Saken

Utfordret kulturministeren til debatt om nikab-ansettelsen: – Beklagelig at hun uttaler seg før hun har satt seg inn i saken

Generalsekretæren i Islamsk råd mener det er beklagelig at Linda Hofstad Helleland (H) uttaler seg uten å ha satt seg inn i ansettelsen.

Tiltalt for 14 år gammelt drap

Egil Tostrup Bråten (23) ble drept i 2002 i Oslo – nå er en 33-åring tiltalt for drapet. Drapet skjedde i forbindelse med et ransforsøk. Saken går i Oslo tingrett i juni.
Les mer om Oslo.
Rettsaken er i gang
Rettssaken mot en tiltakshaver som skal ha betalt 65.000 kroner i bestikkelser til en saksbehandler i byggesaksavdelingen i Drammen, er i gang. Retten er satt og NRK Buskerud er til stede å følger saken utover dagen.
Les mer om Drammen.
– Saken handler om mye mer enn en dårlig dag på jobben for en etterforsker
STAVANGER/OSLO (NRK): Det kritiserte avhøret av 15-åringen var ikke det eneste som gikk galt i politi og påtalemyndighet, mener advokater. De får støtte av forsvarergruppen i Advokatforeningen.
Les mer om Advokatforeningen og Saken.

United Airlines nektet jenter å fly med tights

Saken har skapt storm i sosiale medier, og flyselskapet har måttet forklare seg.
– Begrenset hva du har lov å gjøre dersom noen prøver å ta seg inn i huset ditt
Saken om familiefaren som sto klar med brekkjernet, mens en fremmed mann dundret på dører og vinduer, har skapt debatt i sosiale medier. For hva har man egentlig lov til å gjøre i en slik situasjon?
Les mer om Begrenset.
Nå kommer «Uløst sesong 2 – har funnet ny info i Therese-saken
Første sesong av VG-podkasten «Uløst ble kåret til årets podkast. Nå kommer oppfølgeren.
Mener Skedsmo bryter forbud
Fylkesmannen i Oslo og Akershus mener Skedsmo kommune bryter med diskrimineringsforbudet ved å akseptere høyere husleieutgifter for flyktninger, skriver rb.no. Det var Fremskrittspartiet i kommunestyret som klaget inn saken til fylkesmannen.
Til sykehus etter vold på skolen
En skoleelev ved Li skole i Nittedal måtte kjøres til Ahus med alvorlig hjernerystelse etter en voldsepisode i skolegården før helgen. Ifølge rektor har skolen problemer med en gruppe elever som har plaget medelever. Moren til gutten har i dag politianmeldt saken.
Les mer om Nittedal.
Brukte 9 måneder på å ta ut tiltale
En 25 år gammel sarping er dømt til fengsel i 15 dager etter å ha dyttet og forulempet en politibetjent. Mannen fikk lavere straff fordi det tok ni måneder fra saken var ferdig etterforsket til det ble tatt ut tiltale. I tillegg tok det ytterligere fem måneder før mannen fikk dommen sin av Sarpsborg tingrett.
Les mer om Sarpsborg.
Siktede var ikke ruspåvirket
Kvinnen som ble siktet etter å ha kjørt på et barn utenfor Gulskogen skole i Drammen i februar, var ikke ruspåvirket. Det viser resultatene av blodprøvene. Hun er siktet for uaktsom kjøring, og førerkortet ble inndratt. Nå skal saken strafferettslig vurderes, sier politiadvokat Jarle Vist.
Les mer om Drammen, Gulskogen og Jarle Vist.
Flere studentboliger
Campus på Bakkenteigen i Horten kan få 168 nye boenheter, skriver Gjengangeren. Studentsamskipnaden i Vestfold ønsker å utvikle campus rundt Høgskolen i Sørøst-Norge, og vil bygge et seks etasjer høyt bygg med parkeringskjeller. Hovedutvalget for bygg, regulering og næring har vedtatt planen. Nå skal saken opp i Horten kommunestyre.
Vanskelig epost-sak i Grimstad
Grimstad Arbeiderparti blir ikke enige om de mener ansattes eposter skal granskes etter innkjøpssaken i kommunen. I et leserinnlegg i Grimstad Adressetidende, skriver partiet at saken er svært krevende.
Ukjent gjerningsmann
Politiet vet ikke hvem som har knivstukket mannen som ble stoppet på Oslo S søndag morgen med et alvorlig knivstikk i hånden. De to andre som ble stoppet, blir avhørt som vitner i saken. Alle er menn i 30- og 40-årene.
Skadet etter slossing på russefest
Politiet rykket i 1-tiden i natt ut til en russefest i Torsnes i Fredrikstad. På Twitter skriver de at det var kommet melding om slossing, og en person ble lettere skadet. Saken er anmeldt.
Les mer om Fredrikstad.
– Bussjåfør var på Facetime
En busspassasjer reagerer sterkt på at en sjåfør så ut til å ha en videosamtale mens han kjørte ruten mellom Sandnes og Stavanger. Kollektivelskapet Kolumbus ser alvorlig på saken.
Hærverk på rullestol
Politiet ønsker tips etter skadeverk på en rullestol. Rullestolen sto i Kløverveien i Mysen og skal ha blitt ødelagt i løpet av natten. Saken er anmeldt og følges opp, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Kløverveien, Mysen og Twitter.
«Velferdsprofitører under angrep også i Senterpartiet
Senterkvinnene vil ha slutt på at private selskaper tjener store penger på velferdstjenester, men møter motstand i Sp-ledelsen. Saken kan splitte landsmøtet.
Les mer om Senterpartiet og Sp-ledelsen.
WADA anker ikke Johaug-dommen
Verdens antidopingbyrå (WADA) har bestemt seg for å ikke anke dopingdommen til Therese Johaug. Det bekrefter WADA overfor NRK fredag kveld. Tidligere i vinter valgte Det internasjonale skiforbundet å anke saken til Idrettens voldgiftsrett.
«Et forsøk på å dekke over alvorlige realiteter i saken
Gjennom 11 konkrete punkter dokumenterer Riksrevisjonen hvordan regjeringen har sviktet i arbeidet med å sikre viktige mål mot terror.
Les mer om Riksrevisjonen.
Northug hevder han har snakket med Løfshus: – Vi er gode venner
Petter Northug (31) sier han og Vidar Løfshus er gode venner. Skiforbundet sier at det ikke er noe nytt i saken.
Derfor frykter markedet helsenederlag for Trump
Markedet frykter at et eventuelt Trump-nederlag i saken om helsereform kan peke mot at hans øvrige reformer blir utsatt eller svekket, mener ekspert.
Les mer om Trump-nederlag og Trump.
Rettssaken etter drapet på Galina
Tirsdag starter saken mot en 25 år gammel mann som er tiltalt for drapet på bulgarske Galina Sandeva i Oslo i desember 2015. Saken går i Oslo tingrett. Drapet skjedde 16. desember 2015 på Tomtekaia i Oslo.
Rådmannen innstiller også på at Kystad-saken anmeldes
Rådmannen i Trondheim har nå utformet forslag til ordlyd i politianmeldelsen av bystyrerepresentant Rune Olsø.
Henlegger narkotikasak mot politiet
Spesialenheten for politisaker har henlagt saken der de etterforsket Oslo-politiet for å ha innført 50 kilo hasj til Norge i forbindelse med jakten på Metkel Betew. Politiet sier til VG sier at det ikke er funnet noe straffbart forhold.