Ol programmet

Også Spieth trekkjer seg

Jordan Spieth er hittil sistemann ut i rekka av toppspelarar som trekkjer seg frå golfturneringa under OL i Rio. Han kunngjorde dette i dag. Dermed har alle fire topprangerte trekt seg frå OL, alle med zika-frykt som grungjeving. Golf står i år på OL-programmet for første gong på 112 år.
Les mer om OL-programmet og Rio.

Verdas beste golfspelar droppar Rio

Den topprangerte golfspelaren Jason Day har bestemt seg for å droppe OL i Rio på grunn av faren for viruset zika, skriv han i ei twitter-melding. Golf står på OL-programmet for første gong i sommar.
Les mer om Jason Day, OL-programmet og Rio.
OL-Skateboarding: – Norge vil ha medaljekandidater
Norske ledere i skateboarding jobber hektisk med å få ikke-idretten til å bli anerkjent som idrett før IOC om to måneder vedtar å sette den nye brettsporten på OL-programmet i Tokyo 2020.
Les mer om IOC, OL-programmet og Tokyo.
Norsk jubel for karate inn i OL-programmet: - Vi skal ta medalje i Tokyo
Sjekk hva som blir nytt i OL om fire år.
Les mer om OL-programmet og Tokyo.

Norsk jubel for karate inn i OL-programmet: - Vi skal ta medalje i Tokyo

Sjekk hva som blir nytt i OL om fire år.
Les mer om OL-programmet og Tokyo.
IAAF endrar programmet for Felix
Det internasjonale friidrettsforbundet har endra programmet for Rio-OL slik at sprintstjerna Allyson Felix kan delta både på 200 og 400 meter. Endringa gjev Felix betre tid mellom forsøket på 200 meter og finalen på 400. Felix er olympisk meister på 200, men ikkje på den doble distansen.
Les mer om Allyson Felix, Felix og Rio-OL.
Skiøvelser ut av OL
FIS-president Gian Franco Kasper frykter at noen øvelser i tradisjonelle vinteridretter kan forsvinne fra OL. Utfor, super G, noen distanserenn i langrenn og hopp kan forsvinne fra OL-programmet. FIS-presidenten ser ikke så lyst på framtiden for skiidrettene, melder NTB.
Les mer om NTB og OL-programmet.
Knust etter OL-nei for squash: - Jeg kan ikke skjønne hva mer vi skulle ha gjort
Squash var ikke en av de fem nye idrettene som er foreslått på OL-programmet i Tokyo i 2020.
Les mer om OL-nei, OL-programmet og Tokyo.
Geir Karlstad: - Lag VM-uke på skøyter, og kutt ut EM
ISU kutter 10.000 meter i EM-programmet. OL-vinner Geir Karlstad (52) mener det er på tide å droppe skøyte-EM – og tenke helt nytt.
Les mer om EM-programmet.
Frisbee blir OL-idrett
IOC vedtok i dag å ta frisbee inn som ny OL-idrett. Men det er likevel uvisst når idretten får plass på programmet. Det internasjonale frisbeeforundet er 30 år, og 62 land har nasjonale forbund.
Les mer om OL-idrett.
Tautrekking fikk nei – men i Tokyo-OL kan bowling være på programmet
Skateboard og rulleskøyter, klatring og squash kan også få plass.
Les mer om Tokyo-OL.
Tautrekking i Tokyo-OL?
Tautrekking og sumobryting er to av 26 idretter som søker om plass på programmet i Tokyo-OL i 2020. IOC har åpnet for nye idretter i OL, og skal offentliggjøre en shortlist 22. juni. Tautrekking var OL-øvelse fra 1900 til 1920.
Les mer om OL-øvelse og Tokyo-OL.
Fire nye OL-øvelser i 2018
Når startskuddet for Pyeongchang-OL i Sør-Korea går i februar 2018, vil følgende nye øvelser være på programmet: mixed double i curling, fellesstart på skøyter, Big air i snowboard og lagkonkurranse i alpint.
Skilek på alvor
Av skisportens mange grener, har snowboard utviklet seg til å bli den mest kommersielle. Her vil Norges OL-sølvvinner ha en seier snart. Programmet I dag: 19.00: Snowboardcross kvalifisering kvinner og menn. 02.00: Superpipe kvalifisering.
OL-øvelser kan bli borte for godt
Nå står store OL-øvelser som 200-meter og 10.000-meter i friidrett i fare for å falle ut av OL-programmet på grunn av de nye vedtakene i IOC.
Les mer om IOC, OL-programmet og OL-øvelser.
Ingen avgjørelse om fellesstart
Den internasjonale olympiske komit (IOK) har utsatt avgjørelsen om hvorvidt fellesstart skøyter skal inn på OL-programmet i 2018. Det var ventet at avgjørelsen ville bli tatt i forbindelse med IOK-kongressen i Monaco tidligere i uken, skriver NTB.
Les mer om Monaco, NTB og OL-programmet.
IOC: Ingen nye OL-øvelser etter 1. august
Når IOC i juli neste år skal tildele en by vinterlekene for 2022, vil det være klinkende klart hva som skal stå på programmet. Byen risikerer ikke å bli pålagt å arrangere nye øvelser
Les mer om OL-øvelser.
Randolkrevyen for fjortende gang
Det er reklamepausene som teller. Randolkene har lært av OL-sendingene på TV 2. - Reklameinnslagene går som en rød tråd gjennom programmet, forteller Odd G.
Les mer om OL-sendingene og Odd G.
USA-spiller vil til OL for Norge
Det er Suzann Pettersen det snakkes om som norsk håp når golfen er tilbake på OL-programmet i Rio i 2016. Nå kan det bli en representant også i herreklassen.
USA-spiller vil til OL for Norge
Det er Suzann Pettersen det snakkes om som norsk håp når golfen er tilbake på OL-programmet i Rio i 2016. Nå kan det bli en representant også i herreklassen.
USA-spiller vil til OL for Norge
Det er Suzann Pettersen det snakkes om som norsk håp når golfen er tilbake på OL-programmet i Rio i 2016. Nå kan det bli en representant også i herreklassen.
Anders Aukland føler seg uthengt i dopingdokumentar
Gullvinneren fra OL i 2002 mistenkt for høye blodverdier. Det er i det svenske TV-programmet Uppdrag Granskning at Anders Aukland blir mistenkt etter høye blodverdier før OL i Salt Lake City i 2002.
OL-vinner Falla falt i finalen
Sprint i fristil var første renn på programmet for langrennseliten etter OL. Men der de norske damene tok med seg fire gull hjem fra OL, endte lørdagens verdenscuprenn på en mye mer
Tysk TV-kanal: - Russerne jukser med gass
I WDR-programmet sport inside blir det mandag hevdet at denne metoden er brukt i flere år, også av utøverne som gjorde Russland til mestvinnende nasjon i Sotsji-OL på hjemmebane.
Les mer om Russland og Sotsji-OL.