Nrk

Åpnet gammel gågate inne på sykehjemmet

SANDEFJORD (NRK): Med en kafe, tesalong og landhandel i retrostil kan beboerne ved Nygård bo- og behandling erindre tilbake til sin ungdomstid.
Les mer om Nygård.

Har ventet i 27 år på å bade med kona

KRAGERØ (NRK): I 1990 fikk Kragerø kommune penger til å bygge rullestolrampe på det populære badestedet Stangnes. Svein Byholt er blant dem som har kjempet for å gjøre område mer tilgjengelig.
Les mer om Kragerø.
– Avviser ikke at kulen kom fra vår skytebane
STAVOLLEN, FANA (NRK): Fana Skytterlag er preget av skuddet som traff et bolighus. All aktivitet på skytebanen er innstilt, mens klubben bistår politiet i etterforskningen.
Les mer om Avviser.
– Endelig seier på hjemmebane
Jerv-kaptein Glenn Andersen er strålende fornøyd med seieren i cupkampen mot Bryne. – Endelig ble det seier på hjemmebane. Det var deilig, sa Andersen til NRK etter kampen onsdag kveld.
Les mer om Andersen, Bryne, Endelig og NRK.

Her var tyven veldig heldig

LARVIK (NRK): Tyver risikerer livet på jakt etter kobber.
Odd vant lokaloppgjøret
PORSGRUNN (NRK): Pors yppet seg mot storebror Odd, men holdt ikke helt inn.
Les mer om Odd.
Direkte: Brann leder over Lysekloster
Torgeir Børven har sendt Brann i føringen mot Lysekloster, men hjemmelaget har kommet til flere store sjanser. Følg kampen på NRK.no.
Les mer om Brann og Lysekloster.
Kule gjekk tvers gjennom huset til Annie
FANA (NRK): No er den lokale skytebanen stengd. – Eit under at det gjekk så bra som det gjorde, seier Annie Seim.
Les mer om Annie Seim og Annie.
– Det hadde ikke hjulpet å bytte trenere
PORSGRUNN (NRK): Det skal være for stor forskjell på Odd og Pors til at trenerne kan avgjøre noe, mener Dag-Eilev Fagermo om kveldens duell med Tommy Svindal Larsen.
Våpenkule gjekk tvers gjennom huset til Annie
FANA (NRK): No er den lokale skytebanen stengd. – Eit under at det gjekk så bra som det gjorde, seier Annie Seim.
Les mer om Annie Seim og Annie.
Sjå bilda frå sykkelfesten – kjempesykkel i Dragsvik
BALESTRAND (NRK): I Dragsvik står ein sykkel med hjul som er tre meter i diameter. Langs heile løypa frå Balestrand til Førde har folk pynta til fest.
Les mer om Balestrand, Dragsvik og Førde.
Høie kan ikke love at journalskandalen er over
STORTINGET (NRK): Rapporten om journalskandalen i Helse Sør-Øst er svært alvorlig, ifølge helseminister Bent Høie (H). Han kan ikke love at IT-arbeideres tilgang til svært sensitive helseopplysninger om nordmenn nå er stengt.
Satser millioner på det røde gullet
SAUHERAD (NRK): I fremtiden skal hvert tredje eple komme fra Telemark, mener unge som satser på fruktdyrking.
Les mer om Telemark.
Ekstraordinært bystyremøte i Bodø
Ordfører Ida Pinnerød i Bodø opplyser overfor NRK at hun kaller inn til ekstraordinært bystyremøte førstkommende mandag. Bakgrunnen er tydelige signaler fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet om at de vil tolke Bodøs vedtak om sammenslåing med Steigen i positiv retning, noe Avisa Nordland skrev om i går. – Det er overraskende at det i det hele tatt er mulig å tolke vedtaket i den retning, sier Pinnerød til NRK, som nå vil klargjøre kommunes ståsted overfor departementet.
Slik vil dei at du skal oppføre deg langs løypa
BALESTRAND/FØRDE (NRK): Når 120 proffsyklistar skal trø seg frå Sogn til Sunnfjord vil arrangørane gjerne at du heiar dei fram langs løypa. Men du må oppføre deg også.
Les mer om Sogn og Sunnfjord.
411 dagar gjekk før staten tok ansvar – kan ha gjort folk sjukare
SLØVÅG (NRK): Fersk doktorgrad kastar nytt lys over helseplagene etter den dramatiske Vest Tank-eksplosjonen – ti år etter.
Tekniske problemer
Kveldens TV-sending fra NRK Sørlandet går uten lyd. Det jobbes med feilretting. Noen av sakene i dag dreier seg om konflikt mellom fugler og mennesker og en gigantisk kulebane.
Mener Jensen må frifinnes: – Saken er basert på et eventyr og synsing
OSLO TINGRETT (NRK): Eirik Jensens forsvarere ber om at den pensjonerte politimannen frifinnes. De mener påtalemyndigheten har bygd saken mot Jensen basert på synsing, tolking og Gjermund Cappelen «eventyrforklaring.
Les mer om Gjermund Cappelen og Jensen.
Radiotrøbbel
FM-senderen på Sprinklerfjell er ute av drift. Det betyr at flere tusen lyttere er uten radiosignal i Vestfold. En reparatør er på vei for å se på problemet. Før han har kommet frem er det ikke mulig å si noe om hvor langvarig bruddet blir. NRK Vestfoldsendinga kan høres på nett- og DAB-radio.
Les mer om Sprinklerfjell og Vestfold.
Predikant fikk ikke gehør i PFU
Pastor Jan Hanvold fikk ikke medhold i sin PFU-klage på NRK Brennpunkts kritiske dokumentar om hans virksomhet og økonomiske interesser.
Les mer om PFU.
Hopper i dårlige dresser for å rette opp utstyrsfadesen
MIDTSTUEN (NRK): De norske hopperne slet med for dårlig utstyr forrige sesong. Nå loggføres hver minste detalj gjennom oppkjøringen for å komme på samme nivå som konkurrentene.
Setter ut 8000 tamme ender for jakt – jegerne frykter negativt syn på norsk jakt
SKIEN (NRK): Godseier setter ut 8000 tamme ender til eksklusiv jakt. Jegere reager på et slikt brudd på norske jakttradisjoner.
Forsvarer mener Jensen må frifinnes: – SMS-ene beviser ikke noe som helst
OSLO TINGRETT (NRK): Eirik Jensens forsvarere ber om at den pensjonerte politimannen frifinnes. De mener påtalemyndigheten har vært avhengig av Gjermund Cappelens «tvilsomme tolkninger.
Les mer om Jensen.
Jensens forsvarere: – SMS-ene beviser ikke noe som helst
OSLO TINGRETT (NRK): Eirik Jensens forsvarere mener påtalemyndigheten har vært avhengig av Gjermund Cappelens «tvilsomme tolkninger.
Reagerer på meningsmåling
Hamarordfører Einar Busterud reagerer sterkt på meningsmålinga om sjukehus som Infact har gjort for NRK, Østlendingen, Glåmdalen og OA. Han viser til at meningsmålinga helt utelater Hamar sjukehus som alternativ.