Ntb

Store lokale forskjeller

Vannføringen fortsetter å stige flere steder i Aust-Agder, men det skal være store lokale forskjeller, melder NTB. Vannføringen er størst i Tvedestrands-området. Klokken 18.30 søndag kveld, steg vannet fortsatt raskt ved målestasjon Lilleelv i Arendal, som nå er på gult nivå. Ved målestasjon Gjerstad har vannføringen kulminert under gult nivå.

Kirkevold forlenget målrekorden

Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.
Mulla Krekar reiser ikke til Italia
Uten at mulla Krekar (61) er formelt tiltalt vil en italiensk domstol på nytt holde rettsmøte i terrorsaken mot ham mandag. Trolig blir saken fortsatt utsatt, skriver NTB.
Les mer om Italia, Krekar og NTB.
Zekhnini ute av kamptroppen igjen
Etter å ha returnert til kamptroppen til Fiorentina til forrige serierunde, er Rafik Zekhnini ute av varmen igjen til søndagens Serie A-kamp mot Benevento, melder NTB. Zekhnini og co. står med ti poeng etter tre seirer, n uavgjort og fire tap.

Mrquez økte VM-ledelsen

Marc Mrquez har 33 poeng til nestemann i VM-sammendraget etter å ha kjørt inn til en overlegen seier i Australias Grand Prix i roadracing. Triumfen sørget for at Mrquez har ytterligere 22 poeng ned til Andrea Dovizioso i sammendraget, skriver NTB.
Fakkeltog mot pels i flere byer
I en lang rekke byer arrangeres det lørdag kveld fakkeltog mot pelsdyrhold. I Oslo går toget fra Youngstorget til Stortinget, hvor det blir holdt appeller. Flere hundre hadde møtt opp før togstart ved 17-tiden lørdag, skriver NTB.
Les mer om NTB, Stortinget og Youngstorget.
Ultimatum om Lofoten
Å gjøre Norge mindre oljeavhengig og verne Lofoten, Vesterålen og Senja, er et av kravene dersom Venstre skal gå i regjering. Det sa partileder Trine Schei Grande i sin tale til partiets landskonferanse lørdag, ifølge NTB.
Suarez hviles i vennskapskamper
Barcelonas Luiz Suarez vil ikke ta del i Uruguays vennskapskamper i november på grunn av et trøblete kne, skriver NTB. Barcelona har bedt pent om at Luiz Suarez står over kampene på grunn av et vondt kne, en forespørsel det uruguayanske fotballforbundet har innvilget.
Les mer om Luiz Suarez og NTB.
Fransk proffrytter omkom
Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet. Ribel døde momentant.
Les mer om NTB, Nouvelle-Caledonie og Tour.
Ny rekord
Are Wiig satte tirsdag ny rekord i aleneseiling Lindesnes-Nordkapp, melder NTB. Wiig tilbakela 1100 nautiske mil på bare sju dager, en time og elleve minutter da han kysset Norge på langs. – Dette var utrolig moro og en flott seilas, sier Wiig i en pressemelding. Neste år venter en jorden rundt-regatta på ham.
Les mer om Lindesnes-Nordkapp, NTB, Norge og Wiig.
«Nazi-bestemor på 88 år dømt igjen
Holocaust-fornekteren Ursula Haverbeck (88), av tyske medier døpt til «nazi-bestemoren, er dømt til seks måneders fengsel for å nekte for at jødeutryddelsene fant sted, melder NTB.
Les mer om NTB.
De tre døde var voksne personer
De tre menneskene som ble funnet døde i Oslo i forrige uke, var en mor og to voksne døtre. De tre har ligget døde siden i sommer, opplyser politiet til NTB.
Les mer om NTB og Oslo.
Kan vente 40 til 90 mm nedbør
Det ligger an til en særdeles våt start på uka i nord. Sterk vind gjør at flere ferger er innstilte, skriver NTB. Ifølge yr.no viser prognosene at Salten og Ofoten får mest nedbør. Lokalt kan det bli store nedbørsmengder fra 40 til 90 mm på 24 timer.
Les mer om NTB, Ofoten og Salten.
Kirkevold vil ha landslagsplass
Pål Alexander Kirkevold er toppscorer i den danske superligaen, og etter å ha scoret i ni kamper på rad for Hobro, drømmer han om en plass på landslaget. – Jeg føler det ville vært naturlig å få en mulighet etter hvert, men det er ikke noe jeg legger energi i, sier han til NTB.
Les mer om Hobro og NTB.
Meteorologisk inst. øker overvåking
Et lavtrykk på vei mot Norge fører til at Meteorologisk institutt øker overvåkingen for noen områder, blant annet Salten. Lavtrykket kan gi kortvarig kraftig vind søndag og mandag. Det melder NTB.
Les mer om Meteorologisk, NTB, Norge og Salten.
Ruud utslått i Stockholm
Casper Ruud (18) røk ut allerede i første kvalifiseringsrunde i ATP-turneringen Stockholm Open søndag, da han tapte i to strake sett mot Simone Bolelli, melder NTB.
Les mer om NTB, Simone Bolelli og Stockholm.
Treningsuhell for Paralympics-håp
Eirik Bye, langrennsløper på elitelaget for paralympiske utøvere, pådro seg hjernerystelse etter et fall på trening lørdag, melder NTB. Bye var uheldig og skled da han var ute på rulleskitrening.
Les mer om NTB og Paralympics-håp.
Cappelen får narkotika-dom til uken
Mandag går siste runde i Asker og Bærum tingrett for hasj- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen. Partene møtes for de siste prosedyrene, opplyser Cappelens advokat Benedict de Vibe til NTB. Straffutmålingen vil trolig være klar mot slutten av uka.
Ny dom venter Gjermund Cappelen
Mandag går siste runde i Asker og Bærum tingrett for hasj- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen. Partene møtes for de siste prosedyrene, opplyser Cappelens advokat Benedict de Vibe til NTB. Straffutmålingen vil trolig være klar mot slutten av uka.
Henriksen med målgivende for Hull
Markus Henriksen var servitør på Hulls mål i 1-1-kampen borte mot Norwich i engelsk mesterskapsserie lørdag, melder NTB. Henriksen fikk tillit fra start etter godt spill på landslaget og serverte Nouha Dicko etter 29 minutter.
Les mer om Hull, NTB, Norwich og Nouha Dicko.
Monaco-poeng glapp på overtid
Monaco måtte bittert se Nabil Fekir gi Lyon 3-2 langt ut i overtiden fredag, melder NTB. Forrige sesongs Ligue 1-mester risikerer å falle av gulltoget tidlig.
Les mer om Ligue, Lyon, NTB og Nabil Fekir.
Norge klar for VM-semi i curling
Norges kvartett i curling-VM for blandet lag «stjal alle sine poeng i to omganger da VM-semifinalen ble sikret med 6-0-seier over Tyrkia, melder NTB. Tyrkerne hadde sistestein fra start, men klarte aldri å plukke poeng mot det norske laget.
Les mer om NTB, Tyrkia, VM-semi og VM-semifinalen.
Dæhli tilbake etter lyskeskaden
Mats Møller Dæhli fikk en snau halvtime som innbytter da St. Pauli spilte 1-1 mot Kaiserslautern, melder NTB. Det var hans første kamp etter flere uker på sidelinjen.
Les mer om Kaiserslautern og NTB.
Mackay leder Skottland
Malky Mackay ble fredag hentet inn som midlertidig trener for Skottlands fotballherrer, melder NTB. Letingen etter Gordan Strachans erstatter fortsetter. Mackay får dermed ansvaret for å lede Skottland i hjemmekampen mot Nederland i Aberdeen 9. november.
Les mer om Aberdeen, NTB, Nederland og Skottland.
USAs landslagssjef trekker seg
Bruce Arena klarte ikke å lede USA til neste års fotball-VM. Fredag tok 66-åringen konsekvensen av fadesen og gikk av som landslagssjef, melder NTB. Arena steppet inn som USA-trener i november i fjor etter sparkingen av Jürgen Klinsmann.
Les mer om Jürgen Klinsmann, NTB og USA.