Prosent

Stor pågang på Operaen

Det er stor interesse for forestillingene på Operaen. Da billettsalget startet på mandag ble det solgt over 15.000 billetter. Juleforestillingen Nøtteknekkeren sto for 40 prosent av salget. Over halvparten av billettene er nå solgt eller reservert.
Les mer om Operaen.

Frykter det blir langt færre forestillinger

– I verste fall mister NOSO 20 prosent av produksjonsbudsjettet.
Jens' beskjed til Erna: - Lær av Gro og Kåre
Å nå målet om to prosent av BNP til forsvar er fullt mulig. Gro og Kåre gjorde det, sier NATO-sjef Jens Stoltenberg.
Les mer om BNP, Erna, Gro og Kåre.
Kun 10 prosent av flaskene du panter blir til nye flasker
Oljeprisen er så lav at ny plast er billigere enn resirkulert plast. Derfor blir pantede flasker sjelden brukt i nye flasker. Likevel vil regjeringen ikke ha avgift på ny plast.

Frykter færre produksjoner i NOSO

Det kan bli langt færre forestillinger i regi av Nordnorsk opera- og symfoniorkester. Grunnen er at de nordnorske fylkeskommunene reduserer tilskuddet med fem prosent. Nå frykter orkestret at staten og vertskommunene Bodø og Tromsø gjør det samme.
Les mer om Bodø, Nordnorsk og Tromsø.
Venter Seadrill-fall på 78 prosent
Aksjekursen i det John Fredriksen-kontrollerte riggselskapet har falt 98 prosent siden toppen i 2014. Nå venter Nordea Markets at aksjen vil bli nærmest verdiløs mens selskapet kjemper for overlevelse i omfattende gjeldsforhandlinger
Senterpartiet slår alle rekorder
Senterpartiet får 15,3 prosent oppslutning. Det er til og med sterkere enn målingene da partiet herjet under EU-kampen i 1993.
Les mer om EU-kampen.
Er sushibølgen over?
Etter flere år med vekst har totalmarkedet for sushi i Norge flatet ut. I 2016 ble det omsatt for 849 millioner kroner, en nedgang på to prosent fra året før. Nedgangen skyldes i hovedsak at det selges mindre sushi i butikk og kiosk, ifølge Norges sjømatråd.
Les mer om Norge.
ConocoPhillips inntekter i Norge ned ti milliarder på to år
Oljeselskapet ConocoPhilips' resultat før skatt var nesten 70 prosent lavere i 2016 enn året før. De har likevel ingen planer om å selge seg ut av norsk sokkel.
Les mer om Norge.
Økte utslipp av sterke klimagasser
Utslippene av de sterke, fluorholdige klimagassene HFK gikk opp i 2016. Fra å være ubetydelig i 1990 har utslippet av disse gassene vokst, og i fjor utgjorde de nesten 3 prosent av de totale klimagassutslippene.
Les mer om HFK.
Norge importerer mindre kjøtt
Hittil i år er det importert 20 prosent mindre kjøtt til Norge enn ved samme periode i fjor.
Les mer om Norge.
Norge importerer mindre kjøtt
Hittil i år er det importert 20 prosent mindre kjøtt til Norge enn ved samme periode i fjor.
Les mer om Norge.
Barnevernet tar færre barn ut av hjemmet med familieråd
På to år reduserte barnevernstjenesten på Kongsberg antallet akuttplasseringer med 90 prosent. Nå læres barnevernsansatte i Sør-Trøndelag opp i metoden.
Les mer om Kongsberg og Sør-Trøndelag.
Trump lekset opp for Nato-allierte
Donald Trump ga Nato-allierte beskjed: Bla opp mer til forsvar, to prosent av bnp burde vært minimum.
Les mer om Nato-allierte.
Trumps tordentale til NATO-lederne: Dere skylder oss masse penger
BRUSSEL (VG) Donald Trump svingte pisken over NATOs toppledere og ba dem bla opp for NATOs felles forsvarsutgifter. To prosent er ikke nok, sa den amerikanske presidenten.
Erna: USA stresser ikke Norge på to-prosentmålet
BRUSSEL (VG) På Natos toppmøte torsdag kveld vil statsminister Erna Solberg (H) bekrefte at Norge strekker seg mot Natos felles mål om å bruke to prosent av BNP på forsvar.
Les mer om BNP, Erna Solberg og Norge.
Isbrann fører til store avlingsskader i Oppdal
Så langt har 30 bønder meldt inn store skader på grunn av isbrann. Enkelte regner med at 80 prosent av førsteslåtten går tapt.
Les mer om Oppdal.
– Ulvedebatten er en blåkopi av situasjonen i Lierne på 90-tallet
På tyve år forsvant rundt 90 prosent av sauebrukene i Lierne kommune på grunn av rovdyr. Sauebonde Kjell Erik Himle mener likheten til ulvedebatten på Østlandet er slående.
Aksjon mot Vinda-utbygging
Ca. 30 prosent av de stemmeberettigede i Øystre Slidre har skrevet under på kampanjen mot utbygging av elva Vinda. Til sammen er det 1200 som har skrevet under, melder avisa Valdres.
Færre tar ut valgfri periode med pappapermisjon
I 2016 mottok omkring 56.600 menn foreldrepenger. Det er en nedgang på 3 prosent, ifølge Nav.
Les mer om Nav.
SSB: Arbeidsledigheten øker fortsatt
Arbeidsledigheten i Norge var på 4,5 prosent ved utgangen av mars. Det er en økning på 0,2 prosent fra februar, ifølge Statistisk Sentralbyrås (SSB) ferske statistikk.
Les mer om Norge.
Klemetsen: – Cecilia er 100 prosent på vei og bedre enn før forrige kamp
Cecilia Brækhus nærmer seg toppform før tittelkampen i Bergen.
Les mer om Bergen.
Innvandrere oftere utsatt for vold
12,8 prosent av innvandrere mellom 16 og 24 år oppgir i en ny undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå at de har vært utsatt for vold eller trusler de siste 12 månedene. Dette er nesten dobbelt så mange som ellers i befolkningen i samme aldersgruppe.
Les mer om Statistisk.
Schibsted har et forklaringsproblem overfor sine aksjonærer
Schibsted-aksjen har falt 35 prosent siden «all-time high ble nådd i november 2015. I samme periode har hovedindeksen steget 15 prosent. Tygg på den!
Færre ferierer på hytta
Tallet på overnattinger med nordmenn i private hytter og feriehus gikk ned med 7,8 prosent i fjor, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
Les mer om Statistisk.