Sør aurdal

Fortsatt stengt E16

E16 er stengt i Nord-Aurdal ved Bjørgo sør for krysset til fylkesveg 33. To vogntog sperrer vegen. Trafikken fra Fagernes kommer seg inn på fylkesveg 33, men trafikken fra Hønefoss kommer ikke forbi, melder Statens vegvesen.
Les mer om Bjørgo, E16 og Nord-Aurdal.

Rekordvern av skog

Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.
Politikere kutter i egne honorar
Formannskapet i Sør-Aurdal halverer poliltikernes møtehonorarer.Det fører til en innsparing på 140.000 kroner neste år, skriver avisa Valdres.
Les mer om Sør-Aurdal.
Fire søkere til rådmannstilling
Fire personer har søkt den utlyste stillinga som rådmann i Sør-Aurdal, skriver OA. Tidligere rådmann Håkon Rydland, ble sagt opp tidligere i år. Han svarte med å stevne kommunene for usaklig oppsigelse, men tingretten ga kommunen medhold.

Håkon Rydland anker

Den oppsagte rådmannen i Sør-Aurdal, Håkon Rydland, anker dommen han fikk i Valdres tingrett, der han ikke fikk medhold. Rydland ble sagt opp etter store samarbeidsproblemer mellom han og ordføreren, og stevnet kommunen for usaklig oppsigelse.
Vogntog i trøbbel
Vogntog har i natt delevis sperret rylkesvei 51 i Rogne, på E 16 på Ryfoss i Sør-Aurdal og på riksvei 4 i Lygnabakkene i Gran. Men det skal være mulig å passere.
Utforkjøring i Hedalen
Det har vært en utforkjøring i Hedalsvegen i Hedalen i Sør-Aurdal. Nødetatene er på veg til stedet.
Kjørte i grøfta på glatta
En sjåfør ble sendt til legevakta for en sjekk etter at et vogntog kjørte i grøfta ved Hemsing bru i Bagn i Sør-Aurdal ved 21.30-tida. Det var svært glatt på stedet, ifølge politiet. Et felt er stengt. Vogntoget blir fjernet i formiddag.
Les mer om Bagn, Hemsing og Sør-Aurdal.
Kritiserte oppsagt rådmann
Den tidligere daglige lederen ved Tonsåsen Rehabilitering i Etnedal kom i dag med sterk kritikk av den oppsagte rådmannen i Sør-Aurdal. Han mener Rydland fungerte svært dårlig som leder i den tiden han var der. Rydland mener derimot at han har snudd underskudd til overskudd.
- Mange hatter i Sør-Aurdal
40 prosent av kommunestyremedlemmene i Sør-Aurdal er enten ansatt i kommunen eller gift med en ansatt, sa oppsagt rådmann Håkon Rydland i retten i dag. Han mener inhabilitet og uryddighet skapte uholdbare forhold for ham som rådmann.
- God nok oppsigelsesgrunn
Sør-Aurdal kommune hadde god nok oppsigelsesgrunn for sin rådmann selv om prøvetiden skulle være utløpt, sa advokat Øyvind Gjelstad, som representerer kommunen, i Valdres tingrett i dag. Håkon Rydland har stevnet kommunen etter oppsigelsen i mars.
Les mer om Øyvind Gjelstad.
Kritikk mot Sør-Aurdal kommune
Advokaten til den oppsagte rådmannen i Sør-Aurdal kom med hard kritikk mot kommunens håndtering i Valdres tingrett i dag. Advokat Jostein Nordbø mener at ordføreren har begått en serie med formelle feil, og at oppsigelsen er fullstendig ubegrunnet.
Les mer om Sør-Aurdal.
Bil i grøfta i Sør-Aurdal
En bil kjørte søndag ettermiddag i grøfta på E16 ved Garthus i Sør-Aurdal. To personer er fraktet til sykehuset i Hønefoss, melder politiet.
Les mer om E16 og Sør-Aurdal.
Bærplukker funnet i god behold
Mannen som var meldt savnet i Sør-Aurdal etter at han var ute på bærplukking er funnet i god behold ved 21- tiden i kveld. I følge politiet var han kald, men i fin form etter det mange timer lange oppholdet ute. 65-åringen ble meldt savnet klokka 13 i ettermiddag.
Les mer om Sør-Aurdal.
Søk etter bærplukker i Valdres
Det søkes etter en mann i Sør- Aurdal som er meldt savnet etter at han var ute på bærplukking i ettermiddag. 65-åringen har vært savnet siden klokka 13. Det er satt inn Sea-king redningshelikopter, redningshunder, politi og mannskap fra Røde-Kors i søket.
Les mer om Sea-king og SørAurdal.
Trafo-brann
Det har brent i en trafostasjon i Sør-Aurdal i ettermiddag. Materialer som falt ned på trafostasjonen under bygningsarbeid er trolig årsaken til brannen, skriver politiet i Innlandet på Twitter.
Les mer om Innlandet, Sør-Aurdal og Twitter.
21-åring omkom i småflystyrt i Oppland
Det var en 21 år gammel mann fra Ålesund som omkom i flystyrten i Sør-Aurdal tirsdag. Mannen var bosatt i Skedsmo kommune i Akershus.
21-åring omkom i flystyrt
Det var etter alt å dømme en Mann (21) fra Ålesund som mistet livet da et småfly kolliderte i fjellet i Sør-Aurdal tirsdag. Det opplyser politiet i Innlandet politidistrikt.
21-åring fra Ålesund omkom
Det var en 21 år gammel mann fra Ålesund som omkom i flystyrten i Sør-Aurdal tirsdag. Mannen var for tiden bosatt i Skedsmo kommune i Akershus. Pårørende er varslet av politiet, skriver politiet i Innlandet i en pressemelding.
Vanskelig å få undersøkt flyet
Havarikommisjonen frykter at det kan bli vanskelig å finne eventuelle tekniske feil ved flyet som styrtet i Sør-Aurdal på tirsdag. Det sier havariinspektør Hans Herdahl. Årsaken er at sammenstøtet med fjellveggen var voldsomt.
Les mer om Sør-Aurdal.
Flyvraket hentet ned fra ulykkesstedet
Flyvraket fra Sør-Aurdal er så ødelagt at det blir vanskelig å finne en eventuelt teknisk feil på flyet, ifølge havarikommisjonen. Pensjonert flyger mener det blir viktig å undersøke værforholdene.
Les mer om Sør-Aurdal.
Uforutsigbare vindforhold
Terrenget i Sør-Aurdal der et småfly styrtet på tirsdag, kan ha utfordrende og uforutsigbare vindforhold. Det sier pensjonert flyger Per Gram, som har sett bildene fra ulykkesstedet.
Les mer om Per Gram og Sør-Aurdal.
Vet ikke hvorfor småflyet styrtet
Mannen som omkom i et småflykrasj i Sør-Aurdal, er brakt ned fra ulykkesstedet. Flyet skal ikke ha sendt ut nødsignal.
Les mer om Sør-Aurdal.
Årsaken til dødsulykken med småfly fortsatt ukjent
Mannen som omkom i et småflykrasj i Sør-Aurdal, er brakt ned fra ulykkesstedet. Flyet skal ikke ha sendt ut nødsignal, og ulykkesårsaken er ukjent.
Les mer om Sør-Aurdal.
Piloten er henta ut – flyklubb i sorg
Det var eit medlem i Nedre Romerike flyklubb som styrta i Sør-Aurdal i Valdres rett etter klokka ni tysdag kveld.