Pareto

Tiltalt Pareto-topp til DN: – En helt uvirkelig situasjon

Pareto-topp Petter Dragesund mener han ikke kunne vite hvem som skjulte seg bak de omstridte transaksjonene, som er bakgrunn for tiltalen mot ham.

En trist sorti for en av norsk finans mest respekterte bakmenn

Det er sjelden en tiltale fra Økokrim møtes med så mye vantro som tiltalen mot Pareto-topp Petter Dragesund og tidligere megler Kjetil Sjursen.
Jaktet på Pareto-toppen i tre år
Uten at omgivelsene visste noe som helst, ble Paretos tidligere corporatesjef Petter Dragesund (53) etterforsket gjennom tre år.
Pareto-meglere og konsulent tiltalt for å ha lurt aksjeselgere for 188 millioner kroner
Økokrim mener at tre menn lurte tolv aksjeselgere for til sammen 188 millioner kroner ved å holde aksjekjøp i Crew Gold Corporation hemmelig.

Tapte inntil 105 mill: Startet egne undersøkelser

Pensjonskassen for Akershus mistenkte selv at den ikke fikk full pris for Crew Gold-aksjene den hadde solgt til Pareto Securities.
Les mer om Crew Gold-aksjene.
Økokrim-tiltalt: En av Støles mest betrodde menn - med en ligningsformue på 312 millioner
Pareto-topp Petter Dragesund har tilgang på den store bonuspotten i meglerhuset, og er god for flere hundre millioner. Nå skal han ha begått grovt bedrageri.
Økokrim: Disse har tapt inntil 188 mill.
Celina Midelfart, tidligere Pareto-topp Kris Jakobsen og Akershus Fylkeskommunale Pensjonskasse er blant investorene Økokrim mener kan ha tapt inntil 188 millioner kroner.
Les mer om Økokrim.
– Det har en sterk formodning mot seg
Pareto-topp Petter Dragesund advokat Christian Hjort sier klienten ikke visste hvem som sto som kjøper av nærmere 145 millioner Crew-aksjer.
Økokrim tiltaler Pareto-ansatt for innsidehandel
Økokrim har tatt ut tiltale for grovt bedrageri og markedsmanipulasjon mot meglertopp Petter Dragesund i Pareto Securities, en tidligere ansatt i meglerhuset og en konsulent.
Pareto fabler om at denne aksjen skal doble seg – hvorfor kaster da meglerhuset aksjen ut av sin anbefalte portefølje?
Hvilken verdi har Paretos aksjeanbefalinger når ikke engang meglerhusets egne folk tør følge rådene? Her er det ugler i mosen.
Kan noen vennligst vekke aksjeplukkerne i Pareto?
Pareto har hatt en helt elendig avkastning på aksjeplukkingen i år. Her er bombene som har ødelagt for porteføljen.
Les mer om Pareto.
Pareto håpløst bakpå i Golden Ocean, men her forteller meglerhuset hvordan du kan tjene gode penger på aksjen
Pareto var håpløst bakpå da meglerhuset 2. januar nedgraderte Golden Ocean-aksjen fra kjøp til hold. Siden har aksjen steget 50 prosent. Nå snur meglerhuset, men det er jo altfor sent. Her er Paretos nye argumenter for at også du kan tjene gode penger på aksjen. Samtidig ser Arctic en oppside på 200 prosent.
Pareto har rotet bort gevinsten i Statoil
Statoil-aksjen har falt ti prosent siden midten av januar og dermed er Pareto i null igjen.
Les mer om Pareto og Statoil.
Støle selger seg ned i Pareto
Pareto Securities prises til over en halv milliard kroner når grunnlegger Svein Støle slipper sine toppfolk til på eiersiden.
Les mer om Pareto og Svein Støle.
Slik kan du gjøre en kule på et «suckers rally i Norwegian
Norwegian-aksjen har falt som en sten siden april i fjor på grunn av en svimlende svak balanse og en meget sterk shortinteresse. Pareto mener det er mulig å tjene gode penger på aksjen også for stakkarne som er langsiktige.
Les mer om Norwegian.
Slik kan du gjøre en kule på et «suckers rally i Norwegian DN gir deg Paretos gulloppskrift
Norwegian-aksjen har falt som en sten siden april i fjor på grunn av en svimlende svak balanse og en meget sterk shortinteresse. Pareto mener det er mulig å tjene gode penger på aksjen også for stakkarne som er langsiktige.
Les mer om Norwegian DN.
Aksjeskolen: Derfor bør du lære deg stop-loss
Stop-loss er et viktig verktøy for beskyttelse – og er like nødvendig for deg som driver i aksjemarkedet som det er å kunne blokkere for en bokser, mener Karl Oscar Strøm i Pareto Securities.
Les mer om Karl Oscar Strøm.
Har tjent n milliard på to år
Pareto-gründer Svein Støle har tjent n milliard kroner på to år, men 2016 ble et krevende år for selskapet.
Omdal: – Kan gjøre Lundin til et enda mer attraktivt oppkjøpsobjekt
Dagens nyhetsslipp fra Lundin Petroleum tas positivt imot i markedet. Analytiker Trond Omdal i Pareto tror oppdelingen av selskapet og det nye funnet kan skjerpe Statoils appetitt på selskapet.
''Jeg tror aldri en maskin kan erstatte en god, kreativ menneskelig hjerne
Ny teknologi og spådommer om halvering av arbeidsstokken gir usikre utsikter for unge i finansbransjen. Men det finnes lyspunkter./Finansbransjen står foran det som omtales som en «fjerde industrielle revolusjon. – Det er klart at denne utviklingen sikkert rammer mange, sier Pareto-sjef Svein Støle / Finansbransjen står foran det som omtales for en «fjerde industrielle revolusjon. – Fremtiden er ofte bedre enn man frykter eller tror, sier Pareto-sjef Svein Støle.
Her er Pareto-sjefens beste råd til unge i finans
Pareto-sjef Svein Støles beste råd til unge i finans er å kopiere en av hans beste investeringer – og se til Warren Buffett for inspirasjon.
Les mer om Warren Buffett.
Venter lave strømpriser
Strømprisene blir trolig lave i mange år, til glede for forbrukerne og industrien, men ikke for kraftkommunene, ifølge Pareto Securities.
Ekspertdeltaker Karl Oscar Strøm i Aksje-NM 2017: – Vet ikke om jeg har noen klarere glasskule enn andre
Karl Oscar Strøm i Pareto Securities håper ingen begynner å kopiere Aksje-NM-strategien hans med ekte penger.