Oslo domkirke

Petter Dass-prisen til VGTVs Rut Helen Gjævert

Journalist Rut Helen Gjævert skapte stor debatt i kristen-Norge med dokumentarserien Frelst. I kveld fikk hun Petter Dass-prisen i Oslo domkirke.

– Terroren skal bekjempes

– Terroren skal bekjempes med politi, etterretning og militær våpenmakt. Men terror skal også bekjempes med verdier. Det vil ta tid, men vi kommer til å vinne fordi våre verdier er overlegne, sa Jenst Stoltenberg i minnegudstjenesten i Oslo domkirke.
- De hadde livene foran seg
Jens Stoltenberg taler i Oslo domkirke.
Les mer om Oslo.
Trafikkstopp grunnet minnemarkering
På Stortorvet i Oslo kan det bli stopp i trafikken i ca ett kvarter klokken 10 og klokken 12 i dag, når kronprinsparets kortesje skal til og fra Oslo Domkirke i forbindelse med minnemarkering for 22. juli. Det opplyser Ruter.
Les mer om Oslo, Oslo Domkirke og Ruter.

Anne Aasheim bisatt fra Oslo domkirke

Oslo domkirke var fylt nesten til siste kirkebenk da journalisten, redaktøren og tidligere leder for Norsk kulturråd Anne Aasheim ble bisatt fredag.
Les mer om Anne Aasheim, Norsk og Oslo.
Anne Aasheim bisettes fra Oslo domkirke
Oslo domkirke var fylt nesten til siste kirkebenk da journalisten, redaktøren og tidligere leder for Norsk kulturråd Anne Aasheim ble bisatt fredag.
Les mer om Anne Aasheim, Norsk og Oslo.
Anne Aasheim bisettes i dag
Tidligere redaktør og Kulturrådet-direktør Anne Aasheim bisettes fra Oslo domkirke klokken 11 i dag. Aasheim døde i forrige uke, 53 år gammel.
Ap-Lippestad fillerister Listhaug fra kirkebenken
Ap-byråd Geir Lippestad sitter midt i Oslo domkirke og tar et kraftfullt oppgjør med Sylvi Listhaug. Om hennes angrep på Kirken.
Prinsessen strålte på scenen i Oslo domkirke
Märtha Louise ledet to julekonserter etter hverandre.
Les mer om Oslo.
Prinsesse Märtha Louise rekker både julebakst og konsertoppdrag
OSLO DOMKIRKE (VG) Prinsesse Märtha Louise gleder seg til å lede «Desembertoner i Oslo domkirke. Og på privaten baker hun pepperkaker – til tross for den ferske bakeflausen.
Les mer om Desembertoner og Oslo.
Høymesse med bønn for Frankrike i Oslo domkirke
Søndag avholder Oslo domkirke høymesse til minne om de berørte etter terrorangrepet i Paris.
Les mer om Frankrike og Oslo.
- Barneekteskap er like ille for afrikanske jenter som for deg og meg
Maja (13) skulle gifte seg med Geir (37) i Oslo domkirke i en storstilt kampanje mot barneekteskap i fjor. Møtet med de ekte barnebrudene ble sterkt.
Les mer om Geir og Oslo.
Fabian Stang ber kirken beholde 22. juli-hjertet
Oslos ordfører Fabian Stang kaller det uklokt av Kirkelig fellesråd å fjerne 22. juli-hjertet som ble satt opp utenfor Oslo domkirke etter terrorangrepene.
Les mer om Fabian Stang, Kirkelig og Oslo.
Oslo domkirke vil ha bort 22. juli-hjerte
Kirkelig fellesråd vil ha bort et stort rødt hjerte som ble satt opp ved Oslo domkirke etter terroren 22. juli, melder NTB. Trist, mener kunstneren og den nasjonale støttegruppen.
Les mer om NTB og Oslo.
Oslo domkirke vil ha bort 22. juli-hjerte
Oslo (NTB): Kirkelig fellesråd vil ha bort et stort rødt hjerte som ble satt opp ved Oslo domkirke etter terroren 22. juli. Trist, mener kunstneren og den nasjonale støttegruppen.
Les mer om Oslo.
Vil fjerne 22/7-minnesmerke
Kirkelig fellesråd vil ha bort et stort rødt hjerte som ble satt opp ved Oslo domkirke etter terroren 22. juli 2011. Årsaken er at parken skal rustes opp, skriver Dagbladet. Lisbeth Kristine Røyseland i Nasjonal støttegruppe synes det er leit hvis hertet blir fjernet.
Les mer om Dagbladet, Nasjonal og Oslo.
Minnegudsjeneste for terrorofrene
Onsdag var det gudstjeneste i Oslo domkirke. Video: NTB scanpix
Les mer om Oslo.
Avbryter ferien for å minnes 22. juli-ofrene
Stebroren var terroristens første offer på Utøya. I dag minnes kronprinsessen de døde under gudstjeneste i Oslo Domkirke.
Les mer om Oslo Domkirke og Utøya.
Minnegudstjenste 22. juli
Kronprinsessen er til stede under minnegudstjeneste 22. juli i Oslo domkirke. Tema er fredstanker, fremtid og håp. Gudstjenesten som holdes er en del av det nasjonale programmet for markeringen av dagen.
Les mer om Oslo.
3. beste landemerke i Norge
Stavanger domkirke er av TripAdvisor kåret til Norges 3. beste landemerke. Foran blant annet Akershus slott og festning og Det kongelige slott i Oslo.
Les mer om Det, Norge, Oslo og TripAdvisor.
Kirkerådet vil vigsle alle kantorer
Kirkerådet vil at alle kantorer må vigsles for å utføre jobben som kirkemusikere, skriver Vårt Land. Domkantor i Oslo domkirke, Kåre Norstoga er veldig skeptisk til ordningen.
- Sing along i Oslo domkirke hadde vært gøy!
Det første Vivianne Sydnes gjorde som ny domkantor i Oslo domkirke, var å ha audition for gamle og nye sangere i Domkoret. Under halvparten fikk være med. - Grammy-nominert jernkvinne sparket halve koret? - Uff, nei!
Les mer om Domkoret og Oslo.
UNEs konvertittintervjuer får strykkarakter
Tro er ikke et spørsmål om bingo-teologi der man krysser av og får bingo når man har sagt de rette tingene, sier tidligere sokneprest i Oslo domkirke.
Les mer om Oslo.
Vil messe på romersk vis
Søndag ble Torbjørn Olsen offisielt innsatt som sokneprest, av biskop Bernt Eidsvig. Celebert: Innsettelsen av Torbjørn Olsen ble foretatt av Bernt Eidsvig biskop i St. Olav domkirke, Oslo.
Over 50 julekonserter
Få får med seg så mange julekonserter som Frikk Heide-Steen. - I år har jeg over 50 konserter med Sølvguttene fra midten av november til og med gudstjenesten i Oslo domkirke på julaften, sier han.