Påstand

Faktisk: Nei, Norge hadde ikke tre ganger så stor relativ befolkningsvekst som Danmark mellom 1995 og 2017

Faktisk.no har faktasjekket professor Terje Tvedts påstand om at «Norges relative befolkningsvekst mellom 1995 og 2017 var tre ganger så stor som i Danmark og dobbelt så stor som i Sverige.
Les mer om Danmark, Norge og Sverige.

Om å møte seg selv i døren

En drøy påstand sier du kanskje? Men jeg mener at den er sann!
Ba om fem års forvaring for overgrepstiltalt totning
Aktor la torsdag ned påstand om fem års forvaring for en ekspolitimann som står tiltalt for nedlastning av overgrepsbilder mens han var prøveløslatt. - Det han har gjort, har vist at det er fare for nye tilsvarende handlinger.
Ba om fem års forvaring for overgrepstiltalt ekspolitimann
Aktor la torsdag ned påstand om fem års forvaring for en ekspolitimann som står tiltalt for nedlastning av overgrepsbilder mens han var prøveløslatt.

Ba om fem års forvaring for overgrepstiltalt ekspolitimann

Aktor la torsdag ned påstand om fem års forvaring for en ekspolitimann som står tiltalt for nedlastning av overgrepsbilder mens han var prøveløslatt. - Det han har gjort, har vist at det er fare for nye tilsvarende handlinger.
Ba om fem års forvaring for overgrepstiltalt ekspolitimann
Aktor la torsdag ned påstand om fem års forvaring for en ekspolitimann som står tiltalt for nedlastning av overgrepsbilder mens han var prøveløslatt. - Det han har gjort, har vist at det er fare for nye tilsvarende handlinger.
Bad om fem års forvaring for overgrepstiltalt ekspolitimann
Aktor la torsdag ned påstand om fem års forvaring for ein ekspolitimann som står tiltalt for nedlasting av overgrepsbilde mens han var prøvelauslaten. - Det han har gjort, har vist at det er fare for nye tilsvarande handlingar.
Påstand mot påstand hvorfor vogntoget ikke blir berget
Slik har det stått i snart én uke. Etterspillet etter en utforkjøring på E10 i Lofoten forrige fredag tar stadig nye vendinger. Nå tar bileier, transportselskapet Lars Prim, bladet fra munnen og hevder de har tatt sitt ansvar hele veien.
Les mer om E10 og Lofoten.
Fryktar tiltalt skal stikke av
Politiet fryktar at den 38 år gamle hordalandsmannen som er tiltalt i den omfattande overgrepssaka på Sunnmøre skal stikke av. Han blir difor framstilt for varetektsfengsling onsdag ettermiddag. Politiet meiner dei har funne bevis på at mannen forsøkjer å reise til Thailand. Onsdag ettermiddag la aktor ned påstand om fengsel i ti år for overgrep mot totalt 11 jenter.
Les mer om Sunnmøre og Thailand.
- Trump ser på russisk innblanding som en påstand om at han måtte ha hjelp for å vinne
Donald Trump nekter å bli sett på som svak. Anbefalte saker Trump tror ikke at Putin og Russland påvirket valget i 2016. Men CIA og FBI mener noe annet: Russland blandet seg inn og påvirket presidentvalget i 2016.
Les mer om FBI, Putin, Russland og Trump.
Påstand om ti år for overgrep
Aktor i den store overgrepssaken på Sunnmøre ber om fengsel i ti år for en 38 år gammel mann. Hovedfornærmede i saken er i jente fra Aust-Agder, og totalt omfatter tiltalen overgrep mot ti jenter.
Les mer om Aust-Agder og Sunnmøre.
Venninne av Sør-Koreas tidligere president dømt til 20 års fengsel
Choi Soon-sil, venninnen til Sør-Koreas avsatte president Park Geun-hye, er dømt til 20 års fengsel for maktmisbruk og bestikkelser. Straffen er mildere enn påtalemyndighetens påstand om 25 års fengsel.
Les mer om Park Geun-hye.
Eiendomstopp risikerer fire års fengsel og millionregning
Trondheims kjente eiendomsutvikler Terje Eriksen kan få fire års fengsel og 14,6 millioner i inndragning hvis retten tar Økokrims påstand til følge.
Les mer om Terje Eriksen.
Zuma avviser påstand om at han går av
En talsmann for Sør-Afrikas president Jacob Zuma avviser påstander om at presidenten har gått med på å trekke seg. - Dette er falske nyheter, forsikret talsmannen Bongani Ngqulunga mandag ettermiddag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.
Zuma avviser påstand om at han går av
En talsmann for Sør-Afrikas president Jacob Zumas avviser påstander om at presidenten har gått med på å trekke seg.
Ba om fengsel for Prora-eierne Terje og Roger Eriksen i henholdsvis fire og tre år
I Prora-saken hvor Terje og Roger Eriksen er tiltalt, la aktor mandag ned påstand om at de straffes med henholdsvis fire og tre års ubetinget fengsel.
Rasende etter Trump-tweet om #metoo
Det skal bare en påstand til for å knuse og ødelegge et liv, erklærte Donald Trump, da han i helgen kastet seg inn i #metoo-debatten på Twitter – og utløste en flom av raseri.
Nei, asylsøkere får ikke maks pensjon uten å ha løftet en finger
Det slår en faktasjekk gjort av faktisk.no fast. Påstand «Asylsøkere får max pensjoner uten å ha løftet en finger...
Faktisk.no: Nei, Norge opplevde ikke relativt sett større befolkningsvekst enn India fra 1995 - 2016
Faktasjekkerne har sjekket Sylvi Listhaug og Terje Tvedts påstand om norsk befolkningsvekst.
Les mer om India, Norge og Sylvi Listhaug.
Kane slår tilbake mot filme-påstand: - Det var definitivt kontakt
Tottenham-spiss Harry Kane sier han ikke filmet seg til straffe i søndagens 2-2-kamp mot Liverpool, slik Virgil van Dijk påstår.
Les mer om Dijk, Liverpool og Virgil.
Krever frifinnelse
En tidligere styreleder i et bemanningsselskap i Sarpsborg må frifinnes for økonomisk utroskap og grov skattesvik. Det sier hans advokat Øyvind Abrahamsen i straffesaken som går i Sarpsborg tingrett. Tre menn er i retten tiltalt for grov økonomisk utroskap og skatteunndragelser, blant annet for å ha skrevet ut fiktive fakturaer på 7,2 millioner kroner som så ble utbetalt til de tre fra utenlandske bankkonti. Fakturaene viser til betaling for rekruttering av håndverkere, sier Abrahamsen. Aktor har lagt ned påstand om fire åres fengsel for de tre.
Krever fire års fengsel
Aktor la ned påstand om fire års fengsel for alle de tre mennene som er tiltalt for økonomisk utroskap og grovt skattesvik. De tre er tiltalt for å ha tappet et bemanningsselskap i Sarpsborg for 7,2 millioner kroner ved hjelp av fiktive fakturaer til et selskap på Malta., Pengene ble tatt ut ved hjelp av sveitsiske bankkort uten å oppgi dem for beskatning. Samlet skulle det vært betalt 2, 5 millioner kroner i skatt.,
Les mer om Malta, Pengene og Sarpsborg.
Myanmar avviser påstand om massegraver
Myanmars regjering aviser rapporten fra nyhetsbyrået AP, som sier det har dokumentert minst fem massegraver med sivile rohingyaer i en landsby i landet.
En spion. En hemmelig domstol. Påstand om skjulte motiver. Her er det du trenger å vite om Nunes-notatet.
NEW YORK (Aftenposten): Republikanerne offentliggjorde fredag et notat som de mener støtter Trumps påstand om at FBI har skjulte motiver for å etterforske ham.
Les mer om FBI og Nunes-notatet.
Tysfjord-mann anker dom på fire års fengsel
En mann i 50-årene er dømt til fire års fengsel for seksuelle overgrep mot en kvinne i Tysfjord. Han anker dommen. Dommen er ett og et halvt år strengere enn aktors påstand.
Les mer om Tysfjord.