Oppland

Ansatt hardhendt mot butikktyv

En butikktyv i Vest-Oppland ble frikjent for vold mot en ansatt fordi den ansatte var for hardhendt. Det skriver Oppland Arbeiderblad. En mann stjal med seg en ciderflaske, men ble stoppet i utgangsdøra av den ansatte i butikken. Den ansatte brukte fysisk makt for å holde han tilbake.

8 millioner på privat barnevern

Den felles barneverntjenesten i Nordre og Søndre Land har så langt i år brukt over åtte millioner kroner på folk fra private firmaer. De må leie inn folk for å rette opp flere alvorlige forhold som ble avdekket i en rapport fra Fylkesmannen i Oppland i mars i år.
Kan tjene godt på Nato-øvelse
I oktober neste år går Nato-øvelsen Trident Juncture av stabelen i Hedmark, Oppland og Trøndelag, noe bedrifter i regionen kan tjene på. Mer enn 100 millioner kroner kan tilfalle lokalt næringsliv, skriver Arbeidets Rett.
Vil ha E6 som ikke tar matjord
Oppland Bondelag mener det østlige alternativet må velges når ny firefelts E6 ved Lillehammer skal bygges. Det innebærer at vegen i hovedsak følger dagens tras. Bondelaget mener dette alternativet går minst ut over dyrka mark.
Les mer om Lillehammer.

Nytt omsorgssenter kan bli for dyrt

Folkevalgte i Søndre Land er usikre på om kommunen har råd til å bygge det nye omsorgssenteret. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Prisen er nå økt til 457,7 millioner kroner.
Vogntog sliter på nysnø
10 centimeter nysnø fører til vanskelige kjøreforhold på E6 over Dovre. Veien er brøyta, men flere vogntog sliter på den første vintersnøen. Det sa Geir Olav Slåen til NRK Hedmark og Oppland litt tidligere her i vår morgensending onsdag.
– Store tiltak i barnevernet i Land
Det kommer til å ta tid å få et forsvarlig barnevern i Land. Det sa Espen Lilleberg, midlertidig leder i Land Barnevernstjeneste, under en orientering til kommunestyret i Søndre Land mandag. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Lilleberg sier at det er satt gang kostbare tiltak i de to kommunene.
Nattefrost i Troms – varsler sludd og snø i Trøndelag og Innlandet
I Tromsø måtte bileiere skrape is av ruta i morges. Nå varsles det om snø og sludd sør i Trøndelag og nord i Oppland og Hedmark.
Varsler snø, sludd og vanskelige kjøreforhold
Sør i Trøndelag og nord i Oppland og Hedmark er det ventet snø og sludd i høyden fra i kveld.
Les mer om Hedmark, Oppland og Trøndelag.
Færre overnatter på kurs
Omfanget av overnattinger på kurs og konferanser stuper i Hedmark og Oppland. I årets 7 første måneder gikk det ned med 28 prosent i Hedmark og 15 prosent i Oppland. Alt sammenliknet med samme periode i fjor, skriver Dagens Næringsliv.
Les mer om Hedmark og Oppland.
Søppelbilene går som normalt i dag
Mange privatpersoner i Hedmark og Oppland kan bli rammet av konkursen i avfalsslskapet RenoNorden. Idag går søppelbilene som vanlig, men det er uklart hva som skjer videre, sier Grethe Olsbye, administrerende direktør i Sirkula, etter konkursen i RenoNorden.
Fare for snø
For de fleste sitter sommeren fortsatt friskt i minne, men i Hedmark og Oppland kan det se ut som vinteren er i anmarsj allerede onsdag. Nedbør kan falle som snø i høyden nord for Lillehammer, skriver VG.
Les mer om Hedmark, Lillehammer og Oppland.
Kald luft fra Sverige kan føre til null grader og snø enkelte steder denne uka
Fra Hedmark og Oppland og oppover i landet kan man vente temperaturer på frysepunktet onsdag og torsdag.
Les mer om Oppland og Sverige.
Venter sludd og snø i høyden til uken
Det kan bli snø og sludd i Hedmark og Oppland i midten av neste uke, melder Meteorologisk institutt.
Les mer om Hedmark, Meteorologisk og Oppland.
Kaldt luft fra Sverige kan føre til null grader og snø enkelte steder denne uka
Fra Hedmark og Oppland og oppover i landet kan man vente temperaturer på frysepunktet onsdag og torsdag.
Les mer om Oppland og Sverige.
Går for E6 vest for Lågen
Fylkesmann i Oppland Sigurd Tremoen mener det er klart best for Lillehammer hvis ny E6 bygges vest for Gudbrandsdalslågen. Han begrunner det med at det at blir lettere for byen å vokse i fremtiden med en slik løsning. Les saken her.
30 millioner til sammenslåing
Hedmark og Oppland har fått utbetalt 30 millioner kroner fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet til å slå sammen de to fylkeskommunene. Det skriver Østlendingen. Arbeidet med sammenslåingen begynner på et felles fylkesting i Hamar 24. oktober.
Dansk mann funnet død i Biri
En 58 år gammel dansk mann ble lørdag morgen funnet død i vannkanten i Biri i Oppland. Politiet mistenker ikke noe kriminelt, og anser det som en drukningsulykke.
Les mer om Biri og Oppland.
Tre skoler kan bli lagt ned
Rådmannen i Gjøvik vil undersøke fordeler og ulemper med å samle Skrinnhagen, Biristrand og Redalen skoler i ett oppvekstsenter. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Rådmannen viser til at de tre skolene trenger omfattende renovering.
Studenter meldt flytting til Gjøvik
150 studenter har meldt flytting til Gjøvik. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Kommunen lokket studenter som meldte flytting med 3000 kroner. I tillegg skulle hver og en som flytter få en velkomstpakke.
Stortingsbenken i Hedmark i Oppland
Når 95 prosent av stemmene er talt opp ligger Arbeiderpartiet og Senterpartiet inne med to mandater hver i både Hedmark og Oppland. Høyre og FRP har et mandat hver i begge fylker. SV har utjevningsmandatet i Hedmark, Venstre har mandatet i Oppland.
Utjevningsmandat for fjerde gang
Karin Andersen fra SV ligger an til å kapre utjevningsmandatet i Hedmark for fjerde gang, når 95 prosent av stemmene er talt opp. Ketil Kjenseth fra Venstre ligger an til å få utjevningsmandatet i Oppland, som han også fikk etter forrige valg.
Les mer om Hedmark, Oppland og Venstre.
SP valgvinner i Innlandet
Senterpartiet ble den store valgvinneren i Innlandet, med nær doblet oppslutning. Partiet ligger an til to mandater både i Hedmark og Oppland, som også er en dobling i antall mandater.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Oppland.
AP med stort fall etter valget
AP er den store taperen i Innlandet. Partiet taper ett mandat både i Hedmark og Oppland og ser ut til å få to stortingsrepresentanter i hvert fylke. Tone Sønsterud fra Kongsvinger og Stine Renate Håheim fra Valdres blir dermed ikke gjenvalgt.
Valgdrama i Oppland
Kjetil Kjenseth (Venstre) er inne på utjevningsmandat i Oppland når 57 prosent av stemmene er telt opp. Arbeiderpartiet er nå inne bare med to mandater
Les mer om Oppland.