Oversatt

Den omdiskuterte appen lanserer nå samkjøring

- Men forelpig bare i Kina. Tidligere denne uken lanserte Uber at et utvalgt land skulle få teste deres nye samkjørings muligheter, dette ble altså forbrukerene i Kina. Samtidig kan en stille seg spørsmålet om det ikke er for seint? Vi har tidligere omtalt nordiske samkjøring- og leiebiltjenester som Nabobil og GOmore som tilbyr samme tjeneste. Uber har siden de kom til Norge for omlag et år siden fått sterk kritikk av taxibransjen i Norge, fordi de tilbyr en langt billigere tjeneste. Uber kaller den nye tjenesten uberCOMMUTE, eller uberPENDLE direkte oversatt. Tjenesten gjør det mulig for sjåfører å registrere en kjøretur, og
Les mer om GOmore, Kina, Nabobil, Norge og Uber.
– Som en sjømann som vender hjem
Den nye skiven til Æ tok omveien om Sverige – før den fredag slippes hjem igjen, oversatt tilbake til norsk. – Som en sjømann som vender hjem, sier opphavsmannen om å tilbakeføre låtene.
Les mer om Som og Sverige.
Ny bademote skremmer vannet av barn
Den kalles Face-kini, eller oversatt til norsk - ansikts-bikini, og trenden har tatt av blant godt voksne kvinner i Kina.
Les mer om Face-kini og Kina.

Tidsvitner fra et Europa herjet av pogromer, nazister og stalinister

Katja Petrowskajas bok oversatt til 18 språk.
Les mer om Europa.
Tidsvitner fra et Europa herjet av pogromer, nazister og stalinister
Katja Petrowskajas bok oversatt til 18 språk
Les mer om Europa.
Kina vil fjerne lærebøker med «vestlige verdier
Kommunistpartiet vil forby undervisningsmateriale som inneholder «vestlige verdier, deriblant litteratur oversatt fra engelsk. Kritikere kaller det for et dumt og tåpelig forbud.
Kjærlighetssang til de svakeste
Poetisk språk kombinert med et dramatisk innhold gir en kraftfull litterær mikstur. En nytelse å lese. Roman Sara Stridsberg Beckomberga. Ode til min familie Oversatt til norsk av Monica Aasprong Aschehoug Beckomberga.
Med musikalsk råskap som bakteppe
Teateranmeldelse av "Mor Courage og barna hennar" av Bertolt Brecht oversatt av Arnljot Eggen, på Det Norske Teatret. GROTESK: Ane Dahl Torp i Mor Courage. FOTO: L-P Lorentz
Mener kritikerne undervurderer dem
Kritikere slakter den, mens butikker og kinoer fryder seg over Fifty Shades-bølgen. Hvorfor er dette blitt så stort? Fifty Shades of Grey Bokserien Fifty Shades of Grey er skrevet av EL James. Bøkene er oversatt til 51 språk.
Les mer om Fifty Shades-bølgen og Grey.
Hva du bør vite om Kanariøyene
Visste du at selve ordet Kanariøyene betyr hunde-øya, men at det egentlig er seler det er snakk om? På latinsk blir Islas Canarias oversatt til Sjø-hunder. Dessverre finner du ikke seler på kanariøyene lenger, men navnet har fortsatt blitt igjen.
Les mer om Kanariøyene og Sjø-hunder.
IT-arkitektur på norsk
Utbredt standard oversatt på dugnad.
Nekter å si når ledelsen fikk høre om Afghanistan-brevet
Statssekretær Jøran Kallmyr sier justisdepartementet fikk Afghanistan-brevet i oversatt versjon 7. november. Han nekter å si når politisk ledelse ble gjort kjent med truslene i brevet.
Les mer om Afghanistan-brevet.
Slik blir nye Google på ferie
Tar du bilde av et skilt, får du teksten automatisk oversatt. LES OGSÃ... Denne feilen rammer 3 av 5 Android-brukere Men Google nekter å fikse den.
Slik blir nye Google på ferie
Tar du bilde av et skilt, får du teksten automatisk oversatt.
Les mer om Google.
Tar du bilde av et skilt, får du teksten oversatt
Vi kunne nylig melde at Google Translate var i ferd med å få en stor oppdatering som både skulle muliggjøre effektiv, muntlig sanntidsoversetting,
Les mer om Google Translate.
Annus horribilis
Verden har blitt et mye farligere sted i løpet av 2014. Det var den britiske dronning Elisabeth som udødliggjorde dette latinske uttrykket - som direkte oversatt betyr et forferdelig år - da hun brukte det i en tale i 1992.
Les mer om Elisabeth.
Forskere har oversatt apeskrik til engelsk
«Krak betyr leopard på apespråk, ifølge forskere.
Hobbiten tar opp griskhet
Nils Ivar Agøy, du har oversatt Hobbiten til norsk. Hva synes du om Peter Jacksons filmatisering?
Les mer om Hobbiten.
I løvens lune bokhule
kongsvinger: Han er oversatt til 12 språk og skriver om lille Skogli. Hva skapte forfatteren Levi Henriksen?
Les mer om Levi Henriksen og Skogli.
Advarer mot black friday-tilbud
- Man har salg fordi man vet at folk lar seg rive med! Den fjerde torsdagen i november feirer amerikanerne høsttakkefest, der kalt «thanksgiving. Den påfølgende fredagen kalles «black friday, fritt oversatt til svartefredag. En mulig forklaring på navnets opphav er gater og fortau svarte av biler og folk, allerede på 60-tallet. Mange hadde fri, og brukte dagen på å sette i gang julehandelen. Du trenger ikke være økonom for å forstå hvordan butikkene reagerte på fenomenet: Gjennom tilbud og fete typer forsøkte de å lokke til seg flest mulig kunder. Og tradisjonen lever i beste velgående den dag i dag. De sist
Nå blir Northug-boken oversatt til svensk
Forfatteren legger til et ekstrakapittel i den svenske utgaven. Der tar han et oppgjør med norske medier.
Les mer om Northug-boken.
Nå blir Northug-boken oversatt til svensk
Forfatteren legger til et ekstrakapittel i den svenske utgaven. Der tar han et oppgjør med norske medier.
Les mer om Northug-boken.
Bokanmeldelse: Hanne Ørstavik: På terrassen i mørket
Jeg måtte skrive denne anmeldelsen med hatt på, slik at jeg kunne ta den av meg. Ørstaviks bøker er oversatt til 18 språk, har fått en haug med priser, og På terrassen i mørket ble solgt til Danmark allerede før den var ferdig.
Les mer om Danmark.
Nå skal iPhonen din forstå norsk
Til uka kommer funksjonen som lar deg oversette norsk tale til tekst. Selv om Apples talestyringstjeneste Siri har et norskklingende navn, forstår «hun ikke norsk. Men tre år etter debuten, begynner det å skje noe. Når iOS 8 slippes i neste uke, vil en av nyhetene være norsk diktering. Det vil si at det vil bli mulig å bruke stemmen til å skrive meldinger, ta notater, søke på nettet og så videre. Praktisk, og det virker overraskende bra! Les også: De beste iOS 8-funksjonene Slik fungerer det Alle steder hvor man ellers ville ha brukt tastaturet på sin iPhone eller iPad, vil det være mulig å snakke, og på kort til
Les mer om Alle, Siri og Slik.