Ola giæver

Har løst tekniske problemer

De tekniske problemene med FlyVikings billettsystem er nå løst, sier styreleder Ola Giæver jr. til NRK. Flyet er på vingene og over helgen settes fly nummer to inn i trafikk.
Les mer om NRK og Ola Giæver.

FlyViking-problemer løst

De tekniske problemene med FlyVikings billettsystem er nå løst, sier styreleder Ola Giæver jr. til NRK. Flyet er på vingene og over helgen settes fly nummer to inn i trafikk.
Les mer om NRK og Ola Giæver.
Ny episode om FlyViking og Ola Giæver: – Man glemmer ikke gamle kunster
I denne episoden av dokumentarserien er vi med på flyselskapets aller første rutetur med flyselskap-gründeren selv bak spakene.
Les mer om FlyViking og Ola Giæver.
Her er pilot-veteranens råd til flygale Eilif (19) og Erik Christian (19)
Etter 33 år som kaptein og investor i Widerøe takket Ola Giæver Jr. for seg, og etablerte sitt eget flyselskap.

FlyViking landa for fyrste gong

Pilot og gründer Ola Giæver landa i dag for fyrste gong i Bodø med sitt nye flyselskap, FlyViking. Flyet blei noko forseinka grunna dårleg vr.
Les mer om Bodø, FlyViking og Ola Giæver.
Nytt, norsk flyselskap starter mandag – kan bli partner med Norwegian
Det er tøft å starte et flyselskap, men vi har mange planer om hvordan vi skal vokse, sier mannen bak Viking Air, Ola Giæver.
Nå har Olas flyselskap fått de siste papirene
Fredag fikk han brevet fra Luftfartstilsynet med de siste godkjennelsene. Nå er Ola Giæver og resten av FlyViking klar for take off.
Ola Giæver vil fly til Florø med sitt nye selskap
Men lufthamnsjefen har ikkje høyrt noko om det enda.
Les mer om Florø.
FlyViking må vente på takeoff
Fly Viking-eier Ola Giæver jr. må dokumentere at hans flyvere har tilstrekkelig kompetanse før han får ta av med sitt Fly Viking. Før han kommer i lufta senker Widerøe prisene på ruten Giæver vil åpne 15.mars.
Les mer om Fly Viking, Giæver og Widerøe.
I dag får Giæver tillatelse til å fly
Ola Giæver har ventet lenge på dagens beskjed. Nå satser FlyViking på å starte de kommersielle flygingene sine allerede i begynnelsen av mars.
Les mer om FlyViking og Giæver.
Se TV-dokumentaren om Ola Giæver og hans flydrøm
Den tidligere Widerøe-piloten, Ola Giæver, satser over 50 millioner kroner for å starte sitt eget flyselskap. Men kommer han på lufta på egne vinger?
Giæver må fly rundt militæret
Ola Giæver og flyselskapet FlyViking kan bli nødt til å navigere rundt det russiske militæret om de skal starte opp en flyrute mellom Kirkenes og Murmansk. Det er ikke er lov å fly direkte over russiske militærbaser. Dette vil føre til at flyturen tar noe lengre tid, men Giæver sier til NRK at han ikke er redd for at dette skal gjøre den mindre attraktiv for kunder.
Les mer om FlyViking, Giæver, Murmansk og NRK.
SE PREMIERE: Blir Ola den nye Bjørn Kjos?
Her er de to første episodene av NRKs nye serie om Ola Giæver fra Lyngen og hans drøm om å starte et flyselskap.
Les mer om Lyngen og Ola Giæver.
Flyr etter Widerøe
Widerøe beholder flyruter i Nord-Norge. Tidligere Widerøe-kaptein Ola K. Giæver (62) vil skaffe inntil 19 fly og konkurrere med sin tidligere arbeidsgiver.
Les mer om Nord-Norge og Widerøe.
Skuffa gründer gir ikke opp: – Jeg er ikke avhengig av statens penger
Tidligere Widerøe-pilot Ola Giæver ville utkonkurrere Widerøe, men lyktes ikke. Nå satser han alt på åpne ruter, og hevder han har levert sitt siste anbud på kortbanenettet.
Les mer om Widerøe.
Razzia mot flyselskap i Nord-Norge
Konkurransetilsynet gjennomførte bevissikring hos FlyViking tirsdag. Selskapet tilhører den tidligere Widerøe-eieren Ola Giæver.
Razzia hos FlyViking
Bakgrunnen er mistanke om at FlyViking har brutt konkurranseloven da selskapet la inn tilbud på kortbanerutene i Nord-Norge. Ifølge avisen Nordlys gjennomførte Konkurransetilsynet tirsdag en razzia mot lokalene til FlyViking på Lyngseidet, flyselskapet til den kjente piloten og investoren Ola OK Giæver.
Reagerer på Fly Viking-utspill: – Veldig overrasket over at han sier det offentlig
Transportforsker Gisle Solvoll reagerer på uttalelse fra Fly Viking-sjef, Ola Giævær, om selskapets møter med konkurrenten DAT. Solvoll mener slike møter kan være ulovlige. Nå trekker Giæver uttalelsen og sier det hele beror på en misforståelse.
Flymagasin hevder FlyViking kan leie 10 fly
Gründer Ola Giæver sier selskapet har en rammeavtale på 19 fly, men vil ikke avsløre hvor mange av dem som til nå er avtalt i flåten hans.
Les mer om FlyViking.
Nå får Widerøe konkurranse av et helt nytt flyselskap
Tidligere Widerøe-flyver Ola Giæver og hans nye flyselskap FlyViking tar opp konkurransen med sin forrige arbeidsgiver.
Les mer om FlyViking og Widerøe.
Nå er Ola klar til å ta opp kampen med Widerøe
Han har satt seg skyhøye mål, eiendomsinvestoren, millionæren og flyveren Ole Giæver jr. fra Lyngseidet. Nå tar FlyViking snart av.
Nå er Ola klar til å ta opp kampen med Widerøe, SAS og Norwegian
Han har satt seg skyhøye mål, eiendomsinvestoren, millionæren og flyveren Ole Giæver jr. fra Lyngseidet. Nå tar FlyViking snart av.
Starter flyrute fra Værnes til Murmansk
Pilot og flyselskapsgründer Ola Giæver sammenligner seg selv med Odd Reitan.
Giæver leaser sitt første fly
Flyver Ola Giæver sitt nye flyselskap FlyViking har besluttet å lease sitt første fly. Planen er å sette flyet inn i rute mellom Trondheim, Bodø, Tromsø, Alta, Kirkenes og Murmansk. Flyet, en Dash 8-103, kommer fra Canada og skal oppgraderes for å kunne operere på hele det norske rutenettet, skriver det nyetablerte selskapet i en pressemelding. Giævers selskap, Giæver Invest, eier 95% av det nye selskapet.
Nytt nordnorsk flyselskap
Et nytt nordnorsk flyselskap vil ta opp konkurransen med Widerøe på det norske kortbanenettet, skriver Nordlys. Selskapets gründer og eier er Ola O.K. Giæver, som er forretningsmann i Lyngen og tidligere pilot i Widerøe. Ifølge avisa blir selskapet i dag tilført 20,1 millioner kroner gjennom en emisjon, men planen er å få inn mye mer, sier Giæver. Det nye selskapet får navnet FlyViking AS.
Les mer om Giæver, Lyngen, Ola O.K og Widerøe.