Oljeprisen

Kraftig U-sving for oljeprisen: – En sjokkartet effekt

Etter at både stengt rørledning og gasseksplosjon fikk nordsjøoljen til å bykse til sitt høyeste prisnivå på flere år, tok markedet en kraftig U-sving tirsdag kveld.
Les mer om U-sving.

Kraftig U-sving for oljeprisen: – En sjokkartet effekt

Etter at både stengt rørledning og gasseksplosjon sendte prisen på nordsjøolje opp til sitt høyeste på flere år, kom en kraftig korreksjon tirsdag kveld.
Rørtrøbbel sender oljeprisen over 65 dollar
En sprekk i en av verdens viktigste oljerørledninger sender prisen på nordsjøoljen til høyeste nivå på to og et halvt år.
Kraftig hopp i oljeprisen i november
Kraftig prishopp på råolje gav en sterk oppgang i produsentprisindeksen i november. Økte priser på elektrisitet og metaller forsterket oppgangen ytterligere.

OPEC forlenger kutt i oljeproduksjonen ut 2018 – oljeprisen litt opp

OPEC-landene tar grep om oljemarkedet i nytt vedtak.
Avtalen om oljekutt: Dette er de sentrale aktørene
Opecs avtale om oljekutt har bidratt til å løfte oljeprisen. Bak avtalen ligger det en viktig endring, nemlig tettere bånd mellom Saudi-Arabia og Russland.
Les mer om Russland og Saudi-Arabia.
Torsdag kan true oljeprisen: – Opec viktigere enn noensinne
Oljeprisen kan falle hvis Opec og Russland ikke forlenger oljekuttene torsdag, mener ekspertene. – Opec er viktigere enn noensinne, mener professor.
Les mer om Opec og Russland.
LoVeSe er et tapsprosjekt
Verdens naturfond WWF konkluderer med at LoVeSe-utbygging vil bli et tapsprosjekt i milliardklassen. Henrik Tveter i WWF har gjort nye beregninger av de mulige skatteinntektene ved oljevirksomhet utenfor Lofoten Vesterålen og Senja. Han mener det er stor sannsynlighet for nedgang i oljeprisen etter 2030 blant annet på grunn av parisavtalen.
Har øynene på Wien
Samtidig som Opec-landene samles for å holde oljeprisen høy, lurer Statoil-sjef Eldar Sætre på når den nye skiferoljeflommen kommer.
Har du pengene dine i norske aksjer er dette et skummelt slitasjetegn
Oljeprisen handler på det høyeste siden sommeren 2015. Den brede amerikanske aksjeindeksen S. Likevel har hovedindeksen på Oslo Børs falt fire prosent siden toppen ble nådd 8. november.
Analysesjef om Opec-møtet: – Markedet er rigget for en skuffelse
Markedet er overbevist om at avtalen om oljekutt blir forlenget på Opec-møtet denne uken. Flere analytikere mener det uansett utfall kan ligge an til en kortvarig nedgang i oljeprisen.
Les mer om Opec-møtet.
Mot forlengelse av oljekutt: – Kan øke oljeprisen
Oljemarkedet venter at Opec og Russland vil forlenge produksjonskuttene med ni måneder til ut 2018. En rammeavtale skal allerede være på plass.
Les mer om Opec og Russland.
Mot forlengelse av oljekutt: – Kan øke oljeprisen
Oljemarkedet venter at Opec og Russland vil forlenge produksjonskuttene med ni måneder til ut 2018. En rammeavtale skal allerede være på plass.
Les mer om Opec og Russland.
Oljeprisen holder nivået før Opec-møte
Oljeproduksjonen øker i USA, men et ødelagt oljerør og et Opec-møte gjør at oljeprisen holder seg høyere enn på to år.
Les mer om Opec-møte og USA.
Sluttet hos John Fredriksen – nå leverer han superavkastning til «friends and family
Han sluttet hos John Fredriksen og startet fondsselskap i London akkurat da oljeprisen nådde bunnen. Siden har Espen Westeren (39) levert superavkastning til seg selv og andre velstående nordmenn.
Storbank: Om to år er oljeprisen tilbake under 50
Uten geopolitiske kriser er det lite sannsynlig at vi får en oljepris over 65 dollar fatet over lengre perioder, mener analytiker Chris Main i Citigroup.
Les mer om Citigroup.
– Desto mer folk snakker om det grønne skiftet, desto bedre er det for oljeprisen
– Vi er i en verden der folk tilsynelatende tror at elbilene allerede har angrepet oljemarkedet, men det har de ikke, sier oljeanalytiker Torbjørn Kjus i DNB Markets.
Les mer om Desto.
Oljeprisen flater ut før Opec-møte
Når oljeministre fra Opec-landene og Russland møtes neste uke, er det ventet at de vil bli enige om en avtale om å fortsette kutt i oljeproduksjonen.
Analytikere: Tesla-lastebil kan bidra til lavere oljepris – på sikt
Teslas nye lastebil spås en vanskelig start, men kan på sikt bidra til å sende oljeprisen nedover, mener oljeanalytikere.
Om konflikter og fremtidsvyer
KOMMENTAR: Konfliktnivået i SSB stiger raskere enn oljeprisen, og for oss som står på utsiden virker det som om mye av bråket handler om en klassisk kamp mot å gjøre reelle endringer og klønete gjennomføringer av omorganiseringsprosesser - og med mye følelser involvert blir det hele en studie i endringsledelsens utfordringer.
Les mer om SSB.
Norges Bank: Oljefondet bør ut av olje
Norges Bank mener oljefondet ikke bør eie aksjer i selskaper som utvinner olje og gass. Tanken er å redusere sårbarheten ved fall i oljeprisen.
Krone-svekkelsen fortsetter: – Det er børspositivt
Den norske kronen har ikke fulgt oljeprisen oppover. Dette kan komme flere av selskapene på Oslo Børs til gode.
IEA tror ikke på «en ny normal
Til tross for tilbudsforstyrrelser og geopolitisk uro har ikke IEA tro på «en ny normal i oljemarkedet der gulvet for oljeprisen løftes fra 50 til 60 dollar fatet.
Les mer om IEA.
Sjefanalytiker: Denne merkelige kombinasjonen taler for tidligere rentehopp
Den siste tids utvikling i kronekursen og oljeprisen taler for at Norges Bank kan heve renten allerede neste år, ifølge sjefanalytiker Erik Bruce i Nordea Markets.
Les mer om Erik Bruce.
Uro har løftet oljeprisen: Nordea jekker opp anslagene
Nordea jekker opp forventningene til oljeprisen neste år, og andre analytikere ventes å følge etter. Blant årsakene er uro i Saudi-Arabia og strammere oljemarked.
Les mer om Saudi-Arabia.