Per sandberg

Styrker kontroll mot ulovlig fiske

Norge er pådriver i kampen mot ulovlig fiske internasjonalt. Nå skal vi igjen bli enda sterkere på hjemmebane. Dette sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp). - Vi må sørge for at sjømaten vi selger er lovlig fisket og trygg å spise.
Les mer om Per Sandberg.

Sandberg vil skjerpe kampen mot ulovlig fiske

Et offentlig utvalg som formelt oppnevnes i vår, skal vurdere Norges fiskerikontroll for å styrke kampen mot ulovlig fiske, sier fiskeriminister Per Sandberg.
Les mer om Per Sandberg.
Styrker kampen mot ulovlig fiske
– Vi må sørge for at sjømaten vi selger er lovlig fisket og trygg å spise, sier fiskeriminister Per Sandberg (Frp). Et nytt offentlig utvalg skal se nærmere på fremtidens fiskerikontroll. Dette vil bli formelt utpekt senere i vår, skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding
Les mer om Næringsog og Per Sandberg.
Vil forbedre fiskerikontrollene
Et nytt offentlig utvalg skal se nærmere på fremtidens fiskerikontroll. Utvalget vil bli formelt utpekt senere i vår, det skriver NTB. Norge er en pådriver i kampen mot ulovlig fiske internasjonalt. Dessverre vet vi at det finnes tilfeller av ulovlig fiske og omsetning i Norge. Derfor ber vi nå kloke hoder fra næring, forvaltning og kunnskapsmiljøer gi oss råd om hvordan vi kan styrke og forbedre kontrollen, sier fiskeriminister Per Sandberg.
Les mer om NTB, Norge og Per Sandberg.

Vil styrke kampen mot ulovlig fiske

Et offentlig utvalg som oppnevnes i vår, skal vurdere Norges fiskerikontroll for å styrke kampen mot ulovlig fiske, sier fiskeriminister Per Sandberg. Norge bruker i dag store ressurser på kontroll og rapportering til havs og på land, ifølge NTB.
Les mer om NTB og Per Sandberg.
Vil styrke kampen mot ulovlig fiske
Et offentlig utvalg som oppnevnes i vår, skal vurdere Norges fiskerikontroll for å styrke kampen mot ulovlig fiske, sier fiskeriminister Per Sandberg.
Les mer om Per Sandberg.
- Lar meg imponere
ØKSNES: Fiskeriminister Per Sandberg var tydelig imponert over det han fikk se da han gjestet torskehotellet i Staven ved Myre. - Det er dette som er framtida, sier han.
Les mer om Myre og Staven.
- Satsinga på torskehotell er framtida
Fiskeriminister Per Sandberg er imponert etter å ha besøkt torskehotellet til Myre havfarm i Staven, - Dette er framtida, potensialet er enormt, sier fiskeriministeren.
Les mer om Dette, Myre og Staven.
– Det er så graverende at du bare må flire
Ulovlig fiske av norsk torsk er milliardindustri, ifølge Fiskekjøpernes Forening. – Det er fritt frem å jukse, sier Steinar Eliassen i fiskerikonsernet Norfra. Nå setter fiskeriminister Per Sandberg ned et utvalg for å stanse rovfisket.
«Sandberg ypper til kamp mot fiskebåtrederne»
Fiskeriminister Per Sandberg tråkker inn i et minefelt når har under årsmøtet til fiskebåtrederne åpner for å flytte kvoter mellom de ulike fartøygruppene.
Skreikonferansen igang på Myre
ØKSNES: Skreikonferansen er igang på Myre og ble åpnet av fiskeriminister Per Sandberg.
Les mer om Myre og Per Sandberg.
Sandberg vil ha nytt kvotesystem
Fiskeriminister Per Sandberg vil før sommeren legge fram en stortingsmelding om et nytt kvotesystem. Ifølge Fiskeribladet starter arbeidet med utformingen av meldinga i løpet av mars.
Fiskeriministeren på besøk
85 prosent av all laksefisk blir sendt ut av landet utan å bli foredla. – Galskap, meiner Noregs største foredlar av laksefisk, Roger Hofseth ved Hofseth International. Han trur det ligg enorme verdiar i å ta dette heim. I dag fekk han besøk av fiskeriminister Per Sandberg (Frp) som seier dei ønskjer å bidra til meir produksjon i Noreg.
Sandberg om fotlenker: - I 2005 var dette forslaget «høyrepopulistisk»
Per Sandberg mener Arbeiderpartiet gjentar gammel Frp-politikk i asylpolitikken. I 2005 la Fremskrittspartiets Per Sandberg fram forslaget om fotlenker på asylsøkere med avslag. Forslaget møtte sterke reaksjoner.
Sandberg til Aukra og Midsund
Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) besøker Aukra og Midsund neste tirsdag. Hos Aukra Maritime skal han blant annet møte flere av leverandørene til Aker BioMarine sin nye krillbåt. I Midsund skal han besøke Hofseth Biocare sin fabrikk, som blant annet gjør om laks til treningsdrikker og kosttilskudd.
Norge eksporterer mer sjømat
Norge eksporterte sjømat for 7,7 milliarder kroner i januar, som er en økning på to prosent fra samme måned i fjor. Det var en økning i eksporten av ørret, sild, klippfisk, reker og fersk og frossen torsk. Fiskeriminister Per Sandberg er fornøyd.
Selfanger Bjørne Kvermo: – Det er «bare pjæsk! Isforholdene er helt umulige
Fiskeriminister Per Sandberg bevilger 2,5 millioner til selfangst. Men selfanger Bjørne Kvernmo mener isforholdene kan gjøre selfangst helt umulig i år.
Les mer om Bjørne Kvernmo.
Ønsker mer rekefiske i Barentshavet
Fiskeridepartementet vil innføre tiltak som kan bidra til mer rekefiske i Barentshavet. – Manglende lønnsomhet for rekeflåten er en stor utfordring, sier fiskeriminister Per Sandberg. Alternativene i høringsbrevet går blant annet ut på å heve lengdegrensa for krav om tillatelse for rekefiske.
Les mer om Barentshavet og Per Sandberg.
De ble kalt politikkens Knoll og Tott. Nå utfordrer eks-statsråden sin gamle kompis
Robert Eriksson utfordrer sin gamle venn Per Sandberg på hjemmebane.
Les mer om Knoll, Per Sandberg og Tott.
Den blågrønne regjeringen kan være klar onsdag
Sylvi Listhaug overtar hele justis og Per Sandberg fortsetter med fisk. En grønn næringsminister og en kultur- og medieminister med ny profil, kan bli noen av nyhetene i Solbergs nye regjering.
Les mer om Per Sandberg.
Norge har fått flere fiskere
I 2017 økte både antall fiskere og fiskebåter i Norge. Det får fiskeriminister Per Sandberg (Frp) til å juble.
Les mer om Norge og Per Sandberg.
Antallet fiskere øker
For andre året på rad har det vært en økning i antallet fiskere her til lands, ifølge tall fra Fiskeridirektoratet. Antallet fiskebåter har også økt fra 2015 til 2016. Fiskeriminister Per Sandberg sier til NTB at det også er veldig gledelig at antallet kvinnelige fiskere øker.
Les mer om Fiskeridirektoratet og NTB.
Storsatsning på havet
Alle ansatte i Nærings- og fiskeridepartementet skal ut av kontorene og besøke bedrifter innen havbruk, i hele landet i løpet av året. – De vil møte bedrifter med ideer som utvikler nye og spennende teknologier og som tror på at havet er fremtiden for Norge, sier fiskeriminister Per Sandberg.
Les mer om Norge, Næringsog og Per Sandberg.
Bekymret for kostnadseksplosjon
Kostnadene i oppdrettsnæringen har økt med rekordfart. Det bekymrer fiskeriminister Per Sandberg (Frp).
Les mer om Per Sandberg.
- Mindre krangling med Venstre om bord(pluss)
Nestleder Per Sandberg mener Frp på mange områder har mer til felles med Venstre enn regjeringspartner Høyre. Han er likevel ikke sikker på at det blir avtale.
Les mer om Frp, Høyre og Venstre.