Retten

Fant 18,6 gram hasj

Det ble funnet 18,6 gram hasj på avdøde fordelt på fire poser. Det kommer fram når etterforsker Marina Sørgård i politiet forklarer seg i retten tirsdag morgen.
Les mer om Marina Sørgård.

Kniv kjøpt på butikk

Kniven som ble brukt under drapet ved Skjomenbrua 1. november i fjor ble kjøpt på Rema 1000. Det kommer fram når etterforsker Marina Sørgård i politiet forklarer seg i retten tirsdag morgen. Hun viser fram en identisk kniv som er å få kjøpt hos butikkjeden.
Samfunnsstraff for skole-voldtekt
En 20 år gammel mann fra Asker er dømt til 419 timers samfunnsstraff for å ha voldtatt en yngre medelev på skolen i desember 2014. Aktor la ned påstand om tre års fengsel, men retten dømte heller mannen til samfunnsstraff, skriver Budstikka.
Les mer om Asker og Budstikka.
Knutby-pastoren slipper ikke ut av fengsel
Drapspastor Helge Fossmo kjemper for å komme ut av fengsel, men retten mener han skal sone lenger.

Jan Thomas' eksmann tiltalt for vold mot kvinne

Kjendis-stylist Cristopher Mørch Husby (28) må møte i retten, tiltalt for å ha utøvd vold. - Jeg kjenner meg ikke igjen i påstanden, sier han til Se og Hør.
Les mer om Hør.
Jan Thomas' eks-mann tiltalt for vold mot kvinne
Kjendis-stylisten Christopher Mørch Husby (28) må møte i retten, tiltalt for å ha utøvd vold mot en kvinne.
Kinesiske brobyggere vurderer å saksøke Nord-Trøndelag
Entreprenøren Sichuan Road and Bridge Groupe (SRBG) vurderer å gå til retten dersom Nord-Trøndelag fylkeskommune opprettholder anbudsnekten i saken om Beistadsundbrua.
Erkjente straffskyld i retten
Mannen som er tiltalt for å ha knivstukket en 21 år gammel mann i Narvik i fjor, erkjente straffskyld for drap da rettssaken startet i Ofoten tingrett.
Les mer om Narvik og Ofoten.
Mann frikjent for voldtekt av kona fordi han «trodde han kunne ha sex med henne når han ville
Retten klarte ikke fastslå at mannen visste at hans oppførsel var kriminell.
I retten for overgrep mot småjenter
Idag starter rettssaken i Gjøvik tingrett mot en 39 år gammel mann som er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot seks småjenter, blant dem hans egen niese. Aktor, statsadvokat Thorbjørn Klundseter, har i tiltalen tatt forbehold om at det blir nedlagt påstand om forvaring med en tidsramme på 12 år.
Kinesisk brobygger i Norge vurderer søksmål
Entreprenøren Sichuan Road and Bridge Group (SRBG) vurderer å gå til retten etter at de ble nektet et anbud i Nord-Trøndelag. De mener det beste anbudet ble forbigått.
Venstre vil lovfeste retten til kvalifiserte lærere
Norske skoleelever må få lovfestet rett til undervisning fra kvalifiserte lærere, mener Venstre-leder Trine Skei Grande – som også vil øke lønna til lærerne.
Venstre vil lovfeste retten til kvalifiserte lærere
Norske skoleelever må få lovfestet rett til undervisning fra kvalifiserte lærere, mener Venstre-leder Trine Skei Grande – som også vil øke lønna til lærerne.
Retten til å bestemme over eget liv
Unge kvinner og menn forteller om et nettverk som «passer på. Ofte er kontrollen sterkere i Norge enn hva den ville ha vært i hjemlandet grunnet møtet med den vestlige kulturen.
Les mer om Norge.
Børsemaker til retten
En børsemaker på Sørlandet må møte i retten tiltalt for ulovlig befatning med skytevåpen. Hjemme hos mannen beslagla politiet flere våpen, blant annet et helautomatisk maskingevær. Flere våpen var uregistrert og serienummer var fjernet.
Les mer om Sørlandet.
Da legen ikke ville gi ham smertestillende, bygget 42-åringen hasjplantasje i garasjen
SANDNES: Retten mener at siktede kunne dyrket frem over ett kilo marihuana i sin ombygde garasje.
Eldar Sætre er ikke klar for pensjon
Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil vil ikke benytte seg av retten til å gå av med pensjon ved fylte 62 år, opplyser selskapet.
Les mer om Statoil.
Skal ha truet bankansatte
En mann i 30-årene er dømt til 24 dagers betinget fengsel for å ha truet bankansatte i Hokksund gjennom et innlegg på Facebook. Retten mener mannen ved å publisere innlegget opptrådte skremmende og hensynsløst overfor de bankansatte, skriver Drammens Tidende.
Les mer om Facebook og Hokksund.
Eldar Sætre fortsetter som konsernsjef i Statoil
Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil vil ikke benytte seg av retten til å gå av med pensjon ved fylte 62 år, opplyser selskapet.
Les mer om Statoil.
Vil frata Helsedirektoratet retten til å autorisere utenlandsstudentene
Trine Skei Grande og Marit Arnstad mener NOKUT er bedre egnet.
Boka for dem som gjerne skulle vært til stede i retten
Eggens spisse penn og karakteristikker går hardt ut over nesten alle.
Eksperter var uenige om drapstidspunktet i retten
Den ene sakkyndige har beregnet at Råger Holte sannsynligvis døde natt til tirsdag 24. januar, eller på morgenen - da drapstiltalte var i boligen. Den andre mener beregningsmetoden er for usikker.
Les mer om Råger Holte.
Vil frata kommunene retten til å styre over matjorden
Innbyggere og opposisjonspolitikere i Bergen reiser seg i protest mot byrådets forslag om å gjøre om landbruksjord til næringsareal. På Stortinget foreslår MDG at staten må overta styringen.
Les mer om Bergen og MDG.
Stevner Forus Trav for retten etter oppsigelse
Det går mot en avgjørelse i retten etter at Forus Trav-sjefen Vidar Grundetjern ble oppsagt.
Dømt for voldtekt av datteren
En mann i 40-årene er dømt til fengsel i fire år og åtte måneder for voldtekt av sin egen datter. Mannen innrømmet ikke straffskyld da han møtte for tingretten i Fredrikstad i september. I retten hevdet datteren at anklagene hun tidlige hadde rettet mot faren hadde vært falske. En enstemmig tingrett fant likevel faren skyldig etter tiltalen.
Les mer om Fredrikstad.