Norske

Studie: Kvoteringslov ga ikke flere kvinnelige toppsjefer

Loven om kvotering av kvinner inn i styrene til norske selskaper har ikke ført til at flere kvinner er blitt ansatt i toppledelsen, ifølge ny studie.

Studie: Kvoteringslov ga ikke flere kvinnelige toppsjefer

Loven om kvotering av kvinner inn i styrene til norske selskaper har ikke ført til at flere kvinner er blitt ansatt i toppledelsen, ifølge ny studie.
Kvoteringslov ga ikke ønsket effekt
Loven om kvotering av kvinner inn i styrene til norske selskaper, har ikke ført til at flere kvinner er blitt ansatt i toppledelsen, ifølge en ny studie fra Norges Handelshøyskole. Det skriver Dagens Næringsliv. Loven ble innført i 2004.
En villet destruksjon
Postens historie i Norge starter i 1647 med opprettelse av Det norske postverket som forpaktning til private. I 1719 ble det overtatt av staten. EUs liberalisering/avmonopolisering starter med vedtak i 1997 med det første postdirektiv.
Les mer om Det og Norge.

Hvor grønn er den norske ulla?

I dag velger forbrukere produkter med miljømerker fordi de er opptatt av å gjøre bærekraftige valg og stoler på merkingen. Men vet du hva merkingen betyr? Og er det slik at produkter uten denne merkingen ikke er et like godt valg?
Fremdeles optimisme i industrien
Norske industriledere melder om uendret produksjonsnivå og økt ordretilgang i 1. kvartal 2018. Den generelle bedømmelsen for 2. kvartal 2018 er positiv hos flertallet av industrilederne.
Fleire kommunar føler seg lurt
På fem år blei rundt 200 kommuner og fylkeskommuner fakturert 7,5 millioner skattekroner av Det Norske Kartselskapet, skriv VG. Fleire av kommunane er blant dei som føler seg lurte.
- E-tjenesten lurte Berg
- Etterretningstjenesten narret Frode Berg opp i stry. Det mener Bergs kollega Trine Hamran. Den spionsiktede nordmannen innrømmer nå at han var i Moskva for den norske E-tjenesten.
Myrseth dropper forvaltning – blir kryptosjef
Aksjeplukker Stig Myrseth gir seg i Dovre Forvaltning. Blir sjef i norske Kryptovault.
Berg vil ha fart i norske forhandlinger med Russland. Derfor la han kortene på bordet.
MOSKVA (Aftenposten): Frode Berg var lei av å vente på hjelp fra Norge etter snart fem måneder i den russiske etterretningstjenestens fengsel. Derfor bestemte han seg for å innrømme at han jobbet for norsk etterretning.
Les mer om Norge og Russland.
Frode Bergs advokat: Berg har vært kurr med konvolutter med penger og instruksjoner
Brynjulf Risnes tror det kalde klimaet hindrer norske myndigheter i å få hjem mannen som skal ha drevet etterretningsarbeid for dem.
OL-stjernenes egne feriebilder
De norske vinteridrettsutøverne er lei av vinter og snø og søker sol og strender i april.
Utvidet søket etter savnet student i Sør-Afrika
Leteområdet ble søndag utvidet i arbeidet med å finne den savnede norske studenten Marie Sæther Østbø (20) i Sør-Afrika. Søndag ettermiddag opplyste politiet at de utvidet søket etter den savnede norske kvinnen.
Vålerenga hadde den største oksen. Men ingen målscorere
Vålerenga - Molde 0-0). Etter fjorten mål på ei uke ble det bråstopp søndag kveld. Men vi fikk se to lag som begge vil være norske topplag og som aldri sluttet å angripe.
Les mer om Molde.
Graham Hansen vant duellen mot Mjelde: - Føler veldig med Maren
(Chelsea Ladies - VfL Wolfsburg Frauen 1-3) Foran landslagssjef Martin Sjögren var det liten tvil om at Caroline Graham Hansen (23) fikk mest å juble for i den norske Champions League-duellen mot Maren Mjelde (28).
Myrseth dropper forvaltning – blir kryptosjef
Aksjeplukker Stig Myrseth gir seg i Dovre Forvaltning. Blir sjef i norske Kryptovault.
Til sykehus etter stygg velt
Silje Mathisen (17) er forslått, men sender en «tommel opp» fra sykehuset i Nederland. Sykkeltalentet fra Halden har denne helga syklet for det norske juniorlandslaget under Nations Cup i etapperittet Omloop van Borsele i Nederland.
Les mer om Borsele, Halden, Nederland og Omloop.
Uheldig Mjelde med selvmål i den norske duellen
Caroline Graham Hansen og Wolfsburg tok et langt steg mot Champions League-finale. Der kan hun møte Ada Hegerberg og Lyon.
Les mer om Ada Hegerberg, Lyon og Wolfsburg.
Nantes tok første stikk mot Myrhol og Skjern i mesterligaen
I den norske duellen i mesterligaen mellom Nantes' Espen Lie Hansen og Skjerns Bjarte Myrhol var det franske storlaget som kom best fra det med 33-27-seier. Myrhol og hans Skjern fikk det tøft, men klarte å redusere nederlaget til slutt.
Les mer om Myrhol og Skjern.
Graham Hansen vant duellen mot Mjelde - Wolfsburg mot CL-finale
Chelsea Ladies - VfL Wolfsburg Frauen 1 - 3) Foran landslagssjef Martin Sjögren var det liten tvil om at Caroline Graham Hansen (23) fikk mest å juble for i den norske Champions League-duellen.
Loven skulle sørge for flere kvinner i sjefsstolene. Men etter mer enn ti år har ingenting skjedd
Den norske loven om kjønnskvotering i styrene går sin seiersgang gjennom Europa. Det eneste problemet er at den ikke virker.
Les mer om Europa.
Forsterka satsing på språk
Kommunane Molde og Nesset er blant 17 norske kommunar som får forsterka satsing på språk i skular og barnehagar. På landsplan skal det brukast 17 millionar kroner til å kjøpe fri ressurslærarar og å etablere og drifte faglege nettverk. Kommunane er valde mellom anna på bakgrunn av resultat frå nasjonale prøver, elevundersøking og statistikkar.
Les mer om Nesset.
Graham Hansen vant duellen mot Mjelde - Wolfsburg mot CL-finale
(Chelsea Ladies - VfL Wolfsburg Frauen 1 - 3) Foran landslagssjef Martin Sjögren var det liten tvil om at Caroline Graham Hansen (23) fikk mest å juble for i den norske Champions League-duellen mot Maren Mjelde (28).
Det norske smilebåndet
En god latter forlenger velferdsstaten. Nylig spiste jeg middag med to greske fotografer i Oslo. De var på besøk for å dokumentere situasjonen for flyktninger i de skandinaviske landene.
Les mer om Oslo.
- Frode følte seg presset av Etterretningstjenesten
Frode Berg følte seg presset til å gjøre oppdrag for den norske etterretningstjenesten i Russland, forteller en kollega til Dagbladet.