Norled

Ferja har for stor baug

Norled må droppe planen om å setje bilferja «Hamarøy» inn i sambandet Hareid-Sulesund frå førstkomande måndag. - Ferja har rett og slett for stor baug.
Les mer om Hamarøy og Hareid-Sulesund.

Har for stor baug

Reiarlaget Norled må droppe planen om å setje bilferja Hamarøy inn i sambandet Hareid-Sulesund frå førstkomande måndag. - Ferja har rett og slett for stor baug.
Les mer om Hamarøy og Hareid-Sulesund.
Denne blir verdens første i sitt slag
Norled har bestillt en ny type batteridrevet ferje i aluminium av Westcom.
Les mer om Westcom.
Hareid-Sulesund innstilles
A-ruten på fergesambandet Hareid-Sulesund innstilles fra og med kl. 22.30 og inntil videre, melder Norled. Årsaken skal være tekniske problemer.
Les mer om Hareid-Sulesund og Norled.

Redusert kapasitet

Norled melder om redusert kapasitet i fergesambandet Årvika-Koparneset fra og med i ettermiddag. Grunnen er et årlig verkstedopphold for hovedferga som blir erstattet av en mindre ferge.
Les mer om Årvika-Koparneset.
Farleg last
Norled melder at det blir redusert kapasitet frå Skjeltene klokka 08.40. Årsaka er farleg last og ferja tar med berre 12 passasjerar. Dette gjeld sambandet Skjeltene - Lepsøya - Haramsøya.
Les mer om Haramsøya, Lepsøya og Skjeltene.
Tekniske problemer i ferjesamband
Ferja til og fra Nedstrand er ute av drift. Det melder Norled fredag morgen.
Les mer om Nedstrand og Norled.
Forseinkingar i ferjetrafikken
Det er torsdag kveld forseinkingar på ca. 15 minutt i ferjesambandet mellom Hareid og Sulesund. Det melder Norled.
Les mer om Hareid, Norled og Sulesund.
A-ferga innstilt
Rute A i fergesambandet Skjeltene-Lepsøya-Haramsøya er innstilt på grunn av tekniske problemer, men rute B kjører som normalt etter å ha måttet gå til Brattvåg en stund fordi A-fergen sperret kaien på Skjeltene, melder Norled.
Redusert ferjekapasitet
A-ruta i ferjesambandet mellom Skjeltene-Lepsøya-Haramsøya er innstilt på grunn av tekniske problem. Ferja sperrar ferjeleiet på Skjeltne og B-ruta må difor ha anløp på Brattvåg ferjekai. Det må påreknast forseinkingar i sambandet, skriv Norled.
Ryfast gjer at 105 ferjetilsette går ei uviss framtid i møte
105 ferjetilsette kan misse jobben som følgje av vegsambandet Ryfast. Norled har nokre planar i bakhand, men opplyser at det nesten er umogleg å unngå oppseiingar. Det skriv avisa Strandbuen.
Les mer om Ryfast og Strandbuen.
Sognebåten blir innstilt viss det blir streik
Dersom LO/YS iverkset den varsla streiken, vil ruta Bergen-Sogn-Bergen bli ramma og dermed innstilt frå og med søndag 8. april og inntil vidare, opplyser Norled i ei pressemelding.
Les mer om Bergen-Sogn-Bergen og Norled.
Kontrakter truleg til Norled
Vegvesenet har innstilt Norled som vinnar av anbodskonkurransen om ferjedrift i sambanda Volda - Folkestad og Festøya -Solavågen. Oppdraget gjeld frå 2020 til 2029 og har ein verdi på vel 1,5 milliardar kroner. På sambanda skal det gå tre elektriske og ei hybridferje. Fire reiarlag var med i anbodskonkurransen.
Innstiller fergerute på tirsdag
Fergesambandet Hareid–Sulesund vil fra og med tirsdag 3.april ha redusert kapasitet på rute B. Rute C kommer til være innstilt, melder Norled. Årsaken er planlagt årlig vedlikehold for en av hovedfergene, og verkstedoppholdet vil vare i rundt 10 dager.
Les mer om Norled.
Redusert fergekapasitet
På fergesambandet Årvika – Koparneset blir det klokken 20.30 i kveld plass til maks 12 passasjerer, på grunn av transport med farlig gods, melder Norled.
Les mer om Norled og Årvika Koparneset.
Redusert fergekapasitet
Det blir redusert kapasitet i B-ruten, Skjeltene-Lepsøya-Haramsøya, kl. 11.10 fra Skjeltene. Grunnen er transport av farlig last, melder Norled. Det vil være plass til maks 12 bilpassasjerer.
Redusert ferjekapasitet
Det blir redusert kapasitet i ferjesambandet Folkestad-Volda i timane framover, opplyser Norled.
Les mer om Folkestad-Volda og Norled.
Nybåter i Troms med flere seter og større plass
Nytt rederi overtar hurtigbåtrutene i Troms. - De gamle båtene blir ikke savnet, sier passasjerer. Norled overtar om to år hurtigbåtruta mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad.
Les mer om Harstad og Tromsø.
Boreal mister kontrakten - Norled overtar hurtigbåtrutene
Norled vant anbudet om drift av hurtigbåtlinjene 2, 3 og 4. Hurtigbåtruta Tromsø-Finnsnes-Harstad er en av landets aller største hurtigbåt-ruter med nær 200.000 reisende i året.
Les mer om Norled.
- Mer plass og mer komfort på nye hurtigbåter
Norled AS tar over hurtigbåttrafikken mellom Harstad og Tromsø. Valget sto mellom Torghatten, Boreal Båt og Norled. De nye båtene som skal trafikkere strekningen Tromsø-Harstadskal ta over 290 passasjerer.
Forseinking i ferjesamband
Det er 15 minutt forseinking i B-ruta i ferjesamabandet Hareid - Sulesund. Det melder Norled si driftsvakt.
Les mer om B-ruta, Hareid, Norled og Sulesund.
Redusert kapasitet
Det blir redusert kapasitet på ferjesambandet mellom Årvika-Koparneset torsdag morgon. Dette skuldast transport av farleg gods, og gjeld avgangen klokka 05.50 frå Koparneset. Kapasiteten blir difor redusert til 12 passasjerar, opplyser Norled.
Sognebåten stoppa av is
Norled melder torsdag morgon på sine nettsider at på ruta til Bergen vil det gå buss for båt mellom Sogndal og Leikanger, og at dette skuldast is på fjorden.
Les mer om Bergen, Leikanger og Sogndal.
Avgrensa kapasitet i samband
Det vert avgrensa kapasitet (maks 12 passasjerar) i ferjesambandet Årvika–Koparneset på avgangen kl. 05.50 frå Koparneset torsdag morgon, melder Norled.
Normal drift i samband
Det vil bli normal drift i ferjesambandet Volda–Lauvstad frå avgangen kl. 19.10, melder Norled.
Les mer om Norled og VoldaLauvstad.