Søndre nordstrand

Ny høring for Holmlia senter

Planene for nye Holmlia senter skal ut på ny høring. Årsaken er at bydel Søndre Nordstrand ønsker nye lokaler, og da har Obos justert senterplanene med en større kontordel, skriver Nordstrands Blad. Det nye senteret skal delvis kobles sammen med det gamle.

Flest fattige i Oslo Øst

I enkelte bydeler i Oslo Øst er et av tre barn fattige, viser tall fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet. Det er Gamle Oslo, Stovner og Søndre Nordstrand som kommer dårligst ut i statistikken. Totalt er 17,5 % barn rangert som fattige i Oslo.
Bil har kjørt inn i autovernet
Nødetatene er på vei til Mortensrudveien i bydel Søndre Nordstrand, etter melding om en trafikkulykke. Det gjelder en bil som har kjørt inn i autovernet, opplyser politiet. Foreløpig er skadeomfanget ukjent.
Positiv til videre Oslo sør-satsing
Fungerende integreringsminister Per Sandberg var positiv til å videreføre Oslo sør-satsingen i Stortingets spørretime i dag. På ni år har staten og Oslo kommune brukt 300 millioner kroner for å bedre levekårene i bydel Søndre Nordstrand. Avtalen går ut i år.

Kaller byrådets forslag urettferdig

Byrådsleder Raymond Johansens forslag om å avvikle kontantstøtten i utvalgte bydeler møter motstand blant foreldre. Vivian Ekholt-Fotland vil utsette datterens barnehagestart, men fordi hun bor i bydel Søndre Nordstrand, risikerer hun å miste den muligheten.
Les mer om Søndre Nordstrand.
Færre arbeidsledige i Oslo
Arbeidsledigheten har gått ned i alle Oslos bydeler, viser tall fra Nav. Totalt er ledigheten på 3,1 prosent i hovedstaden nå, det er 11 prosent lavere enn for ett år siden. Arbeidsledigheten er fortsatt høyest i bydel Søndre Nordstrand, og lavest i Nordre Aker.
Gratis kjernetid i barnehage i Oslo
I perioden 2011 til 2014 foretok forskningsavdelingen ved Statistisk sentralbyrå og Fafo en omfattende evaluering av tilbudet om gratis kjernetid for fire- og femåringer i bydelene Alna, Stovner, Grorud, Bjerke og Søndre Nordstrand.
Ukjent kidnappingsoffer fremdeles ikke funnet. Politiet er svært bekymret
Mann ble bortført fra Søndre Nordstrand i morges.
Les mer om Søndre Nordstrand.
Grünerløkka får mest eiendomsskatt
Boligeiere i bydel Grünerløkka må betale den høyeste eiendomsskatten i Oslo med over 7000 kroner hver, viser en kartlegging fra Oslo kommune. Snittet er lavest i bydel Søndre Nordstrand med knappe 1500 kroner.
Færre er arbeidsledige i Oslo
Ferske tall fra Nav viser at nesten 13 000 personer er helt arbeidsledig ved utgangen av februar. Det er en nedgang på drøyt 200 personer sammenlignet med februar i fjor. Det er flest arbeidsledige i bydelene Søndre Nordstrand, Gamle Oslo og Alna.
Brann var forsikringssvindel
Et ektepar fra Oslo må sone 14 måneder i fengsel. De er dømt for å ha tent på huset sitt i bydel Søndre Nordstrand bare 11 dager etter overtakelsen, skriver Aftenposten. Retten mener det var forsikringssvindel.
– Jeg ble lovet det i Stortinget
Regjeringen legger ned gratis kjernetid i barnehagene for alle 4- og 5-åringer i Groruddalen og Søndre Nordstrand fra juni 2016. Ordningene skulle egentlig vare ut henholdsvis 2016 og 2017, men slik blir det ikke.
Innvandrere i Oslo har lang botid
Innvandrarar i Oslo har samanlikna med resten av landet relativt lang butid. Dette gjelder særleg bydelane i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Det er 33 prosent av innvandrarane i Oslo som har budd i Norge i mindre enn 5 år. Medan talet for landet under eitt er 40 prosent. Hovudgrunnen er ifølgje ein rapport frå SSB at Oslos del av arbeidsinnvandringa dei siste åra er mykje lågare enn tidlegare års innvandring.
Flest innvandrere i Alna
Alna er den bydelen i Oslo med flest innvandrere og norskfødte med innvandrerforeldre. 24.200 personer, eller 12 prosent av alle med innvandrerbakgrunn i Oslo bor her, viser tall fra SSB. Nummer to på lista er bydel Søndre Nordstrand med 19.000 personer.
Les mer om Alna, Oslo, SSB og Søndre Nordstrand.
Innvandreres demografi og levekår i Groruddalen, Søndre Nordstrand, Gamle Oslo og Grünerløkka
Botid, innvandringsgrunn og landbakgrunn påvirker utdanningsnivå og sysselsetting blant innbyggere med innvandrerbakgrunn i Groruddalen, Søndre Nordstrand, Grünerløkka og Gamle Oslo. Lang botid gjør at skillet blir mindre fra den øvrige befolkningen.
Oslo-politiet: Mann utsatt for grov vold og kjørt bort i bil
I går kveld fikk politiet melding om en slåsskamp på Søndre Nordstrand i Oslo. Da de kom på stedet var bilen borte, men det ble funnet blodspor på stedet.
Les mer om Oslo og Søndre Nordstrand.
- Ingenting gjør oss lykkeligere enn andre mennesker
Uten bil, men med flere møteplasser, vil De Grønne i Søndre Nordstrand gjøre bydelen til et enda bedre sted å bo.
Lavere arbeidsledighet i Oslo
3,7 prosent står uten arbeid i juli, noe som er 1 prosent nedgang sammenlignet med samme tid i fjor, viser tall fra Nav. Høyest ledighet er det i bydelene Søndre Nordstrand, Stovner og Gamle Oslo.
Brann på Bjørnerud
Ingen ble skadet da det begynte å brenne i flere paller på et industriområde i Bjørnerudveien på Søndre Nordstrand i natt. Brann- og redningsetaten fikk melding om brannen like før klokka 3. Brannen er nå slukket, brannårsaken er ikke kjent.
Trafikkulykke Kantarellen
En bil kjørte av veien ved Kantarellen på Søndre Nordstrand i ettermiddag. Det er meldt om lettere personskader og store materielle skader. Politiet dirigerer trafikken mens berging pågår.
Søndre Nordstrand slår Trondheim på nasjonale prøver
Daniel (10) og Johanne (10) vet ikke hvorfor Prinsdal skole på Søndre Nordstrand får så gode resultater, men tror det kan skyldes mye lekser.
Omfattende hærverk på Bjørnholt
I løpet av natten er det knust 41 ruter ved Bjørnholt skole i Søndre Nordstrand. Politiet er på stedet og sikrer spor og ønsker tips i saken.
Gjenåpnet idrettshall med verre inneklima enn da den ble stengt
Etter at det i 2013 ble funnet muggsopp, råte og kloakk i Klemetsrudhallen på Søndre Nordstrand ble hallen stengt og pusset opp for over 20 millioner. Da hallen ble åpnet forrige uke var inneklimaet verre enn før oppussingen.
Vil ha beredskapssenter på en gammel søppelfylling
Annonse Grønmo seiler opp som en stjerne for plasseringen av det Nasjonale beredskapssenteret. SØNDRE NORDSTRAND: I fjor seilte Grønmo opp som et alternativ til plasseringen av Politiets beredskapssenter.
Les mer om Grønmo og Nasjonale.
- Barnevernet brøt loven da tiåring sultet ihjel
Barneverntjenesten i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo brøt barnevernloven da en tiåring døde av underernæring i august, slår Fylkesmannen fast.