Plass

Ny kartleser for Mads Østberg

Mads Østberg er offensiv foran Rally Finland neste helg. Det melder teamet hans under oppkjøringen til løpet. Finland blir første runde med kartleser Torstein Eriksen i bilen. – Han er en meget dyktig kartleser og han kjenner mitt notesystem og hvordan jeg jobber, sier Mads Østberg. Han ligger på 7. plass sammenlagt foran de fem siste rundene av årets Rally-VM.

Tar opp 97 prosent kvinner til studiet i likestilling

n mann har fått tilbud om plass på årsstudiet i likestilling og kjønn ved Universitetet i Tromsø.
Les mer om Tromsø og Universitetet.
Lasse Nilsen: – Jeg er blitt en bedre spiller i TUIL
Etter et vellykket låneopphold i TUIL er Lasse Nilsen (22) klar til å kjempe om plass i TILs førsteellever.
Les mer om Lasse Nilsen.
Brekne led under sterk vind
Lyndølen Odd Arne Brekne led under sterk vind i EM i skyting i Aserbajdsjan i dag. Han kom på en 27. plass i øvelsen 50 meter rifle liggende. Det er dårligere enn forventet, men Brekne sier det var vanskelige forhold uten særlig opphold i vinden.
Les mer om Aserbajdsjan og Brekne.

Vil at finnmarksstemmer teller mer

Troms og Finnmark skal etter planen slås sammen til ett stort fylke i 2020. Før det skjer må man få på plass et felles fylkesting som skal representere hele den nye regionen i nord. Nå frykter politikere i Finnmark at de vil bli underrepresentert på fylkestinget, og ønsker seg tiltak for å unngå dette.
Les mer om Finnmark.
Ruud to plasser ned
Casper Ruud faller til 111.-plass på den ferske verdensrankingen i tennis. Den norske tennisprofilen, som var nummer 109 i forrige uke, har slitt med å få spillet til å sitte den siste tiden.
Togstans mellom Oslo S og Bryn
Togtrafikken mellom Oslo S og Bryn står stille mandag morgen på grunn av problemer med en sporveksler. Bane NOR opplyser at mannskap er på plass for å rette opp i problemene. Ifølge NSB må passasjerer regne med forsinkelser på en rekke togavganger.
Les mer om Bryn.
Norge er ikke i stand til å beskytte hele befolkningen i en nødsituasjon
De færreste nordmenn vet hvor nærmeste tilfluktsrom er, men om du skulle være i stand til å finne frem, så det ikke plass til alle og beredskapen er ikke god nok.
Start - Kongsvinger 2-1
Start vant 1. divisjonskampen mot Kongsvinger. Stillingen endte til slutt på 2-1, dermed klatret Start opp til andre plass på tabellen i 1.divisjon.
Les mer om Kongsvinger og Start.
Alder er ingen hindring. Slik kan de eldre idrettsstjernene fortsatt sette ungdommen på plass
Motivasjon, penger og en støttende familie er stikkordene.
Hun er irritert og skuffet, og ekspertene er kritiske: - Hvorfor får ikke Guro spille?
Landslaget finner ikke plass til Toppseriens formspiller og toppscorer. - Jeg er i mitt livs form, sier Guro Reiten selv.
Les mer om Guro og Guro Reiten.
Norgesmester i sprangridning
Sanne Sofie Høilund (16) fra Fredrikstad og Omegn Rideklubb ble lørdag Norgesmester i sprangridning. Det skriver Fredriksstad Blad. Sanne Sofie var regjerende Norgesmester fra i fjor. Rikke Johannessen (14) fra samme klubb tok en 4. plass i childrenklassen.
Oslofjordtunnelen stengt
Tunnelen er stengt i retning Drøbak, og ved 10-tiden melder veitrafikksentralen at de regner med å ha mannskaper på plass ved 10.30-tiden.
Les mer om Drøbak.
B-sølv til Aagesen i U23-VM
Kristiansandsroer Oda Madland Aagesen kom på en andreplass i b-finalen for kvinner i U23-VM i Bulgaria i dag. Hun rodde sammen med Maia Emilie Lund fra Bergen. I går kom Oskar Sødal, som også er fra Kristiansand på en 6. plass i b-finalen for menn.
B-sølv i U23-VM for Aagesen
Kristiansandsroer Oda Madland Aagesen kom på en andreplass i b-finalen for kvinner i U23-VM i Bulgaria i dag. Hun rodde sammen med Maia Emilie Lund fra Bergen. I går kom Oskar Sødal, som også er fra Kristiansand på en 6. plass i b-finalen for menn.
Huawei er Kinas telegigant. Her sover de på jobben og drømmer om å danke ut Apple og Samsung.
SHENZHEN (Aftenposten): Huaweis ansatte sover seg til suksess. Tross USA-trøbbel håper selskapet å overta Apples plass på mobiltronen.
Les mer om Apple og Samsung.
VM-plassen røk for Okparaebo - mislyktes i siste forsøk
Ezinne Okparaebo (28) greide ikke å presse tiden langt nok ned på 100 meteren i England. Dermed brast drømmen om en plass i sommerens VM.
Les mer om England og Okparaebo.
For seks år siden overlevde de Utøya-massakren. Nå vil de inn på Stortinget.
Mange unge Ap-politikere som var på Utøya 22. juli 2011, kommer inn på Stortinget, enten på fast plass eller som vara, ved høstens valg.
Tok seg videre til b-finale
Oda Madland Aagesen fra Kristiansand Roklubb tok seg videre til en plass i b-finalen under U23-VM I Bulgaria i dag. Oskar Sødal som ror for samme klubb kom på en sjetteplass i mennenes b-finale. B-finalen for kvinner vil gå av stabelen i morgen.
For seks år siden overlevde de Utøya-massakren. Nå vil de inn på Stortinget
Mange unge Ap-politikere som var på Utøya 22. juli 2011, kommer inn på Stortinget, enten på fast plass eller som vara, ved høstens valg.
Venstre om utsettelse av dobbelt statsborgerskap: – Listhaug må få ut fingeren
I mars i fjor ba Stortinget regjeringen redegjøre for muligheten til å åpne for dobbelt statsborgerskap. Forslaget er ennå ikke på plass.
Les mer om Stortinget.
Tyske turister får kremplass på Gladmat-festivalen
Cruiseskipet «Aidabella er 252 meter lang og har plass til 2500 passasjerer.
Les mer om Gladmat-festivalen.
Arvesen tror sambygding kan bli Edvalds VM-hjelper
Kurt Asle Arvesen mener Edvald Boasson Hagen bør være Norges VM-kaptein. Der kan en annen eresfjording også få plass.
Okparaebos VM-plass henger i en tynn tråd
For første gang på ti år kan friidretts-VM gå uten sprinteren Ezinne Okparaebo (29).
Les mer om Ezinne Okparaebo.
Okparaebos VM-plass henger i en tynn tråd
For første gang på ti år kan friidretts-VM gå uten sprinteren Ezinne Okparaebo (29).
Les mer om Ezinne Okparaebo.