i bolighus – en person savnet
En person er ikke gjort rede for etter at det begynte å brenne i et bolighus i Søndre Nordstrand i Oslo. Brannvesenet er på stedet og har slukket brannen. Politiet opplyser at de har kontroll på to av tre personer på adressen.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Person pågrepet etter boligbrann
Personen som var savnet etter en boligbrann i Søndre Nordstrand i Oslo natt til tirsdag er funnet. Han mistenkes for å ha tent på brannen.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
MC-fører ikke kritisk skadd
Ifølge politiet, har ikke MC-føreren som har vært involvert i en trafikkulykke ved Nordstrand på E18 fått kritiske skader. Trolig dreier det seg om beinbrudd.
Les mer om E18, MC-føreren og Nordstrand.
Ingen dagligvare-suksess for kostholdsekspert
Berit Nordstrand tjener fortsatt gode penger på kostholdsråd, men hun har derimot ingen fortjeneste på egne dagligvareprodukter.
Rødt vil slette gjeld
Rødt vil slette underskuddet til bydel Søndre Nordstrand i revidert Oslo-budsjett. 45 millioner kroner må dekkes inn over to år. Bydelen sliter med ungdomskriminalitet, og Rødt vil gjøre den i stand til å jobbe mer forebyggende. I går ble det kjent at Oslo sør får mer politi.
Innstilt som rådmann for nye Moss
Hans Reidar Ness er innstilt som rådmann for nye Moss kommune. Det skriver Moss Avis. Innstillingen skal behandles av fellesnemnda for nye Moss kommune 12.juni. Ness har jobbet som bydelsdirektør i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune siden 2013.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Idrettsstipend til ungdom i nord
Stiftelsen Midnight Sun Marathon tildeler i år stipend til fire ungdommer fra Nord-Norge som har utmerket seg innen sin idrett. De heldige er alpinist Mariel Kufaas fra Tromsø Slalåmklubb, langrennsløper Hermann Nordstrand Fiksen fra Bossekop UL, diskoskaster Torkel Bjørnbæk fra Bodø Friidrettsklubb, og skiskytter Emilie Ågheim Kalkenberg fra Skonseng UL. Hver av dem får stipend på 25 000 kroner.
Veireno-sjefen ga heftig rabatt på luksusvilla
Jonny Enger solgte nylig boligen sin på Nordstrand til 8,25 millioner under prisantydning.
Les mer om Nordstrand.
Brann i matbutikk under kontroll
Tre personer er evakuert fra en brann i lageret til en matbutikk i Ljabrubakken på Nordstrand i Oslo.
Les mer om Ljabrubakken, Nordstrand og Oslo.