Oslopolitiet

Knivran i Oslo: - Kebabrestaurant i Oslo ranet av to menn med kniv

To menn ranet kebabrestaurant i Throvald Meyers gate, sett løpende nedover mot sentrum. (Dagbladet): En kebabrestaurant i Thorvald Meyers gate i Oslo har blitt ranet av to menn med kniv, skriver Oslopolitiet på Twitter.
Les mer om Oslo, Oslopolitiet og Twitter.

Ber folk om hjelp

Det er alvorlig med skyting midt i et boligstrøk, sier Anne Alræk Solem i Oslopolitiet. De har fått inn noen tips, men ber folk fortelle det de vet om skytingen på Holmlia. Folk kan ta kontakt på kriminalvakten.oslo@politiet.no eller 22 66 99 66
Politiet beklager: – Det kan godt hende at vi har vært for dårlige
– En kontroll skal foregå så skånsomt som mulig. Har vi gjort feil må vi lære av det, sier leder for Enhet Øst i oslopolitiet, John Roger Lund, etter at to unge menn ble stilt opp mot veggen og fotografert foran andre gjester på en hamburgerkafe på Grorud.
En person klemt mellom perrong og T-banevogn på Grorud
Alle nødetater er på vei. Saken oppdateres! Alle nødetater er på vei til Grorud T banestasjon, hvor en person er klemt mellom perrong og T-banevogn, melder Oslopolitiet på Twitter klokken 14.00 torsdag ettermiddag.

Vil lempe på avhørskrav

Oslopolitiet ønsker å justere kravene til avhør. Tilrettelagte avhør av barn under 16 år tar mye tid, og politiet vil bruke mer skjønn for hva som haster, skriver Politiforum. Hard prioritering gjør at bl.a. grove voldtektssaker havner bak i køen.
Les mer om Politiforum.
Kritisk skadd etter kollisjon
OSLOPOLITIET: En lastebilsjåfør er kritisk skadd etter en kollisjon med buss.
Fyrverkeri inne på T-banestasjon
Vektere har kontroll på en ung mann som fyrte opp fyrverkeri inne på Grønland T-banestasjon i Osloi, melder Oslopolitiet på Twitter. Politiet er på vei for å ta hånd om mannen.
Oslo-politiet overtar sak
Oslopolitiet har tatt over etterforskningen av bilulykken i Spydeberg sist søndag, der tre 15-åringer var involvert. -Noen involverte i saken har for tette bånd til noen i politiet, sier leder for forebyggende enhet i Indre Østfold, Jørn Solheim, til Smaalenenes Avis.
Ulovlig Halloween-feiring
Oslopolitiet hadde omlag 20 oppdrag der ungdomsgjenger kastet egg eller spraylakkerte hus. – Også skadeverk som eggkasting kan resultere i forelegg på 6000 kroner. Det er nok ikke ungdommene klar over, sier operasjonsleder CathrineSylju.
Les mer om CathrineSylju.
Trapper opp jakten på kniver i Oslo sentrum
Flere blir knivstukket og truet med kniv i Oslo i år, enn i fjor. De siste månedene har Oslopolitiet intensivert antallet knivaksjoner i sentrum.
Les mer om Oslo og Oslopolitiet.
Politiet om skolevolden: Følger gjengangere tettere
Onsdag formiddag sitter kunnskapsministeren i hastemøte om skolevolden i Oslo. Oslopolitiet advarer mot å se isolert på volds- og trusselsakene som et skoleproblem.
Les mer om Oslo.
Hastemøte om skolevolden: Politiet følger opp gjengangere tettere
Onsdag formiddag sitter kunnskapsministeren i hastemøte om skolevolden i Oslo. Oslopolitiet advarer mot å se isolert på volds- og trusselsakene som et skoleproblem.
Les mer om Oslo.
Mener oslopolitiet burde gjort mer
Politiet burde ha gjort mer for å beskytte 16-åringen som ble knivstukket på St. Hallvard videregående skole i Lier, mener familien.
Les mer om Lier.
Oslopolitiet etterlyser dronepilot
En drone skal være observert over Oslo i 6000 fots høyde. Politiet sier de ser meget alvorlig på saken, og ønsker tips fra publikum.
Les mer om Oslo.
Mann funnet skutt på gata i Oslo
Oslopolitiet har rykket ut til melding om at en person er skutt. En person er kjørt til sykehus med mulige skuddskader.
Les mer om Oslo.
Har video av gullsmedran
Oslopolitiet har sikret seg overvåkingsvideo etter innbruddet i Røa Gullsmedforretning natt til i går, og skal gå gjennom materialet i dag. De har også sendt inn sporprøver fra tekniske undersøkelser til analyse.
Vil fengsle Blå-siktet 24-åring
Mannen (24) som er siktet for drapsforsøk etter å ha skutt fire personer på utestedet Blå i Oslo natt til søndag, blir fremstilt for varetektsfengsling tirsdag. Det opplyser oslopolitiet til NTB. Mannen erkjenner straffskyld for grov kroppskrenkelse.
Les mer om Blå, Blå-siktet, NTB og Oslo.
Gir oppholdsforbud
Oslopolitiet åpner for å gi flere personer oppholdsforbud, dersom de påvirker lokalmiljøet negativt. I forbindelse med politiets store narkotikaaksjon på Mortensrud den siste tiden, har en 18-åring blitt pålagt oppholdsforbud i området rundt senter syd på Mortensrud.
Les mer om Mortensrud.
Bedre båtberedskap i politiet
Omorganiseringen av politiet har gitt bedre beredskap i indre Oslofjord, mener politiet. Etter at oslopolitiet ble slått sammen med Asker og Bærum har politiet nå tre operative båter. Det skriver Politiforum.
Oslopolitiet viser frem ny uniform
I 20 år har vi våre vant til å sjå politiet i skinnjakke nå dei patruljerer i gatene. For fleire millionar kroner skal heile politikorpset nå blir kledd om, og skinnjakka blir historie.
Stoppet mulig masseslagsmål
Oslopolitiet har rykket ut med flere patruljer etter tips om et planlagt masseslagsmål utenfor Ekeberghallen. 13 ungdommer var på stedet da politiet kom frem. Fredag kveld foregikk det planlagte slåsskamper både på Tøyen og Furuset.
Les mer om Ekeberghallen, Furuset og Tøyen.
Politiet ber om navnehjelp
Oslopolitiet ber publikum om navnehjelp etter sammenslåingen med Asker og Bærum. Distriktet er delt inn i tre «geografiske driftsenheter, men Språkrådet mener det høres lite informativt ut. Trolig vil navnekonkurransen annonseres denne uken, skriver Budstikka.
Ny ledelse i oslopolitiet
Oslo politidistrikt har fått nye sjefer etter at politiet i Asker og Bærum ble innlemmet i Oslo-distriktet etter påske. Grete Lien Metlid er ansatt som politiinspektør for etteretning og etterforsking. Her er politiets liste over alle de nye sjefene.
Les mer om Asker, Bærum og Oslo-distriktet.
Slåsskamp på Tåsen
Oslopolitiet leter etter tre gjerningspersoner etter en slåsskamp på Tåsen. En person blør i ansiktet, ifølge tips til politiet, som har funnet et luftvåpen. Politiet bruker helikopter i søket etter de tre.
Les mer om Tåsen.