Påstand

– Straffen burde vært strengere

Aktors påstand om ti års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand, vekker reaksjoner. Ada Sofie Austegard i Stine Sofies Stiftelse, synes straffen burde vært strengere.
Les mer om Kristiansand og Straffen.

Vil ha strengere straff

Aktors påstand om ti års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand vekker reaksjoner. Ada Sofie Austegard i Stine-Sofie stiftelsen synes straffen burde bli strengere i en så alvorlig sak.
Les mer om Kristiansand og Stine-Sofie.
Påstand om elleve år i fengsel for drapet på sin kone
Aktor, førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes, la i Inn-Trøndelag tingrett i dag ned påstand om at den tiltalte 28-åringen fra Eritrea dømmes til elleve år i fengsel for drapet på sin 20 år gamle kone.
Les mer om Eritrea og Inn-Trøndelag.
Skuffet over aktors påstand
Ektemannen til Tone Ilebekk kan ikke skjønne hvorfor ikke aktor ber om strengeste straff for 16-åringen som har drept kona og en 14 år gammel gutt. – Jeg kan bare si at jeg er utrolig skuffa over aktors påstand, sier Morten Andersen. Les mer her.

Aktor: – Kaldblodig, rått og følelsesløst

Aktor Jan Tallaksen kaller dobbeltdrapet i Kristiansand kaldblodig og rått og ber om ti års fengsel. Ofrenes familier forlot rettssalen etter aktors påstand.
Les mer om Kristiansand.
– Jeg kan bare si at jeg er utrolig skuffa over aktors påstand
Ektemannen til Tone Ilebekk kan ikke skjønne hvorfor ikke aktor ber om strengeste straff for 16-åringen som har drept kona og en 14 år gammel gutt.
Les mer om Jeg og Tone Ilebekk.
– Bør få strengere straff
Bistandsadvokat Tove Westbye sier de etterlatte reagerer kraftig på aktors påstand om 10 års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrap. – Straffepåstanden vakte kraftige reaksjoner, sier Westbye. Hun vil ha strengere straff.
Les mer om Bør og Westbye.
De etterlatte forlater rettslokalet
Alle de etterlatte forlater rettslokalet umiddelbart etter at aktor har lagt ned påstand om 10 års fengsel for den drapstiltalte 16-åringen. Både familien til den drepte 48 år gamle kvinnen og den drepte 14-åringen går før aktor er ferdig med prosedyren.
– Bør dømmes til 10 års fengsel
Aktor Jan Tallaksen legger ned påstand om 10 års fengsel for 16-åringen som er tiltalt for dobbeltdrapet i Kristiansand i desember. Aktor sier 16-åringen får strafferabatt fordi han har tilstått. – Det kan vekke reaksjoner, innrømmer aktor.
Les mer om Bør og Kristiansand.
Prosedyre i babyvoldsak
I dag legges prosedyrene frem i Salten Tingrett. Aktor mener mannen som står tiltalt for vold mot sin da tre uker gamle datter bør fengsles i ett år og 3 måneder. Bistandsadvokaten la ned påstand om oppreisningserstatning på 200.000 kroner til barnet.
Les mer om Salten Tingrett.
Semou fornøyd med dommen
– Tanoh Semou er fornøyd med dommen som er i tråd med både aktors – og min påstand, sier bistandsadvokat Helge Hartz. HamKam-spilleren ble i fjor høst brutalt overfalt. Hedemarken tingrett har dømt to danske menn til fengsel i henholdsvis tre og et halvt år og tre års fengsel for overfallet.
Les mer om Helge Hartz.
Bobbi Kristinas ekskjæreste arrestert etter mistanke om mishandling
Mannen som fant Whitney Houstons datter Bobbi Kristina Brown død, Nick Gordon, møtte søndag i retten etter påstand om at han skal ha mishandlet sin nåværende kjæreste.
Påstand om 11,5 års fengsel i Bråten-saken
33-åringen som drepte Egil Tostrup Bråten i 2002, bør få elleve og et halvt års fengsel, mener påtalemyndigheten. En medtiltalt 30-åring bør få fire år.
Påstand om 11,5 års fengsel
33-åringen som drepte Egil Tostrup Bråten i 2002, bør få elleve og et halvt års fengsel. En medtiltalt 30-åring bør få fire år, sa aktor Ingrid Vormeland Salte da hun la ned sin påstand i Oslo tingrett fredag. Dette er saken.
Midtøsten-ekspert kaller Trumps våpenavtale med Saudi-Arabia for «falske nyheter
En av USAs fremste Midtøsten-eksperter avviser Donald Trumps påstand om at han har signert våpenavtaler med Saudi-Arabia verdt 110 milliarder dollar.
Kaller Trumps våpenavtale med Saudi-Arabia for «falske nyheter
En av USAs fremste Midtøsten-eksperter avviser Donald Trumps påstand om at han har signert våpenavtaler med Saudi-Arabia verdt 110 milliarder dollar.
Påstand om nær tre års fengsel
Den såkalte «Lurelegen fra Arendal bør dømmes til fengsel i to år og ni måneder fengsel. Det mener aktor. Kvinnens forsvarer mener kvinnen har personlighetsforstyrrelser og bør få lavere straff.
Les mer om Arendal og Lurelegen.
Ba om ti måneder fengsel
Aktor la ned påstand om ti måneders fengsel for 39 åringen som kjørte på den 11 år gamle jenta som døde av skadene på Nøtterøy i fjor. Det skriver Tønsbergs Blad. Aktor mener tiltalte var grovt uaktsom og at han hadde god tid til å opddage jenta da han rygget lastebilen. Forsvarer Christian Arnkværn ber om frifinnelse, subsidiært at tiltalte behandles på mildest mulig måte.
Les mer om Nøtterøy.
Krever fengsel for «Lurelegen
Aktor har lagt ned sin påstand om strafferamme for den såkalte «Lurelegen. Han mener hun skal straffes med 2 år og 9 måneders fengselsstraff.
Les mer om Lurelegen.
Dømt i andre korrupsjonssak
En mann er dømt til fengsel i fem måneder i den andre korrupsjonssaken tilknyttet byggesaksavdelingen i Drammen kommune. Retten mener tiltalte har betalt penger for å få en byggesøknad godkjent av kommunen. Aktor hadde lagt ned påstand om fengsel i seks måneder.
Les mer om Drammen.
Vil ta rettigheter fra Nordhus for resten av livet
Aktoratet viste liten nåde i avslutningen av den lange straffesaken. Påstand: Fem og et halvt års ubetinget fengsel og rettighetstap på livstid.
Vil fengsle hus-kapper
Aktor la torsdag ettermiddag ned påstand om 60 dagers fengsel, halvparten ubetinget, for mannen som sagde naboens uthus i to.
Nedlegger påstand om 2 måneders fengsel for «uthuskapperen
Aktor mener Arne Vigeland bør dømmes til fengsel i 60 dager etter blant annet uthuskappingen på Nesøya.
Les mer om Arne Vigeland og Nesøya.
60 dagers fengsel ber aktor om
Aktor la torsdag ettermiddag ned påstand om 60 dagers fengsel, halvparten ubetinget, for mannen som sagde naboens uthus i to i 2014. I tillegg vil aktor at Arne Vigeland betaler en erstatning på 1,2 millioner kroner.
Les mer om Arne Vigeland.
Nedlegger påstand om 2 måneders fengsel for huskapperen
Aktor mener Arne Vigeland bør dømmes til fengsel i 60 dager etter blant annet uthuskappingen på Nesøya.
Les mer om Arne Vigeland og Nesøya.