Saken

Kommunen er på sykkeltur med det offentliges integritet

Byrådets avvisende holdning gir grunn til å ønske seg en uavhengig vurdering av saken.
- Ungdommer ble truet med kniv i 15 minutter av maskerte gjerningsmenn
En av de fire guttene som ble ranet på Nardo fikk kniv mot halsen, ifølge avhør i saken.
Les mer om Nardo.
Skal drøfte nødsentral-saken igjen
Stortingets kontroll- og konstitusjonskomit vil igjen drøfte nødsentral-saken i neste uke. Leder Martin Kolberg utelukker ikke at justisministeren må forklare seg. POD og Justisdepartementets håndtering av nødsentralenes samlokalisering har fått krass kritikk etter VGs oppslag.

Brann i tunnel på E6

Berrflogtunnelen på E6 strekningen Fauske-Narvik, er stengt på grunn av brann. Saken oppdateres.
Les mer om Fauske-Narvik.
Vil ha ny vurdering av tiltalt
Aktor har bedt om ny rettspykiatrisk vurderig av moren som er tiltalt i Valdres-saken, skriver Budstikka. Moren er tiltalt for grov mishandling etter at datteren døde av avmagring. I april ble rettssaken utsatt på ubestemt tid grunnet morens helse.
Les mer om Budstikka og Valdres-saken.
Brende trosset advarsler fra sine egne i French-saken
Utenriksminister Børge Brende trosset klare advarsler fra sine egne forhandlere da han personlig hentet inn den kontroversielle israelske diamanthandleren Dan Gertler for å løse French-saken.
Les mer om Dan Gertler og French-saken.
Storbritannia har sett seg lei USAs lekkasjer: - Vi tåler ikke mer
Trump sier han skal komme til bunns i saken og ber om granskning.
Gjenopptar etterforskning av Tyrkia-voldtekt
I juli 2015 anmeldte en 26 år gammel kvinne en politimann for voldtekt i Alanya. Saken ble henlagt av norsk politi, men henleggelsen er nå opphevet av statsadvokaten.
Les mer om Alanya og Tyrkia-voldtekt.
Politiaksjon i Strømstad
Store politistyrker rykket torsdag ut til Strømstad, etter meldinger om to personer bevæpnet med øks og pistol. Så langt er ingen pågrepet i saken.
Les mer om Strømstad.
Innbrudd på idrettsanlegg
Det har vært et innbrudd på et lager ved Rådåsmyra idrettsanlegg i Sandnessjøen. Politiet på Helgeland ber om at folk med tips i saken tar kontakt.
Ti boder brutt opp i Trondheim
Politiet etterforsker saken.
Les mer om Trondheim.
NATO går inn i koalisjonen mot IS
Saken har splittet dem. Men NATOs medlemsland er nå enige om at NATO skal gå inn som offisielt medlem i koalisjonen mot IS, opplyser kilder i alliansen.
Statsadvokaten opprettholder Scandinavian Star-henleggelse
- Saken er henlagt på grunn av manglende bevis.
Arendalspolitikere er bekymret
Politikerne i Arendal er bekymret over narkotikaproblemene i byen. Saken ble diskutert i formannskapet i formiddag. Åshild Bruun Gundersen i Fremskrittspartiet mener politiet må bli mer synlige i bybildet.
Frifunnet for heleri i Nordea-saken
Borgarting lagmannsrett har frifunnet en 48 år gammel kvinne for en tiltale om grovt heleri av 52,8 millioner kroner, som var utbytte fra et bedrageri i Nordea.
Les mer om Nordea-saken og Nordea.
Nordea-saken: Frifunnet for heleri
Borgarting lagmannsrett har frifunnet den 49 år gamle kvinnen som var tiltalt for heleri av nesten 53 millioner kroner i den store Nordea-saken. Kvinnen ble arrestert i 2010 etter storsvindel av en Nordea-filial på Tveita.
Mann funnet død
En mann falt i vannet ved fryserikaia i Myre i Øksnes i natt. Gjennopplivning ble igangsatt, men lyktes ikke. Mannens pårørende er varslet. – Lensmann i Øksnes gjør undersøkelser i saken, skriver politiet på Twitter.
Les mer om Myre og Twitter.
Trekker Søgne-varsling
En anonym varsler som gikk via kontrollutvalget i Søgne, har trukket varselet av frykt for å bli avslørt, skriver Fædrelandsvennen. Idag skal saken opp som orientering i kommunestyret.
Les mer om Fædrelandsvennen og Søgne.
De snakket ikke sammen på fem måneder. Nå skal legen vitne i Johaug-saken
- Opptatt av å belyse saken på best mulig måte.
Les mer om Johaug-saken.
Mener Jensen må frifinnes: – Saken er basert på et eventyr og synsing
OSLO TINGRETT (NRK): Eirik Jensens forsvarere ber om at den pensjonerte politimannen frifinnes. De mener påtalemyndigheten har bygd saken mot Jensen basert på synsing, tolking og Gjermund Cappelen «eventyrforklaring.
Les mer om Gjermund Cappelen og Jensen.
Arkeologene aner ikke helleristningens alder – nå ønsker de tips fra publikum
I mange år har «fisken vært betraktet som et funn fra nyere tid. Nå er arkeologene i tvil, og har bestemt seg for å se nærmere på saken.
Arkeologene aner ikke hvor gammel helleristningen er – nå ønsker de tips
I mange år har «fisken vært betraktet som et funn fra nyere tid. Nå er arkeologene i tvil, og har bestemt seg for å se nærmere på saken.
Denne saken kan du lese sammen med barna dine
Terror kan være vanskelig å forklare barna. Her får du svar på spørsmål som barn kan lure på etter terrorangrepet i Manchester.
Les mer om Manchester.
Arkeologene er i tvil om alderen på helleristningen – nå ønsker de tips
I mange år har «fisken vært betraktet som et funn fra nyere tid. Nå er arkeologene i tvil, og har bestemt seg for å se nærmere på saken.