Oslo

Må unnskylde frivillig arbeid etter NIF-bråket

I hele sitt voksne liv har Sveinung Oftedal jobbet frivillig for idretten, men etter bråket i NIF får lederen av Oslo idrettskrets spørsmål om hvorfor han gidder å gjøre det.
Les mer om NIF, Oslo og Sveinung Oftedal.

Vil ha Språkrådet til Bergen

Byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) har alliert seg med UiB, NHH og Høgskulen på Vestlandet for å flytte Språkrådet fra Oslo til Bergen.
Vil ha Språkrådet til Bergen
Byrådsleder Harald Schjelderup (Ap) har alliert seg med UiB, NHH og Høgskulen på Vestlandet for å flytte Språkrådet fra Oslo til Bergen.
Martin (5) fisket sin 50. fiskeart
ASKØY/OSLO (VG) Martin (5) leker ikke storfisker. Han ER storfisker. Sist helg fikk han sin femtiende fiskeart.

Kristoff er usikker på formen: – Jeg er ikke der jeg bør være

ZOTTEGEM/OSLO (NRK): Alexander Kristoff innrømmer at han ikke er i vinnerform før helgens Flandern rundt. Sportsdirektøren er enig, men noe mer ullen i svarene.
Les mer om Flandern.
Nesten en av fem velger human-etisk
24 prosent av ungdommer som skal konfirmeres i Oslo i 2017 velger humanistisk, viser nye tall fra Human-Etisk Forbund. Det er den nest høyeste andelen av alle fylkene, kun slått av Vestfold. I Akershus velger 22,2 prosent av ungdommene humanistisk.
Kristoff er usikker på formen: – Jeg står ikke der jeg bør være
ZOTTEGEM/OSLO (NRK): Alexander Kristoff innrømmer at han ikke er i vinnerform før helgens Flandern rundt. Sportsdirektøren er enig, men noe mer ullen i svarene.
Les mer om Flandern.
Spiller inn tredje sesong av «Fødeavdelingen ved St. Olavs Hospital
For første gang spilles FEMs «Fødeavdelingen inn utenfor Stor-Oslo.
Les mer om Fødeavdelingen og Stor-Oslo.
Trues med stenging etter flere års forurensing
Et av Norges største gjenvinningsanlegg har i flere år forurenset naturen rundt med kraftige miljøgifter. Nå truer Fylkesmannen i Oslo og Akershus med å stenge anlegget.
Les mer om Fylkesmannen og Oslo.
Skattekamp i Venstre
Oslo Venstre og Unge Venstre vil mangedoble skatten på boligen din. – Nei, roper partifellene Terje Breivik og Abid Raja.
Galina-drapet: Priskrangel utløste drapet
OSLO TINGRETT (VG) Den drapstiltalte Hamar-mannen (26) var i ferd med å kjøpe seksuelle tjenester av den bulgarske sexarbeideren Galina Sandeva (28) – før han drepte henne med flere knivstikk.
Kranglet om betaling før drap
Mannen som drepte Galina Sandeva i Oslo i 2015, hevder han fryktet at han kunne bli skadet da en krangel om betaling for sex eskalerte. 26-åringen nekter straffskyld.
Les mer om Galina Sandeva og Oslo.
– Det vi ser nå er dramatisk
Strengere lånekrav bidrar til at store kjøpergrupper forsvinner fra boligmarkedet i Oslo. Det opplyser flere meglerselskap til TV 2.
Les mer om Det og Oslo.
Byhøne-bonanza
OSLO INDRE BY (VG) Asfalttupper og hagehøner er det hotteste blant urbane bønder om dagen.
Galina-drapet: Kjøpte sex før drapet
OSLO TINGRETT (VG) Den drapstiltalte Hamar-mannen (26) kjøpte seksuelle tjenester av den bulgarske sexarbeideren Galina Sandeva (28) – før han drepte henne med flere knivstikk.
Tiltalt for 14 år gammelt drap
Egil Tostrup Bråten (23) ble drept i 2002 i Oslo – nå er en 33-åring tiltalt for drapet. Drapet skjedde i forbindelse med et ransforsøk. Saken går i Oslo tingrett i juni.
Les mer om Oslo.
Passasjer døde på Norwegian-fly
En passasjer om bord på et Norwegian-fly ble akutt syk og døde. Flyet var på vei fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Alicante i Spania, og nødlandet i Valencia.
Har funnet «Kambomannens DNA i 30 år gamle blodflekker
OSLO (ÅSTED NORGE/TV 2): Resultatet etter et DNA-søk i en internasjonal database sender oss til et land i Sør-Amerika.
Les mer om Sør-Amerika.
Galina-tiltalte mener han var psykotisk
Den tiltalte 26-åringen mener han var psykotisk i gjerningsøyeblikket. I dag startet rettsaken i Oslo tingrett.
Les mer om Oslo.
Galina-drapet: Hevder drapet skjedde i selvforsvar
OSLO TINGRETT (VG) Den drapstiltalte Hamar-mannen (26) hevdet i sitt første politiavhør at han drepte den bulgarske sex-arbeideren Galina Sandeva (28) i selvforsvar.
Flere lånesøkere får nei
Etter at strengere regler for boliglån kom fra årsskiftet, får flere lånesøkere nei fra bankene, skriver Dagens Næringsliv. Det er særlig i Oslo at mange ikke får lånesøknaden innfridd, fordi utlånene vil overstige fem ganger inntekten.
Les mer om Oslo.
Mann dømt for gjengvoldtekt
En 38 år gammel mann er i Borgarting lagmannsrett dømt til 9,5 års fengsel for to gjengvoldtekter i Oslo i 2004. Mannen var hovedmannen i voldtekten av to kvinner. Straffen ble redusert i lagmannsretten fordi mannen tilsto den ene voldtekten.
Les mer om Borgarting og Oslo.
Sjeføkonom: Perioden med kraftig prisvekst for Oslo-boliger er over
– Boligprisene fremstår som dyre nok, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets.
Les mer om Kjetil Olsen og Oslo-boliger.
Mest eiendomsskatt i Fet og Nittedal
Fetsokninger og nittedøler må betale mest eiendomskatt i Oslo og Akershus. Seks romerikskommuner pluss Oslo har innført eiendomsskatt på bolig.
Les mer om Fet, Nittedal og Oslo.
Familien til drepte Galina Sandeva til stede i retten
Når rettssaken mot mannen som er tiltalt for drapet på Galina Sandeva starter tirsdag, er den bulgarske kvinnens mor og bror på plass i Oslo tingrett.
Les mer om Galina Sandeva og Oslo.