Per sandberg

Nye rekrutteringskvoter

Fiskeridirektoratet vil snart lyse ut 15 nye rekrutteringskvoter til fiskeryrket. Fiskeriminister Per Sandberg mener at fremtidens sjømatnæring behøver kompetente unge fiskere. Derfor skal de nye kvotene lyses ut for 2018, en økning på 50 prosent fra de foregående årene.

Regjeringen vil forby ansiktsdekkende plagg i skolen

– Hører ikke hjemme i Norge, sier fungerende innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg.
Les mer om Norge og Per Sandberg.
Vil forby nikab i barnehager og på skolen: - Hører ikke hjemme i norsk skole
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og fungerende innvandrings- og integreringsminister Per Sandberg (Frp) legger fram lovforslag om heldekkende ansiktsplagg.
Les mer om Per Sandberg.
Uventet champagne-motstand for Per Sandberg
Tre forsøk måtte til da fiskeriminister Per Sandberg (Frp) skulle døpe en båt i Oslo havn søndag ettermiddag.
Les mer om Oslo og Per Sandberg.

I beredskap mot tvangsekteskap

Innvandringsminister Per Sandberg understreker overfor NTB at norske kommuner og fylkeskommuner har ansvar for å forhindre tvangsekteskap og kjønnslemlestelse i sommer. – Skoleferien er høyrisikotid for innvandrerungdom som blir utsatt for kjønnslemlestelse eller tatt med til utlandet og tvangsgiftet eller utsatt for andre overgrep. Det er uhyre viktig at kommuner, fylkeskommuner og andre følger spesielt godt med på dette, sier konstituert integreringsminister Per Sandberg (Frp).
Les mer om NTB og Per Sandberg.
Til Japan for norsk sjømat
I slutten av juni reiser fiskeriminister Per Sandberg til Japan for å lære meir om den strategiske posisjonen norsk sjømat har i sjømatmarknaden. Det er over 30 år sidan den fyrste sjømatdelegasjonen reiste til Japan og norsk sjømat har hatt aukande status i Japan sidan den gong, melder Noregs sjømatråd.
Les mer om Japan og Per Sandberg.
FRP vil avvikle kommunistisk system
Fiskeripolitisk talsmann i Framstegspartiet, Oskar Grimstad, er misnøgd med at Per Sandberg sitt forslag om å fjerne pliktsystemet til trålarane fall, skriv Fiskeribladet. Han kallar dagens system det næraste vi kjem eit kommunistisk system, og ynskjer at saka vert teken opp att.
- Frykten for tannlegen er større enn å fjerne tannpinen
Fiskeriminister Per Sandberg trekker forslaget om å fjerne pliktsystemet for trålere, etter å ha lidd nederlag i Stortinget. - Jeg har knapt en fiskestang, så dette er ikke et nederlag for meg, men for hele kysten, sier Sandberg.
Les mer om Sandberg og Stortinget.
Sandberg trekker omstridt forslag – pliktsystemet består
Fiskeriminister Per Sandberg trekker forslaget om å oppheve pliktsystemet for torsketrålere. Av hensyn behov for forutsigbarhet har regjeringen kommet til at det er riktig å trekke meldingen, sier fiskeriminister Per Sandberg.
Les mer om Per Sandberg.
Trekker pliktmeldingen
Fiskeriminister Per Sandberg trekker det omdiskuterte forslaget om å fjerne pliktleveringssystemet for torsketrålerne, melder Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.
Les mer om Næringsog.
Sandberg gir opp omdiskutert fiske-forslag
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) trekker forslaget om å fjerne pliktleveringssystemet for torsketrålerne.
Dagsavisen: Sandberg gir opp omdiskutert fiske-forslag
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) trekker forslaget om å fjerne pliktleveringssystemet for torsketrålerne, skriver Dagsavisen.
Les mer om Dagsavisen.
Dagsavisen: Sandberg gir opp
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) trekker forslaget om å fjerne pliktleveringssystemet for torsketrålerne, skriver Dagsavisen. Etter at forslaget strandet i næringskomiteen, har Sandberg besluttet å trekke det, opplyser flere kilder til avisen. Trolig vil det skje i statsråd fredag, melder NTB.
Les mer om Dagsavisen, NTB og Sandberg.
– Det var som å spise på et øre
Norge må gjøre 50 grep for å mangedoble eksportverdien av norsk sjømat, mener Sintef i ny rapport. – Vi skal fiske og eksportere nye arter, sier fiskeriminister Per Sandberg og mener Norge bør lære av kineserne, som spiser sjø-ører.
Les mer om Det, Norge, Per Sandberg og Sintef.
Sandberg åpner for en utsettelse
Statsråd Per Sandberg åpner for at UDI kan utsette nedleggingen av Røvika Mottak.
Les mer om Røvika Mottak og UDI.
Stortinget ber Sandberg endre fiskekvoteinstruks
Stortinget gir fiskeriminister Per Sandberg (Frp) beskjed om å stanse dagens handel med fiskekvoter fra små til store båter og innføre en ny ordning.
Les mer om Per Sandberg og Sandberg.
Stortinget ber Sandberg gjøre om kvoteinstruks
Stortinget gir fiskeriminister Per Sandberg (Frp) beskjed om å stanse dagens handel med fiskekvoter fra små til store båter og innføre en ny ordning.
Les mer om Per Sandberg og Sandberg.
Stortinget ber Sandberg gjøre om kvoteinstruks
Stortinget gir fiskeriminister Per Sandberg (Frp) beskjed om å stanse dagens handel med fiskekvoter fra små til store båter og innføre en ny ordning.
Les mer om Per Sandberg og Sandberg.
Håper på ny lakseeksport
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har signert en protokoll som kan bety starten på ny og innbringende lakseeksport til Kina. – Med det potensialet som ligger her, vil vi i løpet av få år kunne oppleve at store volum laks går til Kina, som i realiteten blir et helt nytt marked for norsk laks, sier Sandberg til NTB.
Les mer om Kina, NTB og Sandberg.
Sandberg håper på ny lakseeksport til Kina
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) har signert en protokoll som kan bety starten på ny og innbringende lakseeksport til Kina.
Les mer om Kina.
Sandberg: «Temmelig sikker på lakseavtale med Kina i 2017
Fiskeriminister Per Sandberg satser på å legge grunnlaget for en løsning på lakse-striden under sitt besøk i Beijing denne uken.
Les mer om Beijing og Kina.
Sandberg håper på kinesisk lakseavtale: – Markedet er enormt
Fiskeriminister Per Sandberg er i Kina, og der håper han å kunne skrive under på en avtale som kan legge til rette for økt lakseeksport.
Les mer om Kina.
Ber Røvika bestå
Nordland Venstre har fått Trine Skei Grande til å spørre statsråd Per Sandberg direkte om nedleggelsen av Røvika mottak.
Dette skjer denne uken
Opec-møte om oljeproduksjonskutt, fiskeriminister Per Sandberg på Kina-tur og anslag for neste års oljeinvesteringer og ledighet er noe av det denne uken har å by på.
Les mer om Kina-tur og Per Sandberg.
Sandberg i lovstrid med fiskeriprofessorar
To professorar meiner fiskeriminister Per Sandberg tar feil om kva loven tillèt av endringar i fiskerinæringa. Dei to seier Sandberg kan ta kvotar frå reiarane og gi til kommunane.
Les mer om Per Sandberg og Sandberg.