Orion fly

Andøya flystasjon er vertskap for kanadiere på Nato-øvelse

ANDØY: Det pågår for tiden en Nato-øvelse i Norge. Orion-fly fra Andøya deltar - og Andøya flystasjon er i tillegg vertskap for allierte fra Canada. - Det er marinen som har øvelse på Vestlandet.

Orion-flyene er på vingene igjen

Personellet var for nedkjørt til å fly og derfor hadde ikke Orion-flyene på Andøya vært på vingene siden torsdag. Men i dag har personellet kommer seg på beina igjen.
Les mer om Andøya og Orion-flyene.
Orion på vingene igjen
Forsvarets orionfly er på vingene igjen etter fem dager på bakken. Norges offisersforbund fortalte i dag tidlig at det ikke var forsvarlig å fly for personellet på Andøya på grunn av mange oppdrag og den usikre situasjonen rundt flystasjonen, som kan bli lagt ned. Men major Elisabeth Eikeland, ved Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan sier personalet nå har fått hentet seg inn igjen.
Orion på bakken i snart fem dager: – De ansatte er for nedkjørt psykisk til å fly
Orion-flyene på Andøya har ikke vært i luften siden torsdag. Personellet er nedkjørt på grunn av mange oppdrag og den usikre situasjonen rundt flystasjonen. – En klok beslutning, mener tillitsvalgt.
Les mer om Andøya.

Orion på bakken i snart fem dager: – De ansatte for nedkjørt psykisk til å fly

Orion-flyene på Andøya har ikke vært i luften siden torsdag. Personellet er nedkjørt på grunn av mange oppdrag og den usikre situasjonen rundt flystasjonen. – En klok beslutning, mener tillitsvalgt.
Les mer om Andøya.
Orion sliter med å finne russiske ubåter
De norske overvåkingsflyene Orion har problemer med å oppdage Russlands nyeste ubåter. Denne uken besøkte nyere amerikanske fly Andøya.
Les mer om Andøya og Orion.
I nesten-kollisjon med ubåt
Forsvarets Orion-fly gikk på vingene lørdag da en fiskebåt meldte at den nesten hadde kollidert med en ubåt. Søket ga ingen resultater.
Resultatløs ubåtjakt utenfor Bodø
Forsvarets Orion-fly gikk på vingene lørdag da en fiskebåt meldte at den nesten hadde kollidert med en ubåt. Søket vest for Bodø ga ingen resultater.
Les mer om Bodø.
Tysk minister besøker Bodø
Onsdag 14. september besøker Tysklands forsvarsminister Dr. Ursula von der Leyen Bodø. I løpet av onsdagen skal den tyske forsvarsministeren og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide besøke Forsvarets operative hovedkvarter på Reitan, overvære en QRA-demonstrasjon og fly en demonstrasjonstur med Orion-fly over Vesterålen og Lofoten.
Søker videre etter savnet seilbåt
Orion-fly og redningsskøyte søker etter en savnet seilbåt som skal være på vei fra Tromsø til Svalbard. En mann i 20-årene er om bord.
Les mer om Svalbard og Tromsø.
Orion-fly søker etter savnet båt
Orion-fly er satt inn i søket etter at seilbåten «Argo ble meldt savnet lørdag. Båten ble seilt av n person fra Tromsø, og skulle være framme på Svalbard 30. eller 31. august.
Les mer om Argo, Svalbard og Tromsø.
Vraker nyoppussede fly
16. juni var Luftforsvaret ferdig med en ni år lang totalrenovering av landets seks Orion overvåkingsfly for å forlenge flyenes levetid. Dagen etter varslet forsvarsministeren at Orion-flyene skal erstattes fra 2020, skriver Klassekampen.
Åpner for å samle fly i Vesterålen
Venstre åpner ifølge Fremover for at den fremskutte basen for kampfly på Evenes flyttes til Andøya, og samles med Orion-flyene som i dag har base der.
Er dette dronen som skal erstatte Orion-flyene i Norge?
Kan fly Norge rundt to ganger på ett oppdrag.
Les mer om Norge og Orion-flyene.
Er dette farkosten som skal erstatte Orion-flyene i Norge?
Kan fly Norge rundt to ganger på ett oppdrag.
Les mer om Norge og Orion-flyene.
Våpenkappløp i Atlanterhavet
Russlands moderniserte marine, med avanserte ubåter og krysserraketter, truer forbindelsen mellom USA og Europa i en krisesituasjon. Amerikanerne er bekymret, og ber Norge om hjelp til å gjøre noe med det. Nye Orion-fly er høyt på agendaen.
Les mer om Atlanterhavet, Europa, Norge og USA.
Tror på omkamp om jagerflybasen i Nord-Norge
Tidligere forsvarstopp Jacob Børresen tror på omkamp om fremskutt jagerflybase mellom Andøya og Evenes. – Stortingsvedtaket fra 2012 bør endres hvis Norge fortsatt skal ha Orion-fly, mener han.
Utvider søket etter NTNU-pilot
Et Orion-fly fra forsvaret er på vei for å lete etter den savnede piloten fra flyklubben til NTNU.
Søker med etter seilbåt med fly
HRS søker nå aktivt etter en seilbåt som gikk fra Bolga mot Lofoten kl13 tirsdag ettermiddag. Båten kom aldri frem til Lofoten. Vi får nå hjelp av forsvaret og har satt inn et Orion fly i søket på seilbåten, sier redningsleder Alf Hågensen.
Les mer om Alf Hågensen, Bolga, Lofoten og Orion.
Orion-flyene kan bli byttet ut med droner
Orion-flyene på Andenes som patruljerer langs norskekysten kan bli historie. Nå vurderer forsvarsjefen å erstatte dem med ubemannede fly, såkalte droner.
Her blir fiskerne reddet ut av sjøen
Se den dramatiske videoen fra Norskehavet, filmet fra et av Forsvarets Orion-fly.
Les mer om Norskehavet.
Trapper opp søk
Søket etter 61 år gamle Tore Rekkebo i Svolvær blir trappet opp i kveld. 61-åringen ble meldt savna av familien i 15-tida i går ettermiddag, da han ikke kom hjem fra en tur i Kongsmarka. Røde Kors og en rekke andre frivillige har letet etter den savnede gjennom dagen. Forsvaret har også bistått med Orion-fly. Nå i kveld er et Sea King-helikopter satt inn i søket. Søket vil fortsette fram til 21. Da vil politiet gjøre en ny vurdering, opplyser Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.
Orion-fly og F16 settes inn i søket etter savnet mann
Store ressurser fortsetter fredag letingen etter Tore Rekkebo (61) i Kongsmarka utenfor Svolvær. Mannen ble meldt savnet i går.
Orion-fly settes inn i søket etter savnet mann
Store ressurser fortsetter fredag letingen etter Tore Rekkebo (61) i Kongsmarka utenfor Svolvær. Mannen ble meldt savnet i går.
Kjeller: Flymekanikere i streik
Verkstedansatte i selskapet AIM Norway på Kjeller går ut i streik. Selskapet har vedlikehold av Forsvarets F16- og Orion-fly, samt Sea King redningshelikoptre.
Les mer om Kjeller og Sea King.