Personer

Store geografiske forskjeller i kolsbehandlingen: Se oversikten

Minst 200 000 personer har kols i Norge. Ny kartlegging viser at ikke alle har et likeverdig helsetjenestetilbud - noe som kan være livsavgjørende.
Les mer om Norge.

200 på folkemøte om E39

Over 200 personer har møtt opp på folkemøtet i Mandal om den nye motorveien fra Kristiansand til Rogaland. – Imponerende oppslutning, sa ordfører Alf Erik Andersen da han åpnet møtet sammen med prosjektdirektør Asbjørn Heieraas fra Nye Veier. I juni neste år starter byggingen.
Demonstrere mot høyspentkabel
Flere personer har møtt opp for å demonstrere mot den planlagte høyspentkabelen fra Fredrikstad til Hvaler. Mange reagerer på at kapelen delvis skal gå i luften. De som demonstrerere ønsker at kabelen skal gå i bakken hele veien.
Les mer om Fredrikstad og Hvaler.
Tre personer skutt og drept – gjerningsmann på rømmen
Tre personer er døde etter skyting i en næringspark utenfor Baltimore. Gjerningspersonen er på frifot.
Les mer om Baltimore.

19 viltpåkjørsler på tolv timer

I løpet av tolv timer fra klokken seks i går kveld skjedde det 19 viltpåkjørsler i Värmland län. En elg ble påkjørt i Årjäng, rett øst for grensen ved Ørje, melder SVT Värmland. Tilsammen er femten rådyr, to elger, en hjort og et villsvin påkjørt. Ingen personer er skadet i forbindelse med ulykkene.
Les mer om Värmland, Årjäng og Ørje.
Hentet av luftambulansen
En person skal være alvorlig skadet etter at en bil med to personer i, kjørte av veien i Hurum. Personen er hentet av luftambulansen. Den andre personen er fraktet til sykehus i ambulanse.
Les mer om Hurum.
Hentes av luftambulanse
En person er alvorlig skadd i utforkjøringen på Holtnesveien i Hurum. Luftambulansen er på stedet nå, melder politiet. To personer satt i bilen da den kjørte ut ved 1130-tiden.
Les mer om Holtnesveien og Hurum.
Bil har kjørt ut i Hurum
Nødetatene har kjørt ut etter melding om trafikkulykke på Holteveien i Hurum. En bil med to personer i, har kjørt ut.
Les mer om Holteveien og Hurum.
Barnehage brann slukket
Ingen personer ble skadet da det begynte å brenne i en barnehage i Hokksund i formiddag. Politiet opplyser at brannen er slukket. Barn og ansatte tok tilhold i et annet bygg sier politiet på Twitter
Les mer om Hokksund og Twitter.
To personer sparket etter blodig angrep på David (69)
Et halvt år etter at David Dao (69) ble slept gjennom flyet har nå to personer fått sparken.
Les mer om David og David Dao.
Skadet på E16
En person ble skadet i et trafikkuhell som involverte to biler på E16 ved Steinsletta i Hole. Nødetatene er på stedet. Tre personer kom fra trafikkuhellet uten skader, melder politiet.
Les mer om E16, Hole og Steinsletta.
Brannalarm på Brannfjell skole
Alle elevene ble evakuert da alarmen gikk på skolen. Ifølge politiet var det trolig brann i et datarom, den er slukket og brannvesenet driver utlufting. To personer er sendt til legevakta etter å ha fått i seg noe røyk.
Les mer om Brannfjell.
Ikke nok å begrense oljepengebruken
Vi kan ikke fortsette med å ansette to personer til ett årsverk i kommunene.
Kjørte uten gyldig førerkort
To personer har i natt blitt stoppet for kjøring uten gyldig førerkort. Begge forholdene har blitt anmeldt, skriver politiet.
Eksplosjon ved politihus i Sverige
Ingen personer skal være skadd.
Les mer om Sverige.
Gikk ned 11 kilo gjennom «Skal vi danse
De siste ukene har hun vært en landets mest omtalte personer. Trude Drevland er ikke lenger bare kjendis i Bergen og blant dem som følger det daglige nyhetsbildet. Nå vet hele Norge hvem hun er.
Les mer om Bergen, Norge og Skal.
Planla om politikerdrap
Ti personer er pågrepet i Frankrike siktet for å planlegge å ta livet av flere politikere. Pågripelsene en del av en større etterforskning av høyreekstreme aktivister, ifølge AFP.
Les mer om AFP og Frankrike.
En til sykehus etter kollisjon
En person er kjørt til sykehus etter en kollisjon på Nordsinni, skriver Oppland Arbeiderblad. To biler har kollidert og tre personer er involvert i ulykka. Brannvesenet er på stedet og dirigerer trafikken forbi.
Minst 74 drept av selvmordsbombere i Afghanistan
Minst 74 personer er drept og over 100 såret i Afghanistan det siste døgnet i flere selvmordsangrep utført av Taliban, ifølge lokale myndigheter.
Les mer om Afghanistan og Taliban.
Slik vil politiet stoppe knivproblemene i Oslo
«Den siste tiden har det vært flere episoder hvor kniv, eller lignende har vært brukt og for å skade personer.
Les mer om Oslo.
Her er USAs rikeste personer
Forbes har offentliggjort en ny utgave av sin årlige liste over USAs rikeste personer. Og en kjenning troner på toppen – for 24. gang på rad.
Øker bøtene for bæring av kniv
Oslo politidistrikt øker nå bøtene for bæring av kniv på offentlig sted. Bøtene vil være på minst 12.000 kroner og maks 20.000 kroner. Den siste tiden har det vært flere episoder der kniv har vært brukt og personer blitt skadd.
Hvem blir ny rådmann?
Klokka 15 i ettermiddag blir det klart hvem som blir prosjektleder for Ny Kristiansand, bestående av Kristiansand, Søgne og Sogndalen kommuner. Etter hvert blir vedkommende også rådmann for storkommunen. 18 personer har søkt på stillingen.
Politiet trenger din hjelp: Disse er fortsatt på frifot
I løpet av høstsesongen har sju personer blitt pågrepet etter at Åsted Norge etterlyste dem. Men flere er fremdeles på frifot og politiet vil gjerne ha tips.
Les mer om Åsted Norge.
Ingebjørg (40) var på Sletten senter: – Det føltes som om jeg fikk noe i halsen
19 personer ble sendt til Haukeland sykehus etter hendelsen på Sletten senter mandag. Fortsatt er det hele et mysterium.
Les mer om Haukeland og Sletten.