Paralympics

Svaksynte Knut (19) trener 650 timer i år. Nå skal han trene enda mer.

Haugesunderen Knut Sørskår (19) har blinket seg ut Paralympics i 2022 som sitt store mål.

Hedret Håkon Olsrud

40 personer møtte skjærtorsdag opp på Budor for å hedre Løtengutten Håkon Olsrud (32) som tok to medaljer i Paralympics i vinter. Det skriver HA. – Du er en stor idrettsmann, sa ordfører Bente Elin Lilleøkseth til Olsrud.
Håkon (32) hylles som forbilde etter sølv og bronse i Paralympics
- Det er utrolig hvordan et par brukbare skirenn kan snu alt på hodet, sier Håkon G. Olsrud (32). Sølv- og bronsevinneren fra Paralympics ble gjort skikkelig stas på med kakefest og mange gjester på Budor skjærtorsdag.
Les mer om Budor og Håkon G.
En stor idrettsmann
Løtengutten Håkon Olsrud (32) tok to medaljer i Paralympics i vinter. Det ville Løten kommune og Nordbygda/Løten ski feire. Skjærtorsdag møtte cirka 40 opp på Budor for å hedre Olsrud. - Du er en stor idrettsmann.
Les mer om Budor, Løten og Olsrud.

To NM-gull til lokal Paralympics-helt

Jesper Saltvik Pedersen fortsetter der han slapp i Paralympics.
Les mer om Paralympics-helt.
- Deilig å få bekreftet at jeg kan bli best i verden
Da Vilde Nilsen var liten, drømte hun om å bli den neste Marit Bjørgen. Så fikk hun påvist sklerodermi i det ene beinet. Ni år senere har hun tatt sitt første sølv i Paralympics, som Norges yngste medaljehåp.
Les mer om Marit Bjørgen.
Familien stilte opp for Joakim
Frem til 2013 fantes det ikke fotball for utviklingshemmede i Arna. Derfor tok en familie grep selv. BA-serie: Under Paralympics skal vi i BA-sporten ha fokus tilbudet for dem som vil drive med paraidrett i Bergen.
Les mer om Arna, BA-sporten, Bergen og Joakim.
– Jeg hadde satset på å komme til PyeongChang. Slik ble det ikke
Anne Karen Olsen stilte til start i Ridderrennet med en bismak. Hun hadde lagt et løp for å kvalifisere seg til Paralympics, men så ble uttaksrennet framskyndet.
Les mer om Jeg, PyeongChang og Ridderrennet.
Hvem vil hjelpe Per-Kristian til Paralympics?
Per-Kristian Thorsrud (25) har et mål. Det er å bli tatt ut til Paralympics i 2024. Men for å komme dit trenger han sponsorer. SKI: Per-Kristian Thorsrud (25) er landets beste i boccia.
Les mer om Per-Kristian.
Hawking ble hyllet på Paralympics-avslutningsseremonien
Andrew Parsons, president i den paralympiske komité (IPC), erklærte Paralympics for avsluttet søndag, og hyllet avdøde Stephen Hawking som «en inspirasjon».
– Dette er større enn VM-gull!
Det norske laget i paracurling tok sølv i Paralympics. Jostein Stordahl rangerer denne medaljen desidert på topp så langt i karrieren.
Les mer om Dette og VM-gull.
Skarstein vurderer å kutte ut langrennssatsingen
– Det krever mye, sier Paralympics-utøveren.
Skarstein vurderer å kutte ut langrennssatsingen
– Det krever mye, sier Paralympics-utøveren.
Skarstein vurderer å avslutte langrennssatsingen
Birgit Skarstein må reise hjem fra Paralympics i Sør-Korea uten medaljer. 29-åringen vurderer å stoppe vintersatsingen og konsentrere seg om roing.
Les mer om Sør-Korea.
Nå kan Jesper bli millionbutikk
Sponsorguru Jacob Lund tror suksessen i Paralympics kan gi Jesper Saltvik Pedersen sponsoravtaler verdt nærmere n million kroner.
Skarstein vurderer å kutte ut langrennssatsingen
Birgit Skarstein må reise hjem fra Paralympics i Sør-Korea uten medaljer. 29-åringen vurderer å stoppe vintersatsingen og konsentrere seg om roing. Paralympics i Sør-Korea gikk ikke etter planen for Skarstein.
Les mer om Skarstein og Sør-Korea.
Skarstein vurderer å kutte ut langrennssatsingen
Birgit Skarstein må reise hjem fra Paralympics i Sør-Korea uten medaljer. 29-åringen vurderer å stoppe vintersatsingen og konsentrere seg om roing.
Les mer om Sør-Korea.
Langrennsgutta tok sølv i stafett
De tre nordmennene stakk av med sølvmedaljen i åpen stafett i Paralympics i Sør-Korea søndag. Frankrike tok gullet. Nils-Erik Ulset, Håkon Olsrud og Eirik Bye gikk i mål med tiden 23.09,1. Det var 22,5 sekunder bak gullvinner Frankrike.
Paralympics-sølv til Norge og Ulset
De tre nordmennene stakk av med sølvmedaljen i åpen stafett i Paralympics i Sør-Korea søndag. Tingvollgjeldingen Nils-Erik Ulset, Håkon Olsrud og Eirik Bye gikk i mål med tiden 23.09,1 i stafetten 4 x 2,5 km.
Paralympics-SØLV til langrennsgutta
De tre nordmennene stakk av med sølvmedaljen i Paralympics i Sør-Korea søndag.
Les mer om Sør-Korea.
Skarstein vurderer å gi seg med langrenn
Birgit Skarstein (29) satset alt mot Paralympics, men endte medaljeløs. Nå vurderer hun å droppe langrennssatsingen, forteller hun til NRK.
Les mer om NRK.
Langrennsgutta sikret sølvet i åpen stafett i Paralympics
De tre nordmennene stakk av med sølvmedaljen i åpen stafett i Paralympics i Sør-Korea søndag. Frankrike tok gullet.
Les mer om Sør-Korea.
Paralympics-sølv til stafettgutta
Det ble stafett-sølv til de norske langrennsgutta i Paralympics i natt. Bare Frankrike var raskere enn det norske laget som besto av Nils-Erik Ulset, Håkon Olsrud og Eirik Bye.
Langrennsgutta sikret sølvet i Paralympics
Tok andreplass i åpen stafett. De tre nordmennene stakk av med sølvmedaljen i åpen stafett i Paralympics i Sør-Korea søndag. Frankrike tok gullet.
Les mer om Sør-Korea.