Oslo

Protesterer mot åtteetasjes bygg

38 sameier protesterer mot planene om å bygge en åtteetasjes bygning i Schweigaards gate i Oslo, skriver VårtOslo. Bane Nor Eiendom har planer om å bygge et nærings- og boligkompleks på tomten som i dag er bussparkeringsplass.
Les mer om Oslo og VårtOslo.

Færre bostedsløse i Oslo

Antallet bostedsløse i Oslo har sunket med 31 prosent fra 2012 til 2016, ifølge en ny rapport fra Husbanken. I 2016 var det 948 registrerte bostedsløse i hovedstaden, det laveste tallet på 20 år.
Les mer om Husbanken og Oslo.
Flere villfyllinger
Stadig flere dumper søppel langs elver, i Marka og i grøfter og skråninger i Oslo, sier ruskengeneral Jan Hauger til Akers Avis Groruddalen. Hauger sier at det ofte dreier seg om avfall fra oppussing som dumpes i nattens mulm og mørke.
Les mer om Jan Hauger, Marka og Oslo.
Den store oppryddingen
Vassdragene i Drammen og Oslo er en av miljøbevegelsens største suksesser.
Les mer om Drammen og Oslo.

Bekrefter Tour de France-samtaler

Tour de France kan komme til Oslo, bekrefter idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap), som sier det har vært samtaler om å få dette til. Et samarbeid mellom Oslo og Stavanger kommuner og Statoil kan få starten av Tour de France i 2022 til de to byene, ifølge Dagbladet.
Naboene fortviler over romleir under Sinsenbrua – møtes av søppel og avføring om morgenen
En langvarig politisk diskusjon til tross, situasjonen med tilreisende som camper og forsøpler i Oslo er ikke blitt noe bedre.
Les mer om Oslo og Sinsenbrua.
Tør ikke investere i Oslo
Vekst i boligbyggingen, mindre tilflytting til Oslo og at det er flere brukte boliger til salgs gjør at en av landets rikeste eiendomsinvestorer, Edgar Haugen, ikke tør å investere mer i boligmarkedet i Oslo. Haugen sier imidlertid til Dagens Næringsliv at han tror markedet vil stabilisere seg i løpet av et par år.
Les mer om Edgar Haugen og Oslo.
Facebook-gründers norske kone kjøpte Frogner-villa for 68 millioner
Norske og San Francisco-bosatte Pia Øien Cohler (33), som er gift med Facebook-gründer Matt Cohler, har kjøpt en byvilla og en leilighet på Frogner i Oslo.
Kan gi store lokale skader: Sjokknedbør doblet på Østlandet
Intens, kortvarig og ødeleggende nedbør øker med et varmere klima: Midt i Oslo kommer det dobbelt så mange skybrudd nå som for 50 år siden.
Les mer om Oslo og Østlandet.
Kjøpte Frogner-eiendommer for 76,4 mill.
San Francisco-bosatte Pia Øien Cohler (33), som er gift med den amerikanske milliardæren og teknologiinvestoren Matt Cohler (40), har kjøpt byvilla og leilighet på Frogner i Oslo.
Les mer om Frogner, Matt Cohler og Oslo.
Det kan bli Tour de France i Stavanger
Et samarbeidsprosjekt mellom Stavanger kommune og Oslo kommune kan sørge for at åpningen av sykkelrittet Tour de France går mellom disse byene i 2022, skriver procycling.no.
Les mer om France, Oslo, Stavanger og Tour.
Norge har stupt på FIFA-rankingene etter at Semb ble toppfotballsjef
APELDOORN/OSLO (VG) Herrelandslaget har falt kraftig FIFA-rankingen siden Nils Johan Semb (58) ble toppfotballsjef. Pilene peker også nedover for kvinnene.
Les mer om Semb.
– Planlegger Tour de France mellom Stavanger og Oslo
Stort selskap vil bruke anledningen til å feire 50-årsjubileum.
Christiansen finaleklar på 800 m: – Det var utrolig deilig
BUDAPEST/OSLO (NRK): Henrik Christiansen ble nummer tre i forsøksheatet på 800 meter fri under VM i svømming tirsdag og sikret finaleplass.
Vil ha Tour de France til Oslo
Oslo og Stavanger kommuner og Statoil skal samarbeide for å få starten av Tour de France i 2022 til de to byene, skriver procycling.no. Statoil ønsker å bidra til finansiering av etappene, som ville sammenfalle med selskapets 50-årsjubileum.
Les mer om France, Oslo, Statoil, Stavanger og Tour.
Dagbladet: Nærmere touren til Norge
Tour de France kan starte med tre etapper fra Stavanger til Oslo i 2022, melder procycling.no. – Vi vil være en aktiv part i å få en Grand Depart (tour-starten) til Norge, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til procycling.no.
Planlegger Tour de France mellom Stavanger og Oslo i 2022
Sammenfaller med Statoils 50-årsjubileum.
Les mer om France, Oslo og Stavanger.
Tatt i tollen med Las Vegas-gevinst
Etter å ha vunnet over 160 000 kroner i Las Vegas måtte en 30 år gammel svensk mann betale 20 prosent av gevinsten i gebyr etter å ha blitt stanset i tollen på Oslo Lufthavn i forrige uke med hele premien i kontanter. Romerikes Blad skriver at mannen kunne sluppet gebyret hvis han bare hadde deklarert pengene.
Les mer om Oslo Lufthavn.
Mann med pistolliknende gjenstand observert på et spisested i Oslo
Politiet har kontroll på mannen.
Les mer om Oslo.
Mann med våpenliknende gjenstand
En mann på Lindeberg i Oslo er pågrepet etter å bært en pistolliknende gjenstand på et serveringsted, ifølge politiet. Et vitne skal ha blitt pekt på med våpenet, som viste seg å være en replika. Mannen skal fremstilles for medisinsk undersøkelse.
Les mer om Lindeberg og Oslo.
Flommen i Utvik: Vann-ekspert varslet om flomfare
UTVIK/OSLO (VG) For ett år siden varslet hytteeier og NTNU-professor Oddbjørn Bruland om at elven i Utvik var nær kritisk grense for flom, og ba NVE vurdere tiltak.
Les mer om NVE og Utvik.
Eks-energiministers hus raidet etter VG-avsløring
Med hjelp fra en bedragerietterlyst mann fra Oslo kjøpte Ghana gassturbiner i en avtale som har skapt politisk bråk i landet. Mandag utførte politiet en razzia i den tidligere energiministerens bolig.
Les mer om Ghana, Oslo og VG-avsløring.
Kraftig FIFA-fall for A-landslagene etter at Semb ble toppfotballsjef
APELDOORN/OSLO (VG) Herrelandslaget har stupt på FIFA-rankingen siden Nils Johan Semb (58) ble toppfotballsjef. Pilene peker også nedover for kvinnene.
Les mer om A-landslagene og Semb.
Kraftig FIFA-fall for landslagene etter at Semb ble toppfotballsjef
APELDOORN/OSLO (VG) Herrelandslaget har stupt på FIFA-rankingen etter at Nils Johan Semb (58) ble toppfotballsjef. Pilene peker også nedover for kvinnene.
Les mer om Semb.
Økning i lærlingeplasser
Antallet elever som har fått formidlet læreplass i Akershus økte med over 20 prosent fra i fjor til i år, viser nye tall fra Utdanningsdirektoratet etter årets inntak til videregående skoler. I Oslo sank antallet med fem prosent på samme tid.