Oslo filharmonien

Filharmonien til Vang

Storslått konsert i vente. Oslo-Filharmonien kommer, med kor og solister til Vang, neste fredag. - Det er viktig for oss i Oslo-Filharmonien å møte publikum andre steder enn på vår hjemmearena i Oslo.
Les mer om Oslo-Filharmonien, Oslo og Vang.

- Oslo-Filharmonien får mer enn alle festivalene til sammen

- Hvem er det som gir mest tilbake til samfunnet? spør Petter Myhr i Olavsfestdagene, som har søkt om mer festivalstøtte.
Stjernedirigenten: Mitt forhold til Norge er ødelagt
15 år etter at han forlot Norge er dirigent i verdensklasse, Mariss Jansons, fortsatt sint. Han klarer ikke å tilgi politikerne som ikke ga musikerne i Oslo-Filharmonien bedre øvingsforhold og et nytt konserthus.
Les mer om Norge og Oslo-Filharmonien.
Klassiske perler i parken
Finn frem grill, pledd, mat og drikke, og ta turen til det unike atriumet på Sagene. For sjette gang entrer Oslo-Filharmonien podiet på Myraløkka, men gratiskonserten kan du også se her på nett eller på NRK2 klokken 15.00
Kristin Skogen Lund skal styre Oslo-Filharmonien
Kulturdepartementet har oppnevnt Kristin Skogen Lund til ny styreleder for Oslo-Filharmonien for perioden 2016-2019.
Hun skal styre Oslo-Filharmonien
Oppnevnt av Kulturdepartementet.
Mer til kultur
Regjeringen foreslår at Oslo-Filharmonien får en økning på 7,9 millioner kroner. Båthallen ved Norsk Maritimt Museum oppgraderes for 17 millioner kroner og Astrup Fearnly-museet får en million kroner ekstra i midler i forslaget til statsbudsjett.
Lover Oslo-Filharmonien nye lokaler til 100-årsjubileet
Hotellkonge Petter Stordalen vil gi Oslo et nytt konserthus dersom kommunen stiller med tomt. Nå håper Oslo-Filharmonien å kunne feire 100-årsjubileet i 2019 i nye lokaler.
Les mer om Oslo og Oslo-Filharmonien.
Vil bygge nytt konserthus
Investorene Petter Stordalen og Anders Buchardt ønsker å bygge et nytt konserthus til Oslo filharmonien på Filipstad i Oslo, skriver Aftenposten. De to vil bidra med 2,5 milliarder kroner til prosjektet som også skal inneholde hotell og kongressenter. Om fire år fyller Filharmonien 100 år. Ledelsen i orkesteret har i lang tid jobbet med muligheten for å finne et nytt hus. Nå blir det opp til politikerne om de sier ja til planene til Stordalen og Buchardt.
Sommerkonsert med Oslo-Filharmonien
Oslo Filharmoniske Orkester inviterer til den årlige sommerkonserten på Myraløkka på Sagene. Kan du ikke møte opp selv, kan du se konserten her fra kl. 15.00.
DIREKTE: Sommerkonsert med Oslo-Filharmonien
Oslo Filharmoniske Orkester inviterer til den årlige sommerkonserten på Myrløkka på Sagene. Kan du ikke møte opp selv, kan du se konserten her fra kl. 15.00.
Musikkaktivitet innanfrå eller utanfrå
Oslo-Filharmonien byr på musikalske aktivitetar for dei unge, medan Barratt Due musikkinstitutt først og fremst let elevane sjølve utøve musikk. Kva er den største skilnaden?
Les mer om Barratt Due.
Skal dyrke talentene
To av landets største kulturstiftelser blir deleiere i kulturministerens prestisjeprosjekt Talent Norge. Den Norske Opera & Ballett, Oslo-Filharmonien og Barratt Due pekes ut som satsingsområder.
Star Wars er vår tids orkesterguide for unge
Oslo-filharmonien viste frem musikkens fysiske krefter med energisk Star Wars i Konserthuset, skriver Maren Ørstavik. Johannes Granseth Formidlingsarrangement, barnekonsert, familiekveld.
Lovede forbindelser
Henrik Hellstenius håndterer formatet med imponerende sikkerhet i sitt nye storverk for Oslo-Filharmonien. Ideene trekker sammen, men kunne de også spilles mer ut mot hverandre, spør Emil Bernhardt.
- Må kommunisere potensialet bedre
Om Oslo-Filharmonien skal satse mer internasjonalt, trenger de hjelp til å få redusert sin økonomiske sårbarhet. Music Norway mener de kan hjelpe - med nesten alt annet enn penger.
Klassisk-helgen i Oslo
Veteranen Knut Skram er tilbake på scenen i Operaen 50 år etter debuten. Fiolinisten Vilde Frang (28) er solist med Oslo-Filharmonien i Bartoks fiolinkonsert i dag kl. 19.00 i Oslo konserthus.
Med fynd og klem Man kan åpne en konsertsesong på mange måter. Vasily Petrenko valgte en velprøvd metode: fullt kjør fra start.
Man kan åpne en konsertsesong på mange måter. Vasily Petrenko valgte en velprøvd metode: fullt kjør fra start. Oslo-Filharmonien og Vasily Petrenko åpnet sesongen torsdag kveld.
Les mer om Man og Vasily Petrenko.
Symfonisk sjarmoffensiv
Oslo-filharmonien åpnet sesongen med fynd og klem. Oslo-Filharmonien, dir.
Symfonisk sjarmoffensiv
Oslo-filharmonien åpnet sesongen med fynd og klem.
Petrenko dirigerer Oslo-Filharmoniens sesongåpning
Oslo-Filharmoniens sesongåpning og Kon-Tiki Classic Music Fest på Bygdøy preger klassisk-scenen i helgen. Sjefdirigent Vasily Petrenko er tilbake i Oslo og dirigerer sesongåpningen med Oslo-Filharmonien i konserthuset i kveld.
Gratiskonsert med Oslo-Filharmonien på Rådhusplassen
Onsdag kan du høre Skjebnesymfonien og Tsjaikovskij - gratis. Hvert år siden 2009 har Oslo Filharmoniske Orkester spilt en årlig gratiskonsert på Rådhusplassen på sensommeren.
Gratiskonsert med Filharmonien
Søndag tar musikerne i Oslo-Filharmonien med seg instrumentene ut i sola på Sagene, og serverer det de selv kaller «en musikalsk twistpose til alle som vil høre på, helt gratis.
Oslo-filharmonien inviterer til gratis-konsert
Søndag tar musikerne i Oslo-Filharmonien med seg instrumentene ut i sola på Sagene, og serverer det de selv kaller en musikalsk twistpose til alle som vil høre på, helt gratis.
Les mer om Oslo-Filharmonien og Sagene.