Norsk

Prøveordning fra første januar 2019

Troms politidistrikt tester ut kontroversielt ordensmiddel. Fra 1. januar skal norsk politi for første gang ta i bruk elektrosjokkvåpen, i en toårig prøveordning som omfatter politidistriktene Oslo, Øst, Sør-Vest og Troms.
Les mer om Oslo, Sør-Vest og Øst.

Norsk kandidat trakk seg - ønsket ikke å bli Oilers-trener

Oilers kan komme til å presentere sin nye trener i løpet av uken. - Vi snakker fortsatt med flere trenerkandidater. Vi er fortsatt ikke der at vi har identifisert et klart førstevalg, men det går framover.
Les mer om Oilers-trener.
Norsk kandidat trakk seg - ønsket ikke å bli Oilers-trener
Oilers kan komme til å presentere sin nye trener i løpet av uken.
Les mer om Oilers-trener.
Uheldig samarbeid skaper problemer: – Fantasy Innlandet bryter norsk lov
Fantasy Innlandet er en tro kopi av de kjente Fantasy-spillene Premier League og Eliteserien. Nå viser det seg at et uheldig samarbeid skaper problemer.

Frykt for at tusenvis av hjort sulter i hjel

Den lange og snørike vinteren har ført til at flere tusen hjort sulter i hjel. Ved Norsk Hjortesenter frykter man at 10.000 hjort dør av sult i år. - Vi snakker om tusenvis, kanskje 10.000. Det er vondt å se at så mange dyr lider.
Morsomt, komplekst og tankevekkende
Det er ellevilt alvor i Paul Beattys roman om et rasedelt USA. Paul Beattys prisbelønte roman The Sellout er blitt en innertier også på norsk, med tittelen Meg mot røkla (eller Amerikas forente stater).
Les mer om Meg, The Sellout og USA.
Norsk jazz på verdens største messe
Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019.
Les mer om Bremen, Frankfurt og Jazzahead.
Norsk jazz på verdens største messe
Norge blir synlig på nok en kulturarena i 2019: Som partnerland under verdens største jazzmesse, tyske Jazzahead i Bremen. Norge er også hovedland under verdens støste bokmesse i Frankfurt i 2019. Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet, melder Norsk Jazzforum.
Norsk politi får bruke elektrosjokkvåpen
Fra årsskiftet neste år innføres en prøveordning med bruk av elektrosjokkvåpen i politidistriktene Oslo, Øst, Sørvest og Troms. Amnesty er kritisk.
Les mer om Oslo, Sørvest og Øst.
Norsk kvinne på tiltalebenken i narkotikasak i Las Palmas
En norsk kvinne er blant ti tiltalte i en rettssak om som starter i dag, mandag, i provinsretten Las Palmas. Saken gjelder narkotikasmugling, og aktor ber om mellom 6 og 23 års fengsel.
NRK: Brannsjef tror norsk student druknet
En lokal brannsjef tror den savnede studenten Marie Sæther Østbø har druknet, melder NRK. Samtidig har en privatperson leid helikopter for å søke etter henne.
Les mer om Marie Sæther Østbø og NRK.
NRK: Brannsjef tror savnet norsk student har druknet
Politibåt og helikopter er satt inn i søket etter Marie Sæther Nybø (20), som er savnet i Sør-Afrika.
NRK: Brannsjef tror norsk student druknet
En lokal brannsjef tror den savnede studenten Marie Sæther Nybø har druknet, melder NRK. Samtidig har en privatperson leid helikopter for å søke etter henne.
Les mer om Marie Sæther Nybø og NRK.
Politiet får nytt våpen. Amnesty advarer: – Det kan føre til død
Norsk politi får bruke elektrosjokkvåpen.
Pendlergodtgjørelse
Tidlig på 1980-tallet var Per Ottesen, Vinstra - drivkraften bak opprettelsen av Gudbrandsdal Pendlerforening. Dette var forløperen til Norsk Pendlerforening. Årsaken til opprettelsen av foreningen var den urettferdighet vi pendlere følte.
Gammel norsk
Jeg har bodd i utlandet for over 50 aar. Min dialekt og språk er forandret. Jeg blir anklgaget for å snakke gammel norsk. Skulle ønske å snakke med noen som studerer dette. Ønsker kontakt.
Norge skal være partnerland under Jazzahead 2019
Norsk jazz vil få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet til jazzmessen i Tyskland neste år. Partnerne samlet på årets messe, klare for 2019-satsing.
Les mer om Jazzahead og Tyskland.
Eksklusiv norsk sjømat i Thailand
Gjennom sjømatkampanjen «The incredible flavours of Norway» har det beste av norsk sjømat inntatt eksklusive shoppingsentre i Thailand.
Les mer om Norway, Thailand og The.
Norsk alkoholrekord - i Sverige
NTB): Aldri før har Systembolagets grensebutikker solgt så mye alkohol.
Les mer om Sverige.
Skarpnord best blant de norske i Lalla Meryem Cup
Det ble til slutt grei norsk uttelling i den marokkanske europaturneringen. Marianne Skarpnord kom på delt ellevteplass, med Tonje Daffinrud og Celine Borge på delt 16.-plass.
Norsk politi får bruke elektrosjokkvåpen
Fra årsskiftet neste år innføres en prøveordning med bruk av elektrosjokkvåpen i politidistriktene Oslo, Øst, Sørvest og Troms. Amnesty er kritisk.
Les mer om Oslo, Sørvest og Øst.
En guide til digitale Flax-lodd
Ett av de mest populære spillene til Norsk Tipping er utvilsomt Flax, og lotteriet som startet i 1988 har ført til skraping i mange små og store hjem.
Les mer om Flax, Flax-lodd og Norsk Tipping.
Norsk 20-åring savnet i Sør-Afrika: – Hun hadde ikke kameraet med seg til stranden
STAVANGER AFTENBLAD/MYOLI BEACH: Både kilder i politiet og kilder på hotellet hvor den savnede Marie Sæther Østbø bodde, sier at 20-åringen ikke hadde kameraet med seg ut onsdag kveld.
Norsk politi får bruke elektrosjokkvåpen
Fra årsskiftet neste år innføres en prøveordning med bruk av elektrosjokkvåpen i politidistriktene Oslo, Øst, Sørvest og Troms. Amnesty International er kritisk.
Les mer om Oslo, Sørvest og Øst.