Påstand

Vil ha fengsel for voldtektstiltalt

Aktor la ned påstand om seks år fengsel for mannen som er tiltalt for en overfallsvoldtekt i Trysil i mars i år. Ifølge tiltalen skal mannen ha overfalt en kvinne på en parkeringsplass i Trysilfjellet og voldtatt henne. Han nekter straffskyld.
Les mer om Trysil og Trysilfjellet.

Påstand om n dags fengsel for Gjermund Cappelen

Påtalemyndigheten mener hasj- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen ikke skal ha mer straff enn det han allerede er dømt til.
Les mer om Gjermund Cappelen.
Påstand om n dags fengsel for Gjermund Cappelen
Påtalemyndigheten mener hasj- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen ikke skal ha mer straff enn det han allerede er dømt til.
Les mer om Gjermund Cappelen.
Drapsdømte Jan Helge Andersen om påstand i Baneheia-bok: – Jeg står for det jeg har sagt
En ny bok om Baneheia-saken har skapt mye debatt. Boka hevder at Jan Helge Andersen var alene om drapene på to små jenter i Baneheia i Kristiansand i mai 2000.

Testet 100.000 Iphoner for å sjekke påstand om at de blir tregere

Føles det som din gamle Iphone er blitt tregere nå som nye modeller er på markedet? Det er ikke Apples feil, viser en stor test.
Les mer om Iphone.
Legg ned påstand om seks års fengsel for hotelldirektøren ved Selje Hotel
Aktor legg ned påstand om seks års fengselsstraff for den tidlegare hotelldirektøren ved Selje hotell.
Les mer om Selje og Selje Hotel.
Aktor: – Bør dømmes til tvungent psykisk helsevern
Aktor la ned påstand om tvungent psykisk helsevern for den 25 år gamle mannen som er drapstiltalt i Sørlia-saken i Steinkjer.
Les mer om Steinkjer og Sørlia-saken.
Anker drapssak
En svenske som er dømt for knivdrap på sin mors samboer i Kristiansand, har anket til Agder lagmannsretten. Han ble i tingretten dømt til 13 års fengsel, men forsvareren la ned påstand om frifinnelse. Anken behandles i slutten av oktober.
Les mer om Agder og Kristiansand.
– Mer bråk i Arendal sentrum
Folk i Arendal mener det er mer bråk i byen etter at politiet flyttet vekk fra bysentrum. Arendals Tidende skriver at flere ønsker mer synlig politi i sentrum. Politiet på sin side sier deres statistikk ikke støtter folkets påstand om bråk.
Les mer om Arendal og Mer.
Kjos om O Leary-påstand om pengetrøbbel : – Det er nonsens
Bjørn Kjos avviser Ryanair-sjef Michael O Learys påstand om at Norwegian vil gå tom for penger i løpet av kort tid.
Vil fengsle etter ran
Aktor la ned påstand om fengselsstraffer for de sju tiltalte som skal ha vært med på binde fast et kjærestepar og rette en pistol mot mannens hode, i et forsøk på ran i Horten i fjor. Med finlandshetter skal de ha gått inn i huset og slått og sparket mannen. De truet også leieboere og sa de skulle skyte kjærestens hund. Aktor ba om fengselsstraffer fra to år og tre måneder til tre år og tre måneder for de tiltalte.
Les mer om Horten.
Skjærebot i retten
Politiet vil legge ned påstand om 18 000 kroner i bot, når rettssaken mot Elverums-mannen som tok livet av ei skjære med rottefelle, starter fredag. Det skriver Østlendingen. Henry Aaseth nektet å godta forelegg på 15 000 kroner.
En mann i grøfta?
Mandag faller dommen i Eirik Jensen-saken. Den har en haug med indisier, få harde bevis og en drøy påstand.
Les mer om Eirik Jensen-saken.
Frikjent kvinne (29) fikk private meldinger av aktor: «Sjelden har jeg vært så lettet over en frifinnelse
FARSUND (VG) Aktor la ned påstand om tre måneders fengsel for kvinnen, men sendte henne en melding og sa han var lettet da hun ble frikjent. Nå sier 29-åringen at hun har mistet tillit til behandlingen av saken.
Faktisk.no: Sophie Elises påstand om at kjøtt er like kreftfremkallende som røyk er feil
Selv om både røyk og bearbeidet kjøtt er klassifisert som sikkert kreftfremkallende er ikke risikoen like stor, ifølge Kreftregisteret.
Les mer om Kreftregisteret.
Vil utestenge Juventus-sjef etter mafiatilknytning
Lagt ned påstand om to og et halvt års utestengelse.
Les mer om Juventus-sjef.
Ba om åtte og et halvt års fengsel for pastor
Aktor la ned påstand om åtte og et halvt år for en pastor fra Midt-Norge, som i Frostating lagmannsrett i går ble kjent skyldig i overgrep mot sine egne døtre.
Les mer om Frostating og Midt-Norge.
Påstand om forvaring i 18-år for Maxbo-drapet: - Det er en henrettelse
23-åring har innrømmet drap på Frode Sanni.
Les mer om Frode Sanni og Maxbo-drapet.
Påstand om forvaring i 18 år
23-åringen som har innrømmet å ha drept kunden Frode Sanni på Maxbo på Notodden i desember i fjor, må dømmes til 18 års forvaring, mener statsadvokaten.
Les mer om Frode Sanni, Maxbo og Notodden.
At strømprisen i Norge skal gå ned ved flere eksportkabler til kontinentet, er en drøy påstand
DEBATT: I et åpent marked er det langt mer sannsynlig at prisene vil nærme seg prisene i de land kablene ender. Da snakker vi om en kraftig prisøkning.
Les mer om Norge.
Påstand om 8 års fengsel i svært grov voldtektssak
STAVANGER: Mannen i 30-årene som er tiltalt for å ha voldtatt nabojenta, risikerer 8 års fengsel om han blir funnet skyldig i Stavanger tingrett.
Les mer om Stavanger.
Aktor vil forkaste anken
Påtalemyndigheten vil legge ned påstand om at anken forkastes, sier aktor Jan Tallaksen. Dermed vil han opprettholde dommen om elleve års forvaring for den 16 år gamle gutten. I tingretten la aktor ned påstand om ubetinget fengsel.
Les mer om Jan Tallaksen.
Mener erstatning må settes til null
Forsvarer Svein Kjetil Stallemo avsluttet med å legge ned påstand om at tiltalte anses på mildeste måte. Han mener dessuten at tiltalte ikke skal betale erstatning, siden han er midreåring.
Erstatning settes til null
Forsvarer Svein Kjetil Stallemo avsluttet med å legge ned påstand om at tiltalte anses på mildeste måte. Han mener dessuten at tiltalte ikke skal betale erstatning, siden han er midreåring.
Dømt til å betale 400.000 etter oppussingen av Tingvoll kirke
Selskapet som stod for oppussingen av Tingvoll kirke er dømt til å betale 400.000 kroner etter at det oppstod skader på kirkens yttervegg. Dommen er i tråd med aktors påstand.
Les mer om Tingvoll.