Offentlig

En byråkrats forsvarstale

Vi kan ikke leve av det, men offentlig forvaltning bidrar til at Norge er et av verdens mest velfungerende land.
Les mer om Norge.

Politiaksjon i Strömstad avblåst

Store politistyrker rykket ut da det kom inn meldinger om to personer bevæpnet med øks og pistol på offentlig sted. Nå er aksjonen avblåst. – Vi har ingen nye spor så vi har bestemt å avbryte aksjonen, sier pressetalsmann Christer Fuxborg til Bohuslaningen.
Stor politiaksjon i Strömstad
Store politistyrker er på vei til Strömstad, etter meldinger om at det er sett to personer bevæpnet med øks og pistol på offentlig sted. – Politiets innsatsstyrke er på vei til stedet, sier politiets pressetalsmann Christer Fuxborg til Strömstads tidning.
Dømt for homosex i Indonesia. I dag blir de prylt offentlig
Dømt til 85 stokkeslag i shariadomstol.
Les mer om Indonesia.

Gikk med luftgevær i gata

En mann i 50-åra er i Sandefjord tingrett dømt til å betale 9600 kroner i bot etter at han gikk rundt med et luftgevær på offentlig sted. Mannen bar på luftgeværet i ei gate i Sandefjord mens han var sterkt beruset. Ifølge ham selv skulle han levere det til ei venninne. Retten mener det var grovt uaksomt av ham å gå rundt på offentlig sted med luftgeværet, og retten bestemte at det skulle inndras.
Les mer om Sandefjord.
Sju vil bygge ny vei
Sju grupperinger har meldt sin interesse for å bygge og drifte OPS-prosjektet rv. 3/rv. 25 Løten - Elverum. Prosjektformen OPS (offentlig-privat samarbeid) innebærer at Vegvesenet inngår kontrakt med et selskap som skal finansiere, bygge og drifte strekningen i 20 år.
Les mer om Elverum, Løten og Vegvesenet.
Lekkasjer tyder på knallharde budsjettforhandlinger i USA
Flere medielekkasjer tyder på knallharde budsjettforhandlinger i USA. Ifølge nyhetsnettstedet Axios vil Trump spare flere tusen milliarder og skal ha vært nære på å stoppe en midlertidig budsjettavtale, som ville ført til en nedstengning av offentlig virksomhet.
Les mer om Trump og USA.
UP kan bli lagt ned
Trygg trafikk frykter at det blir mer rus og høyere fart på veiene hvis Utrykningspolitiet legges ned, sier distriktsleder for Trygg Trafikk, Mette Magnussen. Et offentlig utvalg anbefaler at trafikkoppgaver blir overført fra UP til politidistriktene. Utvalget har vurdert politiets særorganer, og i forrige uke leverte de utredningen til justis- og beredskapsministeren.
MDG vil bruke det offentlige til å endre folks matvaner
MDG vil at alle offentlige kantiner skal servere kun vegetarmat minst n dag i uken. Halvparten av offentlig mat skal være lokalprodusert eller økologisk.
Solberg ser lysning i nord
Optimismen er på vei tilbake i norsk økonomi, og utsiktene er lysest i nord, mener statsminister Erna Solberg. Men jobbveksten er størst i offentlig sektor.
Les mer om Erna Solberg.
Solberg ser lysning i nord
Optimismen er på vei tilbake i norsk økonomi, og utsiktene er lysest i nord, mener statsminister Erna Solberg. Men jobbveksten er størst i offentlig sektor.
Les mer om Erna Solberg.
KRONIKK: Offentlig arkiv i skyen
KRONIKK: Arkivloven er i flere utredninger blitt utpekt som et tilnærmet uoverkommelig hinder for det offentliges bruk av skytjenester, skriver Torstein Arendt og Stian Oddbjørnsen.
Storbritannia: Har to jobber og aldri fri
SELSEY (VG) Britiske brannmenn har gått ned over 20.000 kroner i årlig lønn de siste årene. For mange offentlig ansatte blir det stadig vanskeligere å leve av en jobb.
Veitrafikkulykker med personskade, april 2017, foreløpige tall
Statistikken omfatter dødsulykker og andre ulykker med personskade som er meldt til politiet. Trafikkulykkene som inngår i statistikken har skjedd på offentlig eller privat vei, gate eller plass som er åpen for alminnelig trafikk.
Statsgjelden, 1. kvartal 2017
Statistikken viser en inndeling av statens gjeld ved utgangen av hvert kvartal. Tallene inkluderer ikke statens fordringer eller fordringer og gjeld tatt opp av øvrige enheter innenfor offentlig forvaltning.
Relativt rolig kveld
Polititet hadde ikke spesielt mye å gjøre i natt, men det var en del uheldige hendelser i Kristiansand. Blant annet ble det bot for offentlig drikking og piratkjøring. Les mer.
Les mer om Kristiansand.
En anmeldt for bæring av kniv
En person i Risør ble i natt anmeldt av politiet for bæring av kniv på offentlig sted. Les resten av politiloggen her.
Les mer om Risør.
Skape, dele - balansere
Vi må skape før vi kan dele. Det kan bety trøbbel for oss alle når de offentlig ansatte blir stadig mektigere i LO.
NIF snur: Åpner for innsyn bakover i tid
BODØ (VG) Etter et enstemmig råd fra norske idrettsledere har styret i Norges Idrettsforbund vedtatt at man åpner for offentlig innsyn i bilag også før juni 2015.
– Har ikke hørt fra Dronningen
TV-fenomenet «The Crown er et nærgående portrett av Dronning Elizabeth og hennes nærmeste. – Vi hører rykter om at i hvert fall noen av de yngste i kongefamilien liker serien, men ingen har sagt noe offentlig, sier produsent Suzanne Macki til BT.
KRONIKK: Har EU-domstolen og departementet laget kluss i forhandlingene?
KRONIKK: Er praksisen at en offentlig oppdragsgiver kan forhandle med tilbydere som har vesentlige avvik i sine tilbud endret, spør Torstein Arendt og Stian Oddbjørnsen.
KRONIKK: Fortgang eller gangsperre
KRONIKK: Truls Berg skriver om offentlig sektor i verdens lykkeligste land, og litt om informasjonsteknologiens reise fra støttehjul til drivhjul.
Muslimsk samfunnsdebattant mottar trusselbrev
Rania Jalal Al-Nahi har tatt offentlig oppgjør med muslimske kvinners mangel på rettigheter. Nå mottar hun sjikanerende og truende brev på døren hjemme.
Meghan Markle (35) heiet på kjæresten på polobanen
Skuespiller Meghan Markle viste seg offentlig på samme sted som prins Harry i helgen.
Les mer om Harry.