Søndre nordstrand

Spennende designutstilling i Søndre Nordstrand

Onsdag 18. april inviterer Søndre Nordstrand Kunstforening (SNK), designerne Heidi Rygh (Bustehella) og Jorunn Nordmoen (Jono design) til designutstilling og mannekengoppvisning. Dette er et gratis arrangement og alle er velkomne.

Flere grønne arbeidsplasser i Søndre Nordstrand

MDG Søndre Nordstrand vil ha flere grønne arbeidsplasser til bydelen. Vi ønsker oss et reparasjons- og delingshus hvor elektronikk, klær, leker mm. kan få et forlenget liv eller byttes. På torsdag behandles forslaget i bydelsutvalget.
Les mer om Søndre Nordstrand.
Stor og staselig billedkunst-utstilling på Søndre Nordstrand
Denne søndagen var det storslått åpning av "jurert billedkunstutstilling 2018" i regi av Søndre Nordstrand Kunstforening (SNK). Leder Reidun Falk presenterte stolt de tretten kunsterne som var antatt med hele 19 verk til utstillingen.
Nå starter områdeløftene i Søndre Nordstrand
Arbeidet med områdeløft i Bydel Søndre Nordstrand er nå startet opp. Denne uken er det to informasjonsmøter om satsningen, som først skal ta for seg områdene Holmlia syd og Bjørnerud.

Utfordringer med en stor bydel

Søndre Nordstrand er en stor bydel, og det store arealet har ført til at bydelen i stor grad har vært delt i flere delbydeler.
Satser på et bedre kollektivtilbud i Søndre Nordstrand
Bydelsutvalget i Søndre Nordstrand vedtok i går å gi sin støtte til et forbedret rutetilbud for folk i bydelen. Rutetilbudet vil gi flere avganger, bedre forbindelser og en ny busslinje 73 fra Passop/Brenna til Holmlia.
- Gi oss 50 fast stasjonerte politifolk på Søndre Nordstrand!
Når det har vært skyting eller noe annet fælt har skjedd på Holmlia, stiller politiet opp en campingbil ved Holmlia senter til den verste kritikken har lagt seg. Dette, som visstnok er en politipost, forsvinner så igjen etter noen dager.
- Vi pleide å tenke at dette var et trygt sted
BJØRNDAL/SØNDRE NORDSTRAND (TV 2): Nabolaget på Bjørndal var fullt av politi og ambulanser mandag morgen. Mandag morgen ble en mann funnet skutt i et garasjeanlegg på Bjørndal i bydel Søndre Nordstrand i Oslo.
– Vi pleide å tenke at dette var et trygt sted
BJØRNDAL/SØNDRE NORDSTRAND (TV 2): Nabolaget på Bjørndal var fullt av politi og ambulanser mandag morgen.
Les mer om Bjørndal.
En person skutt i Oslo
- Personen er kjørt til sykehus med alvorlige skader. Politiet har rykket ut til Bjørndal i Søndre Nordstrand bydel i Oslo etter melding om at en person er blitt skutt.
Skyting i Oslo - én person skadd
Én person er skadd etter en skyteepisode på Søndre Nordstrand i Oslo, bekrefter politiet til TV 2. Politiet er på stedet etter meldinger om skyting i Seterbråtveien på Søndre Nordstrand i Oslo mandag morgen.
Skyting i Oslo – n person skadd
n person er skadd etter en skyteepisode på Søndre Nordstrand i Oslo mandag morgen, bekrefter politiet til TV 2. Skadeomfanget er ukjent.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Områdeløft er et påbygg på et falleferdig fundament
Kulturhus fjerner ikke kriminalitet; riktig oppdragelse gjør. Det er lenge blitt utført en feilslått og naiv bydelspolitikk i vår egen hovedstad. I en rekke bydeler, deriblant Søndre Nordstrand, opplever man økte utfordringer.
Les mer om Søndre Nordstrand.
16-åring banket opp med golfkølle i Oslo
Flere personer gikk til angrep på en mindreårig i bydel Søndre Nordstrand i Oslo natt til lørdag.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Husk å melde deg på UKM
Mars er måneden der lokal ungdom kan vise sine talenter. NORDSTRAND/ØSTENSJØ/SØNDRE NORDSTRAND: Hvert år i mars arrangeres det UKM over det ganske land.
Les mer om UKM.
Politiet forsterker det forebyggende arbeidet sør i Oslo
Kort tid etter siste skyteepisode på Holmlia i Oslo opplyser politiet at de vil ansette ti nye stillinger til forebyggende arbeid på Søndre Nordstrand.
Det handler om fattigdom
Situasjonen på Søndre Nordstrand i Oslo har bakgrunn i en systematisk nedprioritering av området.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
Fokus på Søndre Nordstrand
Vi har utfordringer i bydel Søndre Nordstrand men årsaken er ikke mer avansert enn at ungdommen blir rekruttert til et tøffere miljø på grunn av mangel på andre alternativer.
Les mer om Søndre Nordstrand.
Slik skal politiet knuse gjengene
Bydel Søndre Nordstrand i Oslo har opplevd flere gjengrelaterte voldsepisoder den siste tiden. Politiet sier det ikke er et alternativ å miste kontroll over situasjonen. I juni 2017 ble en 16-åring slått ned på Holmlia skole.
Les mer om Holmlia og Oslo.
Vil strupe gjengene
Bydel Søndre Nordstrand i Oslo har opplevd flere gjengrelaterte voldsepisoder den siste tiden. Politiet sier at de må lykkes med å stoppe rekrutteringen av nye gjengmedlemmer.
Les mer om Oslo.
Politiet: «De mangler respekt for alle voksne»
Skyting, knivtrusler og klasseromsbråk. - Flere bydeler er i en like alvorlig situasjon som Søndre Nordstrand, sier seksjonsleder i Oslo-politiet, Jarle Kolstad.
Oslo-Høyres kutt og kreativitet
Rett før jul vedtok bystyret byens budsjett for 2018. Heldigvis for innbyggerne i bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand var det byrådets budsjett som ble vedtatt og ikke Høyres forslag.
Nå er det bedre gatelys i distriktet
22.500 armatur i gatelys i Oslo skal byttes ut. Nå er utskiftningen så å si ferdig i bydelene Søndre Nordstrand og Nordstrand. OSLO: Prosjektet er Norges største armaturbytteprosjekt.
Forsinket søppelhenting
Hentingen av papiravfall i Oslo er forsinket. Mandag fikk Oslo kommune inn 250 klager. Problemene er størst på Nordstrand, Bekkelaget og Søndre Nordstrand. Årsakene er blant annet ferieavvikling og sykdom, opplyser Renovasjonsetaten.
Næringslivstopp ville ikke være med på dugnad: – Ikke nødvendig her hvor 7 av 10 stemte borgerlig
«Jeg forstår at dugnadsarbeid er en nødvendighet når du bor på Søndre Nordstrand og i Groruddalen. Denne e-posten fra en næringslivstopp-far til foreldre på en skole på Oslo beste vestkant har ført til krasse reaksjoner.