Oktober

Må betale 10.000 kroner for å ha slått skoleelev

I oktober i fjor ble ei sju år gammel jente slått med en lekt av en ansatt på Hempa skole. Nå er mannen dømt til å betale en bot på 10.000 kroner, pluss saksomkostninger på 5.000 kroner.
Les mer om Hempa.

Skoleansatt i Ringsaker dømt for å ha slått elev (7)

En skoleansatt er dømt til å betale en bot på 10.000 kroner for å ha slått ei sju år gammel jente på en barneskole i Ringsaker i oktober 2017.
Les mer om Ringsaker.
Skoleansatt i Ringsaker dømt for å ha slått elev
En mannlig skoleansatt er dømt til å betale en bot på 10.000 kroner for å ha slått ei sju år gammel jente på en barneskole i Ringsaker i oktober 2017.
Les mer om Ringsaker.
Små forlag, stor sakprosa
Verken Gyldendal eller Aschehoug er representert i den skandinaviske sakprosakåringen. - De store forlagene får hard konkurranse, sier Ingeri Engelstad i Oktober. - Vi er veldig stolte og glade over å ha så mange bøker på listen.

Nordens beste sakprosabok kåres

Norsk Litteraturfestival og Morgenbladet skal kåre den beste skandinaviske sakprosaen etter år 2000. Langlista med de nominerte ble klar i dag. Blant de norske nominerte finner vi fire Oktober-bøker og tre fra Kagge.
LG-2017-172178
Stavanger tingrett avsa 4. oktober 2017 dom med slik domsslutning: 1. B f. 0.0.1962 dømmes for overtredelse av straffeloven (2005) 232 første ledd jf. 231 første ledd jf. 15 til fengsel i 8 -åtte- måneder.
Studenter i høyere utdanning, 1. oktober 2017
Statistikken omfatter alle personer registrert som studenter 1. oktober ved høyere utdanningsinstitusjoner. Personer registrert i doktorgradsprogram er ikke inkludert. Informasjon om nye studenter i høyere utdanning i Norge blir oppdatert i juni.
Les mer om Norge.
Nye kommunale bygg sprett opp i Vindafjord
Den nye brannstasjon/ambulansestasjonen med legesenter og legevakt skal stå klar til bruk i september eller oktober.
Les mer om Vindafjord.
Slik tenkes veiene som åpner for en ny bomring i Klepp, Time og Hå
– Vi nærmer oss nå et konsept for en ny bomring på Jæren, sier samferdselssjef Gottfried Heinzerling før styringsgruppen møtes fredag. Konseptet vil gi deg 11 nye bommer i tillegg til de 38 som i oktober kommer med Bypakken.
Lagde film om French og Moland i hemmelighet
«Mordene i Kongo» kommer på kino i oktober. Filmen med Aksel Hennie i en av hovedrollene måtte lages i dypeste hemmelighet av hensyn til den diplomatiske prosessen mellom Norge og Kongo.
Her er den første traileren fra «Mordene i Kongo»
Slipper smakebit fra mye omtalt film. PROFILERTE: Aksel Hennie (t.h.) og Tobias Santelmann spiller rollene som hhv French og Moland i filmen. Foto: Nordisk Film Distribusjon 12. oktober 2018 har den norske filmen «Mordene i Kongo» premiere.
Les mer om French, Kongo, Moland og Mordene.
Tiltalt for grovt ran av bank
To menn fra Romania er tiltalt for grovt ran av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen i oktober i fjor. Med finlandshetter og hver sin softgun tvang de en bankansatt til å gi dem 449 000 kroner. Politiet mener ranet var planlagt. Rettssaken er i april.
Virker som et mysterium
Hva skjedde egentlig med Tellef Olsen og Karen Bergitte Pettersdatter på Søndeled 28. oktober 1891? Slekta leter etter svar.
Sommertid!
Det er fortsatt vinter i store deler av landet, men søndag 25. mars 2018 starter sommertiden ved at vi stiller klokken en time fram. Søndag 28. oktober 2018 stiller vi klokken en time tilbake til normaltid.
Roman blir teater
Olaug Nilssen fikk Brageprisen for romanen «Tung tids tale» i fjor høst. Nå blir romanen teater. 30. oktober spiller Riksteatret forestillingen i Hamar kulturhus. «Vi skjønner mer enn ordene.
Britt Dalsbotten følger Sandberg over til Justisdepartementet
Britt Dalsbotten (Frp) frå Bremanger blir rådgjevar for den nye justisministeren, Per Sandberg. Det melder NRK Sogn og Fjordane. Dalsbotten blei tilsett som politisk rådgivar for den gong fiskeriminister Sandberg i slutten av oktober i fjor.
En samlende sak
Det startet i 1993 med ett tog hver vei i uka. Endepunktene er jernbaneterminalen på Alnabru i Oslo og Narvik i Nordland. Og antall tog pr uke har stadig økt, sist fra 12. oktober i fjor.
Les mer om Alnabru, Narvik, Nordland og Oslo.
SE BILDENE: Charter-terminalen på Gardermoen i dag - Her har tiden stått stille siden 1998
Da den nye hovedflyplassen på Gardermoen åpnet dørene for snart 20 år siden, i oktober 1998, var det samtidig slutten for charter-terminalens funksjon slik den hadde fungert siden byggingen i 1972.
Les mer om Gardermoen og Her.
Tidligere Veireno-leder tiltalt for grove brudd på arbeidsmiljøloven
Johnny Enger, tidligere daglig leder i Veireno, selskapet som i oktober 2016 tok over søppeltømmingen i Oslo, er tiltalt for en rekke brudd på arbeidsmiljøloven. VT-gruppen, som eide Veireno, får et forelegg på 5,3 millioner kroner, skriver Dagbladet.
Les mer om Dagbladet, Oslo og Veireno.
Qatar Airways setter inn Airbus A350 til på Oslo-rute
Flyselskapet Qatar Airways setter inn en ny flytype på ruten til Oslo kommende vintersesong. Fra 28. oktober i år skal flyselskapet benytte Airbus A350-900XWB på en daglig avgang mellom Doha og Oslo.
Les mer om Doha, Oslo, Oslo-rute og Oslo.
Får svar om alliert mottakskapasitet først i oktober
ANDØY: Arbeiderpartiet har etterlyst svar om alliert mottakskapasitet i forkant av Utenriks- og forsvarskomitéens behandling av representantforslagene i Andøya/Evenes-saken.
Les mer om Utenriksog.
Legger fram baseutredning i oktober
Det blir trolig oktober før regjeringen gir svar om Andøya beholdes som beredskapsbase. Det framgår av svaret forsvarsminister Frank Bakke-Jensen har gitt til Aps Anniken Huitfeldt.
1300 difteri-smittet i Jemen
Over 1300 mennesker er smittet i et utbrudd av difteri i krigsherjede Jemen. Det melder Verdens helseorganisasjon (WHO). Mer enn 70 personer har mistet livet i utbruddet som startet i oktober i fjor.
Les mer om Jemen.
Skal etterforske Romsås-dødsfallene
Oslo politidistrikt har startet etterforskning av kommunen og helsevesenet etter dødsfallene til tre kvinner på Romsås i fjor, skriver Filter Nyheter. De tre kvinnene ble funnet døde i leiligheten deres i oktober 2017.
Skal etterforske Romsås-dødsfallene
Oslo politidistrikt har startet etterforskning av kommunen og helsevesenet etter dødsfallene til tre kvinner på Romsås i fjor, skriver Filter Nyheter . De tre kvinnene ble funnet døde i leiligheten deres i oktober 2017 etter at de hadde sultet seg i hjel.