Nrk

NRK-ekspert om Northug-konflikten: – Kan svekke mulighetene hans på landslaget

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener konflikten mellom landslagsledelsen og Northug-leiren er uholdbar.

Hyller norsk drama

Norsk TV-drama nesten aldri har holdt et slikt høyt nivå som det gjør nå. Det mener Kristiansander, og dramasjef i NRK, Ivar Køhn. Han hyller serieskaperne til Mammon, som vant tidenes første norske Emmy i natt.
Denne båten forsvann for tre veker sidan
STORD (NRK): Verken kameraten eller politiet veit kva som har skjedd med Tom Fagerland (58) frå Stord.
Les mer om Stord og Tom Fagerland.
NRK-serien «Mammon vant Emmy for beste drama
NEW YORK/OSLO (NRK): «Mammon 2 vant pris for beste drama under den internasjonale Emmy-prisutdelingen i New York natt til tirsdag.

«Mammon 2 vant Emmy-pris

NRK-serien ble historisk da den stakk av med den gjeve prisen for «beste dramaserie.
– Eg er freista til å skyte ned eit helikopter
LÆRDAL (NRK) Miljøkrigar Kurt Oddekalv er på krigsstien att, denne gong mot nedskytinga av villreinen i Nordfjella. Måndag eggja han lokalbefolkninga til kamp.
Les mer om Nordfjella.
Hotell vant gjev pris
Festningshotellet i Kongsvinger vant i kveld «Historic Hotel Castle Award. Prisen ble delt ut på et slott i Dublin. – Dette er helt fantastisk moro, sier Monica Grønvoll Aaen, direktør ved Festningshotellet i Kongsvinger til NRK.
Etter #metoo i NRKs «Debatten: Hva skal vi med forskning i debatt?
TRAKASSERING/OVERGREP: Det har nå gått tre uker siden NRK sendte «Debatten om #metoo. Vi har likevel ikke helt klart å legge programmet bak oss. Litt på grunn av #metoo. Mest på grunn av hvordan forskningen og forskeren ble brukt i Debatten.
Les mer om Debatten og NRK.
Var på handletur med to ansatte da knivstikkingen skjedde
Den 12 år gamle jenta som ble pågrepet etter at en mann ble knivstukket på Sørlandssenteret var på handletur sammen med to barnevernsansatte. Det bekrefter politiet til NRK.
Les mer om NRK og Sørlandssenteret.
Forstår narko-skepsis
Rusavhengige i Kristiansand forstår at folk ønsker narkotikasalg bort fra Markens gate. NRK har tidligere fortalt om åpenlys narkotikasalg i Kristiansands paradegate.
Les mer om Kristiansand.
Ønsker seg et oppholdssted
Rusavhengige i Kristiansand sentrum ønsker seg et bygg de kan oppholde seg i, slik at de ikke trenger å være i byens hovedgate. Flere rusbrukere sier til NRK at de forstår at butikkeiere og handlende ønsker rusbrukere bort fra Markens gate.
Les mer om Kristiansand og NRK.
Jenta kommer fra Rogaland
Den 12 år gamle jenta som ble pågrepet etter knivstikkingen på Sørlandssenteret lørdag, er hjemmehørende i en kommune i Rogaland. Det sier politiets etterforskningsleder Kenneth Rafaelsen til NRK.
Trafikkulykken i Narvik
Kvinnen som ble sendt til sykehus etter ei trafikkulykke tidligere i dag er lettere skadet, opplyser Universitetssykehuset Nord-Norge til NRK. Kvinnen i 50-årene blir værende på sykehuset i Narvik for observasjon inntil videre.
Dagbladet-sjefen om NRK: – Nådeløst konkurransevridende
Medietilsynet skal utrede om NRK har negativ innvirkning på mediemangfoldet. Dagbladets John Arne Markussen mener NRKs posisjon på nett må granskes nøye.
Les mer om NRK.
Friskolene tar over grendeskolene i bygdene
TUDDAL (NRK): Det er tre ganger så mange elever som går på Montessoriskole som for ti år siden. Mye av årsaken er folk på bygda som prøver å redde den lokale skolen sin.
Les mer om Montessoriskole.
Denne utsette vintervegen skal få betre standard
NORDFJORDEID (NRK): Statens vegvesen vil ha slutt på sporete og snødekt veg på riksveg 15. Neste vinter hevar dei standarden og krev bar asfalt året rundt.
Kristen (87) held koken i 97 år gamal sportsbutikk
SANDANE (NRK): I 1920 opna Olav K. Henden sportsbutikken OK Henden i Sandane. 97 år seinare er son hans, 87 år gamle Kristen Henden, framleis på jobb kvar dag i familiebedrifta.
Les mer om Kristen Henden, Olav K og Sandane.
Klar for Toppserien neste år
I Nordlandshallen i kveld møtte Grand Urædd til kamp. Resultatet endte 3–0. Dermed er Grand sikret plass i Toppserien også i 2018. – Dette har mye å si for fremtida til damefotballen i Bodø, sier kaptein Tine Engan til NRK.
Jenta ikke fra Kristiansand
Den 12-år gamle jenta som ble pågrepet etter knivstikkingen på Sørlandssenteret i går, er ikke hjemmehørende i Kristiansand. Det sier ordfører, Harald Furre til NRK. Det er derfor usikkert hvordan kommunen vil følge opp hendelsen. Jenta tilhører en barnevernsinstitusjon et annet sted på Sørlandet.
Kasper (99) har hatt førarkort i snart 82 år
KVINNHERAD (NRK): 14.000 nordmenn over 90 år har framleis lappen. Kasper Hjelmeland (99) har truleg meir erfaring med bilkøyring enn dei aller fleste.
Sensasjonen Bjøntegaard vraket: – Jeg gidder ikke å bruke tid på det
SJUSJØEN (NRK): I et sterkt felt var ingen sterkere enn Erlend Bjøntegaard. Johannes Thingnes Bø ble nummer to.
Hetland om verdenscup-uttak: – Det er lett
BEITOSTØLEN (NRK): Landslagstrener Tor Arne Hetland humrer når han får høre om alt engasjementet rundt uttaket til verdenscupen, men vil fortsatt ikke si om Petter Northug er med i planene.
Les mer om Petter Northug.
Bjørgen om Kalla: – Vi får se hvem som er sterkest
BEITOSTØLEN (NRK): Marit Bjørgen (37) og Charlotte Kalla (30) har herjet på hver sin front denne helgen. Langrennsdronningen er spent på styrkeforholdet.
Les mer om Charlotte Kalla og Kalla.
Får skryt av NRK-ekspert: – Sesongstarten er lovende
Silje Theodorsen (23) fikk det tøft på dagens 10 kilometer skøyting, men får skryt fra NRK-ekspert.
Suverene Bjørgen snøt Haga for seieren
BEITOSTØLEN (NRK): Ragnhild Haga (26) måtte se seg slått av langrennsdronningen Marit Bjørgen (37) under søndagens 10 km fristil.
Les mer om Haga og Marit Bjørgen.