Oljedirektoratet

Dagbladet ba om innsyn i det omstridte Goliat-notatet: Dette er svaret vi fikk

- Manipulerende, sier Frederic Hauge i Bellona. - Et vern om bedriftshemmeligheter, sier Oljedirektoratet.

Goliat-stans trekker ned oljeproduksjonen

Oljeproduksjonen i oktober ligger 4,5 prosent under Oljedirektoratet sin prognose. En hovedårsak er at Goliat har vært stengt siden 5. oktober.
Les mer om Goliat og Oljedirektoratet.
Vil ikke regne på nytt
Oljedirektoratet har ingen planer om å oppdatere det omstridte interne notatet som indikerte at Goliat kunne være ulønnsomt allerede i 2015.
Les mer om Goliat.
Goliat ble utsatt etter notat som spådde marginal lønnsomhet
I oktober 2015 konkluderte Oljedirektoratet med at Goliat kunne få marginal lønnsomhet. Så oppsto det nye problemer for prosjektet.
Les mer om Goliat og Oljedirektoratet.

OD kunne gitt Søviknes ferske Goliat-tall, men ministeren spurte ikke

Ved å kontakte Oljedirektoratet ville Olje- og energiminister Terje Søviknes fått oppdaterte tall på økonomien i Goliat-prosjektet.
Sterk kritikk mot statlig it-sikkerhet
Riksrevisjonen har avdekket vesentlige svakheter ved informasjonssikkerheten i flere statlige virksomheter. Oljedirektoratet trekkes fram som versting.
Kjente ikke til intern Goliat-slakt
Oljedirektoratet laget allerede i 2015 en analyse som indikerte at Goliat-utbyggingen kan være ulønnsom. Statsråden tegnet et helt annet bilde for Stortinget.
Bekymret for datasikkerheten
Svak sikring av store mengder data hos Oljedirektoratet kan true både statens og oljeselskapenes interesser, sier riksrevisor Per-Kristian Foss.
Les mer om Oljedirektoratet.
Oljedirektoratet: Goliat blir ikke lønnsom for staten
I en analyse fra 2015 skriver Oljedirektoratet at Goliat-utbyggingen ikke vil bli lønnsom for staten på grunn av forsinkelsene som rammet prosjektet.
– NAV-utbetalinger er ute av kontroll
Riksrevisjonen med krass kritikk av informasjonssikkerheten i Oljedirektoratet og Valutaregisteret i fersk rapport. Også Nav får på pukkelen.
Oljedirektoratet kritiseres for dårlig informasjonssikring
Informasjon om norsk oljevirksomhet er for dårlig sikret av Oljedirektoratet, ifølge Riksrevisjonen.
Riksrevisoren refser Oljedirektoratet for dårlig informasjonssikkerhet
Det er svært kritikkverdig at direktoratet fortsatt ikke har et godt nok styringssystem for informasjonssikkerhet, til tross for tidligere advarsler, mener riksrevisoren.
Les mer om Oljedirektoratet.
Oljeministeren fortalte Stortinget at tallene ikke fantes - men direktoratet hans hadde dem hele tida
Tidligere fagdirektør i Oljedirektoratet er klar: Terje Søviknes kunne gitt Stortinget beregningene de ba om. Nå kan Frp-toppen ha begått statsrådenes «dødssynd.
Tørr brønn i Barentshavet
Brønnen, som er boret om lag 10 kilometer sørvest for Goliat-feltet, er tørr. Det melder Oljedirektoratet om den første letebrønnen i utvinningstillatelse 697. Det er tatt prøver og samlet inn en mengde data. Eni Norge AS har avsluttet boringa.
Olje-feil på 130 milliarder
Inntekter fra nesten 20 år med mulig oljevirksomhet sørøst i Barentshavet skulle summeres. Da tastet Oljedirektoratet feil.
– Åpningen av Barentshavet for olje og gass må stoppes
En Excel-tabbe i milliardklassen hos Oljedirektoratet er bare n av en rekke faktafeil da politikerne vedtok å åpne sørøstlige Barentshavet for olje- og gassvirksomhet, mener Bellona-leder Frederic Hauge.
Oljedirektoratet regnet feil med 100 milliarder i Barentshavet
Barentshavet sørøst ble åpnet for oljeaktivitet fordi området kunne gi store inntekter. Men Oljedirektoratet regnet feil med over 100 milliarder kroner. – Dette må både riksrevisjonen og Stortingets kontrollkomit se på, krever Kirsti Bergstø (SV).
Oljedirektoratets Excel-tabbe pumpet opp olje- og gassverdiene i Barentshavet
En tastefeil hos Oljedirektoratet økte potensielle inntekter fra sørøstlige deler av Barentshavet med over 130 milliarder kroner. Så vedtok politikerne å åpne området for olje- og gassvirksomhet.
Oljedirektoratet gir Statoil tillatelse til kontroversiell leteboring
Statoil kan nå begynne leteboringen av Korpfjell, Norges nordligste brønn, som er omfattet at Greenpeace og Natur og ungdoms klimasøksmål.
Lavere oljeproduksjon enn ventet
Oljeproduksjonen i juni var 3,3 prosent lavere enn Oljedirektoratet ventet, viser foreløpige produksjonstall.
Les mer om Oljedirektoratet.
Mindre olje- og gassproduksjon i juni
Det ble produsert mindre fra norsk sokkel i juni enn i mai, men så langt i år har Norge fortsatt produsert mer enn prognosen til Oljedirektoratet skulle tilsi.
Les mer om Norge og Oljedirektoratet.
Uvissa er undervurdert
DEBATT: I eit debattinnlegg i Aftenbladet onsdag 21. juni går Gunnar Berge i rette med kritiske merknadar eg hadde til Oljedirektoratet (OD) sin ressursrapport i min gjestekommentar to dagar før.
Mener 77 olje- og gassfunn kan utvinnes
Mer enn halvparten av all oljen og gassen på norsk sokkel ligger fortsatt i bakken, anslår Oljedirektoratet i ressursrapporten for 2017.
Les mer om Oljedirektoratet.
Oljedirektoratet mener 77 funn kan utvinnes
Mer enn halvparten av all oljen og gassen på norsk sokkel ligger fortsatt i bakken, anslår Oljedirektoratet i ressursrapporten for 2017.
Les mer om Oljedirektoratet.
Oljedirektoratet ønsker tiltak for økt utvinning: Fortsatt olje å hente
Oljedirektoratet ønsker mer satsing på teknologi som kan hente ut den mest krevende oljen og gassen, og tror dette kan gi milliarder av ekstra fat.