Ol dag

Du verden – for en idrettsmann! Og du verden – for et finaledrama!

For 30 år siden ble Jostein Stordahl nummer fem styrkeløft i Paralympics. I dag tok han OL-sølv i paracurling etter en dramatisk finale. Du verden for en idrettsmann!
Les mer om Jostein Stordahl og OL-sølv.

L Abe-Lund med sensasjonsseier: – Datteren min har pleid å spørre: «hvorfor vinner du ikke, pappa?

HOLMENKOLLEN (VG) Henrik L Abe-Lund (31) var reserve og OL-turist i Pyeongchang, og har ikke vært på pallen på mange år. I dag klinket han til og slo knockout på hele skiskyttereliten.
Les mer om OL-turist og Pyeongchang.
L Abe-Lund med sensasjonsseier: – Det er uvirkelig
HOLMENKOLLEN (VG) Henrik L Abe-Lund (31) var reserve og OL-turist i Pyeongchang, og har ikke vært på pallen på mange år. I dag klinket han til og slo knockout på hele skiskyttereliten.
Les mer om OL-turist og Pyeongchang.
Protest ga OL-bronsje
Svaksynte Erik Bye og ledsager Arvid Nelson, fra Lardal, gikk inn til fjerdeplass i finalen i klassisk sprint i Paralympics i dag. Men Arvid Nelson og Norge la i etterkant inn protest mot amerikanske Jake Adicoff. Protesten om at Adicoff hadde skøytet ble tatt til følge. Bye rykket dermed opp til bronseplass. Det skriver Aftenposten.

Vylegzjanin raste etter Kollen-femmila: - Håpløst

Han mistet alt han vant i Sotsji-OL og ble utestengt på livstid. I dag var Maksim Vylegzjanin tilbake og slo til med 3. plass i comebacket på femmila i Holmenkollen. Nå snakker han ut om utestengelsen og dopingpåstandene.
Norge topper laget
På lørdagens singel mixed-stafett i skiskyting i Kontiolahti stiller Norge med OL-gullvinner Johannes Thingnes Bø og -sølvvinner Marte Olsbu. På mixed-stafetten samme dag går Synnøve Solemdal, Tiril Eckhoff, Henrik L'Abée-Lund og Tarjei Bø.
Norge topper laget
På lørdagens singel mixed-stafett i skiskyting i Kontiolahti stiller Norge med OL-gullvinner Johannes Thingnes Bø og -sølvvinner Marte Olsbu. På mixed-stafetten samme dag går Synnøve Solemdal, Tiril Eckhoff, Henrik L'abe Lund og Tarjei Bø.
OL-drøm kan være knust
Drømmen om et nytt Lillehammer-OL kan være knust - allerede dagen etter at drømmen ble annonsert. Arbeiderpartiet viste allerede i går at de er skepiske. Og i dag vender også Høyre tommelen ned, melder NRK.
Les mer om Høyre, Lillehammer-OL og NRK.
Anton Sjipulin vant i Kontiolahti: - Utestengt fra OL, men knuste de norske i dag
Bjørndalen imponerte da Anton Sjipulin var feilfri på skiskyttersprinten. (Dagbladet): Anton Sjipulin fra Russland skjøt to fulle hus og viste at han er i form etter OL.
Bjørndalen med sesongbeste - OL-utestengte Sjipulin til topps
OSLO/KONTIOLAHTI (NRK): Det ble comeback-guttenes dag i Finland. Anton Sjipulin var best på sprinten der Ole Einar Bjørndalen viste seg frem med fullt hus.
Avis: Lillehammer vil ha OL
Lillehammer vil søke om vinter OL i 2026 eller 2030. Det betyr at Vikingskipet vil brukt som arena. VG kan i dag fortelle at Lillehammer vil søke om OL i enten 2026 eller 2030.
Les mer om Lillehammer og Vikingskipet.
Leder sprint-VM etter første dag
Håvard Holmefjord Lorentzen følger opp OL-suksessen. Nå leder han sprint-VM på skøyter etter første dag. Anbefalte saker Av Bernt Harald Brennevann Sykdom tok ikke knekken på Håvard Lorentzens gulljakt i sprint-VM på skøyter.
Suverene Hirscher kan sikre sammenlagtseieren i dag
Marcel Hirscher har kurs for en ny verdenscupseier i storslalåm. OL-mesteren har et solid forsprang på Henrik Kristoffersen etter første omgang i Kranjska Gora.
Mowinckel med svak plassering i Sveits: - Det var dette jeg var god for i dag
OL-bronsemedaljevinner Tina Weirather fra Liechtenstein vant verdenscuprennet i super-G i Crans Montana lørdag. Ragnhild Mowinckel ble nummer elleve.
Les mer om Liechtenstein.
Norges medaljefangst i OL dag for dag
Aldri før har norske utøvere vunnet så mange medaljer som i Pyeongchang-OL. Slik var den norske medaljefangsten dag for dag:
Les mer om Pyeongchang-OL.
OL i PyeongChang
OL er over for denne gang, og selv om Norge ble beste nasjon fikk vi ikke alt som var lovet. Jeg tenker da på OA, som på forhånd lovet abonnentene Nils Bergs OL-blogg hver dag «både på nett og papir».
Les mer om Norge og PyeongChang.
Slik kom alle de 14 norske OL-gullene
Marit Bjørgen gjorde Norge til beste nasjon i Pyeongchang-OL på lekens siste dag. Det ble 14 gull. Dette er veien dit:
De sterkeste OL-inntrykkene: Bjørgens tårer, stank av kloakk, kakefest hver dag - og Løfshus...
Tre uker i OL-byen 2018 Pyeongchang er over. Opplevelsene og inntrykkene er mange. Videovinduet øverst: Se Sportsnyhetene fra søndag, med TV 2s utsendte OL-reporteres største OL-øyeblikk som avslutning på sendingen!
De sterkeste OL-inntrykkene: Bjørgens tårer, stank av kloakk, kakefest hver dag – og Løfshus ...
Tre uker i OL-byen 2018 Pyeongchang er over. Opplevelsene og inntrykkene er mange.
Bjørgen røper hvorfor hun brast i gråt etter gulløpet
Da Marit Bjørgen gikk inn til sitt siste OL-gull handlet følelsene om savnet etter sønnen. PYEONGCHANG: - Alle følelsene som kommer etter løpet i dag tror jeg er mye savnet etter Marius, som jeg har klart å gjemme bort.
Les mer om OL-gull.
Femmila i OL
Før ble femmila kalt manndomsprøven. I dag, med fellesstart, kan hele feltet samarbeide i 45 km for ikke å bli «slitne», og den som er best i spurt vinner. La oss få tilbake den gamle, med intervallstart.
– Har aldri hørt Marit Bjørgen så selvsikker
Grandtanta til Marit Bjørgen har følt seg sikker på at OL-gullet skulle gå til tantebarnet på tremila i dag. – Når jeg så at Marit tok gullet ble jeg veldig glad, men i dag var pulsen ganske normal fordi det var litt forventet.
Løfshus med kraftig angrep på FIS i Johaug-saken: – Det skal de få smake neste år
Sportssjef Vidar Løfshus sendte i vei en real kilevink mot FIS på siste dag av OL i Pyeongchang.
Les mer om Johaug-saken og Pyeongchang.
Glem OL. I dag kan Bergen få mer gull.
Snart skal det deles ut Spellemann-harper for musikkåret 2017. Følg begivenheten i BAs direktestudio fra 1530.
Les mer om Bergen og Spellemann-harper.
Glem OL. I dag kan Bergen få mer gull.
Snart skal det deles ut Spellemann-harper for musikkåret 2017. Følg begivenheten i BAs direktestudio fra 1530. Klokken 1700 i dag ønsker Tarjei Strøm velkommen til Spellemannprisen i Oslo Konserthus.