Nye

Silvercon inntar Vestlandet

Bemanningsbyrået Silvercon i Gjøvik er nå representert i Bergen, og snart står også Stavanger for tur. Mandag denne uka fikk daglig leder i Silvercon, Christian Skou, på plass sin representant på firmaets nye kontor i Bergen.

To nye siktet etter skyting i Oslo

Politiet har pågrepet og siktet to nye personer i forbindelse med skyteepisodene på Lambertseter i Oslo i midten av mars. Mennene i 20- og 30-årene er begge varetektsfengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon, skriver Dagbladet.
Les mer om Dagbladet, Lambertseter og Oslo.
Drar Forsvarsbygg for retten: Krever over 20 millioner for dårlig planlegging og forsinkelser
Entreprenøren Consto går til sak mot Forsvarsbygg etter at feil ved byggeprosjektet for den nye grensestasjonen i Jarfjord førte til forsinkelser. Millionkravet bringes nå opp for retten.
Les mer om Forsvarsbygg og Jarfjord.

Vil ha innspel om miljøpolitikk i den nye storkommunen

Venstre inviterer til ope møte.
«Språklig revers for nye Ålesund»
Nye Ålesund kommune, den storslåtte storkommunen som så mange har kjempet imot, for eller vært helt likegyldig til, nærmer seg sin første virkedag. En storkommune som per i dag er et faktum.
Les mer om Ålesund.
Nå skal Gjøvik Swans spille i 1. divisjon
– Det stilles nye forventninger til oss nå, både fra oss sjøl og andre, sier styreleder og lagansvarlig i Gjøvik Swans, Arnstein Kolve.
Les mer om Arnstein Kolve.
«Nye kollektivtanker fra ungdommen»
Hva sier du om hydrogentog under vann, monorail eller bybane i Ålesund? Dette var noen av forslagene ungdommer fra første trinn ved Fagerlia og Ålesund videregående skoler kom opp med under innovasjonscampen i regi av The North West torsdag.
Nå skal Gjøvik Swans spille i 1. divisjon
- Det stilles nye forventninger til oss nå, både fra oss sjøl og andre, sier styreleder og lagansvarlig i Gjøvik Swans, Arnstein Kolve.
Les mer om Arnstein Kolve.
Alt om iOS 11.3
Høydepunktene er nye AR-opplevelser og nye animoji – og grunnlaget for automatisk posisjonering ved nødanrop, elektroniske helsejournaler og mer. Men det er en elefant i rommet.
Les mer om AR-opplevelser.
Datatilsynet stenger telefonen og holder dugnad før den nye personvernforordningen
Datatilsynet har en ukes intern restanseuke, mens de jobber på spreng med å få alt klart før den nye personvernforordningen (GDPR) trer i kraft i mai 2018.
Ikeas nye robot: Forskere har brukt tre år på å få robotene til å gjøre jobben
Hevder at et menneske bruker 10 til 15 minutter på å bygge en STEFAN-stol. Roboten kan gjøre det på under 9 minutter.
Spjelkavik-korps på frimerke
Fredag ga Posten ut to nye frimerker, for å hedre at Norges Musikkorps Forbund fyller 100 år. Det ene frimerket har korpset i Spjelkavik som motiv, det andre viser Kampen Janitsjar. – Vi er svært stolte over å ha kommet på frimerke. Nå må vi sende ekstra mye post framover, sier Karoline Blengsli, styreleder i Spjelkavik Skolekorps.
Blir dette nok en billig-favoritt?
Nå får de rimelige Motorola-modellene 18:9-skjerm. Mens den ene produsenten etter den andre drar opp nye toppmodeller til over 8.000 kroner, er det også mulig å få kjøpt svært gode telefoner til en langt hyggeligere pris.
Les mer om Motorola-modellene.
Storesøster Camilla Stoltenberg om Ninis død: - Åpenbart for meg at hun var forgiftet av metadon
Nye opplysninger om Nini Stoltenbergs død i den nye boka «Nini.
Les mer om Nini.
Aprilsnarr blir til virkelighet: Nå lanserer Hennig-Olsen lakris-is
Allerede kommende sensommer kan de som ble skuffet over at isen var en aprilsnarr få nyte den nye isen.
Les mer om Hennig-Olsen.
Tegnet byens nye handlenett
Trioen Amalie Caroline, Thea og Aurora Oline har satt sitt preg på fremtidens handlenett i Harstad. - Nå må vi lære oss å bruke handlenett som ikke er av plast, enten det er ryggsekker, bager eller annet man kan bruke igjen og igjen.
Les mer om Aurora Oline, Harstad og Thea.
To nye fengslet etter skyting i Oslo
Knyttes til alle tre skyteepisodene. Siktet for å ha brukt eller medvirket til bruk av skytevåpen.
Les mer om Oslo.
Apple og Jordens Dag
Møt Daisy, Apples nye robot for å bistå i arbeidet med å resirkulere og avhende telefoner og nettbrett slik at ressursene kan gjenvinnes.
Slik blir det nye hotellet
PORSGRUNN: Utbyggerne legger nå fram nye tegninger av hotell og kontorbygget på Kammerherreløkka. Det har i lang tid vært knyttet spenning til hva slags fasade som kommer på hotellet og kontorbygget som nå reiser seg på Kammerherreløkka.
Les mer om Kammerherreløkka.
Ariana Grande etter terroren
Ariana Grande vender tilbake med den første nye musikken siden selvmordsbomberen drepte 22 mennesker da hun holdt konsert i Manchester i mai i fjor.
Les mer om Manchester.
Yaras syv store prosjekter for 2018: – Nok til å holde oss travle
I år sluttfører Yara syv større prosjekter som skal bidra til å løfte resultatet. Nå vil konsernsjefen vente litt med nye prosjekter for å sikre at alt går etter planen.
Les mer om Yara.
Cubas nye president lover å bringe arven etter Castro videre
Cubas nye president Miguel Diaz-Canel sier at han vil videreføre revolusjonen, men lover samtidig økonomiske reformer.
Les mer om Castro og Miguel Diaz-Canel.
Nye regelverk for fisketurisme
Nytt regelverk for turistfiskenæringen skal være med å luke ut de useriøse aktørene i næringen. Det sier seksjonsleder Hilde Jenssen i Fiskeridirektoratet. Fra i år må alle bedrifter som driver fisketurisme, rapportere inn turistenes fangst.
Nye demonstrasjoner i USA
Studenter ved 2100 læresteder i USA boikotter i dag undervisningen i protest mot regjeringens manglende tiltak mot skoleskytinger. Protestene markeres på dagen 19 år etter massakren ved Columbine High School i Colorado.