Offentlig

Krever full frifinnelse

Forsvareren til en korrupstiltalt 47-åring mener hans klient må frifinnes for korrupsjon. – Tiltalte har hatt full tillit til en offentlig saksbehandler og sitter igjen som en syndebukk, sa advokat Svein Duesund i Drammen tingrett i dag. Påtalemyndigheten mener mannen skal ha betalt 65 000 kroner til en av de korrupsjonssiktede saksbehandlerne i Drammen kommune for å få godkjent sine søknader.
Les mer om Drammen og Svein Duesund.

Her er det nye mobilitets- og teknologirådet

Statsråd Ketil Solvik Olsen har skaffet seg et sett teknologirådgivere fra norsk næringsliv og offentlig sektor.
Ny lov skal gi offentlig ansatte jobb innen tre år. Henrik (46) har jobbet i 15 år som midlertidig ansatt
Offentlig sektor har dobbelt så mange midlertidige ansatte som det private. Nå skal en ny lov gjøre det vanskeligere for staten å ha ansatte gående i midlertidige stillinger i årevis.
Ny midlertidig-lov for offentlig ansatte
Regjeringen legger fram en lovendring som strammer inn muligheten til å bruke midlertidige ansettelser i offentlig sektor.

Ny midlertidig-lov for offentlig ansatte

Regjeringen legger fram en lovendring som strammer inn muligheten til å bruke midlertidige ansettelser i offentlig sektor.
Åpner ny ladestasjon i Moss
I dag åpner en ladestasjon som kan lade både sykler, mopeder, motorsykler og el-biler. Den nye ladestasjonen står bak rådhuset i Moss, og er trolig den første kombinerte ladestasjonen som er offentlig tilgjengelig. Det er ordførerern i Moss som står for åpning klokka 10.30
Kvinne dømt for trikke-urinering
Torsdag ble en 54 år gammel kvinne fra Vestfold dømt til syv måneder i fengsel for flere forhold av kroppskrenkelse, tyveri og offentlig urinering på trikk, t-bane og buss i Oslo.
Les mer om Oslo og Vestfold.
Hockeysjef: Ville akseptert Northug-kritikk
Tidligere landslagssjef Roy Johansen (56) ville akseptert offentlig kritikk fra spillere han vraket, men understreker at han gjennom 15 år «jobbet bevisst for å unngå Petter Northugs måte å gjøre det på.
Truende oppførsel
En 32 år gammel mann fra Drammen blir i dag fremstilt for varetektsfengsling på grunn av fare for gjentagelse. Mannen er siktet for flere forhold blant annet trusler mot offentlig tjenestemenn, tyveri og skremmende oppførsel. Politiet vil be om varetektsfengsling frem til hovedforhandlingene som starter neste fredag, forteller politijurist Gulcan Øzalp.
Les mer om Drammen og Gulcan Øzalp.
Vil utvikle «offentlig Uber-tilbud for hele Trøndelag
Fylkesadministrasjonene i trøndelagsfylkene foreslår å samle alle transporttilbud i en felles portal. – Målet er å utvikle en bestillings- og betalingsløsning for alle mulige transportformer, sier samferdselsdirektør Erlend Solem.
- Vil undergrave den etablerte transportbransjen
Taxisjåfør Knut Terje Harjo er ikke særlig begeistret for forslaget om «offentlig Uber.
Les mer om Uber.
30-åring tatt for tyveri
En mann i 30-årene er anmeldt for tyveri ved Buskerud Storsenter i Nedre Eiker. Vedkommende er også anmledt for å ha hatt en kniv på seg på offentlig sted. Forholdene er erkjent, opplyser politiet.
5G-demo med forbehold
Med mange forbehold og sårbart pilotoppsett markerte Telenor en milepæl med testvisning. Samferdselsministeren startet den første offentlig testdemonstrasjonen.
Les mer om Telenor.
Anmeldte politiker for hets
Hægebostad kommune har politianmeldt en kommunestyrepolitiker for hets av en eller flere offentlig ansatte på Facebook, skriver Fædrelandsvennen. Politikeren sier til avisa at han har vært i politiavhør, men at anser saken som henlagt fra sin side.
FBI bekrefter at de etterforsker Trumps bånd til Russland
FBI-sjef James Comey bekrefter for første gang offentlig at Russlands angivelige forsøk på å påvirke utfallet av presidentvalget i USA blir etterforsket.
Les mer om Russland og USA.
Et dårlig forslag om barnehager
Samarbeid mellom offentlig og privat sektor er et viktig fundament for velferdssamfunnet. Å forby utbytte fra private barnehager er et dårlig forslag.
To anmeldt i Fredrikstad
To menn ble anmeldt av politiet i Østfold i løpet av natten. Først ble en mann i tenårene arrestert rundt klokken ett for å urinert på offentlig sted, og for ikke å ha etterkommet politiets pålegg. Klokken ti over halv fire ble en mann i femtiårene anmeldt for ordensforstyrrelser i Fredrikstad sentrum. Det opplyser politiets operasjonssentral på Twitter.
Les mer om Fredrikstad, Twitter og Østfold.
Stord-ordfører etter storkontrakt: – Det er offentlig flaggdag hos oss nå
Stord-ordfører Harry Herstad (Ap) håper Kværners storkontrakt kan være starten på vei ut av krisen.
Fikk nesten n milliard
I 2016 ble det til sammen i offentlig og privat sektor i helsevesenet utbetalt 987 millioner kroner i erstatning, ifølge tall fra NPE. Det er en økning på seks prosent fra 2015.
Les mer om NPE.
- Jeg tenkte ikke klart
Talkshowkongen David Letterman beklaget i natt offentlig til kona og staben.
Derfor blir TV-kjendiser hetset, truet og angrepet på gata
Spesielt realitydeltakere utsettes for offentlig fordømmelse. De som står bak er ofte psykisk syke.
Les mer om TV-kjendiser.
Videregående opplæring og annen videregående utdanning, 2016
I videregående opplæring er kvinner i flertall på studieforberedende, og menn på yrkesfag. På noen utdanningsprogram er så mye som 9 av 10 elever og lærlinger menn. Det store flertallet av elever går på en offentlig skole, men elevtallet ved private skoler er nær fordoblet de siste 15 årene.
Silver halverer pensjonsutbetalingen i mars
Pensjonsselskapet Silver er under offentlig administrasjon, men får likevel betalt ut litt av pensjonen til kundene i mars.
Scarlett Johansson i skilsmissekrangel
Skuespillerens brudd med Romain Dauriac har blitt en offentlig krangel.
Les mer om Romain Dauriac.
Silver halverer pensjonsutbetalingen i mars
Pensjonsselskapet Silver er under offentlig administrasjon, men får likevel betalt ut litt av pensjonen til kundene i mars.