Ol medaljer


Toppen av pallen

Den norske dominansen i skisporten er nyere enn du tror. Men den er nok kommet for å bli. Før OL i Sotsji meddelte et statistikkselskap at Norge kom til å ta 37 medaljer, og Sverige bare sju.

Les mer om Norge, Sotsji og Sverige.

Toppidrettssjefen: - Vil ikke tippe Rio-medaljer

SOGNSVANN (VG) Toppidrettssjef Tore Øvrebø (49) traff blink med antall medaljer i Sotsji-OL. Men han passer seg halvannet år før sommerlekene i Rio de Janeiro.

Her er de ukjente norske seirene

Norge er en stolt idrettsnasjon. Vi er den mestvinnende nasjonen i vinter-OL målt i antall medaljer. Det som er mindre kjent, er imidlertid norsk idretts seire utenfor mesterskapsarenaer verden over, skriver Inge Andersen i dagens innlegg.

Les mer om Inge Andersen.
Nederlandske skøyteløpere tok fire OL-medaljer per blodprøve

håvard bøkko og co ble teste åtte ganger så mye som nederlenderne. TV2.no - Nederlandske skøyteløpere tok fire OL-medaljer per blodprøve

Les mer om Nederlandske og OL-medaljer.

Nederlandske skøyteløpere tok fire OL-medaljer per blodprøve

Nederlands antidoping-direktør skylder på pengemangel. John Christian Lundstadsveen JCL@tv2.no Bli med på galskapen Se alt av engelsk fotball. Klikk her for å bestille det riktige abonnementet

Les mer om OL-medaljer.
Marlies Schild legger opp

Den østerrikske alpinisten Marlies Schild setter karrierepunktum. Den 33 år gamle slalåmspesialisten, som ble verdensmester i slalåm i 2011, slutter dermed på fire OL-medaljer, sju VM-medaljer og fem sammenlagsserie i verdenscupen.

Les mer om OL-medaljer og VM-medaljer.
Johaug med mer suksess enn Bjørgen

Bjørgen, som totalt står med 29 VM- og OL-medaljer var 21 år da hun tok sin første medalje, sølv på stafetten, under OL i Salt Lake City i 2002.

- Ingen bombe

LYSEBOTN (VG) Det nyttet ikke å ha OL-medaljer på CVen. De norske jentene var sjanseløse mot Elizabeth Stephen fra USA i Lysebotn Opp. - Det er ingen bombe.

– Målet er å svømme OL-finale

Henrik Christiansen (17) fortsetter å forbløffe i bassenget. I junior-EM har han tatt to medaljer og knust norgesrekorden på 1500-meter med hele 20 sekunder. Nå håper han å kunne forsvare den norske svømmeæren i OL i Rio.

Les mer om Målet, OL-finale og Rio.
Skihopperen Toralf Engan fra Gåsbakken...

gir bort premiesamlinga si til Hølonda skimuseum. Engan tok OL-gull og OL-sølv i 1964, og OL-gull under ski-VM i Zakopane. I 1962/1963 vant han den tysk-østerrikske hoppuka med tre rennseier, og han har også fått en rekke medaljer og pokale r.

Os er vår fremste idrettskommune

På podiet i Oshallen sto de fram på rad; osinger med en haug av NM-, EM-, VM- og OL-medaljer.

Les mer om Oshallen.
Phelps svømmer igjen neste uke

Svømmestjernen Michael Phelps fortsetter sitt comeback i et stevne i North Carolina neste uke, opplyser USAs svømmeforbund. Phelps, som har 18 gull blant sine 22 OL-medaljer, tok 20 måneders pause etter London-OL. Forrige måned gjorde han comeback i et stevne i Arizona.

Tidligere toppsak hos Dagbladet:
Innrømmet doping av hensyn til barna

- Innså at jeg var en hykler. (Dagbladet): Da Marion Jones vant fem medaljer i sommer-OL i 2000 var hun på toppen av friidrettsverdenen og spadde inn heder, ære og dollar. Det var bare

Phelps gjør comeback

Det amerikanske svømmeesset Michael Phelps (28) gjør comeback. Phelps skal delta i et stevne i Mesa i Arizona 24. til 26. april, melder AP. Phelps har totalt 18 OL-gull, og hele åtte av dem kom i OL i Beijing i 2008. Ingen idrettsøver har flere OL-gull og medaljer enn Phelps. Flere tror at dette betyr at Phelps satser fram mot OL i Rio de Janeiro i 2016.

Les mer om Arizona, Beijing, Janeiro, Mesa, OL-gull og Rio.
Tidligere toppsak hos Dagbladet:
Her er Northug-rykket tilbake - i Sverige

Havnet på pallen i 100 meter-sprint. Se video. (Dagbladet): Sjukdom i fjor høst ødela mye av OL-sesongen for Petter Northug. Det ble ingen medaljer i Sotsji, og da han røyk ut av sprintprologen

- OL fikk en ekkel bismak

Færre gledet seg over OL-medaljer i Sotsji enn over Magnus Carlsens seier i sjakk-VM før jul, ifølge fersk medieundersøkelse. Hendelsene på Krim-halvøya og i Ukraina kan ha overskygget

Sandbech vant NM

OL-sølvvinner Ståle Sandbech var den største stjernen da norgeseliten i snowboard konkurrerte om NM-medaljer i halfpipe søndag. Trym Nordgård ble nummer to og landslagstrener Per Iver Grimsrud nummer tre. Kari Opsal Mæland (23) vant kvinneklassen foran Nora Thompson og Mira Nordin.

Tidligere toppsak hos Dagbladet:
Blind skistjerne knekt etter OL-vraking

Lurer du fortsatt på hvorfor Norge ikke lenger vinner så mye i Paralympics? NORGE er fortsatt uten medaljer i Paralympics. Det er ingen stor overraskelse.

Les mer om Norge og OL-vraking.
Vil ikkje boikotte OL

Tidlegare idrettsutøvar, Knut Lundstrøm, meiner det ikkje er rett å boikotte paralympiske leikar i Sotsji på grunn av den spente situasjonen mellom Russland og Ukraina. Lundstørm ville kvia seg for å reise i dag, men han forstår at utøverane vil gjennomføre leikane etter fire år med førebuingar. Knut Lundstrøm har 14 gull frå paralympiske leikar, og til saman 21 medaljer.

Bjørndalen kåret til beste OL-utøver

Skiskytter Ole Einar Bjørndalen er kåret til beste mannlige idrettsutøver under OL i Sotsji, skriver Dagsavisen. Sportsjournalister fra 20 land, står bak kåringen. Bjørndalen tok gull på sprinten og i blandet-stafetten og ble dermed utøveren som har vunnet flest medaljer i OL noensinne – med sine 13 medaljer.

Les mer om Dagsavisen, OL-utøver og Sotsji.
Tippet riktig antall OL-medaljer

Vinneren av NRK Trøndelags OL-konkurranse er kåret. Inger Alstad fra Mosvik stakk av med en DAB-radio etter å ha tippet 11 medaljer til trønderne.

Les mer om Mosvik og OL-medaljer.
Ski-VM 2021 til Trondheim

Hadde Trøndelag vært en egen stat, ville regionen vært nummer seks på listen over de nasjonene som hentet flest medaljer i Sochi-OL.

Les mer om Sochi-OL og Trondheim.
Land med god økonomi dominerer OL-vinnerlistene

God økonomi er et kjennetegn ved land som tar mange medaljer under OL, mener professor i idrettshistorie Matti Erik Goksøyr ved Norsk idrettshøyskole.

Land med god økonomi dominerer OL-vinnerlistene

God økonomi er et kjennetegn ved land som tar mange medaljer under OL, mener professor i idrettshistorie Matti Erik Goksøyr ved Norsk idrettshøyskole. Årets olympiske vinterleker plasserer

Land med god økonomi dominerer OL-vinnerlistene

God økonomi er et kjennetegn ved land som tar mange medaljer under OL, mener professor i idrettshistorie Matti Erik Goksøyr ved Norsk idrettshøyskole.
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
06 05 04 03 02 01 00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07