Søndre nordstrand

Forsinket søppelhenting

Hentingen av papiravfall i Oslo er forsinket. Mandag fikk Oslo kommune inn 250 klager. Problemene er størst på Nordstrand, Bekkelaget og Søndre Nordstrand. Årsakene er blant annet ferieavvikling og sykdom, opplyser Renovasjonsetaten.

Næringslivstopp ville ikke være med på dugnad: – Ikke nødvendig her hvor 7 av 10 stemte borgerlig

«Jeg forstår at dugnadsarbeid er en nødvendighet når du bor på Søndre Nordstrand og i Groruddalen. Denne e-posten fra en næringslivstopp-far til foreldre på en skole på Oslo beste vestkant har ført til krasse reaksjoner.
Skal ha blitt avfyrt flere skudd i Oslo i natt -16-åring innbrakt
Politiet har tatt inn en 16 år gammel gutt etter meldinger om at det skal ha blitt avfyrt flere skudd på Søndre Nordstrand i Oslo.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Innbrakt etter mulig skyting
Politiet har tatt inn en 16 år gammel gutt etter meldinger om at det skal ha blitt avfyrt flere skudd på Søndre Nordstrand i Oslo.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.

Innrømmer å ha tent på

En 16 år gammel gutt innrømmer å ha tent på en enebolig i Søndre Nordstrand i Oslo i natt, ifølge politiet. Ingen ble skadd i brannen. Gutten bodde selv i huset, som er en institusjon, sammen med to voksne. 16-åringen tas hånd om av barnevernet.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Brann i bolighus – en person savnet
En person er ikke gjort rede for etter at det begynte å brenne i et bolighus i Søndre Nordstrand i Oslo. Brannvesenet er på stedet og har slukket brannen. Politiet opplyser at de har kontroll på to av tre personer på adressen.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Person pågrepet etter boligbrann
Personen som var savnet etter en boligbrann i Søndre Nordstrand i Oslo natt til tirsdag er funnet. Han mistenkes for å ha tent på brannen.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Rødt vil slette gjeld
Rødt vil slette underskuddet til bydel Søndre Nordstrand i revidert Oslo-budsjett. 45 millioner kroner må dekkes inn over to år. Bydelen sliter med ungdomskriminalitet, og Rødt vil gjøre den i stand til å jobbe mer forebyggende. I går ble det kjent at Oslo sør får mer politi.
Innstilt som rådmann for nye Moss
Hans Reidar Ness er innstilt som rådmann for nye Moss kommune. Det skriver Moss Avis. Innstillingen skal behandles av fellesnemnda for nye Moss kommune 12.juni. Ness har jobbet som bydelsdirektør i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune siden 2013.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Ny høring for Holmlia senter
Planene for nye Holmlia senter skal ut på ny høring. Årsaken er at bydel Søndre Nordstrand ønsker nye lokaler, og da har Obos justert senterplanene med en større kontordel, skriver Nordstrands Blad. Det nye senteret skal delvis kobles sammen med det gamle.
Flest fattige i Oslo Øst
I enkelte bydeler i Oslo Øst er et av tre barn fattige, viser tall fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Det er Gamle Oslo, Stovner og Søndre Nordstrand som kommer dårligst ut i statistikken. Totalt er 17,5 % barn rangert som fattige i Oslo.
Bil har kjørt inn i autovernet
Nødetatene er på vei til Mortensrudveien i bydel Søndre Nordstrand, etter melding om en trafikkulykke. Det gjelder en bil som har kjørt inn i autovernet, opplyser politiet. Foreløpig er skadeomfanget ukjent.
Positiv til videre Oslo sør-satsing
Fungerende integreringsminister Per Sandberg var positiv til å videreføre Oslo sør-satsingen i Stortingets spørretime i dag. På ni år har staten og Oslo kommune brukt 300 millioner kroner for å bedre levekårene i bydel Søndre Nordstrand. Avtalen går ut i år.
Kaller byrådets forslag urettferdig
Byrådsleder Raymond Johansens forslag om å avvikle kontantstøtten i utvalgte bydeler møter motstand blant foreldre. Vivian Ekholt-Fotland vil utsette datterens barnehagestart, men fordi hun bor i bydel Søndre Nordstrand, risikerer hun å miste den muligheten.
Les mer om Søndre Nordstrand.
Færre arbeidsledige i Oslo
Arbeidsledigheten har gått ned i alle Oslos bydeler, viser tall fra Nav. Totalt er ledigheten på 3,1 prosent i hovedstaden nå, det er 11 prosent lavere enn for ett år siden. Arbeidsledigheten er fortsatt høyest i bydel Søndre Nordstrand, og lavest i Nordre Aker.
Gratis kjernetid i barnehage i Oslo
I perioden 2011 til 2014 foretok forskningsavdelingen ved Statistisk sentralbyrå og Fafo en omfattende evaluering av tilbudet om gratis kjernetid for fire- og femåringer i bydelene Alna, Stovner, Grorud, Bjerke og Søndre Nordstrand.
Ukjent kidnappingsoffer fremdeles ikke funnet. Politiet er svært bekymret
Mann ble bortført fra Søndre Nordstrand i morges.
Les mer om Søndre Nordstrand.
Grünerløkka får mest eiendomsskatt
Boligeiere i bydel Grünerløkka må betale den høyeste eiendomsskatten i Oslo med over 7000 kroner hver, viser en kartlegging fra Oslo kommune. Snittet er lavest i bydel Søndre Nordstrand med knappe 1500 kroner.
Færre er arbeidsledige i Oslo
Ferske tall fra Nav viser at nesten 13 000 personer er helt arbeidsledig ved utgangen av februar. Det er en nedgang på drøyt 200 personer sammenlignet med februar i fjor. Det er flest arbeidsledige i bydelene Søndre Nordstrand, Gamle Oslo og Alna.
Brann var forsikringssvindel
Et ektepar fra Oslo må sone 14 måneder i fengsel. De er dømt for å ha tent på huset sitt i bydel Søndre Nordstrand bare 11 dager etter overtakelsen, skriver Aftenposten. Retten mener det var forsikringssvindel.
– Jeg ble lovet det i Stortinget
Regjeringen legger ned gratis kjernetid i barnehagene for alle 4- og 5-åringer i Groruddalen og Søndre Nordstrand fra juni 2016. Ordningene skulle egentlig vare ut henholdsvis 2016 og 2017, men slik blir det ikke.
Innvandrere i Oslo har lang botid
Innvandrarar i Oslo har samanlikna med resten av landet relativt lang butid. Dette gjelder særleg bydelane i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Det er 33 prosent av innvandrarane i Oslo som har budd i Norge i mindre enn 5 år. Medan talet for landet under eitt er 40 prosent. Hovudgrunnen er ifølgje ein rapport frå SSB at Oslos del av arbeidsinnvandringa dei siste åra er mykje lågare enn tidlegare års innvandring.
Flest innvandrere i Alna
Alna er den bydelen i Oslo med flest innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre. 24.200 personer, eller 12 prosent av alle med innvandrerbakgrunn i Oslo bor her, viser tall fra SSB. Nummer to på lista er bydel Søndre Nordstrand med 19.000 personer.
Les mer om Alna, Oslo, SSB og Søndre Nordstrand.
Innvandreres demografi og levekår i Groruddalen, Søndre Nordstrand, Gamle Oslo og Grünerløkka
Botid, innvandringsgrunn og landbakgrunn påvirker utdanningsnivå og sysselsetting blant innbyggere med innvandrerbakgrunn i Groruddalen, Søndre Nordstrand, Grünerløkka og Gamle Oslo. Lang botid gjør at skillet blir mindre fra den øvrige befolkningen.
Oslo-politiet: Mann utsatt for grov vold og kjørt bort i bil
I går kveld fikk politiet melding om en slåsskamp på Søndre Nordstrand i Oslo. Da de kom på stedet var bilen borte, men det ble funnet blodspor på stedet.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.