Norge

Ekstremværet «Ylva over Nord-Norge: 3000 husstander uten strøm

BODØ/OSLO (VG) 3000 husstander er uten strøm. Politiet melder om takplater i stål som flyr rundt. I Troms kjørte en skolebuss med 28 personer av veien.
Les mer om Nord-Norge.

Får 10 millioner til Bybygg

Folkemuseet får penger fra statsbudsjettet til å ferdigstille en utstilling om byenes fremvekst i Norge. Et bygg på 3500 m har vært stengt siden 1993. I 2013 begynte restaureringen, men museet har manglet penger til å sluttføre prosjektet.
Les mer om Bybygg og Norge.
«Ylva deler Norge i to
Ekstremværet har stengt både Nordlandsbanen og E6 i Fauske kommune. Den gamle lokomotivstallen på Finneid, som står kloss inntil Europavei 6 stå fare for velte, og dermed har Statens vegvesen stengt veien. Ifølge meteorologene har uværet ennå ikke nådd toppen. I Sømna ble det i formiddag målt kastevinder på hele 45,4 meter per sekund. Det utgjør 163,4 km/t.
Seks grunner til at Nord-Norge ikke blir «nye Stavanger
I lang tid har norsk oljebransje ment at det nye norske oljeprovinsen befinner seg på den nordligste delen av norsk sokkel. Men nå er det flere grunner til at selskapene vegrer seg for å investere.
Les mer om Nord-Norge og Stavanger.

Ny avtale på plass: Skal dopingteste skatere under X Games Norge

Skatere som vil delta under X Games Norge i 2018, må underlegge seg de internasjonale dopingbestemmelsene under arrangementet.
Raser mot returer til Hellas: «usolidarisk, «direkte umoralsk og «toppen av egoisme
I sommer startet Norge å returnere asylsøkere til Hellas gjennom Dublin-avtalen, for første gang siden 2010. Nå kan Stortinget tvinge Sylvi Listhaug (Frp) til å snu.
Ekstremværet «Ylva over Nord-Norge: 2400 husstander uten strøm
BODØ/OSLO (VG) 2400 husstander er uten strøm. Politiet melder om takplater i stål som flyr rundt. I Troms kjørte en skolebuss med 28 personer av veien.
Les mer om Nord-Norge.
Fem klager på sørsamisk i Norge Rundt
NRKs programråd skal i dag behandle fem klager på at programleder Vaino Rensberg (25) ledet Norge Rundt på sitt morsmål sørsamisk. Kringkastingssjefen støtter programlederen.
Danmark nærmer seg topp ti etter å ha sikret VM-plass. Norge står stille
Norge ligger uforandret på 58.-plass på den siste FIFA-rankingen i fotball. Tyskland troner øverst.
Ekstremværet «Ylva over Nord-Norge: 2400 hustander uten strøm
BODØ/OSLO (VG) 2400 hustander er uten strøm. Politiet melder om takplater i stål som flyr rundt. I Troms kjørte en skolebuss med 28 personer av veien.
Les mer om Nord-Norge.
Villsvin på Romerike
To villsvin er skutt på Romerike så langt i år. Det er dyr fra den svenske stammen som er på vei inn i Norge. I Østfold er det en etablert bestand, og det er venta at det blir felt om lag 200 villsvin i fylket i år, skriver Romerikes Blad.
Les mer om Norge og Romerike.
Norge slo Tyskland
Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.
Les mer om Team Ulsrud, Tyskland og Ulsrud.
Norge står stille på FIFA-rankingen
Norge ligger uforandret på 58.-plass på den siste FIFA-rankingen i fotball. Tyskland troner øverst.
Norge uforandret på FIFA-rankingen tross to skuffende tap
Norge ligger fortsatt på 58.-plass på den siste FIFA-rankingen. Tyskland troner øverst.
Danmark topp 12 på Fifa-rankingen
Åge Hareide sitt Danmark går sju plasser oppover Fifa-rankingen og ligger nå på en 12. plass. Sverige går også sju plasser opp og legger seg på 18. plass. Island går ned en plass til 22. plass, mens Norge ligger uendret på 58. plass.
Les mer om Danmark, Fifa-rankingen og Norge.
Ekstremværet «Ylva over Nord-Norge: Skolebuss kjørte av veien
BODØ/OSLO (VG) Det kan være farlig å oppholde seg utendørs, advarer Meteorologisk institutt. Politiet melder om takplater i stål som flyr rundt. I Troms kjørte en skolebuss med 28 personer av veien.
Les mer om Meteorologisk og Nord-Norge.
Ekstremværet «Ylva på vei inn over Nord-Norge: Skolebuss kjørte av veien
BODØ/OSLO (VG) Det kan være farlig å oppholde seg utendørs, advarer Meteorologisk institutt. Politiet melder om takplater i stål som flyr rundt. I Troms kjørte en skolebuss med 28 personer av veien.
Les mer om Meteorologisk og Nord-Norge.
Senteret er bare så effektivt som kvaliteten på kontrastvæskene
DEBATT: At SUS sitt flotte PET-senter er mindre rigget for den mest forekommende kreftsykdommen i Norge, prostatakreft, er en skuffelse for oss i PROFO.
Les mer om Norge.
Ekstremværet «Ylva på vei inn over Nord-Norge: Takplater i stål «flyger rundt
BODØ/OSLO (VG) Det kan være farlig å oppholde seg utendørs, advarer Meteorologisk institutt. Politiet melder om takplater i stål som flyr rundt.
Les mer om Meteorologisk og Nord-Norge.
Flyplasser stengt - varsler forsinkelser på grunn av «Ylva
Ekstremværet som herjer nordlige deler av Norge har torsdag morgen ført til at fire flyplasser er helt eller delvis stengt. Også trafikken på E6 er hardt rammet.
Les mer om Norge og Ylva.
Ekstremværet «Ylva på vei inn over Nord-Norge: Fly og ferger innstilt
BODØ/OSLO (VG) Det kan være farlig å oppholde seg utendørs, advarer Meteorologisk institutt. På E6 slapp en bilist unna med skrekken da et tre blåste over ende.
Les mer om Meteorologisk og Nord-Norge.
Røste ber Norge vente med OL
Skipresident Erik Røste ber Norge vente med en ny OL-søknad. Både Telemark og Vestlandet har meldt sin interesse for å arrangere OL i 2026. – Etter min mening er det for tidlig å starte en ny prosess allerede nå, sier han til NTB.
Les mer om NTB, Norge, OL-søknad og Vestlandet.
Dette er dagens begravelser og bisettelser
Dette er dagens begravelser og bisettelser i Midt-Norge torsdag 23. november 2017.
Les mer om Midt-Norge.
Ylva ruller inn over Nord-Norge
Meteorologisk institutt har utstedt ekstremværvarsel for stormen Ylva i Nord-Norge. Meldingen om uværets første skader kom tidlig torsdag.
Les mer om Nord-Norge og Ylva.