Saken

Sjefen for etterretningstjenesten reiste til Kongo for å få løslatt Joshua French

Daværende sjef for etterretningstjenesten i Norge, Kjell Grandhagen, reiste i mars 2014 til Kongo for å løse French-saken, skriver moren i en ny bok.

– Politiet ser alvorlig på saken

En mann som i forrige uke tilsto å ha delt private bilder av håndballspiller Nora Mørk får 15.000 i bot.
Les mer om Nora Mørk og Politiet.
– Mladic fikk som fortjent
Ratko Mladic fikk strengeste straff, og det vil nok være en trøst for alle ofre. Men han vil helt sikkert anke saken, fastslår Balkan-ekspert.
Les mer om Balkan-ekspert og Mladic.
Stiller spørsmål i Stortinget
Stortingsrepresentant fra Buskerud SV Arne Nævra mener det er prinsipielt galt å sette ut tamender i norsk natur. Nå vil han ta opp saken i Stortinget og stille klima- og miljøministeren spørsmål om praksisen.I Telemark setter en godseier ut hundrevis av tamender i året som skytes under jakta om høsten.

Gleditsch betaler for råd

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord betaler selv for råd fra medierådgiver Håkon Borud (bildet) fra First-House i varsler-saken. Borud har jobbet som redaktør i Tønsbergs Blad og nyhetsredaktør Aftenposten og kjenner mediebransjen godt, skriver Sandefjords Blad.
Vurderer å sette inn mer ressurser
Politiet vurderer å få inn bistand fra flere i letingen etter syvåringen som er savnet i Askim. Selv om politiets egne hunder allerede er på saken, er det aktuelt også å få hjelp av Norske redningshunder. – Det er uvisst når dette blir, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas.
Les mer om Askim og Norske.
Lothepus-cider til en halv million kroner forsvant
Slik gikk det da Se og Hør undersøkte saken.
Les mer om Hør.
Tiltalt for voldtekt og incest
I dag startet rettssaken mot en mann bosatt i en Salten-kommune i Salten tingrett. Mannen står tiltalt for voldtekt og seksuell omgamg med sin yngre søster da han var mellom 15 og 17 år. Det skriver avisa Bodø Nu. Det er satt av to dager til behandling av saken i tingretten.
Ønsker å gjøre «Mengele Zoo til TV-serie
Lier-forfatter Gert Nygårdshaugs prisbelønnte roman «Mengele Zoo kan bli TV-serie, om Oscar-nominerte Espen Sandberg har noe å si om saken.
DNB kutter og gir boliglån på to minutter
For første gang har nye DNB-kunder fått innvilget boliglån uten at en rådgiver ser på saken. Banken skal spare milliardbeløp ved å la kunden gjøre mer selv.
Meyer: – Gir ikke en korrekt og dekkende fremstilling av saken
Tidligere SSB-sjef Christine Meyer mener Siv Jensens fremstilling ikke gir et riktig bilde av uroen rundt omorganiseringen i SSB.
Les mer om SSB.
SV: Riktig å stanse ulvejakta
SVs Lars Haltbrekken mener det er rimelig at ulvejakta blir stanset inntil Oslo tingrett har vurdert klagen på hele den norske ulveforvaltningen. – Hvis ikke risikerer man jo at ulven blir skutt før retten har behandlet saken, sier han til NTB.
Les mer om NTB og Oslo.
Politi skjøt øksemann i Stavanger - saken henlagt
Foran sjokkerte forbipasserende og kafegjester kom en øksemann mot politibetjenten midt i Stavanger i mai i år. Politibetjenten hadde rett til å skyte ned mannen, mener Spesialenheten.
Les mer om Spesialenheten og Stavanger.
Moland og French gravde hull i fengselsmuren: Nekter for dristig fluktforsøk
Kari Hilde French har kommet med ny bok om Kongo-saken, der sønnen Joshua French og Tjostolv Moland satt årevis i fangenskap i Kongo.
NFFs etiske komit vil ikke behandle Edvartsen-klage
Tidligere toppdommer Svein Erik Edvartsen (38) klaget NFF-topp Pål Bjerketvedt inn for fotballforbundets etiske komit. Men komiteen vil ikke ta i saken.
Skiforbundet: - Dette er en sak vi håndterer internt
Norges Skiforbund tar saken med Petter Northug internt og direkte med langrennsstjerna.
Les mer om Petter Northug.
Mann skutt av politiet ved Valbergtårnet: Saken mot betjentene henlagt
STAVANGER: I en fersk avgjørelse konkluderer Spesialenheten for politisaker med at verken politimannen som avfyrte tjenestevåpenet, eller hans kollega, brøt loven.
Skiforbundet har åpnet personalsak mot Northug
Petter Northugs raljering med landslagsledelsen i langrenn kan få konsekvenser. Saken behandles nå som en personalsak internt i Norges skiforbund.
Les mer om Northug.
Moss vil ta imot flere flyktninger
Moss bør bosette inntil 35 flyktninger i kommunen neste år, det går flertallet i formannskapet inn for. Minst en plass bør settes av til en enslig mindreårig asylsøker. Bystyret avgjør saken 11. desember.
Vil få bukt med narkosalget
Kristiansand kommune vil komme med flere tiltak for å unngå åpenlyst narkosalg i Markensgate. Det er klart etter at flere etater hadde hastemøte om saken i dag. Les mer:
Les mer om Markensgate.
Kvinne i 80-årene funnet drept i Lenvik i Troms – en person er pågrepet
En kvinne i 80-årene ble mandag ettermiddag funnet drept i sin bolig i Lenvik kommune i Troms. Politiet har pågrepet og siktet en person i saken.
Les mer om Lenvik.
Kvinne i 80-årene funnet drept i Lenvik i Troms – en er pågrepet
En kvinne i 80-årene ble mandag ettermiddag funnet drept i sin bolig i Lenvik kommune i Troms. Politiet har pågrepet og siktet en person i saken.
Les mer om Lenvik.
Kvinne funnet drept på Finnsnes
En kvinne i 80-årene er i ettermiddag funnet drept i sin bolig i Lenvik kommune. Politiet har pågrepet den antatte gjerningspersonen. Det er funn på stedet som gjør at politiet etterforsker saken som drap, og som knytter den antatte gjerningspersonen til drapet.
Les mer om Lenvik.
Bøyer ikke av for press om å sløyfe kryss på Ler
Ordfører Gunnar Krogstad (Ap) i Melhus sier Arbeiderpartiet kommer til å stå på kravet om av- og påkjøring på Ler i forbindelse med bygging av ny E6 sør, når kommunestyret skal behandle saken tirsdag.
Les mer om Arbeiderpartiet og Ler.
DN: Kampen om Hafslund ender i retten
Over ti prosent av aksjonærene i Hafslund sier nei til tilbudet om å kjøpe selskapet – nå ender saken i retten.
Les mer om Hafslund.