Ntb

Tredjeplass til Skarstein

Paralympics-håpet Birgit Skarstein fikk en sterk tredjeplass i lørdagens verdenscuprenn i langrenn i Tyskland, skriver NTB.
Les mer om NTB, Skarstein og Tyskland.

Fortsatt 5000 uten strøm

Lørdag ettermiddag er 5328 kunder fortsatt uten strøm i Agder-fylkene. Det melder NTB. Agder Energi sier det kan ta tid før kundene får strømmen tilbake slik feilsituasjonen er nå. Værprognosene for de neste dagene tilsier at situasjonen kan vedvare.
Les mer om Agder-fylkene og NTB.
Jarstein skadd før kamp
Rune Almenning Jarstein skadet seg på oppvarmingen før fredagens Hertha Berlin-kamp, melder NTB. han kunne ikke vokte buret da hovedstadslaget spilte 1–1 mot Borussia Dortmund. Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen.
Ulvesøksmål for retten i april
WWFs søksmål om ulveforvaltningen kommer opp i Oslo tingrett i slutten av april, skriver NTB. Så langt er 22 av kvoten på 42 ulv skutt. Lørdag er det varslet demonstrasjoner både i Oslo og flere andre byer mot ulvejakten.
Les mer om NTB og Oslo.

Hamer får filmstøtte

Filmregissør Bent Hamer fra Sandefjord og selskapet Bulbul Film får nær 6 millioner kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt i årets første tildeling, melder NTB. Filmen The Middle Man er en av tre spillefilmer som får slikt tilskudd. Filmen er basert på andre del av Lars Saabye Christensens roman Sluk.
Les mer om Bulbul Film, NTB, Norsk, Sandefjord og Sluk.
Støre om Odvar Nordli: Vil savne hans lavmælte klokskap
TANGEN (VG/NTB) Erna Solberg sier Norge med Odvar Nordlis bortgang har mistet n av sine største. Ap-leder Jonas Gahr Støre vil savne Nordlis kloke betraktninger og lune humor.
Les mer om Norge og Odvar Nordli.
Odvar Nordli bisettes nå
TANGEN (VG)/NTB Kong Harald, statsminister Erna Solberg (H) og en rekke samfunnstopper er til stede i Tangen kirke når tidligere statsminister Odvar Nordli bisettes nå i formiddag. Regjeringen har besluttet å hedre ham med gravferd på statens regning.
Kroatia-trener etterforskes av EHF
Kroatias håndballtrener Lino Cervar nekter for å ha sperret en Hviterussland-spiller mot slutten av EM-kampen torsdag. Nå risikerer han likevel straff. Det europeiske håndballforbundet skal vurdere saken fredag får NTB opplyst.
SV har fått to varsler
Seksuell trakassering har havnet høyt på agendaen også i partier som ikke selv har saker å håndtere. SV har fått to varsler i kjølvannet av metoo-kampanjen, opplyser partisekretær Audun Herning til NTB. Begge sakene skal være en del år tilbake i tid.
Les mer om Audun Herning og NTB.
Kvaliken blåste bort for Lundby
Damenes kvalifisering til verdenscupen i Zao lot seg ikke gjennomføre torsdag. Den skal i stedet gjennomføres før fredagens renn. – Vind og våt snø. Bra kvaliken ble flyttet til renndagen, sier Maren Lundby til NTB.
Les mer om Lundby, Maren Lundby, NTB og Zao.
Nytt verv til Eirik Sivertsen
Giske-saken utløser en rekke rokeringer i stortingsgruppen til landets største parti. Ny leder for kommunal- og forvaltningsfraksjonen blir Eirik Sivertsen fra Nordland. Han ledet Aps transportfraksjon fra 2015 til 2017 og satt før det i kommunalfraksjonen, melder NTB.
Les mer om Eirik Sivertsen, NTB og Nordland.
Kraftig økning i psykiske lidelser
Andelen jenter i alderen 15 til 17 år som får hjelp for blant annet depresjon, angst og spiseforstyrrelser har økt fra 5 til 7 prosent på fem år, melder NTB. Folkehelseinstituttet (FHI) presenterer nå rapporten «Forekomst av psykisk helse i Norge. Det mest oppsiktsvekkende funnet er den kraftige økningen i andelen tenåringsjenter som får diagnostisert en psykisk lidelse.
Les mer om Forekomst, NTB og Norge.
Uavklarte og moderate skader
To menn ble tirsdag kveld sendt til Ullevål sykehus med kritiske skader etter en frontkollisjon på riksvei 3 i Stange kommune. Natt til onsdag opplyser sykehuset at skadene er uavklarte for den ene og moderate for den andre, skriver NTB.
Les mer om NTB, Stange og Ullevål.
Overtent enebolig i Østfold
En enebolig i Marker i Østfold er overtent natt til tirsdag. Det bodde to personer i huset. Begge kom seg ut og ble sjekket av ambulansepersonell på stedet, opplyser politiet i Østfold. Huset kommer trolig til å brenne ned, sier politiet til NTB.
Les mer om Marker, NTB og Østfold.
Kronprins Haakon på Sessvollmoen
Kronprins Haakon besøkte mandag Forsvarets opptak og seleksjon på Sessvollmoen leir, der det for tiden gjennomføres opptak til lederutdanning i Forsvaret. Opptaket og seleksjonen begynte 6. januar og varer fram til 19. januar, melder NTB.
Les mer om Forsvaret, NTB og Sessvollmoen.
Fire vil bli talsperson i MDG
Une Aina Bastholm ønsker gjenvalg som den ene av Mijøpartiet De Grønnes to talspersoner. Tre menn, Farid Shariati, Ståle Sørensen og Arild Hermstad, kjemper om å få overta etter Rasmus Hansson som partiets andre talsperson, melder NTB.
Snøproblemer tirsdag morgen
Oslo kommune tror ikke de vil klare å rydde veiene tirsdag morgen, melder NTB. Det er ventet opp til 30 cm snø fra mandag til tirsdag.
Les mer om NTB.
Reagerer på Johansen-forslag
Flere medlemmer i Trøndelag Ap reagerer på at anonyme kilder lanserer Raymond Johansen som ny nestleder og mener forslaget kan underminere Jonas Gahr Støre, skriver NTB. Landets største AP-lag holdt årsmøte på Hell utenfor Trondheim i helgen.
Venstre-politikere melder seg ut
Flere lokalpolitikere i Venstre varsler at de melder seg ut av partiet, eller vurderer å gjøre det, etter at partiet nå går inn i regjering med Høyre og Frp. Det melder NTB.
Les mer om Frp, Høyre, NTB og Venstre.
Tennisbragd av Casper Ruud
Casper Ruud viste imponerende spill og sikret seg i natt plass i hovedrunden i Australian Open etter 6-2, 6-7 (2-7), 6-1 mot Ernesto Escobedo, skriver NTB.
Rangers ble ydmyket på hjemmebane
New York Rangers ble knust 2–7 i derbyet hjemme mot New York Islanders i NHL. Mats Zuccarello bidro med en assist for vertene, men til liten nytte. Zuccarellos assist kom på Mika Zibanejads redusering til 2–5 etter halvspilt tredjeperiode, ifølge NTB.
Les mer om NHL og NTB.
Krisemøte i Unge Høyre
Alle fylkeslederne i Unge Høyre samles i Oslo lørdag for å diskutere varslingssakene. Mange medlemmer har behov for å snakke med noen, sier første nestleder Sandra Bruflot til NTB.
Tror han får gå stafett i OL
Skiskytter Lars Helge Birkeland fra Birkenes håper han får gå OL-stafetten, etter at han gikk på det norske laget som vant stafetten i Ruhpolding i dag. – Det var en god søknad og jeg føler at jeg har vært stabil i år, sier Birkeland til NTB. Les mer
Hurtigruten byr på kystruten
Hurtigruten, som har drevet kystruten Bergen-Kirkenes siden 1893, har levert inn bud også for neste anbudsperiode, melder NTB. Fristen for å levere inn anbud for neste tiårsperiode gikk ut fredag.
Les mer om NTB.
Ulsletten til finale
Snowboardkjører Emil Andr Ulsletten fra Dombås var fjerde best i sitt kvalifiseringsheat og er klar for fredagens verdenscuprenn i slopestyle, skriver NTB. Det foregår i Snowmass i Colorado.
Les mer om Colorado og NTB.