Rogaland

Mindre utsatt for lungekreft

Menn i Oslo og Akershus er mindre utsatt for lungekreft enn menn andre steder i landet. Det vise ny statistikk fra Kreftforeningen. Finnmark, Rogaland og Agder-fylkene har høyest forekomst. Kvinner i vårt distrikt ligger nærmere gjennomsnittet for landet.

TV-AKSJONEN: Una og Ella Marie hjelper barn til å få utdanning

TV-AKSJONEN: Rundt 2000 bøssebærere var søndag i sving i Rogaland for å samle inn penger til Unicef. Søstrene Una og Ella Marie Lilleeidet Nilsen bidro for sjette året på rad.
Ålgård-drapet: Drapssiktet kvinne løslatt fra varetekt
Den 21 år gamle kvinnen som er siktet for drapet på en 26 år gammel mann på Ålgård i Rogaland, er løslatt fra varetekt. Kvinnen er fortsatt siktet i saken.
Les mer om Rogaland og Ålgård.
Forsinka tilsetting av teatersjef
Plan A var å kunna presentera den nye teatersjefen ved Rogaland teater denne veka. Plan B er 3. november.
Les mer om Rogaland.

Nesten ikke regn - men masse vind

Utrolig, men sant. Vi går mot ei høsthelg i Rogaland nesten uten regn. Til gjengjeld blir det desto mer vind.
Les mer om Rogaland.
Frp-frykt for utvanning med Venstre i regjering
Fremskrittspartiets politikk kan bli kraftig vannet ut dersom Venstre trer inn i regjeringen, advarer fylkesleder Roy Steffensen i Rogaland.
Frp-frykt for utvanning med Venstre i regjering
Fremskrittspartiets politikk kan bli kraftig vannet ut dersom Venstre trer inn i regjeringen, advarer fylkesleder Roy Steffensen i Rogaland.
Vil ikke ha bratte veier på E39
Norges Lastebileier-Forbund vil ikke ha bratte stigninger på nye E39 mellom Kristiansand og Rogaland. Det sier regionsjef Reidar Retterholt. Den nye motorveien får bakker med opptil fem prosent stigning, dette kan gi problemer i trafikken vinterstid.
200 på folkemøte om E39
Over 200 personer har møtt opp på folkemøtet i Mandal om den nye motorveien fra Kristiansand til Rogaland. – Imponerende oppslutning, sa ordfører Alf Erik Andersen da han åpnet møtet sammen med prosjektdirektør Asbjørn Heieraas fra Nye Veier. I juni neste år starter byggingen.
Skal sikre drikkevannskilder
Det skal gjøres tiltak for å hindre forurensing til drikkevannskilder når ny E39 skal bygges mellom Kristiansand og Rogaland. Det sier Asbjørn Heieraas, Nye Veiers sjef for E39-utbyggingen.
Les mer om E39, Kristiansand og Rogaland.
Lokalt solenergiselskap fikk milliardkontrakt i Iran
Få dager etter at USAs president Donald Trump ba om skjerpede sanksjoner mot Iran, har et solenergiselskap fra Rogaland inngått en milliardavtale med landet.
Les mer om Donald Trump, Iran og Rogaland.
Lokalt solenergiselskap med milliardkontrakt i Iran
Få dager etter at USAs president Donald Trump ba om skjerpede sanksjoner mot Iran, har et solenergiselskap fra Rogaland inngått en milliardavtale med landet.
Les mer om Donald Trump, Iran og Rogaland.
Gründer fra Rogaland har brukt 25 millioner på audioutstyr
- Vi har til hensikt å konkurrere med de store, sier Mikal Dreggevik.
Les mer om Mikal Dreggevik og Rogaland.
Disse fastlegene i Rogaland er mest og minst tilgjengelige
Rogaland har fastlegekontor både i topp- og bunnsjiktet på Forbrukerrådets test. Sjekk hvordan ditt ligger an.
Les mer om Rogaland.
460 lærlinger i Rogaland mangler fortsatt læreplass. Nå krever regjeringen en plan
Kunnskapsministeren mener fylkeskommunene må gjøre mer for å skaffe nok læreplasser. I Rogaland mangler 17 prosent av lærlingene en læreplass.
Les mer om Rogaland.
TV-aksjonen trenger flere bøssebærere
ROGALAND: Aldri før har det vært enklere å overføre penger uten å være i direkte kontakt med et annet menneske. Katrin Waage mener likevel at bøssebærerne ikke er gått av moten.
Dyrebeskyttelsen: - Dyrepolitiet eksisterer ikke
ROGALAND: - Da det som ble omtalt som et dyrepoliti ble opprettet i Rogaland, jublet vi. Det hadde vi ingen grunn til, sier styreleder Egil Heine Strand i Dyrebeskyttelsen Norge Nord-Jæren.
Skal utrede en 40 kilometer ny E 39-tras
En 40 kilometer lang tras på nye E 39 mellom Moi og Bue i Rogaland skal nå utredes av veivesenet. Det betyr nye forsinkelser for europavei-planleggingen.
Les mer om Bue, Moi og Rogaland.
Fylkeskommunen frykter dårligere hurtigbåttilbud
Rogaland fylkeskommune roper varsku etter fremleggelsen av regjeringens forslag til statsbudsjett for 2018. n halvering av midler til hurtigbåttilbudet i fylket, kan gi store konsekvenser fremover, mener økonomisjefen.
Vurderer nei til HV-kutt
Arbeidarpartiet opnar for å seie nei til dei planlagde kutta i heimevernet, skriv Klassekampen. Regjeringa ynskjer å redusere talet på heimevernsoldatar med 7000. Heimevernet i Agder og Rogaland vil då få mellom 2000 og 3000 færre soldatar.
Forsvarsministeren kutter flere tusen HV-soldater i Rogaland og Agder
Rogaland og Agder rammes hardest av kutt i Heimevernet.
Nå kommer kuttene i Heimevernet til Rogaland
Rogaland og Agder nedprioriteres når Forsvaret skal moderniseres.
Ingen kutt i Heimevernet
Det varslede kuttet i Heimevernet i Agder og Rogaland fra 6300 soldater til 3500 soldater, blir trolig ikke gjennomført. Heimevernet skal videreføres som i dag, skriver VG. Forsvarsministeren legger frem konklusjonen i landmaktutredningen i dag.
Les mer om Agder, Heimevernet og Rogaland.
Helgeværet: - Rogaland slipper billig
Restene av orkanen «Nate treffer norskekysten fredag ettermiddag. Men Rogaland slipper unna det verste, og vi kan se fram til en mild og nedbørsfattig helg.
Les mer om Nate.
Oljebedrift satser på redningsutstyr for spedbarn
Det er slutt på regjeringens krisepenger til Rogaland. Hos Sub Sea Services i Dusavik er de i ferd med å stake kursen ut av oljekrisen ved å satse på andre ting enn bare olje og gass.
Les mer om Dusavik og Rogaland.