Partikkelfilter


I dag bør du vrake bilen din

Årsavgiften for biler under 7500 kilo var i år 2 995 kroner, og 3 490 kroner for dieselbilar uten fabrikkmontert partikkelfilter. Dersom du vraker et kjøretøy i perioden fra og med 21. mars til og med 30.

- Ingen farlige sotpartikler slipper gjennom det nye dieselfilteret

Forskere ved Syddansk Universitet har funnet en helt ny måte å rense dieseleksos på. Ved å kombinere bruken av partikkelfilter og katalysator har forskere ved Syddansk universitet utviklet

På tide å betale årsavgiften

Men hva gjr du om pengene ikke strekker til? Betaling av årsavgift for 2014 er rett rundt hjørnet. I år er det snakk om hele 3,6 millioner krav som skal betales, til den nette sum av 9,46 milliarder kroner, ifølge Toll.no. Satsen for 2014 er på 2.995 kroner for bensinbiler, eller 3.490 kroner om du eier dieselbil uten partikkelfilter. Hvert år er dette en av de statlige regningene mange sliter med å betale i tide, viser tall fra Statens innkrevingssentral. Gjelder dette deg, lønner det seg å ta noen grep allerede nå. Slik får du unna årsavgiften I alt 65.132 årsavgifter måtte kreves inn av Statens innkrevingssentral for 20

Les mer om Toll.no.
Vurderer du å vrake bilen?

Da br du gjre det fr juni er over. Sitter du på en gammel bil som du vurderer å vrake? Da lønner deg seg å gjøre dette før sommeren er over oss. Nærmere bestemt bør det gjøres innen 30. juni. >> Gjør-det-selv-tabbe gir fem stopp om dagen Får tilbake 1712,50 kroner Vraker du bilen din innen denne datoen får du nemlig tilbakebetalt halve årsavgiften for 2013. I tillegg får du utbetalt en vrakpant på 2.500 kroner. Selv om vrakpanten settes opp med 500 kroner fra 1. juli, slik regjeringen varslet da de la fram sitt reviderte nasjonalbudsjett nylig, lønner deg seg altså å vrake bilen før dette skj

Les mer om Får og Vraker.

Du kan fremdeles slippe unna

Siste frist for vrake bilen. Har du en slitt og utgått bil som du likevel hadde tenkt å vrake i løpet av året, kan det lønne seg å reagere nå. Vraker du bilen innen 20. mars, slipper du unna årsavgiften. Det er 2.940 kroner spart – eller i verste (beste) fall 3.425 kroner - om du har en dieselbil uten partikkelfilter. I tillegg får du 2.500 kroner i vrakpant. Halv årsavgift Nordmenn skal betale årsavgift på 3,6 millioner motorkjøretøy innen 20. mars, og glemmer du det blir det dyrt: Tilleggsavgiften for forglemmelsen er 250 kroner. Dersom du er i den situasjonen at du allerede har betalt årsavgiften, men likeve

Les mer om Nordmenn.
Citroën C3 Hybrid Air: Den kan gå på luft

Ren energi i ny hybridmodell. Citroën har en ikke ubetydelig miljøhistorikk å vise til. De var en av de første produsentene av partikkelfilter, stop&start-teknologi, dieselhybrid-teknologi

Utsatt frist på årsavgift

På grunn av uklarheter rundt enkelte kjøretøys partikkelfilter, er fristen for å betale tilleggsfaktura for årsavgiften for 2012 utsatt til 31. desember. Fristen for å betale tilleggsfaktura

Tyver ribbet 12 nye biler hos forhandler

Katalysatorer og partikkelfilter for 600.000 kroner er sporløst borte. Fredag formiddag oppdaget de ansatte ved Bertel O. Steen i Arna ved Bergen at hele 12 biler var blitt utsatt for

Les mer om Arna, Bergen og Bertel O.
Du kan ha fått for høg årsavgift

Årsavgift for dieselbil med partikkelfilter skal være 2.885 kroner. Årsavgift for dieselbil uten partikkelfilter skal være 3.360 kroner.

Nye dieselbiler forurenser mer enn gamle

Ny forskning viser at moderne dieselbiler med partikkelfilter og/eller oksyderende katalysator faktisk slipper ut mer helseskadelig NO2 (nitrogendioksid) enn eldre dieselbiler som ikke

Les mer om NO2.
Blåste ut i 149 km/t

Han ville åpne et tett partikkelfilter og ga gass i Åsane. 36-åringen ble målt til 149 kilometer i timen. per lindberg Ved 23-tiden en augustkveld i fjor gikk det unna mellom Åsane og Eidsvåg. Mannen kom kjørende innover mot sentrum.

Les mer om Eidsvåg, Ved og Åsane.
Hobbypilot fant vulkanaske

Med småfly og egenkonstruert partikkelfilter har hobbypilot Ole Jørgen Kjellmark påvist vulkanaske i lufta over Røros. Men lufteksperter tviler på funnene.

FAKTA Peugeot 5008

PEUGEOT 5008 1,6 HDi Premium Pack TYPE: 5-dørs, 7-seters flerbruksbil MOTOR: 1,6-liters dieselmotor med partikkelfilter, 109 HK. Maks dreiemoment 260 Nm v/1750 omdr.

Kan ikke garantere riktig sum på neste årsavgift

Både i 2008 og i 2009 fikk en rekke eiere av dieselbiler med fabrikkmontert partikkelfilter den dyre årsavgiften fordi bilen var feilregistrert i trafikkmyndighetens systemer.

Under halv pris for partikkelfilter i Sverige

Volkswagen-verkstedet i Oslo tar 26.480 kroner for å bytte partikkelfilter på en drøyt to år gammel Volkswagen Polo. På Volkswagen-verkstedet i Strømstad er prisen 11.646 norske kroner.

Tett partikkelfilter måtte byttes - 26.000 kroner

Knalldyr ekstrakostnad for dieselbiler (Morten Husviks Volkswagen Polo har bare gått 48.000 kilometer. Likevel må dieselpartikkelfilteret byttes.

Feil sum på årsavgiften - i år igjen

(VG Nett) I fjor fikk en rekke eiere av dieselbiler for høy årsavgift. Også i år kom det feil sum på årsavgiften for dieselbilen med partikkelfilter.

- Forhandler må betale nytt partikkelfilter

(VG Nett) Mohammed Ateeq Abid (24) hadde kjørt bare 300 mil med sin splitter nye Nissan Qashqai, da han måtte punge ut med 6.000 kroner for å reparere partikkelfilteret.

Les mer om Nissan Qashqai.
Uendret avgift for partikkelfilter

Til tross for nye forskningsresultater om utslipp av skadelig gass har regjeringen ingen planer om å forandre ordningen med redusert årsavgift for dieselbiler med fabrikkmontert partikkelfilter.

- Politikerne er rammet av panikk

(VG Nett) - Dersom lojale bilkjøpere som har fulgt myndighetenes råd og kjøpt dieselbil med partikkelfilter straffes med økt avgift, mister politikerne fullstendig troverdig mener NAF.

Les mer om NAF.
- Villeder om diesel

Regjeringen har ikke planer om å endre ordningen med at dieselbiler med fabrikkmontert partikkelfilter skal ha lavere årsavgift enn andre dieselbiler.

- Må være billig å ta riktige valg

Generalsekretær Geir Endregard i Norges astma- og allergiforbund er fornøyd med at regjeringen nå vurderer å fjerne ordningen med redusert årsavgift for dieselbiler med partikkelfilter.

- Dieselavgiften skal opp

Regjeringen vurderer å fjerne ordningen med redusert årsavgift for dieselbiler med partikkelfilter. Samtidig blir drivstoffavgiften på diesel økt ytterligere.

? Dieselavgiften skal opp

Regjeringen vurderer å fjerne ordningen med redusert årsavgift for dieselbiler med partikkelfilter. Samtidig blir...

Dieselbil? Nå får du regningen

Regjeringen vurderer å fjerne ordningen med redusert årsavgift for dieselbiler med partikkelfilter. Samtidig blir drivstoffavgiften på diesel økt ytterligere.
Siste nyheterWebavisen - Nyheter på ett sted
Webavisen er en nyhetsagent og søkemotor som henter inn nyheter fra norske aviser. Hos oss kan du raskt lese dagsaktuelle nyheter eller gjøre søk flere år tilbake.
Kontakt
post@webavisen.no

Siste 24 timer
00 23 22 21 20 19 18 17 16 15 14 13 12 11 10 09 08 07 06 05 04 03 02 01