Regjering

Trine vil holde Erna på pinebenken i månedsvis

Det kan drøye helt til jul før ny regjering er på plass. De fire borgerlige partilederne møtes til maktforhandlinger i morgen.
Les mer om Erna.

Gerilja i Catalonia

Det er et underlig skue: Med domstoler og politi forsøker Spanias regjering å hindre folkeavstemning i Catalonia, skriver Einar Hagvaag.
Les mer om Catalonia og Einar Hagvaag.
- Jeg har hele tiden sagt at det er lite sannsynlig
Venstres beslutning om regjeringssamarbeid vil drøye. Sjansen for at Venstre går i regjering med Frp er uansett minimal, vurderer både Venstre-lederen og kilder i Høyre
Venstre: Nekter å gi opp blå-grønn plan
Både Venstre og KrF reiser hjem til statsminister Erna Solberg torsdag kveld med ønske om at hun danner en blågrønn regjering og kaster ut Frp. Men hva som skjer når dette ønsket blir avslått, vil ikke Trine Skei Grande si noe om nå.

VG: Høyre åpner for vern av Lofoten

VG skriver i dag at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.
No utelukkar ikkje Venstre-grasrota regjering med FrP
Gunnar Osland: Fordelen med å gå inn i ei regjering der også Frp er med, kan vere at vi får endå meir gjennomslag
Les mer om FrP, Frp og Venstre-grasrota.
Høyre åpner for vern av Lofoten i fire nye år
Sentrale kilder i Høyre bekrefter at Høyre kan ofre oljevirksomhet utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja for å få Venstre og eventuelt KrF inn i regjering.
Venstre avviser regjering med Frp
Mens Venstre forbereder seg på to dager med skjebnemøter, slår partiets nestleder Terje Breivik følgende fast: «Det vi sa før valget, gjelder selvsagt etter valget.
Les mer om Frp og Terje Breivik.
KrF-leiarar lunkne til regjering
Berre ein av fire lokale KrF-leiarar meiner partiet bør vurdere å gå i regjering med Framstegspartiet, ifølgje ein spørjerunde avisa Dagen har gjennomført. I alt 136 av dei nesten 200 lokallagsleiarane avisa har spurt, har svart.
Ny regjering: Høgst risikabel aleinegang
KOMMENTAR: Sentrum er dødt. Lenge leve sentrum.
To av sju Venstre-ordførere vil ikke ha regjering med Frp
Venstres sju ordførere er splittet i synet på å danne regjering med Fremskrittspartiet. Tre er for, to er mot og de to siste er avventende.
Clemet tror KrF kan snu
Civita-leder og tidligere Høyre-statsråd Kristin Clemet (60) vil ikke utelukke at KrF går inn i en regjering med Frp i løpet av den kommende fireårsperioden.
Vil ha Trine som olje- og energiminister
Flere miljøorganisasjoner mener Venstre bør gå inn regjering med Høyre og Frp. Trine Skei Grande trekkes fram som ideell olje- og energiminister.
Les mer om Frp, Høyre, Trine og Venstre.
Statsrådkabalen: Slik kan Erna gjøre plass til Venstre i regjering
Ine Eriksen Søreide kan bli utenriksminister, Vidar Helgesen kan ryke og Per Willy Amundsen kan sitte utrygt i justisdepartementet. Det tror Dagbladets kilder tett på regjeringen.
Tror på bedre oljeløsning med Venstre i regjering
Det er bedre sjanser for oljekompromiss med Venstre i regjering enn utenfor, mener forbundsleder Frode Alfheim i LOs IndustriEnergi-forbund. – Glem det, svarer Venstres nestleder Ola Elvestuen.
Nekter å snakke om sitt tidligere Frp-nei
Flere ganger de siste årene har Venstre-toppene nektet å gå i regjering med Frp. Det vil de ikke snakke om i dag.
Les mer om Frp-nei, Frp og Venstre-toppene.
– Helt uaktuelt, sier Buskerud KrF
Stillingen som utenriksminister vil kunne tilbys KrF som lokkemiddel for at partiet skal gå inn i regjeringen. Det sier kilder i regjeringsapparatet til Dagens Næringsliv. KrFs fylkesleder i Buskerud, Hege Irene Fossum (bilde), sier til NRK at det ikke er aktuelt. – Vi har gått til valg på at vi ikke skal danne regjering med Frp, sier Fossum.
Frp-kilder: V og KrF velkommen i regjering, men får ikke røre Sylvi
Fremskrittspartiet står fortsatt bak invitasjonen til KrF og Venstre om å delta i regjering. Men uten at det skal føre til flytting av Sylvi Listhaug.
Les mer om KrF, Sylvi Listhaug, Sylvi og Venstre.
Usikkerhet om Venstre i regjering
Leder i Troms Venstre, Irene Dahl, vil ikke kommentere om Venstre bør gå inn i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet. – Det er for tidlig å ta et standpunkt, sier hun. Saka skal behandles i partiet de kommende ukene, sier Dahl. Leif Gøran Wasskog, som leder Finnmark Venstre, mener et slikt regjeringssamarbeid bør være uaktuelt.
Det hemmelige maktspillet bak Bondeviks regjering i 2001. - Jeg ante ikke at dokumentene fantes
De smilte utad, men bak lukkede dører pågikk et hemmelig maktspill. Nå kan Dagbladet avsløre hvordan regjeringserklæringen til den andre Bondevik-regjeringen faktisk ble til.
Islands regjering har kollapset etter pedofiliskandale. Må skrive ut nyvalg
Regjeringen til Islands statsminister Bjarni Benediktsson kollapset da ett av partiene trakk seg på grunn av en skandale. Nå skriver han ut nyvalg.
Investorkjendiser ber Venstre gå i regjering
En rekke næringslivstopper tar til orde for partiet bør slutte seg til Erna Solbergs regjering.
Les mer om Venstre.
– Umogeleg for Venstre å regjera med Frp, åtvarar Skartveit
NY REGJERING: Det hjelper ikkje om Venstre vil kunna få gjennomslag for ein del viktige saker. Sit me i regjering, må me også gå god for Frp-Høgre-politikk me er sterkt ueinige i, poengterer Skartveit.
Investorkjendiser ber Venstre gå i regjering
En rekke næringslivstopper tar til orde for partiet bør slutte seg til Erna Solbergs regjering.
Les mer om Venstre.
Venezuelas regjering og opposisjon i tredje møte
Venezuelas regjering og opposisjon inviterer fire søramerikanske land til å delta i et tredje møte senere i september.