Nrk

Slik er OL-dagen

Søndag 25. februar. Marit Bjørgen kan bli tidenes vinterolympier ved å vinne gullet på tremila. I tillegg skal hockeyfinalen spilles. Hør OL-sendingen her! NRK Sporten gir deg det beste fra Pyeongchang Dag 15 Lørdag 24.

Grensehandelen topper seg i vinterferieuka

Harryhandelen på svenskegrensa topper seg i vinterferieuka. Nordby shoppingcenter sier det går mot ny rekord for vinterferieuka med en økning på sju prosent fra i fjor og en total omsetning på 90 millioner i uke 8, melder NRK.
Les mer om NRK.
Zuccarello om overgangsryktene: – Trist hvis jeg forsvinner
NEW YORK/OSLO (NRK): Mats Zuccarello føler seg fortsatt ikke trygg på at han blir i New York Rangers før overgangsfristen går ut mandag. Det blir nordmannen vemodig av å tenke på.
Trill terningen på «Hver gang vi møtes»-låtene
Det er Tor Endresens dag i «Hver gang vi møtes». Hvilken tolkning er din favoritt? Tor Endresen ble «allemannseie» da han medvirket i «Lollipop» på NRK fra 1989.
Les mer om Hver, Lollipop og NRK.

Fann opp unik vogn for rullestolbrukarar

VINJE (NRK): – Råaste eg har opplevd, seier Harald Botn. Rullestolbrukaren kom seg ut på fjelltur takka vera ei oppfinning av ein lokal «Petter Smart.
Les mer om Harald Botn og Petter Smart.
Hydro: - Lite truleg våre utslepp
- Det er ingenting som tyder på at det er utslepp frå Hydro Alunorte som har forgifta drikkevatnet til tusenvis av menneske i Brasil. Det seier Hydro til NRK. Det norskeigde raffineriet vert skulda for å ha lekka giftig væske etter mykje uvêr.
Les mer om Brasil, Hydro, Hydro Alunorte og NRK.
En til legevakt
Nødetatene skal nå være på stedet ved røykutviklinga i en privatbolig i Narvik sentrum. Operasjonsleder Tommy Bech i Nordland politidistrikt forteller til NRK at brannvesenet nå har kontroll på situasjonen. – Det var tre personer til stede på adressen, og en av dem har vært eksponert for røyk. Han sjekkes nå opp hos legevakta, opplyser Bech.
Les mer om Bech, NRK, Narvik og Nordland.
Fleire skadde etter frontkollisjon
Fleire personar skal vere skadde etter at to bilar kolliderte front mot front i Oltedal i Rogaland laurdag ettermiddag. Det stadfestar politiet til NRK. Kollisjonen skjedde på fylkesveg 45, og vegen er stengd. Omkøyring skjer via Eikefjellet.
Les mer om Eikefjellet, NRK, Oltedal og Rogaland.
Fleire skadde etter frontkollisjon
Fleire personar skal vere skadde etter at to bilar kolliderte front mot front i Oltedal i Rogaland laurdag ettermiddag. Det stadfestar politiet til NRK. Kollisjonen skjedde på fylkesveg 45, og vegen er stengd. Omkøyring skjer via Eikefjellet.
Les mer om Eikefjellet, NRK, Oltedal og Rogaland.
Berømmes kloden rundt etter rekord-OL: – Best i verden i sport
PYEONGCHANG (NRK): Lørdag ble det klart: Norge har nå rekorden for flest medaljer vunnet i ett og samme vinter-OL. Konkurrentene bøyer seg i støvet.
– Ei kjensle som ikkje kan skildrast
SOGNDAL (NRK): – Målet mitt var å prøve noko eg eigentleg ikkje tør, og sjå korleis det går, ler Anne Ruud.
Les mer om Anne Ruud.
Teip og plast
Måten pakken var laga på førte til mistanke om at det kunne vere ein farleg pakke. Det opplyser politiet til NRK. Pakken er surra med teip og plastfolie og er plassert like ved inngangspartiet til flyplassen på Vigra. – Den er kanskje ikkje ulik pakkar som blir med i vanleg bagasje, men han er umerka og plassert inn til bygget på ein unaturleg måte. Det gjer at vi er mistenksame, seier innsatsleiar Arne Lid Skodje til NRK.
Les mer om Arne Lid Skodje, NRK og Vigra.
KLM snur
Ikkje stadfesta opplysningar tyder på at KLM sitt fly frå Amsterdam til Ålesund har snudd. NRK byggjer opplysninga på utskrift av flyradartenesta Flightradar24. Flyet har fått ny landingstid på Vigra klokka 19.00. Innanriksflya som skal til Vigra avventar situasjonen. Flyplassen blir truleg stengd resten av dagen.
«Nytt på nytt-vitsen som fikk meg til å tenke på hjemløse Stuart | Øyvind Nyborg - London-korrespondent
LONDON (NRK): Da et klipp fra NRKs London-kontor dukket opp i «Nytt på nytt, var jeg sikker på at jeg hadde «driti meg ut for n million seere. Isteden ble jeg minnet om Stuart, som gruer seg til vårens kongelige bryllup i Storbritannia.
«Nytt på nytt-vitsen som fikk meg til å tenke på hjemløse Stuart
LONDON (NRK): Da et klipp fra NRKs London-kontor dukket opp i «Nytt på nytt, var jeg sikker på at jeg hadde «driti meg ut for n million seere. Isteden ble jeg minnet om Stuart, som gruer seg til vårens kongelige bryllup i Storbritannia.
Les mer om Nytt, Storbritannia og Stuart.
Vigra flyplass er stengd
På bakgrunn av funn av ein uidentifisert pakke er flyplassen på Vigra no heilt stengd. Det opplyser politiet. Dermed er det ikkje mogleg å reise til eller frå flyplassen inn til vidare. Bombegruppa til politiet er på veg. – Vi veit ikkje kva som er i pakken. Dermed er det ingen ting vi kan gjere før nokon kan opne pakken, seier innsatsleiar Karl Jonas Holen til NRK. Han bed folk om å følgje med på nettsidene til Avinor for nærare informasjon.
Les mer om Avinor, NRK og Vigra.
Truleg stengt resten av dagen
Vigra flyplass blir truleg stengd resten av dagen, opplyser politiet til NRK. Bombegruppa i politiet er på veg etter funn av ein mystisk pakke.
Les mer om NRK.
Vonar han får reise snart
Det er lite trafikk på Vigra flyplass akkurat no. Neste fly som landar er flyet frå Amsterdam klokka 16.40. Amsterdam-flyet er også neste avgang, klokka 17.10. Helmuth Kawohl frå Tyskland er ein av passasjerane som no står minst 200 meter frå terminalbygningen og ventar. – Eg vonar eg får starte heimreisa som planlagt. Eg skal heim til Tyskland og reiser om Amsterdam. Det er litt vanskeleg om eg blir verande her, men eg får sjå. Eg vonar eg kjem meg heim i dag, seier han til NRK.
Les mer om Amsterdam, NRK, Tyskland og Vigra.
Svenskene slakter seg selv etter langrennsfiasko
PYEONGCHANG/OSLO (NRK): De svenske langrennsgutta drar hjem fra Pyeongchang uten en eneste medalje. Det er deres dårligste OL-prestasjon på 24 år.
Les mer om OL-prestasjon og Pyeongchang.
Ulvang mener klassisk langrenn er reddet – Sundby kaller metodene tåpelige
PYEONGCHANG (NRK): Med effektive midler er den såkalte «stakerevolusjonen slått tilbake. Vegard Ulvang er lettet, men verdens beste langrennsløpere er splittet.
Les mer om Sundby.
Tryggingssone
Politiet i Møre og Romsdal har no oppretta ei tryggingssone på 200 meter rundt staden der det er funne ein pakke som flyplasspersonalet ikkje kjenner innhaldet til. – Evakueringa på flyplassen skjer fordi vi ikkje kjenner innhaldet i pakken. Det er ingen andre forhold som gjer pakken mistenkjeleg, seier operasjonsleiar Roar Fylling til NRK.
Les mer om Møre, NRK, Roar Fylling og Romsdal.
Kontroll over pipebrann
Brannvesenet er på plass i Horten etter en melding om pipebrann. Brannvesenet opplyser til NRK at de har kontroll over situasjonen og at brannen var lett å slukke.
Les mer om Horten og NRK.
Skarlis siste OL-dag som trener
12.00 starter OL-fellesstarten som markerer slutten på Åmli-mannen Sondre Skarlis karriere som skøyteguttas hovedtrener. NRK følger Norges siste skøyteøvelsen i OL på radio og nett. Før sesongen uttalte Skarli at han gir seg etter sitt første OL.
Holund krever klarere kriterier: – Ikke så lett å forstå magefølelse
PYEONGCHANG (NRK): Hans Christer Holund er fornøyd med OL-debuten, men sliter fortsatt med å akseptere at han ble fratatt plassen på stafettlaget.
Les mer om OL-debuten.
Den kalles «verdens mest sexy dans»
OSLO (NRK): Men bak kizombas glade fasade finnes en alvorlig historie. Instruktør Theo Wolashie Awadzi strammer taket rundt midjen til dansemakker Elizabeth Golden og sier: - Guys, listen. This is not Tromsø, ok?
Les mer om Elizabeth Golden og Tromsø.