Retten

Er ikke enige om erstatnings-sum i barnevernssak

Fauske kommune og en 23-åring er ikke kommet til enighet om størrelsen på erstatningssum. Dermed havner saken i retten.

Ikke enige om erstatnings-sum i barnevernssak

Fauske kommune og en 23-åring er ikke kommet til enighet om størrelsen på erstatningssum. Dermed havner saken i retten.
Hovedtiltalte (30) i hundesaken: – Jeg har gjort noen tabber
HOKKSUND (VG) Han var så nedbrutt over at hundene hans ble avlivet, at han nektet å forklare seg for politiet. Men nå skal han forklare seg over fem dager i retten.
Angrer på brutal jakt
Han er tiltalt for å ha sluppet hunder på forsvarsløse katter, grevlinger og kaniner. Nå forteller 30-åringen sin historie i retten.

I retten for cannabisproduksjon

Fire menn må i dag møte i Glåmdal tingrett tiltalt for produksjon av store mengder cannabis. Politiet mener at produksjonen var med tanke på salg. Det er satt av tre dager til saken som har en strafferamme på inntil 10 års fengsel.
Les mer om Glåmdal.
Møtte staten i retten: – Beintøft å bli avkledd på denne måten
Borgarting lagmannsrett (TV 2): Kristin Askerud (43) fant sønnen livløs i sykehussenga. Det ble starten på et seks år langt mareritt, og tirsdag startet saken hennes mot staten i lagmannsretten.
Dømt til fengsel etter å ha kastet snøball på politimann
BERGEN TINGRETT (NRK): Slagsmål mellom politifolk og ungdommer endte i retten. 21-åring dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for å bitt og kastet snøball på politiet.
Hacker stjal tre milliarder passord – stilles for retten
Canadisk politi mener en 27 år gammel mann tjente seg rik på å stjele passord og personlig informasjon fra milliarder av nettkontoer og selge dem videre.
Halliktiltalt dukkar ikkje opp i retten. No vil Noreg ta saka til Romania
BERGEN TINGRETT (NRK): – Me vil strekka oss langt for å få mannen dømt, seier aktor.
Les mer om Noreg og Romania.
Forskningsstrid havner i retten
Universitetet i Oslo (UiO) er saksøkt av en tidligere ansatt, som mener at hennes forskning urettmessig ble patentert av et svensk firma. UiO avviser kravet, og partene møtes i retten denne uka.
Les mer om Oslo.
Tidligere museinvadert bil endte i rotterace i retten
Kvinnen sier hun solgte en musespist bil i god tro. Da kjøperen oppdaget at bilen tidligere hadde hatt omfattende museskader og var reparert av korrupsjonssiktet bilfirma, havnet saken i retten.
Nesten ti uker i retten for bestillingsdrapet på Ensjø
Fire personer er tiltalt for drap eller medvirkning til drap på Aqeel Shahzad (31) i august 2012. Rettssaken starter i Oslo tingrett onsdag.
Les mer om Aqeel Shahzad, Ensjø og Oslo.
Historisk sak om retten til Finnmark i Høyesterett
I to uker skal alle dommere i Høyesterett vurdere om lokalbefolkning i Nesseby har rett til å bestemme over utmarksressursene der. Saken kan få stor betydning.
Les mer om Finnmark, Høyesterett og Nesseby.
Historisk sak om retten til Finnmark i Høyesterett
I to uker skal alle dommere i Høyesterett vurdere om lokalbefolkning i Nesseby har rett til å bestemme over utmarksressursene der. Saken kan få stor betydning.
Les mer om Finnmark, Høyesterett og Nesseby.
Norsk kvinne fengslet for å ha angrepet KLM-purser
Mannskapet på KLM-flyet skal ha strevet med en norsk kvinne i flere timer. Nå må kvinnen, som skal ha mishandlet purseren, møte i retten.
Mannen Erdogan frykter møtte i retten etter 435 dager
ISTANBUL (VG) Etter over ett år i varetekt fikk den fengslede politikeren Selahattin Demirtas omsider møte i retten.
Vurderer nye søksmål
Dennis Vareide vant mot Youtuber Benjamin Falmark Foss i retten. Nå vil han saksøke andre som har spredt de falske påstandene om han videre på sosiale medier.
Dab-kamerater må ta regningen for fm-krangel
P4 og Radio Norge må betale advokatregningen til Svein Larsen og Radio Metro etter at de trakk Larsen for retten da han nektet å slukke sine fm-sendinger i Oslo før jul.
Youtuber Benjamin Falmark Foss dømt til å betale Dennis Vareide 140.000 kroner
Youtuber og «Farmen kjendis-deltager Dennis Vareide (27) saksøkte Benjamin Falmark Foss (19) for ærekrenkelser – fikk medhold i retten.
Les mer om Farmen.
Anbefaler kunstgress-stevning
Fotballedere i Lillesand er misfornøyde med at ingen tar ansvar for å fikse kunstgressbanen i Holta. Underlaget er humpete og det danner seg isblokker når det er frost. Kommunen kan komme til å ta saken til retten, skriver Lillesands-Posten.
Merete Hodne tapte «nazifrisør-rettssak
Frisøren Merete Hodne tok Løgnaslaget til retten etter at revygruppen omtalte henne som «nazifrisør i en sang. Fredag tapte hun saken.
Les mer om Løgnaslaget.
Merete Hodne tapte mot Løgnaslaget i «nazifrisør-rettssak
Frisøren Merete Hodne tok Løgnaslaget til retten etter at revygruppen omtalte henne som «nazifrisør i en sang. Fredag tapte hun saken.
Les mer om Løgnaslaget.
Retten mener mor eller stefar må ha mishandlet baby – begge frikjent
En mann i 20-årene og en kvinne i 30-årene er frikjent for å ha utsatt kvinnens sønn for vold som gjorde at babyen fikk 12 ribbeinsbrudd og brudd i kragebein, lår og armer.
Blir ikke varetektsfengslet
Politiet fikk ikke medhold i begjæringen om å varetektsfengsle 21-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk etter dødsulykken på E18 natt til 1. nyttårsdag. Retten begrunner dette med at mannen fortsatt er til behandling på sykehus og ikke har vært i stand til å møte i fengslingsmøtet. Politiet anker kjennelsen.
Les mer om E18.
Drapssiktet 21-åring ikke varetektsfengslet
TØNSBERG TINGRETT (NRK): 21-åringen som er siktet for drap etter E18-ulykken i Larvik, blir ikke varetektsfengslet. Retten mener det ikke er fare for gjentakelse. Politiet anker kjennelsen.
Les mer om Larvik.