Prosent

Danske Bank har dobbelt så stor utlånsvekst som resten av markedet

Banken fortsetter å ta markedsandeler i Norge, og øker også overskudd før skatt med 45 prosent i første halvår.
Les mer om Norge.

Flere besøker Aukrustsenteret

Aukrustsenteret i Alvdal har hatt en besøksøkning på vel 20 prosent så langt denne sommeren. Daglig leder ved senteret, Audun Lutnæs tror økningen skyldes bedre markedsføring, et nytt veganlegg like ved og at flere nordmenn ferierer i eget land.
Les mer om Alvdal og Aukrustsenteret.
85 prosent får ikke studentbolig. Sjekk boligkøen i din by
I Oslo står rekordmange 6600 i boligkø. – Ha is i magen.
Sykkelturismen øker i Nord-Norge
Langs Helgelandskysten alene var økningen på rundt 40 prosent i 2016, og det ventes en tilsvarende økning foran årets sesong.
Les mer om Nord-Norge.

Fraværsgrense til besvær

For et skoleår siden innførte regjeringen nye fraværsgrenser i videregående skole. Elever med mer enn 10 prosent udokumentert fravær har ikke rett til halvårsvurderinger i faget eller standpunktkarakter. Og selvfølgelig virket det.
Flere anmeldelser av unge
I første halvår av 2017 mottok Oslo politidistrikt 995 anmeldelser av personer under 18 år, en økning på 28 prosent fra samme periode i fjor. Stigningen skjedde hovedsakelig innen kriminalitetstypene vinning, narkotika og vold, skriver politiet.
Les mer om Oslo.
Vedlikeholdsinnspurten stanser tog
Helga 5. og 6. august avsluttes sommerens vedlikeholdsjobbing på toglinjene med at Oslo S stenges. Det betyr at lokaltogene og de korte regiontogene har rundt 70 prosent redusert kapasitet denne første uken i august, opplyser NSB. – Vi viderefører buss for tog-opplegget for togene på Østfoldbanen og for øvrige lokaltog og korte regiontog, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz.
Les mer om Gina Scholz, NSB og Østfoldbanen.
Til høsten blir over 60 prosent av studentene her kvinner
Studentparlamentet mener det er på tide å kvotere inn menn på de studiene med størst overvekt av kvinner.
Nedgang i lakseprisen
Det har vært en nedgang i lakseprisen den siste uka. Det skriver NTB. I forrige uke lå eksportprisen på fersk laks på 63,22 kroner per kilo. Det er en nedgang på 3,8 prosent sammenlignet med uka før.
Les mer om NTB.
Sjekk åkeren for floghavre
Fylkesmannen i Hedmark ber kornbønder kontrollere åkrene sine for floghavre. Floghavre er det eneste ugresset det er krav om kontroll til. Siden Hedmark har 30 prosent av landets såkornproduksjon er det spesielt viktig å luke ut floghavre her.
Les mer om Hedmark.
– Nittini prosent sikkert at jeg starter i morgen
Alexander Kristoff hadde nærmest fått bandasjert hele kroppen etter et ublidt møte med asfalten i dagens Tour de France etappe. Likevel er han sikker på at han stiller til start i morgen.
Les mer om France, Nittini og Tour.
Boligprisene går opp i Europa
Prisene på boliger steg med 4,5 prosent i EU i løpet av det første kvartalet i år, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Men utenfor EU er det et land hvor boligprisene stiger mer enn i Norge.
Les mer om Europa og Norge.
Ber ministeren redusere antallet oljestudieplasser
Fra 2014 har antall søkere til oljerelaterte studier sunket med 82 prosent.
Boligprisene går opp i Europa
Prisene på boliger steg med 4,5 prosent i EU i løpet av det første kvartalet i år, sammenlignet med samme kvartal i fjor, ifølge tall fra Eurostat.
Les mer om Europa og Eurostat.
NTNU Gjøvik populært
NTNU Gjøvik har aldri vært så populær som nå, viser tall fra Samordna Opptak. 2737 søkere har prioritert studier på Gjøvik, og det er en økning på 19,4 prosent sammenligna med i fjor.
Les mer om Gjøvik og Samordna Opptak.
Senterpartiet kraftig frem i Troms
Senterpartiet går kraftig frem i Troms, mens Fremskrittspartiet og Høyre går tilbake. Det viser en meningsmåling InFact har laget for NRK. Målingen gir Senterpartiet en oppslutning på 17,1 prosent. Ved stortingsvalget i 2013 fikk partiet en oppslutning på 6,4 prosent i Troms. Høyre får 15,3 prosent på målingen, mens Fremskrittspartiet får 13,3 prosent. Hadde målingen vært valgresultatet, hadde SPs Sandra Borch sust inn på Stortinget.
Rekordmange får tilbud om studieplass
Rundt 80 prosent av de kvalifiserte søkerne til høyere utdanning har fått tilbud om studieplass. Medisin troner øverst på utdanningsplassene som er vanskeligst å komme inn på.
Lektorutdanning øker mest
Stadig flere i Norge søker høyere utdanning, og den største økningen finner vi ved lektorstudiene. Ved lektorstudiene søkte 12,6 prosent flere i 2017 enn i 2016.
Les mer om Norge.
Flere får studieplass i år
Flere studenter får tilbud om studieplass på Høgskolen i Sør-Øst Norge i år enn i fjor. Totalt får nesten 11 000 søkere tilbud om studieplass, noe som er fem prosent mer enn i fjor.
Nedgang i eksportprisen for fersk laks
I veke 28 i 2017 var eksportprisen for fersk laks 63,22 kr/kg, ein nedgang på 3,8 prosent samanlikna med veka før.
Mange lavtlønte dropper å gå til tannlegen
Tannlege Darya Bassari opplever at flere av pasientene hennes ikke har råd til behandling. En ny SSB-rapport viser at 14 prosent av dem som har lav inntekt, ikke har vært hos tannlegen på over to år.
Delt resultat for Goldman Sachs
Storbanken Goldman Sachs tjente mer enn forventet i andre kvartal, men tradinginntekter innen renter, råvarer og valuta falt med 40 prosent sammenlignet med fjoråret.
Kraftig pågang hos Mental Helse i juli
MODUM (NRK): Mange som sliter psykisk, har det ekstra tungt i sommerferien. Antallet telefonsamtaler til Mental Helse så langt i juli har økt med 32 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Les mer om Mental Helse.
Syklister slurver med hjelmen
30 prosent av syklistene bruker sjelden eller aldri hjelm.