Påstand

Forsvarernes endelige påstand for Jensen: - Frifinnes

Mener det ikke foreligger bevis mot den tidligere politilederen.
Les mer om Jensen.

Vil fengsle øko-bonde for å ha solgt melk

Påtalemyndigheten mener øko-bonde Gustaaf Koot i Holmestrand ikke tar regelverket på alvor. Derfor ble det lagt ned påstand om fengselsstraff for å ha solgt upasteurisert melk.
Les mer om Gustaaf Koot og Holmestrand.
Cappelen synes 18 år er for strengt: – Det kommer til å bli en fight om dette
OSLO TINGRETT (NRK): Gjermund Cappelens forsvarer legger ikke skjul på at storsmugleren hadde håpet på en påstand om større strafferabatt fra statsadvokaten.
Påstand om lovens strengeste straff for Eirik Jensen
21 års fengsel for Eirik Jensen og 18 år for Gjermund Cappelen. Det er påtalemyndighetens påstand i norgeshistoriens største narkotikarettssak.

Ber om 21 år for Jensen

Spesialenheten la ned påstand om 21 års fengsel for Eirik Jensen. Statsadvokaten mener Gjermund Cappelen bør dømmes til 18 års fengsel.
Påstand om 21 års fengsel for Eirik Jensen
Den tidligere politimannen Eirik Jensen må dømmes til 21 års fengsel for korrupsjon og medvirkning til grov narkotikakriminalitet, mener påtalemyndigheten.
Les mer om Eirik Jensen.
Tre års strafferabatt for Gjermund Cappelen – påstand om 18 års fengsel
Hasjbaronen Gjermund Cappelen må dømmes til 18 års fengsel for å ha stått bak og organisert innførsel av nærmere 16,8 tonn hasj, mener påtalemyndigheten.
Les mer om Gjermund Cappelen.
Aktor: – Eirik Jensen mangler enhver troverdighet
Eirik Jensens påstand om at Gjermund Cappelen var hans kilde, er et skalkeskjul for korrupt samarbeid om hasjimport, mener Spesialenheten for politisaker.
Påstand om 21 års fengsel for Eirik Jensen
Den tidligere politimannen Eirik Jensen må dømmes til 21 års fengsel for korrupsjon og medvirkning til grov narkotikakriminalitet, mener påtalemyndigheten.
Les mer om Eirik Jensen.
Ber om 21 års fengsel for Jensen
Aktor Kleppe leser opp tiltalepunktene hun mener Jensen må dømmes for, deriblant grov korrupsjon og medvirkning til narkotikaforbrytelse. – Vi nedlegger påstand om at Eirik Jensens dømmes til fengsel i 21 år. For utholdt frihetsberøvelse 111 dager i fradrag, sier Kleppe.
Les mer om Jensen og Kleppe.
Knusende påstand mot Jensen: 21 års fengsel
Spesialenheten mener det ikke foreligger noen formildende omstendigheter for eks-politilederen Eirik Jensen.
Les mer om Eirik Jensen og Jensen.
Legger frem påstand om straff
Spesialenheten for politisaker holder sin avsluttende prosedyre i saken mot Eirik Jensen.
Les mer om Eirik Jensen.
Vektløfterforbundet innrømmer at det ble kjøpt inn meldonium til det norske landslaget
Ruth Kasiryes tilsynelatende vanvittige påstand stemmer.- En belastning for oss, sier forbundet.
14 års forvaring etter Flisadrapet
En 46 år gammel mann er i Nord-Østerdal tingrett dømt til 14 års forvaring for drapet på sin 54 år gamle ektefelle på Flisa i Åsnes i fjor. Dommen er i samsvar med aktors påstand, skriver Østlendingen.
Vil ha fengsel for menneskehandel
Aktor Iris Storås mener at de tre tiltalte i menneskehandel-saken fra Hedmark bør dømmes til flere års fengsel. De er funnet skyldig i å ha utnyttet kvinner til prostitusjon. Storås la ned påstand om fengsel i mellom fem og et halvt år, og sju år.
Les mer om Hedmark.
21-åring dømt for drapsforsøk
En 21 år gammel mann er dømt til åtte års forvaring for drapsforsøk på sin samboer på Ålgård i juni i fjor. Dommen i Jæren tingrett er noe mildere enn aktors påstand.
Les mer om Jæren og Ålgård.
– Grunnløst av Russland om NATO-møte på Svalbard
Forfatter og Svalbardkjenner Per Arne Totland mener det er en grunnløs påstand fra Russland om at NATO-møtet på Svalbard denne uken bryter med Svalbard-traktaten. Mandag kommer Natos parlamentarikerforsamling til Longyearbyen.
Krever 17 års fengsel for 43-åring som drepte konen
Aktor la ned påstand om 17 års fengsel da rettssaken mot seksbarnsfaren som er tiltalt for drap på kona ble avsluttet i Bergen tingrett onsdag.
Les mer om Bergen.
Bedragerisak opp for retten
Bedragerisaken mot tidligere rektor og eier av Norsk fotterapeutskole i Kristiansand kommer opp for retten 18. mai. Samboerparet fra Aust-Agder er sikta i saken, der de skal ha mottatt rundt 2,5 millioner kroner for mye i statsstøtte. Politiet vil ikke si hva det blir lagt ned påstand om.
Les mer om Aust-Agder, Kristiansand og Norsk.
Påstand om lavere bot etter dødsbrannen på Øysand
Aktor la ned påstand om at Trondheim Bil-demontering må betale 650 000 kroner i bot.
Øyenvitner sår tvil om USA-påstand om at IS har skylden for sivile tap i Mosul
USA hevder IS hadde skylden da over 100 mennesker ble drept i et amerikansk luftangrep i Mosul. Men øyenvitner sår tvil om opplysningene.
Les mer om Mosul.
– Bør dømmes til fengsel
Aktor Henning Klauseie la ned påstand om fengsel i seks måneder for mannen som er tiltalt for å ha latt hundene sine jage ei binne med unger. Dette skal ha skjedd på Flishøgda i Elverum i mars i fjor.
Les mer om Bør, Elverum og Flishøgda.
Påstand om forvaring for drapsforsøkstiltalt
Aktor Arvid Malde la torsdag ned påstand om forvaring med en minstetid på 9 år for 21-åringen som er tiltalt for å ha forsøkt å drepe sin tidligere samboer.
Aktor ber om 14 års forvaring
Aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter har lagt ned påstand om 14 års forvaring for en 46 år gammel Åsnes-mann som er tiltalt for å ha drept sin kone på Flisa i fjor.
Påstand om 60 dagar i fengsel for Hole
Aktor la onsdag ned påstand om at Bjarne Hole frå Byrkjelo må dømmast til 60 dagar i fengsel utan vilkår for å ha greve i eit freda kulturminneområde på eigedommen sin.
Les mer om Bjarne Hole, Byrkjelo og Hole.