Norske

Tande først ut i lagkonkurransen

Daniel-André Tande skal først ut i lagkonkurransen av de norske hopperne. Hoppgutta hopper i følgende rekkefølge: Tande, Stjernen, Forfang, Johansson. - Det er litt magefølelse. Vi har prøvd mange varianter i vinter, og alle har fungert.
Les mer om Forfang, Johansson og Stjernen.

Frykter økt spedbarnsdødelighet

Mødre sendes stadig tidligere hjem etter fødsel uten at kommunen har barselomsorg på plass. - Jeg frykter vi kan komme til å se økt spedbarnsdødelighet, sier Kirsten Jørgensen, politisk leder i Den norske jordmorforening, til Dagsavisen.
Skulle følge barn til skolen, men ble nektet innreise til Israel
Nok en gang blir norske borgere nektet inngang til Israel. - Dette handler om at Israel ikke ønsker kritikk, mener Kirkens Verdensråd.
Les mer om Israel.
Israel-kritikk: - Skulle følge barn til skolen, men ble nektet innreise til Israel
Nok en gang blir norske borgere nektet inngang til Israel. - Dette handler om at Israel ikke ønsker kritikk, mener Kirkens Verdensråd.
Les mer om Israel.

Frykter Norge blir et filialland

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (39) er bekymret for at oppstartsbedrifter enten vokser for sakte eller selges før de blir norske vekstlokomotiver. – Min frykt er at vi blir et land av filialer av utenlandske aktører, sier han.
– Japanerne er gale etter norske råvarer
Axel Nordahls oppgraderer sjøkrepsen med kombusmør.
Les mer om Japanerne.
- De norske anonyme hemmelighetene avslører mange triste skjebner rundt oss
Cathrine Louise Finstad har drevet det populære nettfenomenet «Norske Hemmeligheter» i snart ti år. - På sosiale medier skal alle vise frem glansbildene - og overbevise andre om hvor perfekt livet er.
Norske «Mike» plyndret døde IS-soldater
Den norske elitesoldaten bekjempet IS-krigere i 21 måneder. Å se døde på slagmarken og plyndring av soldater som lå på slagmarken var en del av hverdagen. Vi advarer mot sterke inntrykk. Mest sett siste uken
Les mer om IS-krigere og IS-soldater.
Norske «Mike» kriget mot IS: - Ville heller skyte meg selv enn å bli tatt til fange
- Jeg så mange døde etter hvert, folk som hadde blitt skutt og sprengt i filler, forteller «Mike» til Nettavisen. NB! Denne saken inneholder sterke bilder og videoinntrykk.
Les mer om Mike og Nettavisen.
Tarjei Bø vraket til miksstafetten
Emil Hegle Svendsen gikk seg inn på det norske laget til miksstafetten. Det var ventet at brødrene Bø skulle ta de to herreplassene på miksstafett tirsdag, men søndag kveld kom beskjeden om at Tarjei Bø ikke får gå.
Les mer om Tarjei Bø.
Tarjei Bø vraket til miksstafetten
Emil Hegle Svendsen gikk seg inn på det norske laget til miksstafetten.
Norsk eggtabbe vekker oppsikt
Den norske OL-troppens bestilling av 15.000 egg til utøverne, går verdens rundt. Reuters melder i dag at skrivefeilen på en ekstra null, betyr at hver OL-utøver må spise 124 egg. Kokken skal jobbe med å finne oppskrifter med mye egg.
Les mer om OL-utøver.
Norske pallplasser i Sverige
Andreas Mikkelsen kjørte i helgen inn til sin første pallplass for Hyundai. Thierry Neuville sikret seg seieren, men det var flott innsats av flere nordmenn i årets andre VM-runde.
Les mer om Hyundai, Sverige og VM-runde.
Regjeringen må slå av autopiloten i EU-spørsmål
Det er fortsatt norske myndigheter som vil ha ansvar for norsk energipolitikk. Det slår olje- og energiminister Terje Søviknes og utenriksminister Ine Eriksen Søreide fast i et innlegg i om EUs energipakke i Tidens Krav.
«Konstruktivt Uber-innspill
Regjeringspartiene liker Ubers brev til norske myndigheter med innspill til ny transportlov. Arbeiderpartiet mener det er «cowboy-tilstander i drosjenæringen og frykter forverring.
Hyller Svendsen: - En av de største i norsk idrett
De norske gutta bommet mye på fellesstarten. Men en meget solid stående serie sikret Emil Hegle Svendsen en OL-medalje også fra Pyeongchang.
Fannemel vraket igjen - Stjernen får hoppe lagkonkurransen
Anders Fannemel fikk heller ikke plass på det norske hopplaget i mandagens lagkonkurranse i OL. Robert Johansson (to bronsemedaljer) og Johann André Forfang (ett sølv) var selvskrevne på laget.
Nå nærmer curling-guttene seg semifinale
Thomas Ulsrud og resten av det norske laget slo USA søndag. Snarøya-laget fikk ingen drømmeåpning på OL og tapte tre av de fire første kampene. Men håpet om semifinale er ikke ute.
Les mer om USA.
Blodkos
Man tager et par desiliter blod, rører inn litt mel, bittelitt salt, og finner fram vaffeljernet. Så overrasker du gjestene med blodvafler til søndagskaffen. For bare noen tiår siden var blodmat og innmat fast innslag på norske middagsbord.
Norsk curlinghåp lever etter seier over Danmark og USA
De norske curlinggutta slo med to seirer over Danmark og USA. Dermed er det fortsatt mulighet for norsk semifinale i OL. Norge slo Danmark 10-8 tidlig på søndagen og senere på dagen USA med 8-5. Norge gikk fra 1-2 til 5-2 på en omgang.
Les mer om Danmark og USA.
Norsk curlinghåp lever etter seire over Danmark og USA
De norske curlinggutta slo til med to seirer over Danmark og USA. Dermed er det fortsatt mulighet for norsk semifinale i OL. Norge slo Danmark 10-8 tidlig på søndagens og senere på dagen og knuste USA med 8-5 i dagens siste kamp.
Les mer om Danmark og USA.
Norsk curlinghåp lever etter seier over Danmark og USA
De norske curlinggutta slo til med to seirer over Danmark og USA. Dermed er det fortsatt mulighet for norsk semifinale i OL.
Les mer om Danmark og USA.
Vant nøkkelkamp: Medaljehåpet lever for Norge
Slo USA etter kjempeomgang. Norge - USA 8-5 De norske curlinggutta slo med to seire over Danmark og USA. Dermed er det fortsatt mulighet for norsk semifinale i OL.
Les mer om Danmark, Norge og USA.