Retten

Fengsel for ulovlig gevær

En mann i slutten av 50-årene er dømt til fengsel i 16 dager, etter at politiet fant et salonggevær med avsaget løp hjemme hos mannen i fjor sommer. Politiet rykket ut til boligen i Fredrikstad, etter melding om at det ble truet med kniv der. Mannen erkjente ikke straffskyld da saken var var oppe for tingretten. Retten kom likevel fram til at mannen oppbevarte våpen uten tillatelse.
Les mer om Fredrikstad.

Etter 21 års kamp møter de Sandnes kommune i retten

Ekteparet Gunn og Torgrim Knutsen har følt seg som gisler i sin egen bolig de siste 21 årene. De krever 13 millioner kroner i erstatning fra Sandnes kommune.
Les mer om Torgrim Knutsen.
Idrettsutøver dømt
En idrettsutøver i 50-årene er dømt for kjøp av 58,61 gram metamfetamin i Mandal, skriver Lindesnes Avis. Mannen som tilstod i retten, er dømt til 120 dagers fengsel.
Les mer om Mandal.
«Dumskap kan gi Oslo milliardregning
Oslo kommune kan få milliardregningen dersom minoritetsaksjonærene i Hafslund vinner frem i retten. Finansprofessor Thore Johnsen mener kommunen har opptrådt uforsvarlig.
Les mer om Hafslund og Oslo.

Silvers eiere varsler «rettslige skritt

Majoritetseierne i Silver Pensjonsforsikring, Grieg-gruppen, Skagen-gründerne og Selvaag Gruppen vurderer å ta saken til retten.
Legeforeningen: – Pasientene mangler i praksis retten til behandling i norske sykehus
Overlege Christian Grimsgaard i Den norske legeforening mener at en lovendring må til for å få bukt med venteliste-triksing i sykehusene og at situasjonen er uholdbar.
Les mer om Den.
Dømt for oppbevaring av narkotika
En mann i 50-åra er i Tønsberg tingrett dømt til fengsel i et halvt år for bruk og oppbevaring av narkotika. I april i fjor ble han tatt for oppbevaring av rundt 100 gram amfetamin. Mannen, som tilsto da saken ble behandlet i retten, dømmes også for ulovlig oppbevaring av en revolver.
Les mer om Tønsberg.
En av de hovedtiltalte forklarer seg
En 38 år gammel albaner forklarer seg i retten i dag. Han er en av de politiet mener er hovedmennene. I desember i fjor beslagla politiet 27 kilo amfetamin, seks kilo kokain og nesten 10 kilo hasj i Asker. Stoffet var blant annet beregnet på Sørlandet. 38-åringen hevdet i retten i dag at han bare skulle hente ti kilo hasj.
Les mer om Asker og Sørlandet.
I går skulle Grace Mugabe møtt i retten etter voldsanklager. Hun dukket aldri opp
Skal ha angrepet kvinne som besøkte Mugabes to sønner på hotellrom.
Les mer om Grace Mugabe.
Fjerde korrupsjonssak i retten
I dag og i morgen må en mann i 60-årene fra Drammen svare for tiltale om korrupsjon i tingretten. Rettssaken i er den fjerde etter korrupsjonsavsløringene i Drammen kommune.
Les mer om Drammen.
Slik overvåket politiet de tiltalte
Påtalemyndigheten fortalte retten i dag om omfattende overvåking av de tiltalte i den store narkosaken på Sørlandet.
Les mer om Sørlandet.
Riot må betale kompensasjon til Edgar Davids
Fotballspilleren vant i retten mot League of Legends-helten Lucian sitt striker-utseende.
Omfattende avlytting av tiltalte
Påtalemyndigheten legger nå fram i retten tekstmeldinger og refererer til telefonsamtaler mellom noen av de tiltalte i den store narkotikasaken. Politiet sitter på omfattende material etter avlytting. Sju personer er tiltalt for smugling av større mengder narkotika, omsetning og for kriminell virksomhet.
Sauebonde i retten
En sauebonde fra Sør-Fron erklærte seg delvis skyldig i å ha vanskjøttet 100 sauer da han møtte i retten i dag. Mattilsynet fant i november 2015 95 tynne lam på bondes gård. Mannen skal ha unnlatt å gi dyrene tilstrekkelig tilsyn og stell.
Les mer om Sør-Fron.
Rettssak mot frilansfotograf avlyst
Rettssaken mot en mann, som tidligere er dømt til fengsel for fem voldtekter og i dag skulle møtt i retten med nok en voldtektstiltale mot seg, er avlyst.
Rettsak avlyst
Rettssaken mot frilansfotografen, som tidligere er dømt til fengsel for fem voldtekter og i dag skulle møtt i retten med nok en voldtektstiltale mot seg, er avlyst. Det bekrefter forsvarer Tarjei Ræder Breivoll til NRK. Han forteller at politiet om kort tid vil informere om bakgrunnen for avlysningen.
Bedrageritiltalt i retten
I dag starter rettssaken mot en 27 år gammel mossing som står tiltalt for bedrageri, tyveri og forsøk på bedrageri. På denne måten skal han ha skaffet seg varer til en verdi av om lag 700 tusen kroner
Frilansfotograf i retten for enda en voldtekt
For to år siden ble han dømt til fengsel for voldtekt av fem kvinner. I dag møter frilansfotografen på nytt i rettssalen med nok en voldtektstiltale mot seg.
Stor narkosak starter i dag
Sju personer står i dag tiltalt for grove narkotikaforbrytelser i Kristiansand tingrett. Hovedtiltalen går på innførsel av 27 kilo amfetamin, 6 kilo kokain og organisert kriminalitet. Det er satt av 29 dager til saken i retten. Les mer.
Les mer om Kristiansand.
Danske for retten i Sør-Afrika - fant 21 klitoriser i fryseren hans
Tiltalen mot mannen har 61 punkter, og involverer blant annet bestillingsdrap.
Les mer om Sør-Afrika.
Tiltale: Tobarnsfar delte nakenbilder av døtrene og forgrep seg på dem
Grov overgrepssak i Dark Room-komplekset for retten i dag.
Tiltale: Tobarnsfar delte nakenbilder av døtrene og forgrep seg på den yngste
Grov overgrepssak i Dark Room-komplekset for retten i dag.
Erter på seg pensjonister og småsparere
Pensjonister og småsparere gjør seg klar til å kjempe i retten mot Oslo kommunes forsøk på å kjøpe Hafslund til milliardrabatt. – Oslo kommune er vel hakket mer kynisk enn de fleste andre kommuner, sier minoritetsaksjonær Gudmund Joar Bratrud.
Søksmålet mot Taylor Swift avvist av retten
Taylor Swift hevder hun ble seksuelt trakassert av en radio-DJ.
Les mer om Taylor Swift.
Taylor Swift i retten: – Tafsingen var skremmende og sjokkerende
Popstjernen har nå avlagt vitnemål i rettsaken mot radioverten som skal ha klådd henne på rumpa i 2013.