Porsgrunn

Sultne ender vil shoppe på Rema

PORSGRUNN (NRK): Tamme ender på vei til matbutikken har blitt et daglig syn i Porsgrunn. De stammer trolig fra et slipp på 8000 svenske ender som er satt ut for eksklusiv jakt.
Les mer om Porsgrunn og Rema.

Her bruker de minst penger på elevene

PORSGRUNN (NRK): Fylkene selv velger hvor mye penger som skal legges i videregående opplæring, og de videregående skolene prioriteres svært ulikt i de ulike fylker.
Snøkaos flere steder i landet: Bil kjørte i elva i Porsgrunn
Meteorologene advarer mot vanskelige kjøreforhold på grunn av snøfall – både i øst og vest.
Les mer om Porsgrunn.
Bil havnet i elva – to reddet seg ut
To personer reddet seg ut etter at bilen de kjørte havnet i elva i Porsgrunn sentrum.
Les mer om Porsgrunn.

Tog sperrer linja på Vestfoldbanen

Togtrafikken mot Oslo fra Skien og Porsgrunn er innstilt. Årsaken er et tog som sperrer linja på Vestfoldbanen. På Porsgrunn stasjon står nå 50 personer og venter på toget. Det er usikkert når banen blir åpnet.
Vestfoldbanen opna
Vestfoldbanen er opna for trafikk. Banen var sperra ei kort stund før klokka 7 etter at eit tog stoppa på lina mellom Porsgrunn og Larvik. Problema fører til at trafikken på Vestfoldbanen og Bratsbergbanen er nokre minuttar forsinka.
– Livsfarlig
SKIEN/PORSGRUNN (NRK): Politiet og dekkforhandlere advarer mot å kjøre på sommerdekk på hvitrimede veier.
Les mer om Livsfarlig.
Opptil 50 kan miste jobben
Opptil 50 ansatte i MacGregor i Arendal, Kristiansand og Porsgrunn risikerer å bli sagt opp, skriver Agderposten. Det skjer under ett år etter forrige nedbemanning i selskapet.
Populære strender fulle av plastkuler
PORSGRUNN (NRK): Avfall fra plastgigant tilgriser populære badestrender. De små plastkulene er funnet helt ut mot nasjonalparken på Jomfruland.
Les mer om Jomfruland.
Erstatter pasientene med roboter
PORSGRUNN (NRK): Reidar ble operert i går. Han fikk satt inn hofteprotese og så langt har alt gått etter planen, men nå er han blitt verre. Han svetter, skjelver og gråter, og ringer i snora etter hjelp.
Lite pengar til vedlikehald av kunst
PORSGRUNN (NRK): Mange kommunar har eit vedtak om å bruke in prosent av byggekostnadane på nye bygg til kunst og utsmykking. Men det er ikkje alltid like lett å finne pengar til drift og vedlikehald av kunstverka.
Telemarksendinga fyller 40 år
For 40 år siden startet NRK med radiosendinger i Telemark. Vi tar en titt på historien til Telemarksendinga på Borgeåsen i Porsgrunn.
Stengte dører for dem under 20
«Park bar og nattklubb i Porsgrunn har i flere år vært det eneste store utestedet i Grenland med 18-årsgrense. Nå har også de stengt dørene for alle under 20 år.
Les mer om Grenland og Porsgrunn.
– Folk her tror på framtiden
PORSGRUNN (NRK): Mens salget av nye boliger stuper på landsbasis ser det langt bedre ut i Telemark. – Lite spekulasjon og eldre, pengesterke kjøpere forklarer sjefen i boligbyggelaget.
Les mer om Folk og Telemark.
Gullhjelmen blei verdas dyraste plasthjelm
Den berømte gullhjelmen til super-supporter Rune «Tribune frå Porsgrunn er selt. Den blei auksjonert bort til TV-aksjonen i natt, og summen skal du straks få vite.
Droppet alkoholen, lever ut guttedrømmen som cowboy
Det er aldri for sent å følge drømmene sine. Bare spør 59 år gamle Arne Ronny Svensson fra Porsgrunn.
Sparer penger på å erstatte bilen med elsykkel
PORSGRUNN (NRK): Bommene i Grenland har i ett år motivert flere til sette seg på sykkelsetet. Solveig Kohn regner med at hun og mannen sparer inntil 500 kroner i måneden når de erstatter bilen med elsykler.
Les mer om Grenland.
Lik dumpes i Porsgrunnselva
Merete Junker har skrevet en meget bra krim fra Porsgrunn, der noen binder folk fast i handlevogner og kaster dem i elva.
Les mer om Porsgrunn og Porsgrunnselva.
Vellykket testing
Det har det vært vellykket testing av det førerløse og helelektriske containerskipet som Kongsberg Gruppen skal bygge sammen med Yara. Skipet skal redusere lastebiltransport fra gjødselanlegget i Porsgrunn, skriver Laagendalsposten.
Dusjer heller med gutta enn uten klær
PORSGRUNN (NRK): Mange er kritiske til dusjløsningen Porsgrunn kommune planlegger i sitt nye badeanlegg, men ikke disse jentene. De dusjer gjerne sammen med guttene.
Les mer om Porsgrunn.
16 kilometer med sviller ødelagt
En svillevogn sporet av inne på anleggsområdet til Farriseidet Porsgrunn-prosjektet tidligere denne måneden. Ingen personer ble skadd, men 16 kilometer med sviller ble ødelagt. Sporet er ikke i drift, og uhellet fikk ingen konsekvenser for trafikken på Vestfoldbanen.
Sendte nye deponiplaner til toppolitikere like før valget
PORSGRUNN (NRK): 6. september i år, samme dag som Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet sa nei til avfallsdeponi i Brevik, sendte Norsk Avfallshåndtering en omarbeidet plan til utvalgte stortingspolitikere, men planene ble ikke offentliggjort.
Sendte hemmelige deponiplaner like før valget
PORSGRUNN (NRK): 6. september i år, samme dag som Jonas Gahr Støre fra Arbeiderpartiet sa nei til avfallsdeponi i Brevik, la Norsk Avfallshåndtering fram en omarbeidet plan. Selskapet orienterte utvalgte stortingspolitikere, blant andre miljøpolitisk talsmann Nikolai Astrup i Høyre.
– Vil gjerne vaksinere flere
PORSGRUNN (NRK): Mer enn 72 000 norske kvinner har frem til nå tatt imot tilbudet om gratis HPV-vaksine. Ved vaksinasjonskontoret i Porsgrunn vil de gjerne komme i kontakt med enda flere.
Les mer om Porsgrunn og Vil.
Porsgrunns ordfører skylder på regnet
PORSGRUNN (NRK): Til tross for flere tiltak ble det ikke flere som brukte stemmen sin ved årets stortingsvalg. I Porsgrunn gikk deltakelsen ned. Ordføreren skylder på været.