Norsk

Friskolene redder lokale skoler

Tall fra Norsk Montessoriforbund viser at tre ganger så mange elever går på Montessori-skole som for ti år siden. Noe av årsaken er at folk på bygda redder den lokale skolen ved å etablere friskoler når den offentlige blir lagt ned.

Norsk siger i curling-EM

Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil. Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.
Les mer om Italia, Nederland, Norge og Slovakia.
Båtene må la sultende flyktninger bli igjen
Møtet med Eriksen Søreide er nytteløst, mener norsk Rohingya-leder.
Norsk 18-åring nærmer seg VM-gullet Magnus Carlsen aldri vant
– Det er virkelig stort, sier ekspert.

Joner fronter ny NOAS-kampanje på Facebook

Med bursdagstale til en 18 år gammel afghansk asylsøker, fronter Kristoffer Joner en ny kampanje for NOAS og mot norsk asylpolitikk.
Les mer om Facebook og Kristoffer Joner.
To nye pallplasseringer for norsk skøytesport
Norge tok 2.-plassene på både mennenes og kvinnens lagsprint i verdenscupen skøyter i Stavanger. Canada satte verdensrekord for menn med 1.19,52.
Les mer om Stavanger.
Nye norsk pallplassa på lagsprinten
Norge tok to andrplassar i lagsprinten i Stavanger. Kvartetten Bjørn Magnussen, Henrik Fagerli Rukke, Håvard Lorentzen og Johann Jørgen Sæves gjekk på 1.19,84, slått med 32 hundredeler av Canada i samløp. På kvinnenes lag gjekk Anne Gulbrandsen, Hege Bøkko, Ida Njåtun og Rikke Jeppsson. Dei blei slått med 39 hundredeler av Sør-Korea. Dermed har dei norske løparane teke åtte pallplassar i Stavanger denne helga.
Svensk kommentator etterlyser norsk reaksjon på russisk dominans
BEITOSTØLEN (VG) Expressen-kommentator Tomas Pettersson savner større engasjement blant norske utøvere og ledere, etter at OL-utestengte russiske utøvere har herjet i den svenske langrennsåpningen.
Les mer om OL-utestengte.
Her vil de lage hydrogen fra vind
Flere aktører langs kysten jobber med å erstatte diesel med hydrogen i skipsfarten. Norsk Vindenergisenter håper på et pilotanlegg ved Smøla vindpark på Møre.
Les mer om Møre og Smøla.
Olsbu med historisk seier på Sjusjøen: - Fikk Tora Berger-vibber
SJUSJØEN/OSLO (VG) For første gang siden den nasjonale åpningen ble lagt til Sjusjøen i 2013, fikk vi en norsk seier på damesiden. Marte Olsbu seiret - med Synnøve Solemdal på 3. plass.
Olsbu gjorde noe ingen norsk kvinne har gjort før: - Hun utklasser konkurrentene
Marte Olsbu var utilnærmelig på Sjusjøen søndag.
Les mer om Sjusjøen.
Eg e bonde, eg kjøre traktor, eg he caps, der stenne John Deere på
Skal vi tro bildet som tegnes av Norske bønder på tv, lever de i fortida, er på konstant jakt etter kjærligheten og klager på absolutt alt unntatt prisen på norsk mat.
Les mer om John Deere og Norske.
«Landslagsledelsen står i fare for å spenne bein på Northug og seg selv
KOMMENTAR: Når OL avholdes i februar, er det hele elleve (!) år siden noen annen norsk mann enn Petter Northug har tatt individuelt mesterskapsgull på distanse.
Les mer om Northug og Petter Northug.
Norsk seiler reddet etter å ha vært fast på havet i over ett døgn
Natt til søndag klarte newzealandske redningsarbeidere å få ham om bord i et utsendt skip.
Norsk seiler reddet
En 67 år gammel norsk seiler er reddet utenfor kysten av New Zealand, etter at seilbåten hans fikk til dels store skader i uvær.
Les mer om New Zealand.
Norsk seiler reddet utenfor kysten av New Zealand
En 67 år gammel norsk seiler er reddet utenfor kysten av New Zealand, etter at seilbåten hans fikk til dels store skader i uvær.
Les mer om New Zealand.
Norsk seiler reddet utenfor kysten av New Zealand
En 67 år gammel norsk seiler er reddet utenfor kysten av New Zealand, etter at seilbåten hans ble skadet i flere meter høye bølger og kraftig vind.
Les mer om New Zealand.
Hollywood-penger til Norsk Folkehjelp
Frivillige jobbet over 1000 gratistimer for Tom Cruise på Preikestolen. Nå vil Norsk Folkehjelp bruke dugnadspengene til å øke sikkerhetsberedskapen i Ryfylke.
Norsk seiler reddet etter å ha vært strandet på havet i over ett døgn
Natt til søndag klarte newzealandske redningsarbeidere å få ham om bord i et utsendt skip.
Erdogan raser etter norsk blemme. Men den skjulte agendaen kan handle om noen helt andre
Tyrkias mektigste mann framstår som fornærmet og forbanna, men spillet i skyggene forteller en helt annen historie, mener Tyrkia-ekspert.
Les mer om Tyrkia-ekspert.
Storhamar vant hockeyfesten på Lillehammer: - En festdag for norsk ishockey
HÅKONS HALL (VG) (Lillehammer – Storhamar 2-3) 10.031 tilskuere skapte en magisk ramme i Håkons hall på Lillehammer. Der bortelaget Storhamar kunne reise hjem som kongene av Mjøsa og Getligaen.
Jensen: Ap er et politisk konkursbo
Arbeiderpartiet er ikke lenger ørnen i norsk politikk, fastslår Frp-leder Siv Jensen. Hun mener partiet i øyeblikket minner mer om en struts.
Fredrikstad-krisa komplett. Rykket ned til 2. divisjon
Notodden tar steget opp til nivå to i norsk fotball etter 5-3-seieren hjemme mot Fredrikstad FK i den siste kvalifiseringskampen lørdag.
Les mer om Fredrikstad FK.
OL-helter roser norsk 19-åring opp i skyene: – Et unikt talent
Allan Dahl Johansson (19) slo til med supertid.