Pål golberg

Sjuende fjerdeplass for Norge

Norge har tatt 11 medaljer i Pyeongchang-OL allerede, men det har også vært mye stang-ut. I hele sju av de 28 første øvelsene, altså 25 prosent, har det vært norsk på den første plassen utenfor seierspallen, skriver NTB. Blant utøverne som har havnet på fjerdeplass er Silje Norendal (Kongsberg) og Pål Golberg (Gol).

Golberg sjanseløs mot GULL-Klæbo

Pål Golberg spurtet inn til fjerdeplass under OL-sprinten i Sør-Korea.
Les mer om OL-sprinten og Sør-Korea.
Golberg nummer fire
Pål Golberg ble nummer fire på langrennssprinten under OL i Sør-Korea. I mål var han nesten fire sekunder bak den olympiske mesteren, Johannes Høsflot Klæbo.
Les mer om Sør-Korea.
Golberg til OL-finale
Pål Golberg ble nummer fire i sitt semifinaleheat under OL-sprinten. Men tempoet i heatet var så høyt, at løperen fra Gol går videre på tid. Han er dermed klar for OL-finalen i sprint.

Golberg videre

Pål Golberg kjørte fantastisk utfor i kvartfinalen i OL-sprinten, og ble nummer to i heatet bak italienske Federico Pellegrino. Det holder til å ta seg direkte til semifinalen.
Golberg nummer 11
Pål Golberg tok seg videre fra prologen under OL-sprinten. Løperen fra Gol ble nummer 11. Han var 5.17 bak vinneren, finske Ristomatti Hakola. I kvartfinalen har Golberg valgt heat nummer to, der han blant annet møter regjerende verdensmester Federico Pellegrino.
Klæbo nummer to i OL-prologen
Alle de norske videre til kvartfinalene. Eirik Brandsdal, Emil Iversen, Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo er alle kvalifisert for kvartfinalene i OL-sprinten. Alex Harvey er det største navnet som ikke tok seg videre.
LIVE: Pressekonferanse med de norske OL-håpene i sprint
Roar Hjelmeset presenterer kvinnene som skal gå sprint for Norge, mens også sprinthåpene Emil Iversen, Pål Golberg og Eirik Brandstal stiller på pressekonferanse fra klokken 03:00.
Golberg vant Vester-Gyllen
Marit Vala og Pål Golberg toppet 40 km lange Vester-Gyllen i Asker lørdag.
Golberg vant Vester-Gyllen
Marit Vala og Pål Golberg toppet 40 km lange Vester-Gyllen i Asker lørdag.
Golberg på OL-sprinten
I dag ble det bekreftet at Pål Golberg er n av fire norske deltakere på sprinten under OL. Han går sammen med Eirik Brandsdal, Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo.
Nye utøvere til OL
Flere utøvere fra Buskerud kom i dag med i den endelige OL-troppen til Norge. Tiril Sjåstad Christiansen (Friski), Silje Opseth (Hopp), Henrik Fagerli Rukke (Skøyter), Sondre Turvoll Fossli (Langrenn) og Pål Golberg (Langrenn) var alle med i troppen som Olympiatoppen presenterte i dag.
Northug vraket – Golberg og Fossli OL-klare
Både Pål Golberg og Sondre Turvoll Fossli var med på listen da Olympiatoppen presenterte den norske OL-troppen.
I går fikk Turvoll Fossli den nedslående beskjeden: OL-drømmen er knust
Dagbladet vet at Pål Golberg får den siste plassen på det norske sprintlaget i OL på bekostning av Sondre Turvoll Fossli.
TV 2: Golberg får gå OL-sprinten
Pål Golberg har slått Sondre Turvoll Fossli i kampen om den siste plassen på OL-sprinten. Det skriver TV 2 tirsdag. Dermed består sprintlaget i OL av Johanne Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Eirik Brandsdal og Pål Golberg.
TV2: Golberg får OL-plass
Pål Golberg får den siste plassen på sprintlaget i OL. Det er TV2 som erfarer dette. Etter verdenscupen i Planica har det sett ut som om den siste plassen skulle stå mellom Golberg og Sondre Turvoll Fossli. I morgen kommer det endelige OL-uttaket.
Golberg fikk siste OL-plassen i sprint
Pål Golberg (27) tok den siste OL-plassen på sprinten foran Sondre Turvoll Fossli (24).
TV2: Golberg fikk siste OL-plassen i sprint
Pål Golberg tok den siste OL-plassen på sprinten foran Sondre Turvoll Fossli.
Golberg vant kamp om OL-billett
TV 2 har fra svært sikre kilde at Pål Golberg har fått den siste plassen i herrenes sprint-tropp i OL. Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen, Eirik Brandsdal går også OL-sprinten.
Golberg utelatt fra sprinten. Sundby er med. Dette er grunnen
Den fjerde sprintplassen i OL står mellom Sondre Turvoll Fossli og Pål Golberg. Bare n av dem er tatt ut til sprinten i Seefeld til helga. Med er i stedet Martin Johnsrud Sundby med et håp om å gå seg inn Norge teamsprintlag i OL.
Turvoll Fossli til Seefeld
Sondre Turvoll Fossli (Hokksund) er tatt ut i troppen til kommende helgs verdenscuprenn i sprint i østerrikske Seefeld. Pål Golberg (Gol) er ikke tatt ut til rennet.
Les mer om Seefeld.
Klæbo vant, Iversen er OL-klar, mens disse norske gutta kan glemme OL
Johannes Høsflot Klæbo vant i Planica og er soleklar gullfavoritt på OL-sprinten. Der får han med seg Emil Iversen og Eirik Brandsdal. Den siste plassen står mellom Pål Golberg og Sondre Turvoll Fossli. De øvrige norske sprintgutta fikk OL-drømmen knust.
Klæbo vant igjen, Iversen er OL-klar, mens disse norske gutta kan glemme OL
Johannes Høsflot Klæbo vant i Planica og er soleklar gullfavoritt på OL-sprinten. Der får han med seg Emil Iversen og Eirik Brandsdal. Den siste plassen står mellom Pål Golberg og Sondre Turvoll Fossli. De øvrige norske sprintgutta fikk OL-drømmen knust.
Kjemper om OL-plass
Fire løpere, deriblant Pål Golberg fra Gol og Sondre Turvoll Fossli fra Hokksund, kjemper om tre OL-plasser før lørdagens sprint. Petter Northugs fravær gjør uttaket litt lettere for landslagsledelsen.
Golberg slått ut i semifinalen
Pål Golberg fikk det ikke til å stemme under NM-sprinten fra Gåsbu i Hamar. Golberg ble nummer fire i prologen, men i semifinalen var det slutt for utøveren fra Gol. Dermed kan OL-plassen henge i en tynn tråd for Golberg.