Renonorden

Renovasjon - en vital samfunnstjeneste

Det er oppsiktsvekkende at adm.dir. i Østlandet Gjenvinning AS, Bjørn Rosenberg, anklager kommunene for å være skyldige i konkursen i Veireno og RenoNorden (HA 16. mars).

Bærum frikjenner seg selv

Bærum kommune mener det ikke ble gjort feil da avtalen med RenoNorden ble inngått, skriver Budstikka. Da selskapet begynte søppelhenting i Bærum i fjor vår, var det store oppstartsproblemer. RenoNorden gikk konkurs i september.
Les mer om Budstikka, Bærum og RenoNorden.
RenoNorden-krav på 555 millioner
To måneder etter at det ble åpnet konkurs i renovasjonsselskapet RenoNorden er det kommet inn krav på 555 millioner kroner til boet. I tillegg ventes det et lønnskrav fra tidligere ansatte på 55 millioner kroner. Mange kommuner i Hedmark og Oppland hadde avtale om søppelhenting med selskapet.
Les mer om Hedmark, Oppland og RenoNorden.
Krav på 555 millioner kroner i boet til Renonorden
To måneder etter at det ble åpnet konkurs i renovasjonsselskapet Renonorden er det kommet inn krav på 555 millioner kroner til boet.
Les mer om Renonorden.

Venter krav på opptil 1,5 milliarder etter søppel-konkurs

Bostyrer Tom Hugo Ottesen venter at det vil komme inn krav på mellom n og 1,5 milliarder kroner etter konkursen i RenoNorden.
Les mer om RenoNorden.
Over 550 millioner i krav etter søppel-konkurs
Foreløpig er det meldt krav for 555 millioner etter konkursen i RenoNorden. Bostyret venter fortsatt at det kan komme inn betydelige krav.
Les mer om RenoNorden.
Enighet om Kongsberg-avfall
Norsk Gjenvinning Renovasjon AS har fått kontrakten med henting av avfall i Kongsberg kommune. Det er konkursboet til RenoNorden som har hatt ansvar for henting av avfall på Kongsberg fram til i går.
ROAF overtar på Romerike
I dag overtar Romerike avfallsforedling søppelhentingen fra RenoNorden på Romerike. Dette gjelder 21 000 husstander. ROAF har tatt over noen av bilene og mange av de ansatte fra RenoNorden, samtidig som må sjåfører jobbe overtid i en periode.
Les mer om RenoNorden og Romerike.
Kontoransatte brettet opp ermene for å unngå søppelkaos
Da RenoNorden gikk konkurs i forrige uke, kunne søppeldunkene blitt oversvømt og rottene danset på bordet. Slik gikk det ikke.
Har løst søppelproblem
Alle kommuner på Sørlandet som ble rammet av RenoNorden-konkursen, har nå fått på plass permanente ordninger for søppeltømmingen.
Skal selge RenoNorden-restene før jul: – Interessen er ganske stor
Mens det torsdag var slutt for RenoNorden i Norge, legges de øvrige nordiske datterselskapene ut for salg. Hittil har det meldt seg rundt ti interessenter, ifølge bobestyrer.
Vil ha interkommunalt samarbeid
Stange-ordfører Nils A. Røhne er positiv til å skrote anbudsordningen på søppeltømming og heller gå for et interkommunalt samarbeid. På Hedmarken har Nortransport nå tatt over søppeltømmingen etter RenoNorden-konkursen.
Kan få på plass avfallsløsning
I løpet av dagen kan Kongsberg kommune ha fått på plass en ny avtale om avfallshenting i kommunen. Konkursboet til RenoNorden har hatt ansvaret for hentingen frem til i dag. Kommunalsjef Jens Sveaass sier de har arbeidet intenst med å finne en løsning og at de er inne i sluttfasen av forhandlingene.
Les mer om Kongsberg og RenoNorden.
RenoNorden-konkursen: Flere kommuner kan øke søppelregningen
Etter at RenoNorden gikk under har kommunene jobbet for å unngå søppelkaos. Men flere varsler at innbyggerne kan få høyere renovasjonsgebyr.
Les mer om RenoNorden.
Forhandlinger om mulig arvtaker
Renovasjonsselskapet for Farsund og Lyngdal (RFL), varsler at det blir forhandlinger i morgen med mulig arvtaker til RenoNorden, melder Lister24. Forrige uke ble det meldt at RenoNorden var konkurs.
Nortransport tar over
Fra og med i dag tar Nortransport over avfallsinnhentingen på Hedmarken etter at RenoNorden gikk konkurs i forrige uke. Nortransport tar over RenoNordens biler og personell fra konkursboet. Dette betyr at avfallsinnhentingen vil gå som normalt med de samme hentedagene.
20.000 kan få høyere søppelavgift
SØPPEL: Renovasjonsavgiften kan bli økt for over 20.000 husstander i Sør-Rogaland og Ryfylke, på grunn av konkursen i RenoNorden.
– Krev tilbake søppelavgiften
Huseiernes Landsforbund ber innbyggerne kreve tilbakebetaling av renovasjonsavgiften dersom det blir problemer med søppeltømmingen. 19 kommuner på Agder er berørt etter at renovasjonsselskapet RenoNorden er konkurs.
Les mer om Agder, Krev og RenoNorden.
Ny aktør tar over for RenoNorden
Et nytt firma er snart på plass for å ta over søppelhentingen i Indre Østfold etter konkursrammede RenoNorden, det melder Smaalenenes Avis. Indre Østfold Renovasjon sier til avisa at avtalen er 99 prosent i boks. Både biler og ansatte blir med over i det nye firmaet.
Les mer om Indre Østfold og RenoNorden.
RenoNorden-gründere satser i nytt selskap: Vil rydde opp etter konkurs
Andre søppelselskaper posisjonerer seg nå for å ta over kontrakter etter RenoNorden-konkursen. Ett av disse er NordRen, startet opp av tre tidligere RenoNorden-gründere.
RenoNorden-gründere satser i nytt selskap: Vil rydde opp etter konkurs
Andre søppelselskaper posisjonerer seg nå for å ta over kontrakter etter RenoNorden-konkursen. Ett av disse er NordRen, startet opp av tre tidligere RenoNorden-gründere.
Forbrukerrådet og Huseierne ber deg kreve penger tilbake om søpla hoper seg opp
RenoNorden-konkursen gjør at det kan bli store renovasjonsproblemer flere steder i landet. Krev penger tilbake, råder Forbrukerrådet og Huseierne.
Les mer om Forbrukerrådet og Huseierne.
Ber deg kreve pengene tilbake om søppelet hoper seg opp
Forbrukerrådet og Huseierne er enige: Hvis ikke kommunen henter søppelet ditt etter RenoNorden-konkursen, bør du kreve kutt i renovasjonsgebyret.
Klepp og Hå overtar søppeltømmingen selv
Konkursen i RenoNorden som har ansvaret for søppelhentingen i flere kommuner i Rogaland, fører nå til at kommunene Klepp og Hå selv overtar denne kommunale tjenesten.
Les mer om Klepp, RenoNorden og Rogaland.
– Alle frykter for jobben
Fem av 30 renovasjonsarbeidere i Kristiansand blir ikke med til selskapet som skal overta søppelkjøringen etter RenoNorden-konkursen. Og alle lever i usikkerhet.