Oktober

Dømt for grov voldtekt i Sverige

En 19 år gammel kvinne og to menn på 22 år fra Eidskog og Sør-Odal er dømt for grov voldtekt i Sverige, skriver Glåmdalen. Det var i slutten av juli at de tre oppsøkte en mann på gaten i Charlottenberg, og tvang ham til å bli med på en biltur. Offeret ble kjørt til et skogholt der han ble utsatt for grov vold og voltekt. De tre personene ble dømt i Karlstad tingrett i midten av oktober.

Elevar i grunnskolen, 1. oktober 2017

Føremålet med grunnskolestatistikken er å gi samfunnsnyttig informasjon om tilstanden i grunnskolen. Statistikken skal dekkje informasjonsbehovet både hos utdanningsmyndigheiter og andre interesserte.
Hellvik-dødsfallet: Dramatisk lydopptak sår tvil om forklaringer
EGERSUND: Rett etter klokka 23.00 lørdag 15. oktober 2016 forsøkte kona til den drapstiltalte 51-åringen å få kontakt med en av tiltaltes sønner via Messenger. Da sønnen ikke svarte, ble det automatisk gjort et lydopptak.
Les mer om Messenger.
Siktet for nettovergrep mot 400 gutter
En mann i 20-årene som har sittet i varetekt siden oktober i fjor, er siktet for seksuelle overgrep mot over 400 gutter. Saken som startet på Ringerike gjelder nå flere deler av Skandinavia.
Les mer om Ringerike og Skandinavia.

Konsumprisene svakt opp i november

Konsumprisindeksen (KPI) steg 1,1 prosent fra november 2016 til november 2017, mens KPI-JAE steg 1,0 prosent i samme periode. Fra oktober til november gikk KPI opp 0,1 prosent.
Les mer om KPI.
Mann i 20-årene er siktet for nettovergrep mot 400 gutter
En mann i 20-årene som har sittet i varetekt siden oktober i fjor, er siktet for seksuelle overgrep mot over 400 gutter.
Mann i 20-årene er siktet for nettovergrep mot 400 gutter
En mann i 20-årene har siden oktober i fjor sittet i varetekt. Han er nå siktet for seksuelle overgrep mot over 400 gutter.
Flyreiser dempet prisveksten i november
Etter en svak oppgang fra oktober til november, er den årlige prisveksten nå på 1,1 prosent.
Tilbake på ski etter sju ukers skadeavbrekk - lille julaften kjører hun for OL-billett
Tiril Sjåstad Christiansen (22) var endelig tilbake på ski for første gang siden hun strakk leddbåndet i midten av oktober.
Les mer om OL-billett.
Bokser dopet under Brækhus-stevne: - Det er trist
Den tsjekkiske bokseren Dominika Novotnikova, som bokset på stevnet til Cecilia Brækhus i Stokke i oktober, er tatt i doping.
Rullestolkritikk
Rullestolbrukere reagerer på tilgjengeligheten til dronning Sonjas kunstutstilling på Lista i oktober, melder Lister 24. Kommunen innrømmer at forholdene er vanskelige i den nesten 200 år gamle fyrmesterboligen.
Les mer om Lista og Lister.
Tatt i doping
Den tsjekkiske bokseren Dominika Novotnikova - som bokset på stevnet til Cecilia Brækhus i Stokke i oktober - er tatt i doping. Hun testet positivt på Stanozolol.
Riksvei 23 blir forsinket
Statens vegvesen trenger mer tid på å beregne kostnadene for byggingen av rv23 Dagslet – Linnes. I oktober ble byggingen stanset fordi man fant ut at byggingen kunne bli mye dyrere enn rammen på 2,2 milliarder kroner. De nye beregningene skulle være klare nå, men det er uklart når de er ferdige, skriver Lierposten.
Les mer om Lierposten.
Thamshavnbanen sporet av: Må bytte ut over 12 000 sviller (pluss)
Ingen kom til skade da Thamshavnbanen sporet av i oktober. Nå stilles det spørsmål om kompetansen for å vurdere kjøreveiens tilstand.
Les mer om Thamshavnbanen.
Svalbard stadig mer populært
I oktober i år ble det registrert 8000 overnattinger på Svalbard, noe som er en økning på syv prosent sammenlignet med oktober i fjor. Svalbard blir et stadig mer populært turistmål, skriver NTB. Antall overnattinger i hele landet har også økt med tre prosent siden i fjor.
Les mer om NTB og Svalbard.
Fleire hotellovernattingar
I oktober 2017 var det 1,8 million overnattingar ved norske hotell. Dette var 3 prosent fleire enn i den same månaden i 2016.
Tjernås ny speider i VIF
Lars Tjernås er ansatt som ny sjefsspeider i Vålerenga. I oktober forlot han samme rolle i Brann. Tjernås har tidligere vært hovedtrener i Oslo-klubben. Han tiltrer den nye stillingen denne uken, står det på klubbens nettsider.
Les mer om Brann, Oslo-klubben, VIF og Vålerenga.
«Moa legger opp
Mohammed Abdellaoue legger opp som fotballspiller, skriver VG. 32-åringen ble operert for en alvorlig kneskade i oktober. Spilleren fra Bjerke slo gjennom hos Skeid i 2007. Senere spilte han for Vålerenga, Hannover og Stuttgart. «Moa scoret sju landslagsmål på 33 kamper.
Jakter ny Slettås-ulv i Sverige
Svenske myndigheter starter jakt på en ny Slettås-ulv i Stockholm. Det skriver Nationen. I oktober ble en hannulv fra Slettåsreviret i Hedmark skutt i Sverige og nå er det søsteren det jaktes på. Årsaken er at ulven har beveget seg stadig nærmere folk.
Industriproduksjonen økte i oktober
Den norske industriproduksjonen økte som ventet med 0,7 prosent i oktober, takket være økt aktivitet innen bygging av skip og oljeplattformer. En bred nedgang i august holder fortsatt det mer langsiktige nivået nede.
Industriproduksjonen økte i oktober
Den norske industriproduksjonen økte som ventet med 0,7 prosent i oktober, takket være økt aktivitet innen bygging av skip og oljeplattformer. En bred nedgang i august holder fortsatt det mer langsiktige nivået nede.
Industriproduksjon økte i oktober
Etter et kraftig fall tidligere i år, er industriproduksjonen på vei oppover igjen, viser nye tall fra SSB.
Les mer om SSB.
Industriproduksjonen økte i oktober
Den norske industriproduksjonen økte som ventet med 0,7 prosent i oktober, takket være økt aktivitet innen bygging av skip og oljeplattformer.
Klårt fall i industriproduksjonen
Norsk industriproduksjon gjekk ned heile 2,3 prosent i perioden august–oktober i år samanlikna med tremånadersperioden før, viser sesongjusterte tal. Nedgangen kan knytast til særleg låg aktivitet i august.
Positiv utvikling i industriomsetningen
Industriomsetningen gikk opp med 2,5 prosent i perioden august–oktober 2017 sammenlignet med forrige tremånedersperiode, viser sesongjusterte tall. Fra september til oktober 2017 var det også en oppgang, her på 1,8 prosent.