Partene

Astrup: – Kan bli en lang natt

Flere timer inn i et nytt forhandlingsmøte mellom de fire borgerlige partiene, har partene kommet et godt stykke på vei, opplyser Høyres Nikolai Astrup.

Forsker: Nyvalg er trolig løsningen på tysk krise

Det går mot nyvalg i Tyskland. – Det er lite som tyder på at partene har vilje til nye regjeringsdrøftinger, mener Tyskland-ekspert Elin-Sofie Nesje Vestli.
Mobbeoffer får erstatning av Trondheim kommune
Trondheim kommune har inngått forlik med en 19 år gammel kvinne som ble kraftig mobbet på ungdomsskolen. Partene skulle møtes i retten neste måned.
Les mer om Trondheim.
Stort press på Merkel til å lykkes med regjeringsforhandlinger
Det er knyttet stor spenning til regjeringsforhandlingene i Tyskland torsdag. Om partene ikke kommer til enighet er et nyvalg uunngåelig, ifølge Der Spiegel.
Les mer om Der Spiegel, Merkel og Tyskland.

LO og NHO med full støtte til Jensen

Sjeføkonomene i LO og NHO fryktet at flyttingen av forskere i SSB umiddelbart ville gå ut over byråets evne til å levere statistikk og analyser til partene i arbeidslivet. Roger Bjørnstad og Øystein Dørum er ikke i tvil om at det var riktig av finansminister Siv Jensen å reagere.
Vil hjelpe Staten i ulvesøksmål
Norges Bondelag og fire andre organisasjoner går sammen for å gi Staten partshjelp i forbindelse med at Verdens naturfond (WWF) har saksøkt Staten, og krever stans i ulvejakta. Partene møtes i Oslo tingrett i dag.
Les mer om Oslo og Staten.
Slik blir Kristoffersen-saken avgjort
Henrik Kristoffersen (23) har stevnet Norges Skiforbund for 15 millioner kroner. Før jul må partene levere det som betegnes som viktige innlegg til den internasjonale EFTA-domstolen.
Budsjettforhandlerne har tro på at de kommer i mål
Venstres Terje Breivik sier budsjettforhandlingene har kommet betydelig nærmere en løsning. Også Høyre har håp om at de fire partene skal klare fristen.
Omtales som SSBs største krise noensinne. Høyre kaller det en personalsak...
Høyre nekter å uttale seg om de siste to ukenes bråk rundt avtroppende SSB-sjef Christine Meyer, også etter at partene i konflikten kom til enighet.
Ønsket to år etterlønn – blir tilbudt seks måneder
SSB-sjef Christine Meyer skal ha krevd to års etterlønn for å fratre sin stilling, men hun har kun blitt tilbudt seks måneder. – Partene er nær ved å slutte en avtale, sier Meyers advokat Dag Steinfeld.
Les mer om Dag Steinfeld.
Kampen om miljøet rundt Korsvikfjorden
Bygging av en ny båthavn i Korsvikfjorden i Kristiansand skaper strid og partene står steilt mot hverandre. Velforeninga kjemper for miljøet og frykter at fjorden blir ødelagt. Utbyggerne sier alt er gjort på riktig måte.
– Forhandler om sluttavtale
SSB-sjef Christine Meyer og hennes advokat forhandlet torsdag om en sluttavtale, men partene klarte ikke å bli enige, skriver VG fredag kveld.
Les mer om Forhandler.
Vi forventer at partene kjenner på ansvaret
DEBATT: Når lærerorganisasjonene og KS nå skal forhandle om ny arbeidstidsavtale, må hensynet til elevenes læring settes i første rekke.
Stopper nybygg-sammenslåing
Etter en nærmere gjennomgåelse av den planlagte sammenslåingen av AF Nybygg og Bundebygg velger partene nå å stoppe transaksjonen.
Les mer om Bundebygg.
Kulturministeren ber idretten ta regninga etter sykkel-VM
OSLO (NRK): Sykkel-VM 2017 styrte mot et varslet underskudd, ifølge nye opplysninger. Nå peker partene på hverandre, og ingen vil betale.
Mens Norge selger ammunisjon til en part i krigen, slår Jemens kolerautbrudd alle rekorder
Redd Barna forklarer utbruddet med krigen i landet, og ber Norge stoppe ammunisjonssalg til n av partene.
Les mer om Norge.
Cappelen får narkotika-dom til uken
Mandag går siste runde i Asker og Bærum tingrett for hasj- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen. Partene møtes for de siste prosedyrene, opplyser Cappelens advokat Benedict de Vibe til NTB. Straffutmålingen vil trolig være klar mot slutten av uka.
Ny dom venter Gjermund Cappelen
Mandag går siste runde i Asker og Bærum tingrett for hasj- og korrupsjonsdømte Gjermund Cappelen. Partene møtes for de siste prosedyrene, opplyser Cappelens advokat Benedict de Vibe til NTB. Straffutmålingen vil trolig være klar mot slutten av uka.
Ingen personskade
Ingen kom til skade i trafikkuhellet på Nøtterøy. Det var to biler involvert og lav hastighet. Partene fyller ut skademelding.
Les mer om Nøtterøy.
14 millioner kroner kan felle Norske Skog
Prisen for å redde Norske Skog fra konkurs er nå på 14 millioner kroner. Det er beløpet som skiller de ulike partene. Ingen av partene ønsker imidlertid å gi en millimeter.
Les mer om Norske Skog.
Tar ikke all æren selv
Finansminister Siv Jensen deler æren for de gode tidene med både sentralbanksjefen og partene i arbeidslivet.
Fortsatt frykt for fotballstreik
Konflikten mellom Danmarks kvinnelandslag og fotballforbundet (DBU) fortsetter. Nå er VM-kvalifiseringskampen mot Sverige 20. oktober i fare. Partene kom fram til en midlertidig enighet før en VM-kvalifiseringskamp mot Ungarn.
Krisefond kjemper om verdiene i Norske Skog
Skjebnen til Norske Skog ligger i hendene på profesjonelle krisefond. Dette er detaljene partene fortsatt er uenige om og har forhandlet om i helgen.
Les mer om Norske Skog.
Dette skiller partene i Norske Skog
De ulike kreditorgruppene i Norske Skog har nærmet seg hverandre betydelig den siste uken. Her er detaljene partene fortsatt krangler om.
Les mer om Norske Skog.
Ordner opp på egen hånd
En patrulje i Bodø stanset sent i går kveld en bil som skulle ha kjørt inn i en parkert bil og så kjørt fra stedet. Politiet melder imidlertid om at det skal ha oppstått en misforståelse, og at partene rydder opp seg imellom.
Les mer om Bodø.