Oppland

En til sykehus etter brann

Nødetatene har rykket ut til en brann i et hus i Vestrumsbygda i Søndre Land i Oppland. En person er kjørt til sykehus med brannskader, opplyser Innlandet politidistrikt.

Husbrann i Søndre Land

Nødetatene har rykket ut til en brann i et hus i Vestrumsbygda i Søndre Land i Oppland. En person får behandling for brannskader, melder Innlandet politidistrikt.
Flere tusen uten strøm i Hedmark og Oppland
Store mengder snø har ført til at over 3000 mistet strømmen i Hedmark og Oppland sent tirsdag kveld.
Les mer om Hedmark og Oppland.
Flere tusen uten strøm i Innlandet
Rundt 5000 av kraftselskapet Eidsivas kunder i Hedmark og Oppland er uten strøm, tirsdag kveld. Det viser tall fra Eidsvia Nett. Det har kommet store mengder snø flere steder på Østlandet i kveld, og mer nedbør er ventet onsdag.

E6 stengt

Snø og mildvær har ført til vanskelige kjøreforhold over store deler av Hedmark og Oppland i kveld. Om lag klokka 2015 melder politiet at det har vært et trafikkuhell mellom to biler og et vogntog på E6 ved Jønsberg. Det skal ikke være alvorlig personskader.
Les mer om Hedmark, Jønsberg og Oppland.
Flere medlemmer i Oppland AP
Ved årsskiftet hadde Arbeiderpartiet og AUF til sammen 3989 medlemmer i Oppland. Det er 150 flere enn i 2016. Fylkespartiets leder Tore Hagebakken er svært godt fornøyd med økningen, etter en krevende tid og et skuffende valgresultat sist høst.
Gode boligtall for Innlandet
I både Hedmark og Oppland var omsetningstiden i forrige kvartal tidenes laveste for fjerde kvartal. Hedmark hadde nest høyest vekst i boligprisene både for 2017 og siste kvartal, med Oppland på henholdsvis fjerde- og femteplass.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Oppland.
Øyertunnelen stengt
På E6 i Oppland er Øyertunnelen stengt pga bilberging. Omkjøring skiltes. Et vogntog har mistet et hjul.
Les mer om Oppland og Øyertunnelen.
Oppgang i antall skilsmisser
Det var en liten oppgang i antall skilsmisser i Oppland i i fjor, mens antall separasjoner gikk ned. Det viser tall fra fylkesmannen. I Oppland var det 344 skilsmisser og samme antall separasjoner i 2017.
Les mer om Oppland.
Flere mobbesaker til fylkesmennene
Fylkesmannen i Oppland har fått inn dobbelt så mange mobbesaker fra videregående skoler, som Fylkesmannen i Hedmark fra august og ut året i fjor, viser oversikt fra Elevundersøkelsen 2017. I Hedmark har det kommet inn 16 mobbesaker, mot 33 i Oppland.
Seksuell trakassering i innlandet
7 prosent av kvinnelige politikere fra Hedmark sier at de er blitt utsatt for seksuell trakassering de siste tre årene, mens tallet er 5 prosent for Oppland, viser tall fra NorgesBarometeret. Dette er litt høyere enn landsgjennomsnittet.
Kartlegger bredbåndsdekningen
Oppland Fylkeskommune kommer all kritikken mot dårlig bredbånd-dekning i møte. De ber folk i hele fylket melde fra om dekningen de har i dag. Resultatene skal brukes i det videre arbeidet for å bedre bredbånd-dekningen.
Hun blir finanspolitisk talsperson
Rigmor Aasrud, stortingsrepresentant for Oppland Arbeiderparti, blir finanspolitisk talsperson for partiet.
Vurderer å stramme inn alkoholregel
Flere sentrale politikere i fylkestingene i Hedmark og Oppland ønsker å vurdere innstramninger i alkoholreglementet for middager i fylkestingene. Fylkesordfører i Oppland, Even Aleksander Hagen, ønsker å drøfte dette i det nye Innlandet fylkesting.
2 lettere skadd i kollisjon i Vang
I følge politiet ble to personer lettere skadd, da fire vogntog og to personbiler kolliderte på E16 ved Vangsmjøsa i Oppland, ved 00.45-tida natt til idag. E16 er åpnet for trafikk og blir dirigert i et felt ved Lomen.
Les mer om E16, Lomen, Oppland, Vang og Vangsmjøsa.
Seks kjøretøy kolliderte på E16
Fire vogntog og to personbiler har kollidert på E16 ved Vangsmjøsa i Oppland, melder politiet i Innlandet i 00.45-tiden natt til tirsdag. n skal være skadet, men beskrives som oppegående. Nødetatene er på vei. Veien er foreløpig sperret.
Les mer om E16, Innlandet, Oppland og Vangsmjøsa.
Berging av vogntog
Et vogntog berges mellom Otta og Vågå. Det er glatt og vanskelige kjøreforhold flere steder i Hedmark og Oppland i kveld.
Les mer om Hedmark, Oppland, Otta og Vågå.
Innlandet fylkeskommune vedtatt
Et felles fylkesting for Hedmark og Oppland vedtok mandag at den nye sammenslåtte fylkeskommunen skal hete Innlandet fylkeskommune. Det blir 57 medlemmer i det nye fylkestinget.
Les mer om Hedmark, Innlandet og Oppland.
Lastebil kolliderte med minibuss
Ingen skal være alvorlig skadd etter en kollisjon mellom en lastebil og en minibuss på fylkesvei 33 i ved Skreiafjellene i Østre-Toten i Oppland søndag kveld. Det skal ha vært to personer i bussen, melder Innlandet politidistrikt.
Feilbehandling i Søndre Land
Fylkeslegen mener at en kvinne i Søndre Land døde på grunn av overdosering av hjertemedisin i 2014. I alt fire leger i den kommunale helsetjenesten var involvert. Hendelsen skal ha ført til en innskjerping av rutiner, melder Oppland Arbeiderblad.
To til sykehus etter utforkjøring
To personer er kjørt til sykehus etter at en bil kjørte av veien i Ringebu i Oppland. De to har smerter i nakke, rygg og bein, melder Innlandet politidistrikt. Ulykken skjedde i Friisvegen.
Hedret trafikkskadde og drepte
Markering av trafikkulykkene i Oppland ble i dag holdt i Øystre Slidre. Til sammen ble 229 lys tent for omkomne og skadde på vegene i Oppland i fjor.
Les mer om Oppland og Øystre Slidre.
Jevnaker vil til Viken
Rådmann Mai-Britt Nordli i Jevnaker la i dag fram en utreding som anbefaler at Jevnaker skifter fylkeskommune fra Oppland til det som kommer til å hete Viken fylke. Nordli mener dette gir særlige fordeler innenfor arbeidsmarked , kollektivtrafikk, sykehus og politi. Ordfører Lars Magnussen støtter konklusjonen.
Les mer om Jevnaker, Oppland og Viken.
Uvær på fjellovergangene
På grunn av uværet som herjer er det kolonnekjøring på E16 over Filefjell og riksvei 15 over Strynefjellet mellom Oppland og Sogn og Fjordane. Fylkesvei 27 i Hedmark og Oppland kan bli stengt på kort varsel.
OBS-varsel
Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for fjellet i Sør-Norge, Oppland og Hedmark. Det kan bli kraftig vind og lokalt vanskelige kjøreforhold på søndag.
Les mer om Hedmark, Oppland og Sør-Norge.