Oversatt

– Vi har selv oversatt forestillingen til norsk!

Etter en trøblete høst er Eureka Amatørteater klare med en ny forestilling. Shrek er en velkjent historie, og regissør Einar Kristian Marsøe har selv oversatt den til norsk.

Var mamma i ti minutter – det endret alt

OSLO (NRK): Ariel Levy fødte 19 uker for tidlig og mistet barnet, alene på et hotellrom. Hun ble skilt og mistet huset. Alt i løpet av kort tid. Erfaringen med å se sitt eget liv falle sammen ble til bok, som nå er oversatt til norsk.
Var mamma i ti minutter – det endret alt
OSLO (NRK): Ariel Levy fødte 19 uker for tidlig og mistet barnet, alene på et hotellrom. Hun ble skilt og mistet huset. Alt i løpet av kort tid. Erfaringen med å se sitt eget liv falle sammen ble til bok, som nå er oversatt til norsk.
Fortapelse handler ikke om helvete
Jeg har i tidligere artikler sett på betydningen av grunntekst-ordet "Gehenna", som i mange moderne nytestamenter dessverre er oversatt med "helvete".
Les mer om Gehenna.

Ibsen på samfunnshuset

Lille Eyolf" til Brønnøysund i kveld. Torsdag kveld spilles Nordland teaters "Lille Eyolf" på samfunnshuset i Brønnøysund. Ibsen-stykket framføres på nynorsk, oversatt av Ragnar Olsen.
'Det er ikke bra å begi seg inn på mørke veier eller sette på seg den mørke hatten
- for så bli værende i det okkulte eller å være i helvetets forestillinger uten å ha et hellig mål for øyet.' Asbjørn Bjornes - du har tatt kraftgrepet og oversatt Dantes Inferno til moderne norsk.
Marius Borg Høiby med ny kjæreste: - Nettstedets oversettelse gikk ikke helt etter planen - Se og Hør
Oversatt direkte fra Google Translate. (Se og Hør): Tidligere denne uken kunne Se og Hør avsløre at kronprinsesse Mette-Marits (44) eldste sønn, Marius Borg Høiby (21), hadde funnet lykken på ny med modellen Juliane Snekkestad (21).
Nettstedets oversettelse gikk ikke helt etter planen
Oversatt direkte fra Google Translate.
Les mer om Google Translate.
Pusser profilen
Marine Le Pen vil kvitte seg med navnet Nasjonal Front og strekker ut hånda. Målet er makt. Nasjonal Fronts leder ønsker å endre navn til National Rassemblement, som direkte oversatt betyr nasjonal samling.
Le Pen pusser profilen
Marine Le Pen vil kvitte seg med navnet Nasjonal Front og strekker ut hånda. Målet er makt. Nasjonal Front- leder Marine Le Pen ønsker å endre navn til National Rassemblement, som direkte oversatt betyr nasjonal samling.
Lionel Messis 14 største øyeblikk på fotballbanen - fortalt av Messi selv
Lionel Messi tar oss gjennom sine mest ikoniske øyeblikk i en utrolig fotball-karriere. (FourFourTwo): *Hele denne artikkelen er Lionel Messis egne ord til journalist Andy Mitten, oversatt til norsk.
Les mer om Andy Mitten og Messi.
Slår rekordene
Barneboka «Brune» fikk både Nordisk råds litteraturpris og flere internasjonale priser. Hittil er den oversatt til 30 språk. Nå foreligger tredje og siste bind i trilogien om Brune.
Les mer om Brune og Nordisk.
- Et viktig mål er nådd
I 2017 utga Lene Wold fra Hamar dokumentarboka «Ære være mine døtre» - om æresdrap i Jordan. Nå oversettes den til engelsk. - Å få boka oversatt til engelsk har vært et av de store målene helt fra starten, sier Lene Wold.
Les mer om Hamar, Jordan, Lene Wold og Ære.
Barnemammut er størst
Barn fra null til 12 kan velge mellom 180 titler på årets Mammutsalg. En av de mest populære bøkene uansett kategori er Gutta i trehuset med 13 etasjer som er oversatt av Hege Mehren.
Les mer om Gutta, Hege Mehren og Mammutsalg.
Slik forklarer Norges gulltrener sitt merkelige kallenavn
TRYSIL (VG) Luke Allen (30) er trener for Norges mange OL-medaljehåp i freeski. Her forteller amerikaneren om årsaken til at han går under kallenavnet «Ocho – «åtte oversatt fra spansk til norsk.
Les mer om OL-medaljehåp og Ocho.
Fosnakvartalet
Et meget godt forslag fra Asbjørn Jordahl om å kalle plassen der Campus Kristiansund skal ligge for Fosnakvartalet. Men navnet Campus Kristiansund må det vel gå an å forandre til noe norskt? Fritt oversatt betyr det Studiested Kristiansund.
Gert Nygårdshaug bokbades og er høyaktuell som kulturprisvinner
Gert Nygårdshaug er høyaktuell som vinner av Tynset kommunes kulturpris. Torsdag kommer han til Tynset kulturhus for å foredra om sitt forfatterskap og bli bokbadet av eks-tynseting Magny Telnes, som har oversatt flere av bøkene hans til fransk.
Les mer om Tynset.
Gert Nygårdshaug bokbades på Tynset: Høyaktuell som kulturprisvinner
Gert Nygårdshaug er høyaktuell som vinner av Tynset kommunes kulturpris. Torsdag kommer han til Tynset kulturhus for å foredra om sitt forfatterskap og bli bokbadet av eks-tynseting Magny Telnes, som har oversatt flere av bøkene hans til fransk.
Les mer om Tynset.
Hovedverk om Copernicus er omsider oversatt til norsk
Wandrups utvalgte: I morgen presenteres det på Nasjonalbiblioteket.
Mener Bibelen har blitt oversatt feil
Bibeloversettelsen fra 2011 er ikke oversatt ord for ord fra grunnteksten, hevder Morten Klepp Beckmann. Han har skrevet doktorgradsavhandling om emnet på Universitetet i Agder.
Perfekt timet Halloween-vær
Blodig regn og vind over Rogaland på Halloween, melder Meteorologene. Oversatt: Vi skal være glade for at Halloween er tirsdag, og ikke onsdag.
Derfor ble terror-rettssaken utsatt for IS-avhopperen
Påtalemyndigheten fikk ukjente opplysninger i saken da nye dokumenter ble oversatt fra tyrkisk i helga.
Les mer om IS-avhopperen.
På tide at denne magiske, finske fantasyserien ble oversatt til norsk
Maria Turtschaninoff skriver feministisk fantasy i beste forstand.
Karin Bang døde søndag
Forfatteren Karin Bang Brynildsen fra Veierland døde søndag, 88 år gammel. Bang Brynildsen har et variert forfatterskap bak seg og skrev 18 romaner under eget navn og to krimbøker under psevdonymet Fanny Siwers, skriver Tønsbergs Blad. Bang har også skrevet lyrikk og barnebøker og oversatt en rekke romaner fra bl.a. engelsk, fransk og svensk.
Les mer om Veierland.
Her er Russland-epostene
Donald Trump jr. ble i forbindelse med presidentvalget tilbudt skadelig informasjon om Hillary Clinton fra Russland. Her er epostene oversatt til norsk i sin helhet.