Oslo domkirke

Minnegudsjeneste for terrorofrene

Onsdag var det gudstjeneste i Oslo domkirke. Video: NTB scanpix
Les mer om Oslo.

Avbryter ferien for å minnes 22. juli-ofrene

Stebroren var terroristens første offer på Utøya. I dag minnes kronprinsessen de døde under gudstjeneste i Oslo Domkirke.
Les mer om Oslo Domkirke og Utøya.
Minnegudstjenste 22. juli
Kronprinsessen er til stede under minnegudstjeneste 22. juli i Oslo domkirke. Tema er fredstanker, fremtid og håp. Gudstjenesten som holdes er en del av det nasjonale programmet for markeringen av dagen.
Les mer om Oslo.
3. beste landemerke i Norge
Stavanger domkirke er av TripAdvisor kåret til Norges 3. beste landemerke. Foran blant annet Akershus slott og festning og Det kongelige slott i Oslo.
Les mer om Det, Norge, Oslo og TripAdvisor.

Kirkerådet vil vigsle alle kantorer

Kirkerådet vil at alle kantorer må vigsles for å utføre jobben som kirkemusikere, skriver Vårt Land. Domkantor i Oslo domkirke, Kåre Norstoga er veldig skeptisk til ordningen.
- Sing along i Oslo domkirke hadde vært gøy!
Det første Vivianne Sydnes gjorde som ny domkantor i Oslo domkirke, var å ha audition for gamle og nye sangere i Domkoret. Under halvparten fikk være med. - Grammy-nominert jernkvinne sparket halve koret? - Uff, nei!
Les mer om Domkoret og Oslo.
UNEs konvertittintervjuer får strykkarakter
Tro er ikke et spørsmål om bingo-teologi der man krysser av og får bingo når man har sagt de rette tingene, sier tidligere sokneprest i Oslo domkirke.
Les mer om Oslo.
Vil messe på romersk vis
Søndag ble Torbjørn Olsen offisielt innsatt som sokneprest, av biskop Bernt Eidsvig. Celebert: Innsettelsen av Torbjørn Olsen ble foretatt av Bernt Eidsvig biskop i St. Olav domkirke, Oslo.
Over 50 julekonserter
Få får med seg så mange julekonserter som Frikk Heide-Steen. - I år har jeg over 50 konserter med Sølvguttene fra midten av november til og med gudstjenesten i Oslo domkirke på julaften, sier han.
Får skryt etter duett
Fairytale of New York: OnklP og Inger Lise Rypdal overrasket i Oslo Domkirke, kanskje aller mest OnklP, som ikke akkurat er kjent for å synge juleklassikere.
Her spiller OnklP julesang i Oslo domkirke - selv om han misliker julesanger
Desembertoner-opptredenen ble en ny og spennende opplevelse for rapperen. På julearrangementet Desembertoner som går på TV 2 lørdag kveld, skal OnklP og De fjerne slektningene bidra med julestemning når de synger julen inn Oslo domkirke.
Les mer om Desembertoner, OnklP og Oslo.
Dølene inntar TV-ruta og domkirka i kveld
På riksdekkende TV: Mari Midtli og Rasmus Kjorstad under generalprøven i Oslo Domkirke torsdag kveld. GD overvar hele seansen og kan bekrefte at de to gled godt inn blant celebert selskap som Thomas Dybdal, Melissa Horn og Highasakite.
Folkemusikere i godt selskap
Generalprøven er over i Oslo domkirke. Til venstre Rasmus Kjorstad fra Sør-Fron og Mari Midtli fra Sel. Foto: Einar Almehagen De er begge med på Nordeas gratis julekonsert i Oslo Domkirke, en konsert som blir sendt på TV2 i beste sendetid lørdag.
Domkirken åpner for gratis dobbeltkonsert
Mange kjente artister stiller opp på "Desembertoner" i Oslo domkirke fredag. Her kan det være smart å stille seg i kø i god tid før dørene åpnes i Oslo domkirke fredag.
Les mer om Desembertoner og Oslo.
Lokale synger i Oslo Domkirke
Rasmus Kjorstad fra Sør-Fron (t.v.) og Mari Midtli fra Sel (midten) skal opptre under konserten Desembertoner i Oslo Domkirke fredag 19. desember. I selskap med en rekke kjente artister, blant dem OnklP og Highasakite.
En eventyrlig aften
Karsten Isachsen vant Petter Dass-prisen torsdag kveld. Karsten Isachsen mottok årets Petter Dass-pris i Oslo domkirke torsdag kveld.
Les mer om Oslo og Petter Dass-prisen.
Har du kjørt trikk med denne mannen?
Hvis du har tatt trikken i løpet av de siste 48 årene, kan det godt hende at du har sittet på med Ove Tønnessen. Duene letter opp mot en grå oslohimmel når trikk nummer hundre og ti svinger forbi Oslo domkirke.
Les mer om Oslo og Ove Tønnessen.
Disse ferdiglagde pepperkakene smaker best
Guttekoret i Oslo Domkirke har gitt sine krystallklare stemmer til en soleklar favoritt. Det bugner av ferdiglagde pepperkaker, for de som vil ta snarveien til julekosen. Men hvilke pepperkaker smaker best?
Les mer om Oslo Domkirke.
Her er helgens klassiske konsertgodbiter
Beethovens mesterverk Missa Solemnis blir fremført to ganger i Oslo domkirke i helgen, og ung pianist debuterer i Aulaen.
Les mer om Aulaen og Oslo.
Er de døde borte for alltid?
KOMMENTAR: De døde er borte, borte for alltid, sa Jens Stoltenberg i Oslo domkirke etter 22. juli. Men hos mange lever troen på at de døde ikke er helt borte fra oss.
Les mer om Oslo.
Shifa-lege til bønn for Gaza
Muslim og lege Mohammad Abou-Arab som har jobbet på Shifa-sykehuset i Gaza i sommer, vil søndag delta på høymesse med bønn for Gaza i Oslo domkirke.
22. Juli preken av fungerende biskop Trond Bakkevig - Dagen.no
Bibelverset til dagens prekentekst er Jeremia 29, 11. Gudstjenesten var i Oslo domkirke, 22. juli. Det er tre år siden katastrofen, - katastrofene rammet. Sorgen er noen dager til å
Sorg og savn preget 22. juli-markering
Tre år etter terrorangrepene mot regjeringskvartalet og Utøya er smerten, savnet og sorgen fortsatt sterkt til stede. Køen beveger seg langsomt oppover kirkegulvet i Oslo domkirke, som for tre år siden lå badet i et hav av roser.
Les mer om Oslo og Utøya.
Jonas Gahr Støre: - Vi husker imamen og presten som omfavnet hverandre
Leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, mintes samholdet etter terrorangrepet 22. juli i sin tale i Oslo domkirke tirsdag, tre år etter at 77 mennesker mistet livet på Utøya og i
Les mer om Arbeiderpartiet, Oslo og Utøya.
- Vi samles som medmennesker og som nasjon
Se Jonas Gahr Støres tale under håpsgudstjenesten i Oslo domkirke.
Les mer om Oslo.