Søgne

Reagerer på ny skoleutsettelse

Ordfører Astrid Hilde og formannskapet i Søgne reagerer på at byggingen av den nye videregående skole på Tangvall kan bli utsatt igjen. Planen nå er at den først står ferdig i 2024. Politikerne ber nå fylkeskommunen forklare seg i kommunestyret.
Les mer om Søgne og Tangvall.

Klager til Riksadvokaten

Sønnen til Søgne-kvinnen, som ble funnet død i sin fryseboks i 1999, klager saken inn til Riksadvokaten, skriver VG. Statsadvokaten i Agder vil ikke åpne ny etterforskning av saken som ble henlagt som selvmord. Sønnen mistenker at moren ble drept.
Kjemper mot skoleutsettelse
Lederen for skolepolitikerne i Vest-Agder, Anne Ma Timenes (KrF), vil kjempe for at utbyggingen av de videregående skolene i Farsund og Tangvall i Søgne ikke blir utsatt ett og to år, slik fylkesrådmannen foreslår. – Slaget er ikke tapt, sier hun.
Utsetter videregående skoler
Fylkesrådmann Tine Sundtoft foreslår at utbyggingen av Eilert Sundt videregående skole i Farsund utsettes ett år og blir ferdig i 2022. Søgne videregående på Tangvall blir utsatt i to år og blir først ferdig i 2024.
Les mer om Eilert Sundt, Farsund og Tangvall.

– Dame med bein i nesa

Camilla Dunsæd er ansatt som prosjektleder og rådmann for Nye Kristiansand. – Hun er det beste valget og er ei dame med bein i nesa som tåler å stå i stormen, sa Søgne-ordfører Astrid Hilde da fellesnemnda for Søgne, Songdalen og Kristiansand ansatte henne.
Rifle stjålet fra bil
Politiet ønsker tips etter innbrudd i en bil på Riveneset i Søgne. Det skal ha blitt stjålet en rifle. Politiet har gjort undersøkelser på stedet.
Les mer om Riveneset og Søgne.
Mista lappen i 80-sone
Kvinne (42) anmeldes for å ha kjørt i 122 km/t i 80-sona på E18 o Søgne. Førerkortet hennes ble beslaglagt.
Les mer om E18 og Søgne.
Arkeologene åpnet opp for publikum
Onsdag var det åpen dag på de arkeologiske utgravingene i Søgne. Skoleelever og andre interesserte fikk se det som trolig er rester av tre tusen år gammel bebyggelse.
Les mer om Søgne.
32 millioner i storbytilskudd
Kristiansand kommune får 32 millioner kroner ekstra i tilskudd fra staten neste år. Ekstratilskuddet kommer etter at det er gjort vedtak om sammenslåing med Søgne og Songdalen.
Les mer om Songdalen og Søgne.
Åpen dag på arkeologifelt
I flere uker har arkeologer fra Universitetet i Oslo og kulturhistorisk museum kartlagt spor etter våre forfedre flere steder i Søgne. I dag er det åpen dag i samarbeid med Nye veier, her kan folk se tilbake hvordan Klepland så ut for 6000 år siden.
– Gabriela var nok et tilfeldig offer for en ungdom som egentlig ingen hadde kontroll på
Foreldrene til Alma Gabriela Knutsen (14) håper boka om Søgne-saken fører til debatt og endringer.
Ruster bort
Kanonene ved kystfortet på Helgøya i Søgne er i ferd med å ruste bort. Ifølge et prisoverslag vil det koste rundt 1 million kroner å sette dem i stand igjen. I dag skal flere samles for å diskutere hvem som har ansvaret for vedlikeholdet.
Les mer om Helgøya og Søgne.
Han har bygget opp volleyballklubben i Søgne: - Olav er en bauta
– Vi er en mikroklubb med knapt 50 medlemmer. Det har ingenting å si, fordi vi skaper store verdier, sier Olav Eieland.
Les mer om Olav Eieland og Søgne.
Ingen skadet etter kollisjon
To biler har kollidert på Repstadveien i Søgne. Ingen personer har blitt skadet, skriver politiet.
Les mer om Repstadveien og Søgne.
Brann ved barnehage
Politi og brannvesen rykket i natt ut til Skytterveien i Søgne etter meldinger om flere branner i søppeldunker. To store søppeldunker ved barnehagen i Skytterveien har brent. 14 - 16 husholdningsdunker rett i nærheten har også brent.
Les mer om Skytterveien og Søgne.
Camilla Dunsæd blir ny rådmann i storkommunen Kristiansand
Camilla Dunsæd er innstilt som ny rådmann i den nye storkommunen Kristiansand. Søgne, Songdalen og Kristiansand kommune skal slås sammen og vil være en stor kommune fra 2020.
Les mer om Kristiansand og Songdalen.
Blir rådmann i nye Kristiansand
Rådmannen i Kvinesdal Camilla Dunsæd blir prosjektleder for Nye Kristiansand. Når Kristiansand, Søgne og Songdalen kommuner blir sammenslått i 2020, blir hun rådmann i den nye storkommunen med 110.000 innbyggere og 8500 ansatte. Dunsæd har takket ja til jobben.
Innstilles som rådmann
Rådmannen i Kvinesdal Camilla Dunsæd blir prosjektleder for Nye kristiansand. Når kristiansand, Søgne og Songdalen kommuner blir sammenslått i 2020, blir hun rådmann i den nye storkommunen med 110.000 innbyggere og 8500 ansatte.
Hvem blir ny rådmann?
Klokka 15 i ettermiddag blir det klart hvem som blir prosjektleder for Ny Kristiansand, bestående av Kristiansand, Søgne og Sogndalen kommuner. Etter hvert blir vedkommende også rådmann for storkommunen. 18 personer har søkt på stillingen.
Dette får Vest-Agder i statsbudsjettet
100 fengselsplasser og -administrasjon i Mandal. Mer penger til UiA og Sørlandets Kunstmuseum. Omsorg- og behandlingsinstitusjon for barn i Søgne er noen av punktene i budsjettforslaget.
Les mer om Mandal, Søgne, UiA og Vest-Agder.
Søgne-bloggeren med sex på TV
Eks-mammablogger ut mot TV 2 og «Mamma til Michelle.
Les mer om Mamma og Michelle.
Bekymret for barn og unge
Regjeringen foreslår 40,7 millioner kroner til bedre psykisk helsehjelp til barn i barnevernet i 2018. Midlene skal hovedsakelig gå til to omsorgs- og behandlingsinstitusjoner i Bodø og Søgne i Vest-Agder for barn som har stort behov for psykisk helsehjelp, skriver Aftenposten.
Beboere vil ha høyere fartsdumper
Fartsdumpene som er plassert på Langenesveien mellom Vågsbygd og Søgne er for lave slik at bilene kan passere selv i høy fart. Det mener flere beboere som nå ber Statens vegvesen lage høyere fartsdumper.
– Fartsdumpene må utbedres
– Fartsdumpene på Langenesveien mellom Vågsbygd og Søgne er for lave, sier Ove Pettersen som bor i området. Nå har flere beboere sendt brev til Statens vegvesen med oppfordring om utbedring. Statens vegvesen har ikke svart på brevet fra beboerne.
Vannet står høyt
Slik ser det ut i Lunde i Søgne i formiddag.
Les mer om Lunde og Søgne.