Søndre land

Nytt selskap henter avfall

Horisont Renovasjon AS vil fra i morgen overta avfallsinnhentingen i Gjøvik, Vestre og Østre Toten, Søndre og Nordre Land. De tidligere ansatte i Gjøvik-avdelingen av Reno Norden blir tilbudt å beholde jobben i det nye selskapet.

Horisont overtar søppelhenting

Horisont Renovasjon AS vil fra i morgen overta avfallsinnhentingen i Gjøvik, Vestre og Østre Toten, Søndre og Nordre Land. De tidligere ansatte i Gjøvik-avdelingen av Reno Norden blir tilbudt å beholde jobben i det nye selskapet.
8 millioner på privat barnevern
Den felles barneverntjenesten i Nordre og Søndre Land har så langt i år brukt over åtte millioner kroner på folk fra private firmaer. De må leie inn folk for å rette opp flere alvorlige forhold som ble avdekket i en rapport fra Fylkesmannen i Oppland i mars i år.
Legger ned Skeidar
Tirsdag 19. september fattet styret i Skeidar-gruppen vedtak om å legge ned sentrallageret i Hov i Søndre Land. Logistikkdirektør Rune Henriksen informerte de ansatte torsdag. Dette er det OA som skriver.

Nytt omsorgssenter kan bli for dyrt

Folkevalgte i Søndre Land er usikre på om kommunen har råd til å bygge det nye omsorgssenteret. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Prisen er nå økt til 457,7 millioner kroner.
– Store tiltak i barnevernet i Land
Det kommer til å ta tid å få et forsvarlig barnevern i Land. Det sa Espen Lilleberg, midlertidig leder i Land Barnevernstjeneste, under en orientering til kommunestyret i Søndre Land mandag. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Lilleberg sier at det er satt gang kostbare tiltak i de to kommunene.
Mistenkelig dødsfall på Dokka
Ei kvinne er funnet død på Dokka og politiet etterforsker det som et mistenkelig dødsfall. Dødsårsaken er foreløpig ukjent og avdøde er sendt til obduksjon. Det bekrefter lensmann Ole Bjerke i Søndre Land overfor Oppland Arbeiderblad.
Tatt for bruk av narkotika
Fire menn i 20-årene er anmeldt for narkotikabruk etter å ha blitt stoppet av politiet i Søndre Land i går kveld. Det ble også funnet en mindre mengde narkotika i bilen, ifølge politiet.
Les mer om Søndre Land.
Anmeldt for å ha narkotiske planter
En mann i 30-åra anmeldes for besittelse av narkotiske planter ved Fall i Søndre Land.
Les mer om Fall og Søndre Land.
Bil i grøfta
Ingen personer ble skadet da bilen de satt i havnet i grøfta på fylkesvei 34 ved Lyngstrand camping i Søndre Land ved 18-tida. Det satt tre personer i bilen, og de ble undersøkt på stedet av ambulansepersonell.
Les mer om Lyngstrand og Søndre Land.
Ingen spor etter Evje
Politiet har i kveld søkt med hund i området mellom Vestre Toten og Søndre Land, hvor det ble meldt om observasjoner som kunne passe med beskrivelsene av Stig Ingar Evje. Søket ga ingen resultater, skriver politiet på Twitter.
Mulig observasjon av savnede Evje
Politiet fikk i dag et nytt tips om en observasjon som kan være den savnede Stig Ingar Evje. Observasjonen skal være gjort på grensen mellom Vestre Toten og Søndre Land.
Dom i Dokka-saken
3. september 2016 ble Nils Olav Bakken funnet drept i et bål i Søndre Land. En 36 år gammel mann er nå dømt til 20 års fengsel. Mor og sønn er dømt til 19 års fengsel.
Les mer om Dokka-saken og Søndre Land.
Låvebrann spredd seg til bolighus
Brannen i en låve ved Kleiva i Søndre Land har spredd seg til bolighuset på eiendommen. Det skriver politiet i Innlandet på Twitter. Det skal ikke ha vært dyr i låven og ingen personer er i bolighuset.
Aktor ber om 20 års fengsel for de tiltalte i Søndre Land-saken
Påtalemyndigheten mener alle de tre tiltalte for drapet på Nils Olav Bakken på Veståsen i Søndre Land må straffes med fengsel i 20 år.
Ber om 20 års fengsel
Aktor Thorbjørn Klundseter ber om 20 års fengsel for alle de tre tiltalte i drapssaken i Søndre Land.
Les mer om Søndre Land.
Vannlekkasje på asylmottak
Brannvesenet i Innlandet har i dag hjulpet med å fjerne vann fra et asylmottak i Hov i Søndre Land etter en vannlekkasje, ifølge Oppland Arbeiderblad. Brannvesenet vet ikke noe om årsaken til lekkasjen, men forteller at skadene er relativt store.
Søker etter bil med helikopter
Politiet leter etter en blå Ford Mondeo i Landåsbygda i Søndre Land. Både helikopter og vanlige patruljer er satt inn i søket.
Drapstiltalt kvinne: – Ikke i mine tanker at han skulle få noe annet enn grisebank
Den 44-årige kvinnen som er medtiltalt for Søndre Land-drapet, fortalte gråtende i retten at hun prøvde å fortrenge det som var skjedd på skogsbilveien.
Fikk vite grusomme detaljer fra båldrapet i Søndre Land
GJØVIK TINGRETT (TV 2): Retten fikk se en rekonstruksjon av drapet på Nils Olav Bakken (49) tirsdag.
Les mer om Søndre Land.
Søndre Land-tiltalt: - Får stå for det en har gjort
Den hovedtiltalte for Søndre Land-drapet har forklart at det var snakk om å drepe. – En annen ting er å gjøre det. Men så skjedde det beklageligvis, sier han.
Antatt hovedmann erkjente skyld for Søndre Land-drapet
36-åringen som regnes som hovedmannen bak drapet på Nils Olav Bakken i Søndre Land, erkjente straffskyld da rettssaken startet i Gjøvik tingrett.
To uker lang rettssak
I dag starter den to uker lange rettssaken der tre personer er tiltalt for drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka. Han ble funnet kraftig forbrent og drept i et bål i Søndre Land i fjor.
Les mer om Dokka og Søndre Land.
Tre uker lang rettssak
I dag starter den to uker lange rettssaken der tre personer er tiltalt for drapet på Nils Olav Bakken fra Dokka. Han ble funnet kraftig forbrent og drept i et bål i Søndre Land i fjor.
Les mer om Dokka og Søndre Land.