Norske

«Made in China vil ikke lenger være billige og enkle industrivarer

Kineserne forsvinner fra samlebåndene: En hodepine for regjeringen mener professor, men norske Kina-kjennere mener det er i tråd med regjeringens planer for landet.
Les mer om China og Kina-kjennere.

Norske FM-radioer får nytt liv

FM-radioer som blir ubrukelige i Norge, kan nå sendes til gjenbruk i andre land. Renovasjonsselskapet IVAR i Rogaland setter nå ut egne dunker for innsamling av brukbare radioer.
Les mer om Norge og Rogaland.
Ekspert: – Norsk mentalitet er etterspurt i Iran
Mange norske selskaper har intensjoner om å tre inn i Iran. Men ikke veldig mange har avtaler om leveranser og betaling, mener ekspert på internasjonalisering av leverandørindustrien i Norge.
Les mer om Iran og Norge.
Fire vil bli domprost
Fire har søkt stillingen som domprost i Kristiansand, skriver Fædrelandsvennen. De fire er Asle Bjorvatn, Jan Otto Fredwall, Freddy Berg og Knut Holm. Domprosten leder Den norske kirkes prester i Kristiansand og er biskopens stedfortreder.

Tandes ukjente drama i Hoppuka: Servicemannen ville slutte på dagen

LAHTI (VG) Fiaskohoppet til Daniel-Andr Tande (23) i Hoppuka utløste akutt krise i det norske hopplandslaget. Servicemann Thomas Hörl (35) tok på seg skylden – og ville si opp jobben umiddelbart.
Les mer om Daniel-Andr Tande og Hoppuka.
Varsler omkamp om åpent lobbyregister
Mens det er full åpenhet om hvem som er Facebook og Googles lobbyister i USA og EU, kan teknologigigantenes norske pr-ansatte gå stille i dørene på Stortinget.
Les mer om Facebook, Stortinget og USA.
Ingen vind vinn-situasjon
Den norske vindkraftproduksjonen falt i 2016. Vindforholdene var dårligere enn normalt. Avdelingsleder Anna Vera Skrivarhaug i NVE mener det er større variabler i vannkraft.
Les mer om NVE.
Den svenske langrennsstjernens dårlige form kan bety trøbbel for de norske herrene
– Jeg er snart 37 år. Jeg er ikke her for å samle på fine plasseringer, advarer Johan Olsson.
Les mer om Johan Olsson.
Varsler nazi-marsj
Nazist-marsjer med trommevirvler, uniformer og vaiende faner er et syn vi ikke har sett i Norge siden krigen. Nå vil de igjen marsjere i norske gater. Også østfoldinger er representert.
Les mer om Norge.
Kunnskapsløs logring for idrettstoppene
I beste fall mangler Anniken Huitfeldt kunnskap om idrettsdebatten. I verste fall viser hun hvorfor det er grunn til å stille spørsmål ved hvor sunne koblingene mellom Arbeiderpartiet og norske idrettstopper er.
Dobling av vold og trusler
Aldri før har ansatte ved norske fengsler blitt truet og utsatt for så mye vold som nå. I 2016 ble det rapportert om 1048 hendelser. – Miljøet i fengslene hardner til, sier Jan Arve Blom, forbundssekretær i NFF.
Les mer om Jan Arve Blom og NFF.
Aksjeskolen for viderekomne: Dette kan spare deg for tusenvis av kroner årlig
Nesten halvparten av handelen i norske aksjer skjer på andre markedsplasser enn Oslo Børs. Kunnskap om dette kan potensielt spare deg som handler aksjer aktivt for store summer hvert år.
Nå kan norske MS-pasienter få stamcellebehandling i ny studie
En ny MS-studie ved Haukeland universitetssykehus er tildelt 20 millioner kroner for å forske på stamcellebehandling.
Stafett-sølv i junior-VM
Norge tok sølv for kvinner i ungdomsklassen i junior-VM i skiskyting i dag. Marthe Kråkstad Johansen, Marit Ishol Skogan og Mari Wetterhus gikk på det norske laget. Russland tok gullet og Italia bronsen.
Les mer om Italia og Marit Ishol Skogan.
Majids flammende tale til klassekameratene han måtte forlate
Den unge afghaneren lyttet til samvittigheten sin og reddet en druknende kvinne på sin flukt over Middelhavet til Europa. Nå ber han det norske folk lytte til sin.
Les mer om Europa og Middelhavet.
Skuespiller får St. Olavs Orden
Skuespiller Anne Marit Jacobsen er utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Hun mottar utmerkelsen for sin fremragende innsats som skuespiller.
NTNU: Få norske søkere til petroleumsfag
Det er stor pågang fra utenlandske studenter til petroleumsfag ved NTNU, men lave søkertall blant norske studenter bekymrer.
To norske unggutter på liste over Europas største fotballtalenter
Martin Ødegaard og Sander Svendsen på lista til SciSport.
Les mer om Sander Svendsen og SciSport.
Se, Trump, så mange jobber skaper Norge i ditt land
Utenriksminister Børge Brende (H) lander i USA med ferske tall over hvor mange arbeidsplasser norske bedrifter og Oljefondet bidrar til.
Les mer om Norge, Oljefondet, Trump og USA.
Jeg skammer meg over å være nordmann!
UDI vil frata en familie på tolv sitt norske statsborgerskap. Det var en forferdelig dårlig presang å gi vår kjære konge på hans 80-årsdag.
Vimpelcom med milliardresultat - bytter navn og slutter å være telekomselskap
Det omstridte telekomselskapet Vimpelcom, som er deleid av norske Telenor og har vært gjennom en årelang korrupsjonssak, forsøker nå å legge fortiden bak seg.
Les mer om Telenor og Vimpelcom.
Disse kvinnene går 10-kilometeren
Her er oversikten over de norske kvinnene som skal gå for medaljer tirsdag.
Elendig år for norsk vindkraft
Norske vindkraftverk hadde et rolig år i fjor, noe som gjorde at strømproduksjonen falt med 15 prosent.
Ruud klatret 75 plasser på verdensrankingen
Den norske 18-åringen er snart blant de 100 beste i verden.