Retten

Arbeidsgiver ferdig etterforsket

Institusjonen «Små Enheter er ferdig etterforsket av politiet. Arbeidstilsynets rapport om dårlig sikkerhet for de ansatte kom etter drapet på Anna Kristin Gillebo Backlund i 2014. Saken er sendt til statsadvokatene, som skal avgjøre om det er grunnlag for å ta den til retten.

«Superagent for retten

Fotballens «superagent Jorge Mendes møtte i dag for spansk rett i ei høyring i skattegranskinga av hans klient Radamel Falcao. Falcao er mistenkt for å ha lurt rundt 50 mill kr unna skatt. Fleire andre av Mendes' klientar blir også granska av spanske skattestyresmakter, og Mendes sjølv kan bli granska. Men han og hans selskap Gestifute nektar for å ha noko med skattejuks å gjere.
Les mer om Gestifute og Radamel Falcao.
Barna har forklart seg i retten
Det siste av de tre barna fikk forklare seg først på dag to av rettssaken mot kvinnen i 40-årene. Moren er tiltalt for grov mishandling, blant å for ha slept eller dratt fornærmede i øret og i håret, og for å ha slått sønnen med flat hånd i bakhodet og på ryggen. Sønnen som i dag forklarte seg, sa han slet med å huske enkeltepisoder.
«Dark room-rettssak: Skrev at han ville voldta barn - for å tilfredsstille andre
På nettet fikk mannen kontakt med en rekke andre menn, og snakket om grove overgrep de skulle utføre sammen. – Det var for å tilfredsstille andre at jeg gjorde det, forklarte han i retten.

Betew tilbake til forvaring

Nokas-dømte Metkel Betes må tilbake til forvaring, fastslår Borgarting lagmannsrett. Brudd på vilkåret for prøveløslatelse tyder på fare for nye straffbare forhold, skriver retten.
Les mer om Borgarting.
«Dark room-rettssak: Skrev at han ville voldta barn for å tilfredsstille andre
På nettet fikk mannen kontakt med en rekke andre menn, og snakket om grove overgrep de skulle utføre sammen. – Det var for å tilfredsstille andre at jeg gjorde det, forklarte han i retten.
Nekter å betale millionkrav
BaneNor kan havne i retten etter en avsporing på Numedalsbanen i 2014, ifølge Laagendalsposten. Togselskapet TX Logistik AB varsler søksmål om BaneNor ikke betaler minst 1,2 mill. kr i erstatning innen fredag. BaneNor avviser kravet og mener saken er foreldet.
Voldtektstiltalt ba om unnskyldning i retten
19-åringen erkjente straffskyld for voldtekt, sex med mindreårige og for distribusjon av seksualiserte bilder av barn, da saken mot ham startet i Stavanger tingrett mandag.
Les mer om Stavanger.
Trond (40) og Sylvia (44) kjemper for å beholde sønnen – barnevernet sier nei
Trond Rikard og Sylvia kjemper i retten for å beholde barnet sitt. Myndighetene mener de ikke har evner til å dekke sønnens behov, men flere psykologer er uenige.
Les mer om Sylvia.
Slik skal barn lokke barn til å spise sjømat
Norske barn spiser mer snop enn sjømat, men på skolekjøkkenet i Ulsmåg lager ungene hvaltaco. Håpet er at retten skal nå til topps i en sjømatkonkurranse, og friste andre barn til å spise mer sjømat.
Les mer om Ulsmåg.
Dømt for dyremishandel
En gårdbruker fra Kongsberg er dømt til 90 dagers fengsel for brudd på dyrevelferdsloven og våpenloven, skriver Laagendalsposten. Ifølge tiltalen, hadde ikke dyrene god nok tilgang til vann. Mannen i 70-årene mister også retten til å ha dyr.
17-åring dømt etter dødsulykke i Hå
Dødsfallet var en kombinasjon av flere uheldige forhold, og ikke noe tiltalte burde innsett kunne bli følgen av traktorturen, mener retten, som likevel dømmer 17-åringen for brudd på vegtrafikkloven.
Pizzagate: Stormet pizzasjappe for å «etterforske påstått pedofilinettverk. Nå er han dømt til fengsel
- Jeg beklager alt jeg har forsårsaket, sa Edgar Maddison Welch i retten.
Tennislegenden personlig konkurs etter bruddet med Djokovic
Boris Becker (49) tilbød seg å selge en eiendom til 55 millioner i Spania for å betale gjelden sin i England. Men dommeren i retten i London viste ingen nåde overfor den tyske tennislegenden og erklærte ham konkurs.
Les mer om Djokovic, England, London og Spania.
59-åring dømt til 21 års fengsel for dobbeltdrapet i Kirkenes
59-åring drepte sin kone og hennes sønn. Retten betegner dobbeltdrapet som rene henrettelser.
46 gruveaksjonister må i retten til høsten
Til høsten må 46 aksjonister som demonstrerte mot dumping av gruveavfall i Førdefjorden, møte i Sogn og Fjordane tingrett.
Les mer om Fjordane, Førdefjorden og Sogn.
Canadier siktet for knivstikking i USA – etterforskes som terror
En canadisk mann er fremstilt for retten, siktet for å ha knivstukket en politimann på en flyplass i Michigan. FBI bekrefter at de etterforsker saken som en terrorhandling.
Les mer om Michigan og USA.
Jobber for fredsmøte med Jemens tidligere president: - Han kjenner mistenktes far, og antydet at han ville ta en samtale med ham
Martine-stiftelsen vil at Norge skal være arena for et uformelt fredsmøte om den grufulle borgerkrigen i Jemen - og at slike samtaler kan bidra til at Farouk Abdulhak endelig må møte i retten.
Les mer om Farouk Abdulhak, Jemen og Norge.
Drapstiltalt kvinne: – Ikke i mine tanker at han skulle få noe annet enn grisebank
Den 44-årige kvinnen som er medtiltalt for Søndre Land-drapet, fortalte gråtende i retten at hun prøvde å fortrenge det som var skjedd på skogsbilveien.
Nye Pepper startar opp att etter langvarig konflikt
Investoren ville kaste ut motebutikken frå lokala i Strandgaten i Bergen. Det hadde han ikkje lov til, slår retten fast i ein over 30 sider lang dom.
Les mer om Bergen og Strandgaten.
Ville ikke si noe
Dommer Ben Fegran spurte den dobbeltdrapstiltalte 16 år gamle gutten om han ville si noe før rettssaken mot han ble avsluttet. – Nei, var det korte svaret. Dom i saken kommer i slutten av neste uke, opplyste Fegran om før retten ble hevet.
Les mer om Fegran.
– På mildeste måte
Forsvarer Svein Kjetil Stallemo ber retten dømme hans 16 år gamle klient på mildeste måte. Han anslo i løpet av sin sluttprosedyre åtte og et halvt års fengsel som passende straff for dobbeltdrapet i Kristiansand.
Les mer om Kristiansand.
Peker på tilståelsen til tiltalte
– Retten kan legge tiltaltes tilståelse til grunn, sier aktor Jan Tallaksen i sin prosedyre i dobbeltdrapssaken i Kristiansand. Han peker også på tekniske bevis, som DNA-funn fra ofrene på tiltaltes klær, samt overvåkingsbilder og telefonutskrifter.
Ektemann i retten, tiltalt for å ha drept kona
Klokka 09 starter rettssaken mot 28-åringen som er tiltalt for å ha kvalt kona si i Levanger 1. mars i år.
Les mer om Levanger.
Ektemann møter i retten tiltalt for å ha drept sin kone
Klokka 09 starter rettssaken mot 28-åringen som er tiltalt for å ha kvalt kona si i Levanger 1. mars i år.
Les mer om Levanger.