Ola giæver

FlyViking utvider til fire fly

Flyselskapet FlyViking utvider nok en gang flyparken. Onsdag henter FlyViking-gründer Ola Giæver selskapets fjerde fly i Canada. Etter planen blir et femte fly hentet på nyåret.

Flyviking-gründer: – Vi vil lære av Bjørn Kjos

Ola Giæver sier han diskuterer tett med Norwegian-ledelsen og vil lære mest mulig av Norwegian-gründer Bjørn Kjos.
Les mer om Norwegian-ledelsen.
Fra i dag går det to flyavganger fra Ørlandet daglig
- Blir det bra med passasjerer kan det bli fire eller fem turer per dag, sier FlyViking-gründer Ola Giæver.
Flere nye fly i Giævers bank
FlyVikings tredje fly, «Gunhild Kongsmor, er nå kommet til Norge. Men det er ikke det siste flyet grunnlegger Ola Giæver henter inn til selskapet, skriver iTromsø. Allerede om seks uker skal to nye fly være på plass.

Ola Giæver er ute av styret i FlyViking

Stiftaren av flyselskapet FlyViking er no ute av styret i selskapet.
Les mer om FlyViking.
Anklager Widerøe for å ha «avlivet mennesker: – Fullstendig lavmål
– Bare i min karriere har Widerøe avlivet 66 mennesker, skrev FlyViking-sjef Ola Giæver på Facebook. – Lavmål, svarer Widerøe.
Har løst tekniske problemer
De tekniske problemene med FlyVikings billettsystem er nå løst, sier styreleder Ola Giæver jr. til NRK. Flyet er på vingene og over helgen settes fly nummer to inn i trafikk.
Les mer om NRK og Ola Giæver.
FlyViking-problemer løst
De tekniske problemene med FlyVikings billettsystem er nå løst, sier styreleder Ola Giæver jr. til NRK. Flyet er på vingene og over helgen settes fly nummer to inn i trafikk.
Les mer om NRK og Ola Giæver.
Ny episode om FlyViking og Ola Giæver: – Man glemmer ikke gamle kunster
I denne episoden av dokumentarserien er vi med på flyselskapets aller første rutetur med flyselskap-gründeren selv bak spakene.
Les mer om FlyViking og Ola Giæver.
Her er pilot-veteranens råd til flygale Eilif (19) og Erik Christian (19)
Etter 33 år som kaptein og investor i Widerøe takket Ola Giæver Jr. for seg, og etablerte sitt eget flyselskap.
FlyViking landa for fyrste gong
Pilot og gründer Ola Giæver landa i dag for fyrste gong i Bodø med sitt nye flyselskap, FlyViking. Flyet blei noko forseinka grunna dårleg vr.
Les mer om Bodø, FlyViking og Ola Giæver.
Nytt, norsk flyselskap starter mandag – kan bli partner med Norwegian
Det er tøft å starte et flyselskap, men vi har mange planer om hvordan vi skal vokse, sier mannen bak Viking Air, Ola Giæver.
Nå har Olas flyselskap fått de siste papirene
Fredag fikk han brevet fra Luftfartstilsynet med de siste godkjennelsene. Nå er Ola Giæver og resten av FlyViking klar for take off.
Ola Giæver vil fly til Florø med sitt nye selskap
Men lufthamnsjefen har ikkje høyrt noko om det enda.
Les mer om Florø.
FlyViking må vente på takeoff
Fly Viking-eier Ola Giæver jr. må dokumentere at hans flyvere har tilstrekkelig kompetanse før han får ta av med sitt Fly Viking. Før han kommer i lufta senker Widerøe prisene på ruten Giæver vil åpne 15.mars.
Les mer om Fly Viking, Giæver og Widerøe.
I dag får Giæver tillatelse til å fly
Ola Giæver har ventet lenge på dagens beskjed. Nå satser FlyViking på å starte de kommersielle flygingene sine allerede i begynnelsen av mars.
Les mer om FlyViking og Giæver.
Se TV-dokumentaren om Ola Giæver og hans flydrøm
Den tidligere Widerøe-piloten, Ola Giæver, satser over 50 millioner kroner for å starte sitt eget flyselskap. Men kommer han på lufta på egne vinger?
Giæver må fly rundt militæret
Ola Giæver og flyselskapet FlyViking kan bli nødt til å navigere rundt det russiske militæret om de skal starte opp en flyrute mellom Kirkenes og Murmansk. Det er ikke er lov å fly direkte over russiske militærbaser. Dette vil føre til at flyturen tar noe lengre tid, men Giæver sier til NRK at han ikke er redd for at dette skal gjøre den mindre attraktiv for kunder.
Les mer om FlyViking, Giæver, Murmansk og NRK.
SE PREMIERE: Blir Ola den nye Bjørn Kjos?
Her er de to første episodene av NRKs nye serie om Ola Giæver fra Lyngen og hans drøm om å starte et flyselskap.
Les mer om Lyngen og Ola Giæver.
Flyr etter Widerøe
Widerøe beholder flyruter i Nord-Norge. Tidligere Widerøe-kaptein Ola K. Giæver (62) vil skaffe inntil 19 fly og konkurrere med sin tidligere arbeidsgiver.
Les mer om Nord-Norge og Widerøe.
Skuffa gründer gir ikke opp: – Jeg er ikke avhengig av statens penger
Tidligere Widerøe-pilot Ola Giæver ville utkonkurrere Widerøe, men lyktes ikke. Nå satser han alt på åpne ruter, og hevder han har levert sitt siste anbud på kortbanenettet.
Les mer om Widerøe.
Razzia mot flyselskap i Nord-Norge
Konkurransetilsynet gjennomførte bevissikring hos FlyViking tirsdag. Selskapet tilhører den tidligere Widerøe-eieren Ola Giæver.
Razzia hos FlyViking
Bakgrunnen er mistanke om at FlyViking har brutt konkurranseloven da selskapet la inn tilbud på kortbanerutene i Nord-Norge. Ifølge avisen Nordlys gjennomførte Konkurransetilsynet tirsdag en razzia mot lokalene til FlyViking på Lyngseidet, flyselskapet til den kjente piloten og investoren Ola OK Giæver.
Reagerer på Fly Viking-utspill: – Veldig overrasket over at han sier det offentlig
Transportforsker Gisle Solvoll reagerer på uttalelse fra Fly Viking-sjef, Ola Giævær, om selskapets møter med konkurrenten DAT. Solvoll mener slike møter kan være ulovlige. Nå trekker Giæver uttalelsen og sier det hele beror på en misforståelse.
Flymagasin hevder FlyViking kan leie 10 fly
Gründer Ola Giæver sier selskapet har en rammeavtale på 19 fly, men vil ikke avsløre hvor mange av dem som til nå er avtalt i flåten hans.
Les mer om FlyViking.