Oppland arbeiderblad

Valdres-saken: Ekspert sier bilder ble tatt i Valdres mens mor sa de var i Nederland

Oppland Arbeiderblad) Etter en rettspause torsdag og fredag, fortsetter i dag rettssaken mot moren som er tiltalt for grov mishandling etter at 13 år gamle Angelica ble funnet død av avmagring på ei hytte på Beitostølen.

Gjøvik/Land barnevern eller Nordre Land barnevern?

I Oppland Arbeiderblad klargjør SV sin posisjon i forhold til hva slags barnevern de mener Nordre Land skal gå for.
Les mer om Nordre Land.
«Vi kan ikke erindre at det er innført eiendomsskatt i en kommune uten høylytte protester
Nå er det Øystre Slidre som står for tur og i dagens Oppland Arbeiderblad kan vi lese om hvilke konsekvenser det får for næringslivet i kommunen.
Mann i 30-årene funnet knivstukket i Hunndalen
Oppland Arbeiderblad) En mann i 30-årene ble funnet knivstukket i ei leilighet i Åslundvegen i Hunndalen torsdag ettermiddag. Han er kjørt til sykehus.
Les mer om Hunndalen og Åslundvegen.

Nye tall: GD er største avis i innlandet

GD hadde i 2017 et totalopplag på 19.879. Det betyr at GD nå er største avis i innlandet. Til sammenligning hadde Oppland Arbeiderblad 19.867 og Hamar Arbeiderblad 19.810.
Setter ut bur for kattefangst: - Det er ingen som gleder seg til denne jobben
Fra onsdag morgen skal Johan Slåtsveen og hans kolleger ut for å fange og avlive en kattebestand som skaper problemer. HOV (Oppland Arbeiderblad): - Det er vel ingen som synes det er noe koselig å avlive dyr.
Les mer om Johan Slåtsveen.
Naboer vil flytte Metallco
Flere av naboene i nærheten av bedriften Metallco i Vestre Toten mener at fabrikken bør flyttes unna boligområdet, melder Oppland Arbeiderblad. 17. november oppstod en eksplosjonsartet brann på bedriften og to av de ansatte døde.
OA byr på eksklusiv førpremiere på den nye musikkvideoen til Knut Anders Sørum!
Du har kanskje allerede hørt singelen «Litt nærmere deg, men videoen til låta har du garantert ikke sett! Det vil vi i Oppland Arbeiderblad gjøre noe med.
Les mer om Litt og Oppland Arbeiderblad.
OA byr på eksklusiv førpremiere på den nye musikkvideoen til Knut Anders Sørum!
Du har kanskje allerede hørt singelen «Litt nærmere deg», men videoen til låta har du garantert ikke sett! Det vil vi i Oppland Arbeiderblad gjøre noe med.
Les mer om Litt og Oppland Arbeiderblad.
Aktor mener tiltalte må ha alarm for å overvåke blodsukkeret. Mange pauser i tingretten torsdag
Oppland Arbeiderblad) GJØVIK: Spesialt på diabetes stilte flere spørsmålstegn ved legerapport om den tiltalte kvinnens sykdom.Torsdag er saken mot 46-åringen i Gjøvik tingrett i gang igjen, og hun er på plass i Gjøvik tingrett.
Les mer om Gjøvik.
Teslaen tok grønn løype, måtte berges av Falck
Bildet av Teslaen som har kjørt seg frast midt i skiløypa på Beitostølen er oppsiktsvekkende, men langt fra enestående. (Oppland Arbeiderblad): En mann på vinterferie tok bildet av Teslaen som måte berges av Falck Fagernes sist tirsdag.
Les mer om Beitostølen, Falck og Teslaen.
Felt av PFU
Nettavisen Resett er felt på fire punkter av Pressens Faglige Utvalg (PFU). Nettavisen brøt god presseskikk i omtalen av en demonstrasjon på Gjøvik, som også inneholdt sterk kritikk og en rekke udokumenterte påstander om redaktør Erik Sønstelie i Oppland Arbeiderblad.
Resett felt i PFU: - Dette er et lærebokeksempel på grunnkurs i Redaktørplakaten
Pressens faglige utvalg mener Resett har brutt god presseskikk, i en artikkel hvor de skrev at redaktøren av Oppland Arbeiderblad laget opptøyer under en SIAN-demonstrasjon.
Resett felt i PFU: - Dette er et lærebokeksempel på grunnkurs i Redaktørplakaten
Pressens faglige utvalg mener Resett har brutt god presseskikk, i en artikkel hvor de skrev at redaktøren av Oppland Arbeiderblad laget opptøyer under en SIAN-demonstrasjon.
Se og hør høydepunkter fra Hemsing-festivalen
Oppland Arbeiderblad har vært på tre av Hemsing-festivalens i alt 16 konserter i Aurdal i Valdres. Festivalen avsluttes i dag, søndag.
Les mer om Aurdal og Hemsing-festivalen.
Vil ha nullutslippsbåt på Mjøsa
Hedmark Trafikk vil utrede muligheten for en nullutslippsbåt som kan frakte inntil 50 passasjerer fra Gjøvik til Hamar på under 30 minutter. Det melder Oppland Arbeiderblad. Hedmark trafikk har nå søkt Miljødirektoratet om midler til et forprosjekt.
OA: Politimann siktet for å ha stjålet fra beslag
I følge Oppland Arbeiderblad er en pågrepet politimann fra Hedmarken siktet for å ha både stjålet og solgt fra et beslag politiet satt på.
Nytt magasin til abonnenentene våre
Et helt nytt og spennende digitalt magasin! Håper du som er OA-abonnent finner glede i det nye Nettavis-magasinet vårt! Fra årsskiftet fikk mediekonsernet Amedia, som også eier Oppland Arbeiderblad, fullt eierskap over Mediehuset Nettavisen.
- Trodde bare Oppland Arbeiderblad skulle komme
OL-vinner Maren Lundby ble overrasket da ordføreren og et stort pressekorps hadde møtt opp på Oslo lufthavn. Image-text: Foto: ARIS MESSINIS / AFP Foto: Murad Sezer / Reuters Foto: Craig Lassig / AP
Les mer om Oppland Arbeiderblad og Oslo.
Fant savnet opplending død
Den 21 år gamle mannen som ble funnet død i Nidelva i Trondheim natt til søndag, var fra Oppland. Det melder Oppland Arbeiderblad på sine nettsider søndag formiddag. 21-åringen var på besøk hos venner i Trondheim, og ble meldt savnet natt til lørdag.
Lite dekkende kritikk av I. Solum
Tidligere politimann Ivar Solum omtaler i Oppland Arbeiderblad flere felt innen justissektoren som han mener er blitt forsømt de siste årene. Han baserer seg utelukkende på ulike handlingsplaners tidsløp.
Forsinkelser langs Gjøvikbanen
Tekniske problemer har skapt forsinkelser langs Gjøvikbanen, skriver Oppland Arbeiderblad. NSB Gjøvikbanen melder at strekningen mellom Åneby og Varingskollen er stengt fordi toget sperrer linjen.
Dømt for familievold i 31 år
En mann i 50-årene fra Hadeland er dømt til fengsel i fire år og sju måneder for blant annet mishandling av en samboer. Gjøvik tingrett finner det bevist at volden mot kvinnen pågikk helt fra 1986 til 2017, skriver Oppland Arbeiderblad.
Er USA et kristent land, med menneskelige verdier?
Jøran Ødegård har et innlegg i Oppland Arbeiderblad 9. januar der han hyller USA som et kristent land; sitat:«En nasjon som forholder seg til sin tradisjon,
Les mer om Oppland Arbeiderblad og USA.
Vanskjøtsel av storfe
En storfebonde på Toten har fått beskjed fra Mattilsynet om å avslutte dyreholdet etter flere tilfeller av vanskjøtsel, skriver Oppland Arbeiderblad. Til tross for flere inspeksjoner har han ikke etterkommet pålegg om å sørge for nok mat og vann.