Politi

Gi oss litt tid - vi ser konturene av et bedre politi

Norsk politi er i ferd med å sluttføre en av tidenes største reformer - Nærpolitireformen. Det kan diskuteres om dette er riktig navn på reformen, men det viktigste er ikke navnet, det er innholdet.
Les mer om Nærpolitireformen.
- Det blir ekstra kø fordi folk bryter reglene - fraværende politi
Stans i tunneler fører til omkjøring som bilistene IKKE følger, og da blir det enda mer trøbbel, sier en leser som fulgte omkjøringsskilt. SISTE: Ved 17.30-tiden begynte det hele å løse seg opp, tre timer etter at trøbbelet begynte.
Nordlandsbanen forsinket etter at tog kjørte på kvinne
Helgelendingen] Det var i 13-tiden på mandag at en kvinne ble påkjørt av toget ved Levanger stasjon. Vedkommende forlot stedet blodig, og det tok en halvtimes tid før politi og helsevesen fikk kontakt med kvinnen.
Les mer om Levanger.

Turister funnet ved Kebnekaise

De franske turistene som tidligere ble meldt savnet ved Kebnekaise har nå kommet til rette. Svensk politi melder at de ikke kan si noe om helsetilstanden til turistene, men de skal forsøke å finne ut av hva som har skjedd. De seks ble meldt savnet søndag kveld.
Les mer om Kebnekaise.
Snøras stenger veg Otta–Sel
Fylkesveg 435 mellom Otta og Sel er stengt, etter et snøras. Hverken bebyggelse eller Dovrebanen er berørt. Raset er rundt 50 meter bredt. Politi og andre mannskaper er på veg til rasstedet.
Les mer om Dovrebanen, Otta, OttaSel og Sel.
Fra politi til forfatter: Skriver om virkelige hendelser
Mange krimhelter er karikaturer uten rot i virkeligheten, mener den svenske krimforfatteren Kristina Ohlsson.
Les mer om Kristina Ohlsson.
Dame påkjørt på Stokmarknes
Ei dame som var fotgjenger er blitt påkjørt av en bil på Stokmarknes, melder politiet. - Fotgjenger påkjørt av bil. Har smerter i rygg og er tatt hånd om av ambulansepersonell, skriver politiet i Nordland. Politi er på vei til stedet.
Les mer om Nordland.
Brann i Moss
Politi og brannvesen har rykket ut til Værlegata fordi de har fått melding om brann i en takkonstruksjon.
Les mer om Værlegata.
Kvinne omkom i snøscooterulykke i Finnmark
iFinnmark: En kvinne omkom i en snøscooterulykke i Olderfjord natt til søndag. Politiet fikk melding om ulykken ved 02-tiden søndag. Politi, ambulanse og Sea King rykket ut da meldingen kom. Kvinnen ble erklært død på stedet, skriver NTB.
Les mer om Finnmark, NTB, Olderfjord og Sea King.
Trafikkuhell i Åsgårdstrand
Politi og ambulanse er i Asurveien i Åsgårdstrand der det har vært et trafikkuhell. Politiet mistenker kjøring i ruset tilstand. Ingen personer er skadd i uhellet.
Les mer om Asurveien og Åsgårdstrand.
Skadet i skuterulykke i Porsanger
En person er skadet i en skuterulykke i Olderfjord i Porsanger i Finnmark natt til søndag. Ambulanse, Sea King-helikopter og politi har rykket ut til stedet.
Kraftig røykutvikling fra brann i trafo
I Volda rykker brann og politi ut etter melding om brann i trafo. Det er kraftig røykutvikling, melder Møre og Romsdal 110-sentral. Samtidig er det ingen fare for spredning til bolighus, opplyser politiet på Twitter.
Les mer om Møre, Romsdal og Twitter.
Brannen er slukket
Brannen i Voiebyen i Kristiansand skyldes et branntilløp inne i huset, og er nå slukket. Det er startet utlufting med vifter. Brannvesen og politi melder at de har kontroll på stedet. Det er ingen personskade. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent. Politiet oppretter sak på forholdet.
Les mer om Kristiansand og Voiebyen.
Britisk politi advarer eksilrussere etter drap
En rekke russere som bor i Storbritannia er blitt kontaktet av politiet de siste dagene.
Les mer om Storbritannia.
Britisk politi advarer eksilrussere etter drap
En rekke russere som bor i Storbritannia er blitt kontaktet av politiet de siste dagene.
Les mer om Storbritannia.
Brann i terrenget på Vartdal
Politi og brannvesenet er på veg til ein brann i terrenget på Vartdal i Ørsta. Dei opplyser at dei har kontroll på brannen.
Les mer om Vartdal og Ørsta.
Minst seks barn druknet da båt kantret utenfor gresk øy
Minst seks barn og ti voksne er funnet omkommet i sjøen sør for den greske øya Samos i Egeerhavet. To eller tre personer er fortsatt savnet. Båten fraktet migranter og flyktninger og var på vei fra Tyrkia til Hellas, opplyser gresk politi.
Les mer om Egeerhavet og Tyrkia.
Bråtebrann ute av kontroll i Sande
Brannvesenet og politi rykker ut til Haugsbygda i Sande kommune etter melding om ein bråtebrann som skal vere ute av kontroll.
Les mer om Haugsbygda og Sande.
Får plass i lomma og åpner alle verdens iPhoner
Selges til myndigheter og politi som vil tvinge opp telefonen til mistenkte.
Storbrann, slåssing og førerkortbeslag - slik var politi-natten i Nordland
- Denne natten har først og fremst vært preget av brannen på Helgeland. Flere dyr har brent inne og de som har blitt reddet ut har blitt nødslaktet.
Les mer om Helgeland og Nordland.
Storbrann, slåssing og førerkortbeslag - slik var politi-natten i Nordland
Operasjonsleder hos politiet i Nordland, Tommy Bech, kan melde om en nok så travel natt i Nordland natt til lørdag. - Denne natten har først og fremst vært preget av brannen på Helgeland.
Les mer om Helgeland, Nordland og Tommy Bech.
Pågrepet av bevæpnet politi etter knivtrusler på Byåsen
Politiet bevæpnet seg og rykket i natt ut til en privat adresse på Byåsen, der en mann skal ha framsatt trusler med kniv.
Les mer om Byåsen.