Notodden

Lokalavis kutter fra seks til tre aviser i uken

NOTODDEN: Lokalavisen for Notodden, Hjartdal og Sauherad reduserer nå frekvensen og vil i framtiden komme ut tre dager i uken. Samtidig øker Telen satsingen på nett. - Leseaktiviteten øker sterkt - spesielt på smarttelefonene.
Les mer om Hjartdal, Notodden, Sauherad og Telen.

Starter bluesutdanning på Notodden

- Han lærte meg å være sterk, sier Linn Helga Vegheim etter Little Stevens Blues School. Hun var en av artistene som spilte på Høgskolen i Sørøst-Norges lansering av det nye studiet.
– Little Steven lærte meg å være sterk
NOTODDEN/OSLO (NRK): – Jeg er stolt over å bidra til at det blir en bluesutdanning på Notodden, sier Little Steven til NRK. Denne uka ble det klart at Høgskolen i Sørøst-Norge starter treårig bluesutdanning på Notodden.
Skulle drepe politimanns sønn
NOTODDEN: En 25 år gammel mann er i Aust-Telemark tingrett dømt for å truet med å drepe sønnen til en politiførstebetjent.
Les mer om Aust-Telemark.

Bluesmestre blir læremestre på nytt studium

NOTODDEN: Knut Reiersrud og Amund Maarud skal holde hver sin mesterklasse, mens Olaf Olsen fra Bigbang er blant lærerne, når Norges første høyskolestudium i blues dras i gang fra høsten.
Fjernet program etter metoo-identifisering
TV 2 har fjernet et klipp av en ansatt som ble oppsagt for å ha seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen. I programmet «Snakk med Linn Wiik» viste programlederen, som er fra Notodden, fram et bilde av mannen.
Les mer om Linn Wiik, Notodden og Snakk.
TV 2 tar Telemarks-jenta Linn Wiiks program av lufta etter identifisering
NOTODDEN/OSLO: TV 2-programleder Linn Wiik fra Gransherad er i hardt vær etter at hun viste bilder av mannen som har seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen. Nå trekker kanalen programmet.
Les mer om Gransherad og Linn Wiik.
TV 2 tar dette programmet av luften - etter tabbe
NOTODDEN/OSLO: TV 2-programleder Linn Wiik fra Gransherad er i hardt vær etter at hun viste bilder av mannen som har seksuelt trakassert flere kvinner i kanalen. Nå trekker kanalen programmet.
Les mer om Gransherad og Linn Wiik.
Disse skal legge Skandinavia under seg
NOTODDEN: Selskapet PTOffice satser på at appen deres blir den ledende i Norden. Etter to års utvikling lanserte PTOffice denne uken en webapplikasjonen som samler alle nødvendige verktøy for den personlige treneren i en og samme programvare.
Les mer om Norden, PTOffice og Skandinavia.
Seier til Arendal Fotball
Arendal Fotball slo Notodden 1-0 lørdag. Det var Fabian Stensrud Ness som sørget for scoringen i første omgang av kampen.
Les mer om Arendal Fotball og Notodden.
Her stryker nesten ingen på førerprøven
Mens nesten alle består førerprøven i Hammerfest, stryker nesten halvparten ved trafikkstasjonen på Notodden. Det viser tall P4 Nyhetene har fått fra Statens Vegvesen, som viser strykprosenten ved alle landets trafikkstasjoner.
Les mer om Hammerfest og Notodden.
I dette fylket er det nesten ingen som stryker til førerprøven
Mens nesten alle består førerprøven i Hammerfest, stryker nesten halvparten ved trafikkstasjonen på Notodden. Det viser tall P4 Nyhetene har fått fra Statens Vegvesen, som viser strykprosenten ved alle landets trafikkstasjoner.
Les mer om Hammerfest og Notodden.
Norske verdensarvmidler fordelt
Tilskuddene til norske verdensarvsteder for i år er fordelt, skriver Riksantikvaren. Alle de åtte norske stedene på UNESCOs liste får midler, men industriarven i Rjukan og Notodden får mest med rett i overkant av 20 millioner kroner.
Avlyser litteraturfestival
Neste helg skulle Karl Ove Knausgård gjeste Herbjørnsruddagene på Notodden. Nå er festivalen avlyst og nedlagt etter en konflikt mellom festivalstyret og personer i Herbjørnsrud-familien.
Flo klar for Sogndal
Fjorårets FFK-kaptein er klar for Sogndal i 1. divisjon. Det skriver Fredriksstad Blad. Ulrik Flo avsluttet FFK-karrièren med å bli skjelt ut av FFK-supporterne etter nedrykket på Notodden. Nå er han igjen klar for moderklubben Sogndal, med opprykksambisjoner i 1. divisjon. Klubben bekreftet selv signeringen tirsdag morgen.
Nesten ingen stryker i Finnmark
Vanskelig å forklare hvorfor, sier Statens Vegvesen. Mens nesten alle består førerprøven i Hammerfest stryker nesten halvparten ved trafikkstasjonen på Notodden.
Les mer om Finnmark, Hammerfest og Notodden.
Dopkjøring på skogsbilvei
NOTODDEN: Heller ikke langs skogsbilveiene skal påvirkede sjåfører føle seg for trygge. Det fikk konsekvenser for en 33 år gammel tinndøl.
Nå har de solgt til gull
BØ: Fredag mottok telemarksbandet Byting sin første gullplate. - En fantastisk start på jubileumsåret, sier platedirektør Øyvind Sauarlia. Han er opprinnelig fra Notodden og styrer det uavhengige plateselskapet Grammofon.
Satte hodet fast i bøtte – måtte avlives
Med ei plastbøtte rundt hodet sprang rådyret rundt i blinde. Viltnemnda på Notodden måtte avlive dyret.
Les mer om Notodden.
Fire til sykehus etter kollisjon
To personer er sendt med ambulanse til Oslo universitetssykehus Ullevål og to er sendt til lokal legevakt, etter en frontkollisjon i Notodden i Telemark. Ulykken skjedde i 8-tiden mandag på fylkesvei 37 ved Bolkesjø, opplyser politiet i Telemark.
Fastklemt etter frontkollisjon
Én person satt fastklemt etter en frontkollisjon ved Notodden i Telemark i dag tidlig. Til sammen fire personer i tre biler var involvert i ulykken, men skadeomfanget er ikke kjent.
Les mer om Notodden og Telemark.
Frontkollisjon ved Bolkesjø
Tre personbiler involvert i frontkollisjon på fylkesvei 37 ved Bolkesjø i Notodden.
Les mer om Bolkesjø og Notodden.
50-åring lastet ned overgrepsvideoer i flere år
NOTODDEN: En 50 år gammel mann fra øvre del av Telemark lastet ned bilder og videoer av seksuelle overgrep mot barn. I januar i fjor fikk han besøk av politiet.
Les mer om Telemark.
Fire nye navn klare: - De har tatt publikum med storm
NOTODDEN: Vintage Trouble, Sugaray Rayford Band, The Welch Ledbetter Connection og Spellemann-nominerte Joakim Tinderholt er alle klare for sommerens bluesfestival på Notodden.
Marianne fra Kongsberg holder konsert på Notodden
Marianne Tovsrud Knutsen fra Kongsberg holder akustisk konsert i Telemarksgalleriet på Notodden torsdag kveld. Arrangementet har fått navnet «Sammen så bygde vi by'n» - kulturarv og fellesskap.