Søndre land

Problemer for mange strømkunder

Alle som var uten strøm i Søndre og Nordre Land har fått den tilbake, melder OA. Men nå er over 600 kunder strømløse i Hedmark. Det gjelder Eidsivas kunder i Ringsaker, Løten Våler og Stor-Elvdal. I Gjøvik er flere også strømløse.

Mange uten strøm

Over 1000 kunder er uten strøm i Søndre og Nordre Land, melder OA. Store snømengder har gitt stor belastning på trær og strømlinjer.
Les mer om Nordre Land og Søndre.
Feilbehandling i Søndre Land
Fylkeslegen mener at en kvinne i Søndre Land døde på grunn av overdosering av hjertemedisin i 2014. I alt fire leger i den kommunale helsetjenesten var involvert. Hendelsen skal ha ført til en innskjerping av rutiner, melder Oppland Arbeiderblad.
Flere Spellemannsnominasjoner
Frida Ånnevik fra Hamar ble nominert i klassen Viser, med albumet «Flyge fra. Ellen Andrea Wang fra Søndre Land, ble nominert i klassen Jazz, med albumet «Blank out. Det samme ble Helge Lien Trio fra Moelv med albumet «Guzugutu.

Trafikkulykke i Søndre Land

Fire biler er involvert en trafikkuhell på Fylkesvei 34 i Søndre Land. Skadeomfanget er ukjent, nødetatene er på vei.
Les mer om Fylkesvei og Søndre Land.
Bevisstløs etter ulykke
Personen som ble skadet i ulykken i Svingvoll i Søndre Land tidligere i ettermiddag, er bevisstløs og kjørt til sykehuset på Gjøvik. Det melder politiet. En personbil kjørte inn i en lastebil bakfra.
Kollisjon i Søndre Land
En person er hentet av ambulanse etter en kollisjon mellom en lastebil og en personbil i Svingvoll i Søndre Land. Politiet melder at det er svært glatt på stedet.
Les mer om Svingvoll og Søndre Land.
36-åring dømt til 17 års fengsel for drapet i Søndre Land
Dømt til 17 års fengsel.
Les mer om Søndre Land.
17 års fengsel for drap
Odd Raymond Olsen (36) som regnes som hovedmannen bak drapet på 49 år gamle Nils Olav Bakken i Søndre Land i september 2016, er dømt til fengsel i 17 år.
Les mer om Søndre Land.
Påstand om brudd Helsepersonellov
Fylkesmannen i Oppland mener to leger i Søndre Land brøt Helsepersonelloven, etter behandling av en eldre pasient. Sykehuset Innlandet mener pasienten døde som følge av overdosering eller feildosering av hjertemedisin.
Buss veltet
En buss veltet på fylkesveg 34 ved Hov i Søndre Land i går kveld. Det var 10–12 passasjerer i bussen, men ingen fikk alvorlige skader. Ifølge politiet i Innlandet på Twitter var det svært glatt i området.
Hytte brenner i Hov
En fritidsbolig brenner på Hov i Søndre Land. Ifølge politiet skal det ikke være snakk om noen personskader.
Les mer om Hov og Søndre Land.
Dømmes for kroppskrenkelse
Aktor i Dokka-saken vil ha 20 års fengsel for mannen som har innrømmet å ha drept Nils Olav Bakken i Søndre Land i fjor. En kvinne og sønnen hennes ble ble frikjent for drap, men skal dømmes for kroppskrenkelse og aktor ber om et år for moren og sju år for sønnen. Det skriver OA.
Les mer om Dokka-saken og Søndre Land.
Mor og sønn frikjent for drap eller medvirkning til drap i Søndre Land-saken
Eidsivating lagmannsrett har frifunnet en kvinne og hennes sønn for drap og medvirkning til drap i ankesaken etter drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka.
Les mer om Dokka og Søndre Land-saken.
Kvinne og sønn frikjent for drap eller medvirkning til drap i Søndre Land-saken
Eidsivating lagmannsrett har frifunnet en kvinne og hennes sønn for drap og medvirkning til drap i ankesaken etter drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka.
Les mer om Dokka og Søndre Land-saken.
Kvinne og sønn frikjent for drap eller medvirkning til drap i Søndre Land-saken
Eidsivating lagmannsrett har frifunnet en kvinne og hennes sønn for drap og medvirkning til drap i ankesaken etter drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka.
Les mer om Dokka og Søndre Land-saken.
Lastebiler står fast
Det er glatt på vegene, og trailere står fast i bakkene på fv 114 ved Fall i Søndre Land og på fv 51 ved Randsverk i Vågå. To trailere står fast på rv 25 ved Bjønnbekkmora i Trysil. Trafikken kan komme forbi, melder politiet.
Søndre Land-drapet: Nekter Kripos-veteran å vitne om etterforskningen
Kripos-veteranen Håvard Aksnes var innkalt som ekspertvitne, men sier det har lite for seg å møte når han ikke kan uttale seg konkret om etterforskningen som er gjort i saken.
Ja til felles barnevern
Gjøvikpolitikerne går enstemmig inn for å samarbeide med Søndre og Nordre Land om barnevern. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Det betyr at alle de tre kommunene er enige om å se på muligheten for å slå seg sammen til en felles barneverntjeneste.
Flere vogntog står fast
Flere vogntog står fast på fylkesveg 33 ved Flubergbakken i Søndre Land. Politiet melder at det er glatt på stedet og at det jobbes med å strø.
Bilberging
I samband med bilberging blir fylkesveg 33 stengd ved Odnessbakken i Søndre Land. Det blir skilta omkøyring. Eit vogntog velta på staden tidlegare i dag.
Les mer om Odnessbakken og Søndre Land.
Lettare personskade
Politiet melder om lettare personskade i samband med at eit vogntog velta på fylkesveg 33 på Odnesbakken i Søndre Land. Naudetatane arbeider framleis på staden og der er ifølgje politiet trafikale utfordringar.
Les mer om Odnesbakken og Søndre Land.
Vogntog velta
Eit vogntog har velta på fylkesveg 33 på Odnessbakken i Søndre Land. Det er saktegåande trafikk på staden. Politiet er på veg.
Les mer om Odnessbakken og Søndre Land.
Ja til barnevernssamarbeid
Søndre Land etablerer felles barnevern med Gjøvik uansett hva Nordre Land bestemmer seg for. Det vedtok et enstemmig kommunestyret i Søndre Land i går kveld. Nå skal kommunene legge en plan for etablering av Gjøvik-Land barnevern, skriver OA.
To vogntog står fast
To vogntog står fast i Nerengbakken på fylkesveg 33 ved Fluberg i Søndre Land mellom Dokka og Gjøvik, ifølge politiet. Det er lange køer i området.